İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Araselmas

Sayfa: [1]
1
Pentax K-3 / K1 ile K3 u kiyaslamak
« : 22 Ocak, 2021, 23:33:27 »
  Merhaba,
  Uzunca bir sure K5 ve K5ii kullandim. Ardindan K10D deneyimim oldu. K10D yi fotografik ve govde tasarimi acisindan K5 mainelere oldukca yakin buldum. Bunu, K5 e kadar pek de bir kalite degisimi olmamis olarak da yorumlayabiliriz. Zaten govde ve fotografik kaliteler oldukca iyi duzeyde idi belki, pek de bir gelistirme ihtiyaci gormediler.K5 deki af modu secme butonu ( cok kulanilmasa da) kullanildiginda lanet ettirir.
  Bunlarin ardindan K1 gecti elime ve 1 sene kadar kullandim. Kalite degisimi inanilmazdi. deklansor tusu sonunda elektronik olmus. Govde `yeteri kadar` buyumus, tektek saymam gerekirse cok madde var ama tus basim hassasiyetine kadar her seye el degmis.
  Ardindan son 1 aydir K3 kullanmaktayim ve saskinim. K3 un de K5 ayarinda bir govde oldugunu dusunurken K1 ile oldukca genetik bagi oldugunu farkettim. K1 i sanki K3 ten gelistirmisler gibi. Af modu secimi, Netleme kabiliyeti, tus basim kuvveti ve hissi , grip, tekerlerklerin donus hissi ve deklansor sesi (yada sessizligi) vizor parlakligi ve netligi, elektronik deklansor haricinde pek ciddi bir fark yok.
  Sensor tabi ki apsc, wifi yok, hareketli ekran yok. kart yuvasi isik sacmiyor. bol tekerlek yok fln.
  K3 un ne kadar K1 e yakin oldugunu fark edince sizinle paylasmak istedim. KP kullanma firsatim olmadi, muhtemelen o da iyidir. K3 MK3 neden uretildigini daha iyi anladim.
  K1 de kullanamadiginiz 15 ve 21 limited lensler gibi kaliteli apsc limited lensler var iken K1 hayali kurup durmak bence pek gerekli degil (tabi elinizde ciddi kalitede FF K mount lenler yok ise)

2
Pentax DSLR Fotoğraf Makinaları / Ynt: PENTAX KP
« : 10 Kasım, 2020, 23:38:56 »
Her cep telefonu instagram icin yeterli fotograf cekebiliyor iken fotograf makinesi iyice keyif icin alinir oldu. Keyif icin farkli cihazlara sahip olup farkli farkli kullanmak ta hic garip gelmiyor. Keyfin mantikli bir aciklamasi olmayabilir. K1 ve K10D kullaniyorum pentax tarafinda , K10D efsanesini yanina aldiginda kisitli sartlarda fotograf cekmeye calisirsin. Keyif olursun. Belki K1 daha keyifsizdir. Fotograf artik iyice keyif isi

3
Pentax DSLR Fotoğraf Makinaları / Ynt: PENTAX KP
« : 08 Kasım, 2020, 21:27:56 »
Evet fotograf basarisinin iyi oldugu belli KP nin. Guzel fotograflar elinize saglik.
Şu nokta dikkatimi çekiyor bir zamandır. Leica M kullananların genelı sadece govde yapısının verdiği his yüzünden Leica kullandığını ifade ediyor. Bu fotografa yeni baslayanlar acisindan sacma bulunsa da zaman gectikce olayin buna donustugu sanirim bir gercek.
Mesela pentax KP mi? Yoksa fujifilm Xpro2 mi? Bence fotografta gelinecek son noktaya ikisi de geldi. Burada bana gore sadece,  fotograf cekerken bana yasattigi hissi dikkate aliyorum. Hangi govde bana “ hadi cikalim, birseyler cekelim !” diyor ise  bana , o iyi makinedir.

