Gönderen Konu: Pentax şirketinin hataları.  (Okunma sayısı 17666 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ozbay08

  • Üye
  • ***
  • İleti: 142
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: Artvin
Pentax şirketinin hataları.
« : 12 Şubat, 2014, 09:22:15 »
Pentax şirketi çok büyük hatalı politikalar izliyor. şimdi geçtiğimiz yıl çıkarmış olduğu pentax k-5 II,pentax ,pentax k-30,pentax k-3,pentax k-50 gibi modelleri çıkartacağına 1 tane FF sensörlü DSLR veya aynasız FF sensörlü makine çıkartmış olsaydı. popülaritesi artar ve rakipleri canon ve nikon a göz dağı verirdi. ama inat etmiş FF sensör makine yapmıyor. ff sensör yapacak teknolojisi yoksa canon ve nikon un yaptığı gibi gidip Sony den sensör satın alabilirdi. Valla Pentax şuanki mevcut yöneticiler ile yola devam ettikçe ilerki yıllarda Kodak şirketi gibi iflas  bayrağı çeker.
Sony a6000
Pentax SMC-DA 16-45mm f/4 ED AL
HELIOS-44M-6 58mm
Sony HX300
Raynox DCR-250 Super Macro
77mm Hoya pro1 slim CPL+uv filtreler
lowepro 100 aw çanta
SLIK F-730 TRIPOD

Çevrimdışı arslanturegun

  • Üye
  • *****
  • İleti: 362
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: İzmir
Ynt: Pentax şirketinin hataları.
« Yanıtla #1 : 12 Şubat, 2014, 13:37:29 »
Pentax veya yeni adıyla Ricoh aslında bilinen ve kaliteli bir marka. Yabancı ülkelerde kullanıcısı da azımsanmayacak derecede.
Evet, fotoğraf ile ilgilenen hemen herkes (ben de dahil) FF bir makineye sahip olmak ister tabii ama, FF makineye gerçekten ihtiyacımız var mı!
İsterseniz FF bir set oluşturalım öncelikle,

Özellikle gereksiz öğelerin (video vb) olmadığı kaliteli bir makina seçiyorum. Ne de olsa amacımız fotoğraf çekmek ;)
Objektifleri de muadil seçiyorum ki gözünüz korkmasın :)

Nikon Df  + 50 mm 1:8                              3000 USD
Tamron SP 24-70mm f/2.8 DI VC USD       1300 USD
Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD     1500 USD

                                        TOPLAM            5800 USD

Bu ABD fiyatıdır. Gümrüklü geleceği için, nakliye, ardiye, gümrük komisyoncusu ve gümrük masraflarını da siz hesaplayıp bir FF set kaça mâl oluyor bir bakın.

Yine ABD fiyatıyla K-5 IIs seti düzelim. Yasal yoldan getiriyoruz.
Nikon'a haksızlık olmasın diye de objektifleri yine Tammy yapalım :p

K-5 IIs                                                                     800 USD
Tamron 70-200mm f/2.8 Di LD (IF) Macro AF           800 USD
Tamron 17-50mm f/2.8 XR Di-II LD Aspherical [IF]  500 USD
Pentax Telephoto 55mm f/1.4 DA* SDM                  800 USD
                                      TOPLAM                           2900 USD

Şimdii. FF makina ve set yerine gayet kaliteli body ve seti yarı fiyatına alıyorum. İlla ki o parayaı harcayacaksam, artan para ile bir da K-3 body ve yakışıklı bir prime alabiliyorum.

Fotoğraf işinden ekmek yemiyorum (stüdyo işi falan yapsam zaten orta format alırdım), neden 3-5 "like" uğruna o kadar para dökeyim ki. Benzer kaliteyi ucuza alıp keyfime bakıyorum.

Burada tartışılması gereken bence Pentax şirketinin Türkiye politikası. NAR A.Ş. aslında iyi niyetli bir firma ama belki de bu işleri çok takip etmiyor. Fotoğraf alanında tecrübesiz de olabilirler bunu bilmiyorum. Hâl böyle olunca Türkiye'de Pentax ne fazlaca tanınıyor ne de bulunabiliyor.

Yani esas problem Pentax'ın FF makina yapıp yapmıyor olması değil, bulunamıyor ve tanınmıyor olması bence.

