Gönderen Konu: Kadına Şiddet ve Özgecan Aslan  (Okunma sayısı 6361 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı lionyigit

  • Üye
  • ****
  • İleti: 181
  • be different!
  • Şehir: İstanbul
Kadına Şiddet ve Özgecan Aslan
« : 16 Şubat, 2015, 20:59:40 »
"Kadına Şiddet ve Özgecan Aslan" adlı bir konu başlığı ile bir sene sonra ölümünün yıl dönümünde bir sergi düzenlememizi öneriyorum. Ülkemizin birçok yerinde bulunan üye arkadaşlarımızın konu hakkında çektiği fotoğraflardan oluşturulan bir sergi ile kendi vizörümüzden acımızı, şiddete olan nefretimizi, kadının toplumdaki konumu, toplum kültürümüzün erkeklerin bu hale gelmesindeki etkisi gibi bir çok açıdan ele alınarak oluşturulacak bu sergi çalışmasının yararlı olacağını inanıyorum.
Herşey tweet atmak, facebook ta paylaşmak vb. fikri eylemlerle bitmiyor ve yetmiyor.
Ayrıca kardeş site olan TurkPentax ile ortak bir çalışma olması temennimdir.

Olumlu görülmesi halinde (ben olumsuz görüleceğini düşünmek bile istemiyorum) fotoğrafların teknik ve içerik detayları, eleme süreci ve sergi ile ilgili detaylar başka konu başlıkları ile tartışılabilir.

Saygılar,

Yiğit Yenihayat
K5 & K200D
Pentax SMC-FA 31mm f/1.8 Limited - Pentax SMC-FA 77mm f/1.8 Limited - Pentax SMC-DA 18-135mm F3.5-5.6ED AL IF DC WR - Pentax SMC M 50mm f1.7
Raynox DCR-150 1.5x Macro Lens - Raynox DCR-250 2.5x Super Macro Lens
Satılık / Pentax SMC-DA 40mm f/2.8 Limited

Çevrimdışı ozbay08

  • Üye
  • ***
  • İleti: 142
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: Artvin
Ynt: Kadına Şiddet ve Özgecan Aslan
« Yanıtla #1 : 16 Şubat, 2015, 22:02:25 »
bu olay 1 sene sonra öyle unutulurki, kızın ismini bile hatırlayan olmaz. biz şimdiye kadar neleri unutmadık ki, bizim kızgınlılığım, öfkemiz en fazla 3-4 hafta sürer ondan sonra unutulup gider.
İsrail e kızarız boykot çağrısı yaparız en fazla 3 hafta sürer ondan sonra gene eski usul kaldığımız yerden aynen devam ederiz. şuan İsrail mallarını boykot eden var mı?yok. peki İsrail değişti mi? hayır.

aha buraya yazıyorum 2 hafta sonra Mart a girdiğimizde açılımdı,apo ya ev hapsiydi tartışmaları başlayacak, Özgecan öyle unutulacak ki siz bile şaşarsınız. 2 hafta sonra sokağa çıkın Özgecan Arslan kimdir diye sorun, 10 kişiden 1 veya 2 kişi ancak doğru cevabı verir. 2 ay sonra ise 100 kişiden 1-2 kişi.
 bizim bu konu hakkında sergi açmamız hiç bir şeyi değiştirmez,asıl toplumu dizayn eden televizyondur. tv dizilerinde şiddet almış başını gidiyor, sıkılan kurşunun vurulan adamın haddi hesabı yok dizilerde. 10 yıldan beri süren kurtlar vadisi dizisince sizce şimdiye kadar kaç kişi ölmüştür, kaç kişi vurulmuştur.  bu bile televizyonların toplumu şiddete yönlendirdiğinin en açık ispatıdır. keza Amerikan filmleri de öyle, ABD de de o yüzden şiddet vakası çok.
Sony a6000
Pentax SMC-DA 16-45mm f/4 ED AL
HELIOS-44M-6 58mm
Sony HX300
Raynox DCR-250 Super Macro
77mm Hoya pro1 slim CPL+uv filtreler
lowepro 100 aw çanta
SLIK F-730 TRIPOD

Çevrimdışı rocker_tr

  • Üye
  • ***
  • İleti: 55
    • Profili Görüntüle
    • Toronaga
  • Şehir: İzmir
Ynt: Kadına Şiddet ve Özgecan Aslan
« Yanıtla #2 : 17 Şubat, 2015, 04:05:30 »
Kurtlar Vadisi dizisinde adam senaryo gereği Memati'yi vuruyor. Bunu yolda kıstırıyorlar sen nasıl Memati'yi öldürürsün diye bir güzel dövüyor. ^^

Kadın cinayetlerine konu gelirse. Bunun önüne geçebilmenin tek yolu yasadır. Mahkemelere bakın bir sürü örneğini göreceksiniz. Yok mini etek giymiş baştan çıkartmış tecavüzü kolaylaştırmış deyip kısa sürede zanlıyı serbest bırakmalar. Şimdide tutmuşlar idam gelsin diye herkes bağırıyor. Tecavüzcünün cezasını veriyorlar da ardı sırası kesilmiyor korkutmak için idam ile korkutacaklar. Ailesi dışında herkes iki gün sonra unutacak. Daha önceki cinayetler gibi.


http://www.haberturk.com/polemik/haber/711226-kadin-tecavuz-aninda-bagirmadi-rizasi-var



Edit: Renk kodu kaldırılmıştır.
« Son Düzenleme: 17 Şubat, 2015, 20:25:15 Gönderen: bFeeL »
4M Pinhole
Nikon D7100
Nikon F70
Canon SX130 IS
Nikkor 28-70mm f/3.5-4.5
Nikon 55-200mm f/3.5-4.5 G ED VR

Çevrimdışı AKINLASINN

  • Üye
  • *****
  • İleti: 533
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: Tekirdağ
Ynt: Kadına Şiddet ve Özgecan Aslan
« Yanıtla #3 : 17 Şubat, 2015, 10:50:08 »
"rocker_tr" ye katılıyorum. Bakınız cem garipoğlu mesela. öldü süsü verilip hapisten bile çıkarıldı.
O nedenle bu memlekette adalet beklemeyin.

Çevrimdışı arslanturegun

  • Üye
  • *****
  • İleti: 362
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: İzmir
Ynt: Kadına Şiddet ve Özgecan Aslan
« Yanıtla #4 : 17 Şubat, 2015, 10:59:06 »
Balık hafızalı olduğumuz ve bir sürü olayı 3-5 gün sonra unuttuğumuz doğru.
Sadece bu nedenden dolayı, hatırlanmasına yardımcı olması için bile, bir sergi açılması bence güzel olur.
Şimdi de iğneyi kendime batırayım...
Ben böyle bir sergiye fotoğrafımla destek verebilir miyim?
HAYIR
Var olanı belgelediğim için fotoğraflarımda kurgu yok. Daha doğrusu, "var olanı belgelediğim" cümlesinin arkasına saklanıp, "kurgu yapmayı beceremiyorum" cümlesini kurmadığımdan dolayı.
Yine de eğer istenirse, benim makinam ile çekilmiş, kurgusu iki arkadaşım tarafından yapılmış ekteki fotoğrafı bastırıp yollayabilirim.
Arslan Türegün

Çevrimdışı lionyigit

  • Üye
  • ****
  • İleti: 181
  • be different!
  • Şehir: İstanbul
Ynt: Kadına Şiddet ve Özgecan Aslan
« Yanıtla #5 : 18 Şubat, 2015, 21:12:36 »
istediğinizi yapın yada her zaman yaptığınız gibi YAPMAYIN.
Ben bir öneri daveti sundum. Serginin amacı belli.
Belli olmayan gönüllü olacak kişilerin amaçları ki, bunlar kendilerinde saklıdır.
Konu hakkında tartışma, fikir beyanı yapmak ve/veya içindekileri dökmek isteyenlere başka konu başlığı açmalarını rica ediyorum.
Zaten şuana kadarki yaklaşım ve tepkisizlik (yönetim dahil) ile herkes kendini belli etmiştir.

Konunun aynı zihinleriniz gibi, aynı ruhlarınız gibi kilitlenmensini sayın moderatörden rica ediyorum.

p.s.
kesinlikle cevap vermeyeceğim hiçbir mesaja, lütfen yormayın kendinizi.