4
Yarışma Önerileri / Ynt: fotograf yarışması etkinlikleri
« : 05 Kasım, 2020, 01:17:06 »
Yarisma fikri bende de var ama soyle bisey ; 10 kisi bir araya geliyoruz (bu pandemi de zor ama..) cok yeni teknoloji olmayan (k10d, nikon d200 , olympus c5050 , canon 30d, ricoh grd3 gibi gibi ..) makineleri bir araya getirip rastgele birbirimize emanet edip yarismaya basliyoruz. gerisi photomaraton tarzi tum gun bir yada birkac konu ustune cekilerek gun sonu bulusup sonuca variyoruz.
 amac ekipmanin onemsizligini vurgulamak. eski cihazlarin da iyi isler cikarabilecegini gostermek. odul olmasa da olur

5
Pentax DSLR Fotoğraf Makinaları / Ynt: PENTAX K-3 Mark III
« : 05 Kasım, 2020, 00:29:21 »
Pentax acilen yeni bir mount ile aynasiz FF govde tasarlamali. KP ye benzese yeter. K1 kalitesinde sensor yeter ve sadece fotograf kabiliyeti iyi olsa (video yu unutsalar ) yeter. K mount adaptor yaninda hediye  edecekler. O kadar. Pentax Q uretmis bir firma her seyi uretebilir, inaniyorum ama K3 iii tamamen zaman ve piyasa kaybi olur.

6
  2006 da ilk dslr makinemi (Canon 400D) alip fotograf cekmeye basladim.
  Yil 2020, slr ,dslr, rangefinder, bilimum compact (x1, DP1/2/3 ,c5050.. gibi) makineye sahibim.
  Bunlarin icinde K10D , K5iis ve K1 de var.
  P/S/A/M modlarini ogrenecek kadar fotografcilik ile ilgilenmis bir arkadasim beni K5iis ve 40 2.8 Limited ile Karakoy tramvay duraginda gordu ve omuzumdaki makine hakkinda soyle soyledii, "hmm guzelmis, idare ediyor mu? " Ben ekipman davasini bagirsaklarima kadar hazmettigimi dusundugum icin bu husustaki  cahilligine sadece gulumsedim ve yoluma devam ettim. K5iis ve 40 limited in neler yapabilecegini dunyada bir ben bilsem yeter :)
  Ama o guzel memleketimin insanlariyla yapilan fotograf bulusmalarindaki , o fujifilm x10t li hanimlarin , binbir zorluk ile alinmis a7riii lu pazulu sakalli beylerin pentax sahiplerine aciyarak bakislari yok mu :)))))   cogu pentax sahibinin ne yazik ki bu sebepten nikon sony ve canon tarafina gectigini dusunuyorum. Koyun psikolojisi, Kral ciplak malesef

7
Merhaba, lens satildi mi?

8
Merhabalar, bana gore doneminin cok ilerisinde dusunulerek yapilmis basarili cihazlar asla eskimez.
Örnek : epson rd1, leica m8, sigma dp merrell serileri, olympus e1, canon 1ds, 5d classic, nikon d3 ve daha aklime gelmeyen bir coklari..
Genellikle sensor kaliteleri ile az da govde muhendislikleri ile akillarda kalan makineler. K10d de bunlardan biri. Son ccd bukuculerden. Her bir minik kapagi bile "o ring" ile contalanmis. Canon 40d gibi pil kapagu sungerlilerden degil.
Bu arkadas elime k5 ve k5iis ten sonra gecti. Ilk defa denedim. 100mm dfa macro ile. Ekteki fotograf fabrika ayarlarinda jpeg ile cekilmistir. Detay dp3 merrill e yakin. Bircok makine gorup gecirmis biri olarak bu yastaki bir makineden inanilmaz etkilendim. Bu govde 2019 senesinde hala buradayim diyor.

Sayfa: [1]