İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - cbaytan

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 50
31
Kızgınlık ve Türlü Şikayetler / Kimlik
« : 08 Ağustos, 2012, 17:02:36 »
Internette geçici bir nick'in arkasına sığınıp, kimliğini özellikle her şartta gizleyerek yazmak, bence sonradan kötü bir iş yapacağının ve daha sonra gerekince o nick'i bırakıp başka bir nick'le işe devam edeceğini düşünmek, öncelikle kendinin önceden suçlu olacağının bir itirafı ve dolayısıyla açık bir ahlaksızlıktır.

32
Kızgınlık ve Türlü Şikayetler / Ynt: Tartışma
« : 08 Ağustos, 2012, 14:43:16 »

Sizin bu yaptiginiz gercekten cok kirici ve rencide edici.
Belki de bu uyarinizi ozel mesaj yoluyla yapmis olsaydiniz,
.

Forumlarda günlük konuşma tarzından biraz daha dikkatli yazılması isteği ve bunun yararlarını hatırlatmak, bir ağabey uyarısı neden bu kadar kırıcı olsun?  Sanmıyorum arkadaşımız mawi'nin aynen böyle düşüneceğini.. Özel yazmadım çünkü bu Türk forumlarında genel bir sorun. Bu sorunda bence küçük bir sorun değil, düzelmesi için 30-40 yıl beklemememiz lazım diye düşünüyorum.

33
Kızgınlık ve Türlü Şikayetler / Ynt: Tartışma
« : 08 Ağustos, 2012, 14:33:11 »
Yeni başlama aşamasında olan foruma yeni üye olmuş bi insana nasıl davranılması gerekmeze güzel bir örnek :)
Türkçe düzgün konuşulmalı ve yazılmalı ama bundan önemlisi forum gibi arkadaşlık ortamı hakim olan yerlerde bu ortamı bozacak gereksiz hareketlerde bulunmamak
Yazılarımı ciddiye almadığınız yazmıştınız, dediğnizin arkasında durun. Kaç kere söyleyeceğim benim mesajlarla ilgilenme diye..

34
Pentax K-30 / Ynt: Pentax K30-Pentax K5
« : 08 Ağustos, 2012, 13:20:50 »
Ya ben iki sey soracam dinamik aralık ney vede k30 autofocus konusunda k5den daha mı iyi ?

Lütfen biraz kelime yazımına ve düzgün cümle kurmaya dikkat edermisiniz? Burada kimse kimseden  dil bilgisi kurallarına tam uygun yazı yazmasını beklemiyor, sonuçta eğleniyor ve bilgi paylaşıyoruz, ama sonuçta yazılar 100'lerce kişiye hitap ediyor ve bilgi değişimi sağlıyor,  o yüzden cümlelerinize biraz daha özen göstermeniz gerekir. Hitap ve cümle tarzının mahalle arkadaşlarının sokakta birbirlerine hitap seviyesinden biraz daha yukarıda olması gerekmezmi? Böylece Türkiye forumlarıda daha kaliteli ve yararlı olmazmı? Ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Bakın sizi kötülemiyorum, bende günlük yaşantımda belki sizin buraya yazdığınıza yakın tarzda konuşuyorum ama buraya o şekilde yazmıyorum, nedenini yukarıya yazdım.

35
Pentax K-30 / Ynt: Pentax K30-Pentax K5
« : 07 Ağustos, 2012, 23:58:38 »
 
Peki Hocam dinamik aralık olarak K-r,K-7 ve K-5"nin sıralaması nasıl olacak bir yerde yanlış hatırlamıyorsam K-r"nin dinamik aralık olarak K-7den üstün olduğunu okumuştum bu doğrumudur acaba?

Doğrudur, size bir adres vereyim, dünyanın en ciddi test sitesidir desem yalan olmaz, üç makinayı yanyana seçin göreceksiniz.. 12 bitlik makinanın DR'si  firmanın başarısına bağlı olarak 12EV civarlarında 14 bitlik makinanın ise 14EV civarlarında seyretmesi lazım ama 12 bitlik K-7 bu konuda nedense  kötü, 10.6 civarlarında. K-5 rakibi ise Nikon D3x.   :D

http://www.dxomark.com/index.php/Cameras/Compare-Camera-Sensors

36
Pentax K-30 / Ynt: Pentax K30-Pentax K5
« : 07 Ağustos, 2012, 17:56:11 »

1:Pentax K30 18*135
2:pENTAX k5 18-135 Cünkkü bunlar genel çekim için iyiymis ve bende bunu düsünüyorum sızın baska lens tavsiyenız olursa da seve seve düsünürüm.