Sevgilerimle...
K5 & K200D
Pentax SMC-FA 31mm f/1.8 Limited - Pentax SMC-FA 77mm f/1.8 Limited - Pentax SMC-DA 18-135mm F3.5-5.6ED AL IF DC WR - Pentax SMC M 50mm f1.7
Raynox DCR-150 1.5x Macro Lens - Raynox DCR-250 2.5x Super Macro Lens
Satılık / Pentax SMC-DA 40mm f/2.8 Limited

Çevrimdışı rocker_tr

  • Üye
  • ***
  • İleti: 55
    • Profili Görüntüle
    • Toronaga
  • Şehir: İzmir
Ynt: Kadına Şiddet ve Özgecan Aslan
« Yanıtla #6 : 19 Şubat, 2015, 14:22:34 »
Bu sorunlar eğitimle çözlür diyoruz ama alın side bir okul müdür yardımcısının düşüncesi. "Erkek öğrenciler mini etekli kızları taciz etsin." Valla nereye gidiyoruz çok merak ediyorum.

"Erkek öğrenciler mini etekli kızları taciz etsin."
Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'ne yeni atanan kadın müdür yardımcısının, kız öğrencilerin kısa etek giymesini önlemek için erkek öğrencileri peşlerine takıp bundan vazgeçirme önerisi, Öğretmenler Kurulu toplantısı tutanağına yansıdı.

Eğitim- Sen olaya tepki gösterirken, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, olaya ilişkin soruşturma açıldığını ve konuyu takip edeceklerini açıkladı.

Varsak Lisesi'nden geçen hafta Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'ne atanan ve Almanca öğretmeni olan Müdür Yardımcısı Filiz G., 9 Şubat pazartesi günü okuldaki 31 sınıfın başkanı öğrencilerle toplantı yapıp, kılık kıyafet konusunu görüştü. İddiaya göre toplantıda kısa etek giyen kızlara karşı önlemler de sınıf başkanları toplantısında ele alındı.

Sınıf başkanı öğrencilerden bazıları, toplantıda neler konuşulduğunu okul diğer öğretmenlerine anlattı. Öğrencilerin iddiasına göre Müdür Yardımcısı Filiz G., "Bu okulda kızlar kısa etek giyiyor, tayt giyiyor, okul kıyafeti giymiyor" dedi. Filiz G., bunun önlenmesi için de kısa etek giyen kız öğrencilerin peşine erkek öğrencilerin takılmasını, bundan rahatsız olacak kızların düzgün giyinmek zorunda kalacağını söyledi.

TUTANAKTAKİ İFADELER

Filiz G.'nin sınıf başkanlarıyla yaptığı toplantıdaki sözleri, 10 Şubat günü yapılan Öğretmenler Kurulu toplantısında gündeme geldi. Müdür Yardımcısı Filiz G. ile bir öğretmen arasında söz konusu iddialara ilişkin konuşma, kurulun toplantı tutanakları kaydına da alındı. Müdür yardımcısı Filiz G.'nin kılık kıyafet konusunda herkesin desteğini beklediği ve bu konuda işbirliği içinde olunması gerektiği yönündeki sözlerinin ardından bir öğretmen, sınıf başkanlarıyla yapılan toplantıdaki sözleri sordu.

Öğretmen, sınıf başkanları tarafından kendilerine aktarılan sözlerde yanlış anlaşılma olabileceğini belirterek, Müdür Yardımcısı Filiz G.'ye "Bu toplantıda kısa etek giyen kız öğrencilere yaptığınız uyarı konusunda yanlış anlaşılma olmuş mudur? Sadece soruyorum, 'Mini etek giyen kız öğrencilerin peşine erkek öğrenci takalım' dediniz mi?" diye sordu.

Bunun üzerine Filiz G., "Evet söyledim. Aşırılıklara göz yumarsak, taciz edilirse kim suçludur?" karşılığını verdi. Öğretmen ise "Tabi ki taciz eden suçludur. Bu yaklaşımınız doğru değil" dedi.

