İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - nordlys

Sayfa: [1] 2 3 ... 45
1
Yeni Başlayanlar / Ynt: Fotoğrafçılık
« : 01 Şubat, 2015, 11:11:27 »
Merhabalar fotoğrafçılıkla ilgili kitap tavsiyesinde bulunur musunuz?

Internet!

2
Zaman Aşımı / Samyang 8mm Yeni
« : 01 Şubat, 2015, 10:19:56 »
Arkadaslar, gecen yil bu ilani koymustum ama 8-9 ay siteye bakma firsatim olamadi. Musait degildim!!!

Bu lensi bir kere kullandim! Ondan bir ay sonra zaten fuji sistemine gectim, beni forumdan taniyan arkadaslar biliyor zaten. Pentax K bayonet.

Kendi ozel kilifinda , birakin cizigi, toz yok uzerinde.

Oyle cok alim satim yapan biri degilim, Siteden Serdinc arkadasimiza en son Samyang 85mm yi satmistim. Ona da sorabilirsiniz merak ettiginiz bir sey varsa.
8mm yi Norvec den aldim.

Fiyat olarak su bu diyemiyorum bilmiyorum piyasayi. Mart yada nisan gibi turkiyeye geldigimde gonderebilirim.

Ilgilenen arkadaslar mesaj atabilir. 


3
http://www.fujix-forum.com/index.php/topic/4213-anyone-using-the-kipon-pentax-k-adapter-with-the-x-pro-1/

Burada guzel aciklamislar. Ksiaca, alacagin her hangi bir adaptor isini gorur. o kadar buyuk farklar yok.Bosuna para verme. lense ayir adaptor vb ne ayiracagin butceyi.

4
Genel Konuşma Forumu / Ynt: Fotoğraf Makinanızın Önemi Yok!
« : 01 Şubat, 2015, 10:05:53 »
Merhabalar

Konu ile alakali bir iki sey de eklemek isterim. Gerci bu ve buna benzer konularla ilgili cok yazildi cizildi burada hatta hararetli tartismalar da oldugunu hatirlar gibiyim :)

Dun, ayni zamanda beraber fotograf cekme sansini buldugum ve gecen yaz tanistigim degerli arkadasim Thomas Leuthard in bir ropaartijini paylasmak istedim bu konu ile alakali olarak. Gerci daha cok Sokak Fotografciligi uzerine bir roportaj olmus ama genel hatlariyla Thomas da ekipman onemli degilmi ona da deginmis ki ayni dusunceleri paylastigim bir arkadasim olarak onunla yapilan roportajin linkini veriyorum.

Zaman darligindan dolayi her paragrafi cevirmeye imkanim yok, ingilizce biraz anlayan arkadaslar cok rahat okuyabilir. Ingilizcesi olmayan kullanicilara bir kac cumle ile ozetlemek gerekirse;

https://www.flickr.com/groups/ngproinvitation/discuss/72157650162186279/

Kullandiginiz ekipmanin hic bir onemi yok

Ekipmandan once siradan bir makina ile fotograf cekmeye baslanmali, kullanici hoslandigi bir alanda ve aralikta zaten kendi kararini verecektir (Bu hangi lens ile baslayabilirim diye soran arkadaslar iocinde bir aciklama, 18-135 gibi araliklar cok genel oldugu icin bu araliklar icerisinde bir olcut kendilerine olusturabilirler.Kimi tele calisir kimi genis acilarla)

Fotograf makinasi ve ekipmandan once , fotograf cekme durtusunun olmasi gerekiyor insanda

Elinizdeki ekipmanin kiymetini bilin, gunumuzde Vedib Bey in burada her firsatta haykirdigi gibi, neredeyse kotu makinalar yok piyasa da, her marka iyi modeller cikartiyor, genis bir ucret yelpazesinde

Ne cekerseniz cein ne ile calisirsaniz calisin kendinize kucuk projeler hazirlayin. Bu projelr ile calisirsaniz kendinizi daha iyi motove edersiniz.

Cekebildiginiz kadar kare cekin, ayni kareyi farkli acilardan cekip etkileri kendiniz gorun.

Su bu yazar fotografci , kitaplari onemli. Imkan meselesinde bunlar alinabilir ve cogu pahali yayinlar. Bunlara sahip olmak sizi daha iyi bir fotografci yapmaz, etkiler ama olmazsa olmaz seyler degil.

Ufak butcelerle once yasadiginiz yerin etrafinda sonra biraz daha uzak yerlere seyahat etmeye calisin. Hem farkli mekanlar icin hem de kendi tekniginizi gelistirmek icin.

