Pentax Türkiye Topluluğu

PentaxTürk => Pentax’tan Haberler, Pentax Söylentileri => Genel Fotoğrafçılık Haberleri => Konuyu başlatan: Baha - 07 Aralık, 2016, 14:02:30

Başlık: Akıllı Telefonlar Bu Kadar mı Yaygın?
Gönderen: Baha - 07 Aralık, 2016, 14:02:30
Evet, akıllı telefonların kullanımı abartı düzeyde. Çoğu zaman ben bile DSLR mi akıllı telefon mu derken elimde akıllı telefonum fotoğraf çekirken buluyorum kendimi. Ticari kaygı olmadıktan sonra oyumu DSLR'den yana pek kullanmıyorum. Fakat Flickr, bir Instagram değil. Yani fotoğraf yükleyenlerin çoğu fotoğrafçı. Blogger'ların, yediği yemeği fotoğraflayanların yada selfie çekenlerin yeri değil. Yani akıllı telefon kullananların bu kadar ağırlıkta olduğu bir yer değil(di) gibi.

Flickr'in yayınladığı yeni listede özellikle iPhone listeyi darmadağın etmiş. Her iki kişiden biri 5D Mark III kullanırken Canon neredeyse listeye giremeyecekmişti. Bu kadar ciddi boyutta mı akıllı telefon kullanımı? Ciddi boyutta evet ama işte bu kadar çooook mu?

Başlık: Ynt: Akıllı Telefonlar Bu Kadar mı Yaygın?
Gönderen: recepergun - 07 Aralık, 2016, 14:28:37
Bana kalirsa bu bir kistas degil, elbette bu hobi veya is telefonlara dogru kayiyor ama ilk 10da sirf iphone olmasi cok ilginc, telefon pazar payinin en buyugu samsung olmasina ragmen listede yok.

Bana kalirsa bu listenin ozeti iphonun hafiza sorunu dolayisiyla iphone kullanicilarin flickri cloud olarak kullanmis olmalari olabilir. Baska bir aciklama goremiyorum, hem kamera kullanim konusunda tezatlik, hemde samsungun pazardaki liderligine ragmen listede olmamasindaki tezatlik bana sadece bu soru isaretini getirdi aklima.
Başlık: Ynt: Akıllı Telefonlar Bu Kadar mı Yaygın?
Gönderen: Lupara - 07 Aralık, 2016, 19:52:10

Bana kalirsa bu listenin ozeti iphonun hafiza sorunu dolayisiyla iphone kullanicilarin flickri cloud olarak kullanmis olmalari olabilir.

Güzel tespit.
Gündelik çekimlerde, akıllı telefonlar fotoğraf makinelerinin yerini aldı bile. Hele zoom da eklenebilirse kompakt makinelere tamamen güle güle diyebiliriz.
Başlık: Ynt: Akıllı Telefonlar Bu Kadar mı Yaygın?
Gönderen: Baha - 13 Aralık, 2016, 13:41:12
Bu tespit liste sıralamasını muhakkak değiştirecek geçerlilikte bence de ama yine de bu kadar baskınlık sağlamıyordur diye düşünüyorum.
Başlık: Ynt: Akıllı Telefonlar Bu Kadar mı Yaygın?
Gönderen: erencaner - 19 Aralık, 2016, 22:06:34
Kalite olarak en güzel akıllı telefon bile dslr'ın veya aynasızın kalitesini vermiyor. Ben de bu yuzden uzun sure once sattıgım dslr'ımın yerine bir süre telefon ile idare ettikten sonra aynasıza gectim.