EĞİTİM- SEN'İN SUÇ DUYURUSU

Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, 17 Şubat salı günü Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'ne giderek sendika üyesi öğretmenlerle görüştü. Olayın doğru olduğunu, Öğretmenler Kurulu toplantısında konuşmaların tutanak altına alındığını belirten Kadir Öztürk, şunları söyledi:

"Kılık kıyafet yönetmeliği var ve bunun dışına çıkılamaz. Yapılan iş doğru değil. Resmen kız öğrenciler hedef gösteriliyor. Yeni Özgecan'lar yaratılmak isteniyor. Normalde bir öğretmen ve müdür yardımcısının böyle bir konuşma yapma yetkisi yoktur. Erkek öğrencilere 'taciz edin' demek suça teşviktir. Müdür yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulunacağız."

"ÖĞRENCİLERİMLE KONUŞTUĞUM ÖZELİMDİR"


DHA muhabirinin görüşünü aldığı Müdür Yardımcısı Filiz G. kısa etek giyenlerin peşine erkek öğrencileri takacağı iddialarını kabul etmedi, "Öğrencilerimle konuştuğum her şey özelimdir. Toplantıda yaptığımız konuları dışarıya anlatmayız. Ben sınıf başkanlarımla her gün toplantı yapıyorum. Sınıf düzeni, defterler, sınıf temizliği sürekli konuşuyoruz, her konuda konuşuyoruz. Olması gerekenleri kurulda konuştuk. Bunlar nereden çıkıyor bilemiyorum" dedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: SORUŞTURMA AÇILDI

Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, olaya ilişkin soruşturma açıldığını ve konuyu takip edeceklerini açıkladı. Vural, "Doğru mu, değil mi, ifadelerini almadan bir şey söylemek mümkün değil. Teftiş sonucuna göre bilgi vereceğiz" dedi.

Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanlığı'nca Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'ndeki olaya ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne inceleme talebinde bulunuldu. Sendikanın yazılı başvurusunda, kadın müdür yardımcısının sözlerin doğruluğunun araştırılması ve konu hakkında sendikaya bilgi verilmesi, söz konusu iddia doğru ise hukuksal işlemlerin başlatılmasını istenildi.

Odatv.com
4M Pinhole
Nikon D7100
Nikon F70
Canon SX130 IS
Nikkor 28-70mm f/3.5-4.5
Nikon 55-200mm f/3.5-4.5 G ED VR

Çevrimdışı Baha

  • Admin
  • Üye
  • *****
  • İleti: 3.787
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: Hatay
Ynt: Kadına Şiddet ve Özgecan Aslan
« Yanıtla #7 : 20 Şubat, 2015, 21:18:08 »
Güzel Türkiye'min kötü haberleri.... Yiğit beyin dediği gibi umarım sosyal mesaj niteliğinde bir proje oluşturabiliriz. Arslan abinin de fotoğrafı çok iyi.
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı uysalnet

  • Üye
  • **
  • İleti: 45
    • Profili Görüntüle
    • uysalnet Yazıtları
  • Şehir: İstanbul
Ynt: Kadına Şiddet ve Özgecan Aslan
« Yanıtla #8 : 21 Şubat, 2015, 14:42:20 »
Ben israil malları kullanmiyorum mesela, benim gibi birkaç kişi de çıkar herhalde... Bu duyarsızlık devam ettiği sürece market in yüzde doksanı israil mali olur, hayır okadar iyi türk menseili ürün var adam gidip yine Ariel alıyor :) ariel sharon amcasi midir nedir :)

Sent from my MI 3C using Xparent BlueTapatalk 2

K-30 Body
Pentax DA 12-24mm f/4 AL ED [IF]
SMC Pentax-DA 18-135mm F3.5-5.6 ED AL [IF] DC WR
SMC Pentax-DA 18-55mm F3.5-5.6 AL II
SMC Pentax-DA 18-55mm F3.5-5.6 AL WR
SMC Pentax-M 50mm F1.7
SMC Pentax-A 50mm F1.7
SMC Pentax-FA 28-200mm F3.8-5.6 AL [IF]
Sigma 70-300mm F4-5.6 APO DG Macro

ctarakci

  • Ziyaretçi
Ynt: Kadına Şiddet ve Özgecan Aslan
« Yanıtla #9 : 02 Mart, 2015, 21:14:09 »
Forumda çok aktif olan biri değilim fakat bundan sonra elimden geldiğince aktif kalmaya çalışacağım.

