Gönderen Konu: Köy İlkokulunda Fotoğrafçılık Projesi  (Okunma sayısı 1730 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sadi

  • Üye
  • ****
  • İleti: 208
  • PENTAXPERVER
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: Samsun
Köy İlkokulunda Fotoğrafçılık Projesi
« : 18 Aralık, 2018, 22:29:12 »
   Arkadaşlar; çoktandır düşündüğüm ve artık gerçekleştirmeyi istediğimiz bir ilkokul fotoğrafçılık projemiz var. Yapacağımız proje için de sizlerden yardım istiyorum.
   Epeyce zamandır pentaxturk sitesine girer çıkarım. Merak ettiğim bir çok şeyi de sağ olsunlar buradaki arkadaşlardan öğrendim. Kendim Samsun-Bafra'ya bağlı Kolay Mahallesi Neyzen Tevfik İlkokulunda görevli müdür yardımcısıyım. İlçe merkezine 23 km uzaklıktayız. Her ne kadar Sadi nickini kullansam da adım Nazım Zengin. Merak eden arkadaşlar okulun resmi sitesine '' http://neyzentevfikilkokulu.meb.k12.tr/tema/index.php '' adresinden ulaşabilirler.
   Okulumuz taşıma merkezli bir ilkokul ve 120 öğrencinin 100 tanesi taşımalı olarak okulumuza geliyor. Bu öğrencilerden 5-10 km mesafeden taşınan da var, 40 km mesafeden gelen de var ve taşınanların hepsi köy çocukları.
   Gelelim düşündüğümüz projeye...
   Okulumuzdaki 3. ve 4. sınıfta okuyan öğrencilere, bulabildiğimiz kompak makinaların kullanımı ile basit kompozisyon yöntemlerini anlatacağız ve uygulamalı olarak gösterip öğreteceğiz. Sonra aynı servisle okula gelen öğrencilerle fotoğrafçı grupları oluşturacağız. Her hafta sonu, gruptaki öğrencilerden makinelerden sorumlu öğrenciler seçerek köyde yaşam ve köy manzaraları konulu fotoğraflar çekeceğiz. Fotoğrafları hafta içi kontrol ederek teknik hatalar ve kompozisyon hataları hakkında öğrenciler bilgilendirilecek ve örnek fotoğraflar gösterilecek.
   Nisan ayı sonunda çekilen fotoğraflardan seçilmiş olanların, okuldaki fotoğraf yazıcısı ile A4 boyutunda baskısı alınacak. 2 veya 3 mayıs günü okul bahçesinde baskısı alınan fotoğraflarla bir fotoğraf sergisi düzenlenecek. Gelen misafirlere keşkek ve köylerden getirilen çeşitli yiyecekler ikram edilecek.
   Proje, ilkokuldaki öğrencilere fotoğrafçılığı sevdirmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda farklı köylerde oturan öğrencilerin benzer/farklı çevreleri ile benzer/farklı yaşamlarını fotoğraf üzerinden görsel olarak sunmayı da amaçlıyor.
   Şimdi gelelim sizlerden istediğim şeye... Biz bir köy okuluyuz ve 120 öğrencinin hiçbirinin evinde fotoğraf makinesi yok. Eğer evlerinizde atıl vaziyette, kullanmadığınız, çalışır durumda eski kompak fotoğraf makineleriniz varsa ve bu makineleri bir köy okulundaki öğrencilerle buluşturmak gibi bir hayırlı iş yaparsanız size minnettar oluruz.
   İletişim için 0(362)548 12 50 numaralı okul telefonunu, '' [email protected] '' Outlook adresini kullanabilirsiniz. Bize yardımcı olacak tüm arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Pentax k7
smc da 18-55mm wr
smc da l 55-300mm
smc-m 50mm f1.7
sigma 10-20mm
meyer trioplan 100mm f2.8
Vanguard Adaptor 46 sırt çantası

Çevrimdışı maxilla

  • Üye
  • ***
  • İleti: 94
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: Malatya
Ynt: Köy İlkokulunda Fotoğrafçılık Projesi
« Yanıtla #1 : 21 Aralık, 2018, 10:39:14 »
 Çok ilginç. Hiç destek yok.Ne oldu şu meşhur pentaxian ruhuna. Altı üstü kullanılmayan kompakt makianalarla destek olacaktık. Kaç para ki 2. el bir kompakt makina. Elinde olan hiç mi kimse yok. Basit bir bağış belki küçük bir çocuğun hayatını değiştirecek ama görüyorum ki bu kadarına bile desteğimiz yok...