Gönderen Konu: YURTDIŞINDAN ÜRÜNÜNÜZÜ ALACAĞINI SÖYLEYENLERE İNANMAYIN !!!!  (Okunma sayısı 2878 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ahmetokur

  • Üye
  • *
  • İleti: 5
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: Antalya

Merhaba,
Konuyu buraya açtım çünkü ürün satacakların öncelikli bakacakları sayfa burası, bana dün Gana'dan biri WhatsApp tan mesaj attı. Sahibinden.com'daki fotoğraf makinasını alacağını ve kargo ücretini de karşılayacağını söyledi. Fiyat almak için kargo firmasının ildeki şubesini aradım. Bana kargo ücretinin 1000 TL'nin üzerinde olduğunu söyledi ve hesabımda parayı görmeden kargoyu göndermememi, daha önce birçok kişinin dolandırıldığını söyledi. Kenya - Gana - ABD gibi ülkelerden mail attıklarını söyledi. Hatta birinin ABD ye Iphone gönderdiğini ve  uyanıp sonra ABD den geri getirmeyi başardığından bahsetti. Aşağıda bana gelen mesajları paylaşacağım benzer mesajlar atacaklardır diye düşünüyorum. Bu sebepten yurtdışından ürününüzü alacağını söyleyenlere inanmayın.

Bulgarlar, Ruslar, Kolombiyalılar daha uyruğunu bilmediğim dolandırıcılardan sonra şimdide Gana Kenya gibi ülkeler dadandı. Dikkatli olun lütfen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hello Dear ,

 Thanks I am ready to make the purchase and I will like you to close your auction on my behalf right away... Feel free to please send me below payment details of yours:

Bank Name
Bank Address
Account Name
Account Number
Routing Number
Bank Code
Sort Code
IBAN
Email Address
Your Mobile Phone Number
Total Price plus shipment fee

I prefer shipment through DHL  OR  UPS.

Below is my shipping address:

Name:      Adeduntan Abass Adeniyi
Address:  Lane. 7, Oxford Street, OSU
City:         Greater Accra
Country:    Ghana
Zip code:   00233
Phone Number: 0555118389

Please end your auction right now on my behalf..


Best regards,

Jody.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hello,

I have done the payment via citizen on-line banking which is very secured and I am sure you would have received payment notification in your email so check your inbox/junk/spam/trash mail folders very well and follow the instructions to go and ship the MacBook.

Below is my shipping address:

Name:      Adeduntan Abass Adeniyi
Address:  Lane. 7, Oxford Street, OSU
City:         Greater Accra
Country:    Ghana
Zip code:   00233
Phone Number: 0555118389

As soon as you are done with the shipment send me tracking number and scanned shipment receipt so I can show my bank for them to use all as verification to approve and release your whole money into your bank account. As you can see I eventually paid 2100tl and it is OK by me so do not worry. All is well. Thank You.

Best regards,

Jody.



 

Çevrimdışı potomya53

  • Üye
  • ****
  • İleti: 153
  • Pentaxlover
    • Profili Görüntüle
Aynı durum benim Sigma 50-500mm EX için başıma gelmişti.  PayPal kullanmadığını belirtince kabul etmedim. Eleman Güney Afrikalıydı, ucuz kurtulmuşum.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İstikbal Pentax'ta
Gözümüz Full Frame'de

Çevrimdışı yusufaker

  • Üye
  • *
  • İleti: 2
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: İstanbul
Merhabalar, aynı durumla ben de karşılaştım. Pentax K3 II ve Panasonic FZ 1000 satışa koymuştum. İkisine de talip olduğunu söyledi ve en yoğun iş günümde vazgeçmesin diye telaşla ve özenle hazırlayıp paketi ptt kargoya teslim ettim. Çok büyük bir şans eseri aynı şekilde aynı alıcıya 6000 tl ye Canon 5d m3 makinasını satmak üzere ptt kargoya teslim eden bir başka satıcıya, sözde alıcıdan bana gelmesi gereken mail gitmiş. İsim soyisimden bir şekilde bana iş telefonumdan ulaşıp olayı izah etti ve ben de şüpheye düştüm. Hemen gidip kargodan paketi geri aldım ve kurtardım makinaları. Traji-komik bir olay biraz da.. Saflığımdan utana sıkıla da olsa tanıdığım insanlarla paylaşıyorum bunu yeri geldimi.. İlerleyen zamanlarda yine aynı girişimlerde bulunanlar oldu ama yer mi köylü çocuğu.. eşek bile ayağı tökezledi mi tekrar geçerken aynı yerden durup yoklar.. Çok şükür eşekten aşağı değiliz.. :))

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi