Gönderen Konu: Bir Safın Hikayesi...  (Okunma sayısı 7495 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı selman

  • Üye
  • *****
  • İleti: 660
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bir Safın Hikayesi...
« Yanıtla #15 : 23 Mart, 2015, 11:49:41 »
Ben pentax makine ararken ilanlarda çokça ael butonu çalışmıyor, flaş çalışmıyor, af butonu çalışmıyor onun dışında sorunsuz vs vs gibi şeylerle karşılaşmıştım.

Yanlış mıyım arkadaşlar, pentax türkiyeden çekildi, servisi yok diye biliyorum? Yanlış mı biliyorum var mı yoksa?

AEL butonunu nerede kullanıyormuş ki bozmuş? Flaş'da keza hiç kullanılmaz diyebilirim, AF butonunu anlamadım ama kullanmadığıma göre dikkatimi çekmemiş. Bu dediklerim diğer markalarda da aynı. Örneğin AEL tuşu işe yarar mı yarar tabi ama raw çekip işleyen birisi kullanmaz ki raw çekmeden de bu iş olmaz, keza flaş da aynı kullanırsın kullanmasına ama yetersizdir tatmin etmez. Bana sorarsanız sizin alacağınız kişiler pek fotoğraftan anlamayan kurcalarken bozmuşlardır bu tuşları. Benim tecrübeme gelirsek ben 55-60 bin kareye çektim(tam hatırlamıyorum rakamı) bir önceki K-5IIs makinem ile sonra forumdan bir arkadaşa sattım hala kullanıyor ki ben doğada çekim yaptım yani makine hep toz,toprak,arazi gördü ama düşme,hor kullanma olmadı tabi. Keza k10d kullanan arkadaşım da aynı kullanmaya devam ediyor.Sağlam makinelerdir Pentax'lar ama hor kullanmaya da hiçbir makine dayanmaz. Özellikle lensleri çok çok daha kaliteli, diğer markaların ki servis ihtiyacı çok duyuyor ve hatırı sayılır paralar ödüyorsunuz. Bana kalırsa lens gövdeden daha önemlidir.

Servisi var devam ediyor satış işi şu an yok gibi birşey. Ricoh aldıktan sonra diğer ülkelerde yapılanmaya gitti ülkemizde de giderler kullanıcı kitlesi var en nihayetinde.
instagram,flickr,500px @turkiye2turkiye

Çevrimdışı muhsinbagdadi

  • Üye
  • ****
  • İleti: 287
  • http://muhsinbagdadioglu.com
  • Şehir: Outside of Turkey
Ynt: Bir Safın Hikayesi...
« Yanıtla #16 : 23 Mart, 2015, 14:15:35 »
Ben pentax makine ararken ilanlarda çokça ael butonu çalışmıyor, flaş çalışmıyor, af butonu çalışmıyor onun dışında sorunsuz vs vs gibi şeylerle karşılaşmıştım. Bilmiyorum belki piyasasının düşük olup çokca el değiştiren gövdeler olmasından dolayı da olabilir ama sanki bana pentaxlar daha çabuk bozulmaya müsait gövdelermiş gibi geldi. Aynı oranda baktığım canon ve nikon  gövdelerde hiç böyle arızalı ilanlar okumamış olmamla bağdaştırdığım bir düşüncedir sadece. Bence dslr imajı=tank. Böyle olmalı. Düşse de çalışacak, ıslansa da çalışacak, yıllar geçse de çalışacak. Ama acaba pentaxlar böyle sağlam mı?

İlerisi için fuji xt-1'i gözüme kestirmişşken, bir yandan da k3de çok çekici gelmişken insan çekinceye düşmüyor değil malum servisi de olmayınca.

Yanlış mıyım arkadaşlar, pentax türkiyeden çekildi, servisi yok diye biliyorum? Yanlış mı biliyorum var mı yoksa?