Teoride hiç bir 12 bitlik makinanın (mesela K-30) dinamik aralığı (dynamic range) 14 bitlik bir makinanın (K-5) dinamik aralığını geçemez, özellikle sensörleri aynıysa/benzeriyse bu kesindir.. .   ;)

37
Genel Konuşma Forumu / Ynt: İngilizce Kursu Tavsiyesi
« : 06 Ağustos, 2012, 21:12:43 »
Bu konularda çok bir bilgim olmadığı için kayıtlar fln nasıl olacak neler yapıcaz diye düşündüm bi anda. Türkiyede Zirve Üniversitesinde(Gaziantep) Şubesi varmış acaba oradan arayıp bilgi alınabilirmi?

Mesela üniversitenizdeki pratiği en iyi olan ingilizce hocalarınız, veya başkaları emaille bilgi ve kayıt işlerinde yardımcı olabilir size.

38
Genel Konuşma Forumu / Ynt: İngilizce Kursu Tavsiyesi
« : 06 Ağustos, 2012, 19:16:50 »
Malta

Ana dili İngilizce olmayan bir ülkeye ucuz diye ingilizce öğrenmeye gidilmez. Nokta.  Kaldıki Maltada fazlası bile varmış ingilizce iletişim kurmaya çalışanların bile bazan hoş karşılanmadığını arkadaşlarımdan biliyorum. Olsada Türkiyede Türkçe konuşanın para cezası ödediği ingilizce kamplarına katılın bin kat  daha iyi olur.

Bakın size bir yer tavsiye edeyim 6 ay gidin, 150.000 kişilik yerde ikinci bir Women's University bile var, dil öğrenmenin en kolay yolu, bilmem anlatabiliyormuyum. Kira, yiyecek çok ucuzdur, devlet üniversitesi, ilkönce sizi havaallanından alıp resmi yurda yerleştirirler sanırım, sonrası allah kerim. ulaşım problemide yok, 50 dolarlık bisikletle bile olur, geceleri hariç tabi. Dallasada yakın. Yaz sömesteri giderseniz en ucuzu olur. Güzel bir memlekettir. Bilirim.

http://international.unt.edu/

39
Genel Konuşma Forumu / Ynt: İngilizce Kursu Tavsiyesi
« : 06 Ağustos, 2012, 16:42:00 »
İki dil öğrenmiş sonra ilkini unutmuş birinden tavsiye: Kurslarda "Dil" öğrenilmez. Dil sadece derslere sığmayacak kadar değişken bir kültür ve mantık/düşünce yapısıdır. Kurslarda dil öğrenmeyi kolaylaştırmak ve hızlandırmak için başlıca gramer öğrenilir. Birazcıkta kelime. Birde ben olsam İngiliz ingilizcesi öğrenmezdim, geçerliliği Amerikan ingilizcesinden az ve öğrenmeside daha zordur. Dil nasıl öğrenilir?

Kursta genel kurallar ve gramer öğrenilir.

-Sosyal yaşam (gavuristanda Türklerle çok zaman harcamamak, max. 1 saat, hiç olmasa daha iyi)
-Kız/erkek arkadaş(lar)   ;)
-En hevesli olduğunuz konuda dergi okumak.
-Yurtdışına gidilemiyorsa Digitürk-Dsmart'ın ilkönce altyazılı sonra altyazısız kanalları.

Çok özetle ancak bu kadar.

Başarılar.

40
Genel Konuşma Forumu / "Merak" Mars'a İndi
« : 06 Ağustos, 2012, 16:19:11 »
7 saat önce. İnsanlığa hayırlı olsun, aklımdan eğer Merağı Türkler yollasaydı deposuna yakıt koymayı unuturlarmıydı düşüncesi geçmedi değil....

http://www.telegraph.co.uk/science/space/9449218/Nasa-animation-shows-Curiosity-rover-landing-on-Mars.html

Not: Animasyondur haliyle, ama gerçekleşti sonunda.

41
Pentax K-30 / K-30 Saha Testi
« : 06 Ağustos, 2012, 11:45:36 »
Bayağı objektif bir K-30 alan testi, örneklerde o anın, bence bu video yorum ve örnekleriyle çok şeyi özetliyor. İngilizce bilmeyenler? çook kötü,  :'(  bence hemen önlemini almaya başlayın bu bilişim çağında.   ;)

Pentax K-30 Hands-On Field Test

Bu arada youtube düğmesi nereye gitmiş? Yerine Flash düğmesi gelmiş.  ???

42
Can hocam peki "Pentax'ın asıl dalı fotoğraf değil, sadece optik'te uzmandır" düşüncesini hiç benimsediniz mi? Çünkü bildiğim kadarıyla pazarlama başarısızlığı filan değilde, optiğe ağırlık verildiği için fotoğrafçılıktan çok lens üretiminde önde olmuştur.