Arslan Türegün

Çevrimdışı haytaertu

  • Üye
  • *****
  • İleti: 718
  • Ertuğrul Ulusoy
    • Profili Görüntüle
    • 500px
  • Şehir: Elazığ
Ynt: Pentax şirketinin hataları.
« Yanıtla #2 : 12 Şubat, 2014, 14:26:35 »
Bu başlığı açan arkadaş ve bu başlığa yazacak olan arkadaşlarım kızmasın ama bu tür konulardan şahsen sıkıldım artık. Hayırlısı olsun ...
Pentax K-5iis + Pentax D-BG4 Battery Grip
SMC Pentax-DA 15mm F4 ED AL Limited
SMC Pentax-DA 35mm F2.8 Limited Macro
SMC Pentax-DA 70mm F2.4 Limited
Metz Mecablitz 50 AF-1
Vanguard,Digipod,Varta vs.

Çevrimdışı itasdemir

  • Üye
  • *****
  • İleti: 1.711
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
Ynt: Pentax şirketinin hataları.
« Yanıtla #3 : 12 Şubat, 2014, 16:11:59 »
Bu başlığı açan arkadaş ve bu başlığa yazacak olan arkadaşlarım kızmasın ama bu tür konulardan şahsen sıkıldım artık. Hayırlısı olsun ...
+198756423330547346783499999999999999999999999999999

Çevrimdışı rsimsek

  • Üye
  • *****
  • İleti: 391
  • Pentax aşkına !
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: İstanbul
Ynt: Pentax şirketinin hataları.
« Yanıtla #4 : 12 Şubat, 2014, 19:15:41 »
Her zaman olmayana bir arzu istek olur ya, birazı ondan birazı belki gerçekten ihtiyaçtandır. O zaman FF olan markalar var ya, öyle değil mi? İlle de Pentax ise bizim için başka bir sebebi vardır demek ki. Biz Pentax'ı tercih ettik. İstesek de istemesek de olan budur. Hepsi bu ötesi yok çünkü.

Markalar talepler, pazar payı, fizibilite ve kendi teknolojik imkanlarına göre üretim yapıp piyasaya arz ediyorlar. Belki doğrudan bu tür ihtiyaçları Ricoh'a yazmak yeterli talep karşısında FF üretimi de sağlar kim bilir? Defalarca bu masaya yatırıldı ama dağ dağa küsmüş dağın haberi yok durumları oluyor maalesef. Sanki bunun muhatabı bu forummuş ya da buradaymış gibi bir algı oluşuyor! FF yi çok arzulayanlar Ricoh'un kapısını aşındırırsa belki diğer bekleyenlere de sebep olmuş olabilirler. ;)
Ekipman: Pentax K-5IIs + Pentax DA 18-135mm WR + Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF]
Amatörler "ekipmanları" için, profesyoneller "para" için, ustalar ise "ışık" için endişe eder!

Çevrimdışı ozbay08

  • Üye
  • ***
  • İleti: 142
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: Artvin
Ynt: Pentax şirketinin hataları.
« Yanıtla #5 : 12 Şubat, 2014, 20:31:16 »
her fotoğrafçının gönlünde bir FF yatar. şimdi diyelimki güzel bir pentax lens ekipmanı düzdük ve FF  e geçmek istiyor canım ne olacak pentax ın ff ı olsa hemen seti bozmadan gider pentax ff alırım. ama şimdi ff geçme isteği doğunca ne olacak tüm pentax seti satıp başka bir markaya geçiş yapmak zorunda kalacağım. buda maddi bir kayıp demek çünkü almış olduğun pentax makine ve lensleri aldığın fiyata satamayacağım..

arkadaşın da dediği gibi bu sorunu buraya değil direk Pentax yönetimine yazmam gerekirdi. neyse bu pentax k-5 beni 3 sene daha idare eder. 3 sene sonra Pentax hala ff çıkartmamışsa ben Sony FF makine almayı planlıyorum. çünkü pentax ve Sony nin renk kalitesi,renk canlılığı aynı. Canon makineler sanki biraz soluk renklerde çekimler yapıyor. benim gözlemlerim öyle.
Sony a6000
Pentax SMC-DA 16-45mm f/4 ED AL
HELIOS-44M-6 58mm
Sony HX300
Raynox DCR-250 Super Macro
77mm Hoya pro1 slim CPL+uv filtreler
lowepro 100 aw çanta
SLIK F-730 TRIPOD