Ben 6 yıldır Pentax K200D kullanıyorum. Öyle modaya kapılıp K-5 , K-3 almadım. Bozulana kadar kullanayım dedim. Fırtına mı görmedi makine, yere mi düşmedi, darbeler mi almadı? Ama ne kozmetik olarak ne işlevsel olarak o mereti bi bozamadım gitti.. Bahsettiğiniz sorunlar flash'mış AEL'miş, AF butonuymuş vs vs vs... Nasıl bozuluyor anlamıyorum. Makineye tabikide önem veriyorum ama öyle gözümden sakınayım modunda da değilim, kullanırken tam tadını alarak kullanıyorum.

Bu bahsettiğiniz sorunların kaynağı genellikle çok bilmişliktir. Flash açılmadı "vur açılır". AEL ne işe yarıyor ? kullanıma kapalı tuşu kullanmaya çalışmalar. AF butonuna dokunarak değil vurarak kullanmalar, içini merak ettim açıp bakayım düşüncesi.. kıscası dediğim gibi çok bilmişlik ve aslında zerre kadar bilginin olmayışının kaynağıdır.

Tabii sizde doğal olarak Pentax gövdeler sorunlu gözüyle bakıyorsunuz. Normal. Ama işin aslına bakarsanız Canon ve Nikon'un üst düzey makinelerine uyguladığı dayanıklılığı Pentax BÜTÜN makinelerine uyguluyor. Suyunu çıkartana kadar kullanın üzerinde tepinin, sinirlendiğiniz birine kafasına atabilin diye üretilmiş gibi dayanıklı makineler..

Servise gelince. Tabii ufak tefek teknik aksaklıklar elbette olur her makinede. Sonuçta teknolojik aletler bunlar. Yine kendimden örnek vermem gerekirse 6 yıldır bir tane teknik servislik işim olmaz mı arkadaş? Olmadı. Makineye 1500tl vermek yerine 900tl verip bilmem kaçıncı el makine alıyorsunuz. Tabikide elinde patlar teknik servis diye yana yana yakınırsın. Arkadaşlar artık eskisi gibi analog dönemde değiliz. Body'lerinizi sıfır almaya çalışın, 2 ay daha makinesiz kalın ama sonunda sıfır BODY alın. Lens'lerinizi ikinci el alın. Ama biz lens'i sıfır Body'i ikinci el almaya çalışıyoruz. Bu yanlış.

Sonuç olarak kendi yanlışlarımızın sonucunda hep ya Pentax'ta suç, ya Teknik Servis'lerde oluyor kabahat..

Asıl sorun İYİ NİYETLE YANLIŞ HAREKETLERİMİZdir :)
« Son Düzenleme: 23 Mart, 2015, 14:18:20 Gönderen: asahiflexi »
Pentax K-3

SMC PENTAX-FA 1:2.8 135mm IF  /  SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL  /  HD PENTAX-DA 1:4 15mm ED AL Limited  /  SMC Pentax-FA 50mm f/1.4  /   SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited  /  SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited  /  SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited


muhsinbagdadi

1881-193∞

Çevrimdışı Wakeme

  • Üye
  • **
  • İleti: 32
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: İstanbul
Ynt: Bir Safın Hikayesi...
« Yanıtla #17 : 25 Mart, 2015, 22:17:42 »
asahiflexi kullanıcısına katılıyorum. Mümkün olduğunca makinelerimiz makul şekilde kullanmalıyız. Benim 3 makinemde de böyle sıkıntılar yaşamadım. Belkide çok şanslıyımdır. son makinemi hatta bir arkadaşımdan aldım 6 ay asyada gezmiş bir makineydi.
« Son Düzenleme: 25 Mart, 2015, 22:19:31 Gönderen: Wakeme »

 

bir acayip alıcı hikayesi

Başlatan ankaradag

Yanıt: 17
Gösterim: 5686
Son İleti 18 Ocak, 2016, 20:57:12
Gönderen: Oguzhan