Sorunuzu tam anladığımı sanmıyorum, bahsettiğim 30 milyondan fazla lens fotoğrafçılık için üretildiğine göre, Pentax'ın nasıl asıl dalı fotoğraf değildir oluyor? Kaldıki Medikal ürünler bile fotoğraf üretmiyormu? Onun için bütün dünyada herkes heyecan içinde yeni gövdeler bekliyor, bahsettiğim heyecan az buz bir heyecan değil emin olun, ben yurtdışı forumları takip ediyorum. Nitekim Pentax K-30'la giriş seviyesinde taşı gediğine koydu, BF/FF sorunu filanda yok olsa kokusu çıkardı çoktan, sınıfında mükemmel bir makina.

43
Merhabalar forumda okudugum ve arastirdigim kadar pentax iyi bir marka fakat pentax bu kadar iyiyse neden canon ve nikon kadar kullanicisi sahibi yok
Yani reklamda derseniz bile herseyin reklami yok iyi olan mal kendini piyasa da gosterir degil mi
Vede muhakhak pentax in da bir kusuru vardir acaba pentax in kusuru nedir okudugum kadariyla focus yaparken kararlilik yokmus vede biraz yavas netliyormus bazi modeller simdiden tessekur 


Canon 1984, Nikon 1996, Pentax ise 2006'da K serisi ciddi dijital makina üretmeye başladı bu bir,
İkincisi Pentax başka bir firma olmadan (yeni modellerin yatırımları için) kendi ayaklarının üzerinde duracak  ekonomik güce sahip olmadı hiç.
Üçüncü neden Pentax asla kendi sensörlerini üretmedi, Samsung yada Sony'ye bağımlı oldu hep.. Gerçi Nikonda üretmiyor hala sanırım ama Pentax'tan çok daha önce ve kuvvetli olarak başladı işe,
Son neden ise açıkça bir pazarlama başarısızlığıdır, mesela Türkiyenin yıllarca distribütörsüz kalması veya son günlerde çıkıp inen resmi lens fiyatları bile bunun bir göstergesidir.

Peki neden biz Pentax kullanıyoruz? çünkü 60 yıllık bir maziye dayanan 30 milyondan fazla kaliteli objektifi var, yeni objektifleride Leica-Zeiss çizgisinde görüntüler verir, hem lens hem gövde fiyatları gayet iyidir. Çıkardığı SLR makinaların karşılık gelen modellerde diğer markalara göre üstünlükleri olduğu doğru olmaktan öte, gövde içi SR (sarsıntı önleyici) ve su-toz geçirmezlik gibi rakipsiz özellikleri mevcuttur. Özellikle CCD sensörlü K-10 modeli görüntü kalitesiyle Pentax'ın adeta yeniden doğumu gibi olmuştur, ve Pentax'ın popülaritesini amatör fotoğrafçılar arasında birden arttırmıştır

Bahsettiğiniz düşük ışıkta zayıf AF performansı veren üretimi yeni bitmiş K-5'tir, yeni çıkan K-30 aynı K-5 AF sisteminin yavaşlığı düzeltilmiş ve geiştirilmiş teknolojisini kullanır. K-5'in yerine yeni bir amiral gemisinin açıklanmasıda yakındır.

iyi günler dilerim.

44
Çok faydalı bilgiler için teşekkür ediyoruz. Şimdi Vedii beyin izniyle biraz daha işi kolaylaştırıcı açıklama yapmak istiyorum, örnek olarak Pentax Q lenslerini Pentax K makinalarda kullanamıyoruz çünkü flange (bilezik) - film mesafesi 25 mm'den daha azdır Q'da K'ye nazaran, buda Q lensin K makinada kullanılabilmesi için (lensin film yüzeyine odaklanabilmesi için) 25mm K makinanın içine gömülmesi gerekli-ki buda başta ayna olmak üzere diğer yapılara dokunması anlamına gelir, buda Q lenslerin K makinalarda kullanılamayacağı ama bunun tersinin bir adaptörle mümkün olduğu anlamına gelir.

Birde kafa karıştırabilecek bir nokta var, her ne kadar M42 vidalı lensler'le (çünkü oda Pentax icadıdır) register distance (kaydetme uzaklığı demek, flange focal distanc ile aynı anlamda kullanılır, veya sadece register olarak kullanılır)  K lenslerle aynı olmasına rağmen çok az orandada olsa bazı M42 lenslerin diyafram pimi aynaya zarar verecek kadar uzun olabilir. Bu tür lenslere dikkat etmek lazım gelir.

Şimdi kaydetme uzaklığının (register distance) anlaması kolay bir şemasını buldum linkiyle birlikte aşağıya ekliyorum.

http://en.wikipedia.org/wiki/Flange_focal_distance

45
Fotoğraf Teknikleri / Ynt: XVII. Bu hafta Ne Çektin Sergisi
« : 01 Ağustos, 2012, 00:34:09 »
Sürmene

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 50