Çevrimdışı nordlys

  • Üye
  • *****
  • İleti: 670
    • Profili Görüntüle
    • flickr
Ynt: Pentax şirketinin hataları.
« Yanıtla #6 : 12 Şubat, 2014, 20:42:38 »
Merhabalar,
Yazilanlari biraz okuyunca bende bir iki sey eklemek istedim musadenizle Penaxianlar :)

Oncelikle, pentax in az bulunuyor olusu yada taninamamasi diye bir sey bana gore yok cunku pentax bir 50 yili devirmis sirket. hala taninamiyorsa bu Pentax in hatasidir. Yanlis pazarlama taktikleri, piyasaya cok kulak vermemeleri sayilabilir. Bir canon , nikon ve su an tum sistemimi degistirdigim ve severek kullandigim Fuji, mukemmel nabiz yoklayan firmalar. Fuji x20 (x10 dan sonra geldi) cikmadan once x10 daki her sey kullanici yorumlari esliginde goze alinip guncellendi ki 50 kalemde degisiklik yapti adamlar. Bu guncelleme degil yeni bir makina demektir. Gelelim xpro 1 `e. Xpro 1 ki internette biraz arastirirsaniz oncelikle sunu okursunuz; garibanin leica si. Garibanin tabiri aslinda kucumsemeden ziyade leica ya bir mesaj. Leica makina olarak tartismasiz kalitesi yuksek. Ama asil leicayi leica yapan Zeiss, voightlander gibi lens ureticilerinin leicaya lens uretmeleri. Bir de Klasik Magnum ekolu! Leicayi bu gunlere getirdi! (Tartisilir, sadece bir kac kelimede ozetlemek istedim).

Gelelim nikon ve canon a. Kabul edelim etmeyelim, dslr piyasasinin neredeyse %70 bu iki firmanin elinde. Bunda gelistirdikleri af sistemleri, lens cesitliligi (pentax da da cok ama her kez manuel lenslerle yada m42 vidali lenslerle calismak istemiyor yoksa pentax da lens cesitliligi cok cok daha fazla). Bir de uluslararasi pazarlama, reklam stratejileri, sponsorluklari...her sey!

Sony, kompak bir kamerada ff sensorle geldiler piyasaya ve piyasayi calkaladilar. Fiyat bazi evet yuksek ama ff bekleyen, alacak olan da cok kisi var dunyada. Adamlar piyasaya calisiyor. Basit mantik! adamlar is yapiyor!

Pentax , sitemizde uye olan buyuklerimiz benden , bizlerden daha iyi bilir ama Pentax K-5 e kadar kis uykusundaydi. K-5 ile (ki 1.5 yil kullandim limited lensleriyle beraber, memnundum cok...Ama bir sure sonra bana hitap etmemeye basladi calisma alanimda) uyandi. K-5 ciddi anlamda iyi bir govde. Ondan sorna , pentraxdan sizan dedikodular vb ff uzerine bir makinaydi (Lutfen ff tartismalari cikmasin bundan sonra o bu daha iyi diye kastetmiyorum) ama k-5 sonrasi varyasyonlar biraz AF konusunda oldu ve bir kac teknik gelistirme. Simdi K-3 ile geldi! Sicramayi yapamadi ve yerinde saymakta devam ediyor. Reklam ve pazarlama stratejileri sanmayin ki yurt disinda cok daha iyi. Turkiye pazarina gore daha profesyonel ama onu ndisinda bir espirisi hala yok. Yasadigim ulkede, uye oldugum forumlarda , ikinci el pazarinda k-5 kullanicilari (ve 5 varyasyonlari) elinden cikartmaya calisiyorlar. Cunku sony, Fuji, olympus piyasaya cok daha farkli ve ileri teknolojide makinalarla girdiler. Bu saatten sonra pentax bunu degistiremez. Elindeki K-3 ile, guncelledigi HD limited lensleri ile (neyin HD ise) ve orta formatta 645D ile yoluna devam edecektir. 645D hala orta formatta bir yuz akidir. Ve onun ekmegini yiyiyor pentax.