Sosyal sorumluluk ve duyarlılık açısından harika bir proje olacağını ve içini sağdan soldan gelen katılımlarla çok güzel doldurabileceğimizi düşünüyorum. Duyarlılık duyarlılıktır; azı çoğu, faydalısı faydasızı olmaz kanımca.
Biz aynı yolda beraber yürümek isteyenlerle yürüyelim ve onlarla yapabileceğimizin en iyisini yapmaya uğraşalım.

Bu yolda ben varım ve emek sarf etmeye şimdiden hazırım...  ;)

Çevrimdışı Baha

  • Admin
  • Üye
  • *****
  • İleti: 3.787
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: Hatay
Ynt: Kadına Şiddet ve Özgecan Aslan
« Yanıtla #10 : 02 Mart, 2015, 21:27:31 »
lionyigit'a bu konu hakkında mesaj atmıştım. Görmedi sanırım. En azından e-sergi şart. Ancak organize etmem zaman açısından mümkün değil. Ama organize etmek isteyen varsa tüm imkanımla destek olacağım. Olası ekonomik durumlarda da elimi taşın altına koymaya hazırım.
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

ctarakci

  • Ziyaretçi
Ynt: Kadına Şiddet ve Özgecan Aslan
« Yanıtla #11 : 02 Mart, 2015, 21:44:02 »
aslında e-sergi olayı bana daha da mantıklı olur gibi geliyor. çünkü yürüteceğimiz herhangi bir kampanya ile daha çok insana ulaşabiliriz; her yaştan, her türlü çeşitlilikten.. fakat organize etmek derken.. ne tür bir şey? mesela ayrı bir site kurup tasarımını vs üstlenmek gibi mi? bundan mı bahsediyorsunuz? buna açıklık getirmek gerekiyor biraz da.

Çevrimdışı Baha

  • Admin
  • Üye
  • *****
  • İleti: 3.787
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: Hatay
Ynt: Kadına Şiddet ve Özgecan Aslan
« Yanıtla #12 : 02 Mart, 2015, 21:58:47 »
aslında e-sergi olayı bana daha da mantıklı olur gibi geliyor. çünkü yürüteceğimiz herhangi bir kampanya ile daha çok insana ulaşabiliriz; her yaştan, her türlü çeşitlilikten.. fakat organize etmek derken.. ne tür bir şey? mesela ayrı bir site kurup tasarımını vs üstlenmek gibi mi? bundan mı bahsediyorsunuz? buna açıklık getirmek gerekiyor biraz da.

Mesela toplu ileti atılmalı üyelere, sosyal medya platformlarında paylaşılmalı, dergiler yada aynı formatı paylaştığımız bazı başka websiteler. Bu bikaç madde için bile yazı&görsel reklam hazırlanmalı. Bu tarz.
« Son Düzenleme: 02 Mart, 2015, 22:12:38 Gönderen: bFeeL »
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

ctarakci

  • Ziyaretçi
Ynt: Kadına Şiddet ve Özgecan Aslan
« Yanıtla #13 : 02 Mart, 2015, 22:20:48 »
sonra da bu alanlardan elimize ulaşan görsellerle sanal ortamda sergiyi açacağız, öyle mi? doğru mu anladım?

Çevrimdışı Baha

  • Admin
  • Üye
  • *****
  • İleti: 3.787
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: Hatay
Ynt: Kadına Şiddet ve Özgecan Aslan
« Yanıtla #14 : 02 Mart, 2015, 22:29:24 »
sonra da bu alanlardan elimize ulaşan görsellerle sanal ortamda sergiyi açacağız, öyle mi? doğru mu anladım?

Muhtemelen "PentaxTürk" organizasyonu olarak tanıtım yaparız ve bu nedenle de buraya gelmelerini isteriz. Bir konu başlığı açarız yada e-posta adresi veririz. İnsanlar oraya fotoğraflarını yollarlar. Düşünmeye danışmaya açık bir konu. :) Kesin konuşmamak gerek. Ama bu sorulara da tutarlı fikir verecek biri olmalı. Alternatif işleyişlerin pozitif negatif yönleri düşünülmeli sonuçta. :)
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.