Cok fazla teknige girmeyin, su lens boyle hizli bu lens boyle hizli. bunlar laf kalabaligi. Teorik olarak tabiki biraz alt yapi gerekiyor ama FOTOGRAF CEKIN!!!!!!!!!!!!!!!!!! Elindeki Leica M9 ile daha cekmeyi degil, netleme yapamayan bir cok insan gordum ben.

Pentax ile basladim fotografa ama simdi Fuji kullaniyorum ve benim cekmek istedigim konularda butun ihtiyaclarimi fazlasiyla karsiliyor. Marka saplantiniz olmasin. Bu sizi prensip sahibi olmaktan ziyade saplantili biri yapar. Fotograf firmasinin urunlerini test ediyorsaniz ki Thomas Leuthard Isvicrede yasiyor ve Olympus un Isvicre elcisi. Olympus ona yeni modellerini gonderir ve o kullanir. Ama bana kendisi soyledi, bir sure sonra farkli marka bana farkli bir urunle gelse ve o model bana hitap ederse ona gecerim diye. Burada da Olypmus un bir elcisi ile tanistim. Oslo da Thomas ben ve o ucumuz cekimler yaptik , o kisi de Leicalarini satti. leicalarini diyorum :))Adamdaki ekipman servet degerindeydi ama simdik iaklim olsa Leica kullanmazdim diyor. Tabi bu zevk meselesi! Ama sonucta marka saplantiniz olmasin. Pentax in silver modeline sahip olmak sizi usta yapmaz, sadece dost sohbetlerinizde forsunuz olur o kadar o da gerekliyse!!!!

Merakinizi hep sicak tutun, merakinizi koreltmeyin. FOTOGRAF CEKIN!!!!

Nacizane,

Saygilarimla.

Uzun bir aradan sonra bu satirlari yaziyorum. Daha cok paylasim da bulunmak dilegimle.






5
Merhabalar,
Ben de geçen yıl xpro1 de vidalı yani m42 lenslerimi kullanmak için adaptor almistim, ebayden. Benim aldığım da 20,30 liralık bir şey ve işimi fazlasıyla goruyor.
Bu tarz adaptor, hand grip orjinal hiç almadım markali .yan sanayi vb.pek problem yaşamadım.
20 liraligi alın derim,problemsiz çalışırsa zaten sorun yok,ve çok ucuza getirmiş olursunuz.hiç olmadı kaybiniz 20 lira olur.
Her iki durumda win win durumu

6
Pentax Dışı Kameralar / Ynt: Fuji Xpro 1
« : 30 Ocak, 2015, 22:36:23 »
Uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar

Gecen yaz gittigim chicagodan bir kac kare


7
Pentax Uyumlu Objektifler / Ynt: Vivitar 75-205mm f/3.8 Macro
« : 20 Mart, 2014, 18:26:14 »
Bu çok yararlı bilgileri, fotoğrafları ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Bu lensi ben de almayı düşünüyorum. Acaba sizce ne kadar eder ? Kaç liralar arasındaki fiyatları vermek uygundur bu lense ? Bir fikriniz var ise fiyatları konusunda paylaşırsanız memnun olurum.

Pentax kullandigim donemde oldukca severek kullandigim bir lensti

Vivitar 75-205mm f/3.8 Macro

Ebay de 45-50 dolar arasinda satisi var ama hangi durumda optik olarak bu da onemli. Ben kullandigimi 30 dolara almistim ve onu kullandiktan sonra DA 200 mm almaktan vazgectim!!!
Gerci biri sabit biri zoom lens, karsilastirma yanlis olur ama cektigim kus fotograflarinin hemen hemen hepsini bu lens ile cekmistim.

Manuel kullanmayi seviyorsan ve sabirliysan bu lensi almani tavsiye ederim hic dusunmeden!

8
Derin sulardasiniz :) Fazla acilmadan karaya ;)

9
Merhaba Fatih kardesim
Son uc kare;  guzel hareketler bunlar! :)
Ucude bir birinden farkli ve degisik!

10
Pentax Dışı Kameralar / Ynt: Fuji Xpro 1
« : 15 Mart, 2014, 21:13:10 »
15/03/2014

11
Pentax Dışı Kameralar / Ynt: Fuji Xpro 1
« : 15 Mart, 2014, 21:12:24 »
15/03/2014

12
Pentax Dışı Kameralar / Ynt: Fuji Xpro 1
« : 15 Mart, 2014, 21:11:42 »
15/03/2014

13
Pentax Dışı Kameralar / Ynt: Fuji Xpro 1
« : 15 Mart, 2014, 21:11:05 »
15/03/2014

14
Pentax Dışı Kameralar / Ynt: Fuji Xpro 1
« : 15 Mart, 2014, 21:10:36 »
15/03/2014

15
Pentax Dışı Kameralar / Ynt: Fuji Xpro 1
« : 15 Mart, 2014, 21:09:57 »
15/03/2014

Sayfa: [1] 2 3 ... 45