Fuji x20 ve xpro 1 kullaniyorum (bilenler bilir) xpro 1 almadan once eimdeki limitedlari ne pahasina olursa olsun elimden cikartmam diyordum. Ama fuji her seyi alt ust etti. Elimdeki pentax doneminden vidali lenlserimi fuji de cok da guzel kullaniyorum.

Pentax cok guzel ve kaliteli bir marka. Ama buyuk beklenti icerisinde olmamak lazim pentax kullanirken.

Çevrimdışı rsimsek

  • Üye
  • *****
  • İleti: 391
  • Pentax aşkına !
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: İstanbul
Ynt: Pentax şirketinin hataları.
« Yanıtla #7 : 12 Şubat, 2014, 20:58:40 »
Tabi ki Pentax'ı tercih etmemizde kendimize göre geçerli sebeplerimiz var. Bunlardan biri de renk olayı. Her ne kadar optik yapısı ile doğrudan ilgili olsa da, işlenmiş jpeg lerde markanın kendi karakteristiğini de yansıtıyor.

FF den amaç boyut/ebat ve megapixel ise şöyle bir çözüm her tür gövde ile yapılabilir.
http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/topic,3392.msg43174.html#msg43174

@nordlys arkadaşımızın özetlediği gibi, her şey ihtiyaç üzerine. Devam edenler aradıklarını buluyorlardır. Platform değiştirenler ihtiyaçlarının daha çok örtüştüreceklerini düşünmekteler doğal olarak. Fakat ihtiyaçlar hiç bir zaman bitmez, her zaman yeni bir ihtiyaç doğacaktır.

3 sene demişsiniz, hele o günler gelsin gün doğmadan neler doğar derler.  ;)
Ekipman: Pentax K-5IIs + Pentax DA 18-135mm WR + Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF]
Amatörler "ekipmanları" için, profesyoneller "para" için, ustalar ise "ışık" için endişe eder!

Çevrimdışı nordlys

  • Üye
  • *****
  • İleti: 670
    • Profili Görüntüle
    • flickr
Ynt: Pentax şirketinin hataları.
« Yanıtla #8 : 12 Şubat, 2014, 21:03:08 »
Son olarak bir seyi belirtmek istiyorum, gerci baslik pentax in hatalari vb ama bizler ne kadar burlardan konussak da kendimiz soyleyip kendimiz dinliycez. O yuzden marka saplantiligi  yada taraftarligii diyelim :)  bir yana, pratikte kullandigimiz makina ve bizlere sundugu cesitlilik ne olcude bizleri tatmin ediyor ona bakmak lazim. Pentax kullandim, simdi fuji kullaniyorum. Yarin bir gun kendi ihtiyaclarimin disinda fotogrtafa bir butce ayirirsam baska bir marka neden olmasin!

« Son Düzenleme: 12 Şubat, 2014, 21:05:07 Gönderen: nordlys »

Çevrimdışı excil

  • Üye
  • ***
  • İleti: 121
  • Piscem natara doces
  • Şehir: İzmir
Ynt: Pentax şirketinin hataları.
« Yanıtla #9 : 12 Şubat, 2014, 21:04:22 »
Aslın da Ricoh şirketini AB gibi düşünüyorum, girmek için 50 yıldan buyana bekliyoruz :) FF içinse şirketin politikası şu olabilir; çıkarmaması çıkarmasından daha çok reklam yapmasına ve konunun tartışılmasına sebep oluyor.
PentaxTürk Kemer :) K-3 Pentax { 40mm DA l 70mm DA Limited  l DA 10-17mm Fisheye l M 50mm 1.7 } Sigma { 105mm Macro } l   BK-777C Ball Head Tripod  Metz 48 AF-1

https://www.flickr.com/photos/117217262@N02/
http://500px.com/gkok2012

[email protected]

Çevrimdışı haldun31

  • Üye
  • *****
  • İleti: 1.336
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: Zonguldak
Ynt: Pentax şirketinin hataları.
« Yanıtla #10 : 12 Şubat, 2014, 21:07:13 »
murat kardeşim gene döktürmüşsün :)benim tek felsefem ne çekmek istedimde bu makine ile çekemedim? bunun cevabını veremediğim gün(amatör çekiyorum yalnız :) )gözünün yaşına bakmam satarım pentaxı alırım o işi çeken makineyi.tüm derdim şu ekipmanların hakkını vermek daha çekemediğim yada tüh şu makine olsaydı çekerdim dediğim bir fotoğraf olmadı :)bu benim yeteneğimden değil amatör oluşumdan kaynaklanıyor :)yani amatörlerin bu kadar teknik bilgi arasında boğulup fotoğraf çekmemesi asıl sorun bence :).pentax marka değeri ne olursa olsun işimi görmediği an umurumda olmayacak bir ekipman.yani foto çekmemi sağladıkça beraber yol alırız.yok eksik kalırsa güle güle pentax  hoşgeldin x marka.yani dert etmemek lazım bunları ve güzel fotolar çekip paylaşmak lazım.xpro1 in hakkını verince tabiki översin oda ayrı mesele :)kendi adıma bende nex 6 ya aldım adaptör taktım ucuna 50 mm f 1.4 pentax oldu canavar bir makine :)gelince ortak çekim yaparaız nasılsa :).saygıalrımla
Allah ne verdiyse:)

Çevrimdışı nordlys

  • Üye
  • *****
  • İleti: 670
    • Profili Görüntüle
    • flickr
Ynt: Pentax şirketinin hataları.
« Yanıtla #11 : 12 Şubat, 2014, 21:11:39 »
Haldun abi!
nasi lazimsa cekeriz :) Nisan basinda geliyorum bir aksilik olmazsa.
Bende xpro 1 e adaptor aldim (20 lira filandi sanirim ). kullanimi cok cok rahat adaptorun. Elimdeki mamiya, takumar helioslar ile yeri geliyor genis aci yeri geliyor yari tele, yeri geliyor tele ihtiyacimi karsiliyorum.

Bir makina ihtiyaci gordugu olcude makinadir, gerisi laf-i guzar oluyor.

Çevrimdışı ozbay08

  • Üye
  • ***
  • İleti: 142
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: Artvin
Ynt: Pentax şirketinin hataları.
« Yanıtla #12 : 12 Şubat, 2014, 21:23:10 »
lens sıkıntısı yüzünden Pentax ı eleştirip Juji yi övmek çok mantıksız, gören de her yerden fuji lens fışkırıyor zannedecek  ;D

 bir defa en yenilikçi firma Sony dir. çünkü Sony elektronik devi ceptelefonundan,televizyondan,müzik aletlerinden playstation dan, fotoğraf ve video kamara sektöründen bir sürü yerden para kazanıyor. o yüzden her türlü yeniliği yapıyorlar,çünkü harcayacakları para bol.  ben Şahsen Pentax ın maddi kaynak sıkıntısı çektiğini düşünüyorum,belki o yüzden istenen yenilikleri yapamıyor.
Aslında bir girişimci arkadaş ebay dan falan pentax lensleri toplasa ve Türkiye pazarında satsa iyi para kazanır.
Sony a6000
Pentax SMC-DA 16-45mm f/4 ED AL
HELIOS-44M-6 58mm
Sony HX300
Raynox DCR-250 Super Macro
77mm Hoya pro1 slim CPL+uv filtreler
lowepro 100 aw çanta
SLIK F-730 TRIPOD

Çevrimdışı nordlys

  • Üye
  • *****
  • İleti: 670
    • Profili Görüntüle
    • flickr
Ynt: Pentax şirketinin hataları.
« Yanıtla #13 : 12 Şubat, 2014, 21:33:14 »
lens sıkıntısı yüzünden Pentax ı eleştirip Juji yi övmek çok mantıksız, gören de her yerden fuji lens fışkırıyor zannedecek  ;D

 bir defa en yenilikçi firma Sony dir. çünkü Sony elektronik devi ceptelefonundan,televizyondan,müzik aletlerinden playstation dan, fotoğraf ve video kamara sektöründen bir sürü yerden para kazanıyor. o yüzden her türlü yeniliği yapıyorlar,çünkü harcayacakları para bol.  ben Şahsen Pentax ın maddi kaynak sıkıntısı çektiğini düşünüyorum,belki o yüzden istenen yenilikleri yapamıyor.
Aslında bir girişimci arkadaş ebay dan falan pentax lensleri toplasa ve Türkiye pazarında satsa iyi para kazanır.

Sanirim bu baslik altinda ne ben ne de bir baska arkadaimiz LENS SIKINTISI nedeniylepentax i elestirmedi. Yazimdan alintidir arkadasim :

(pentax da da cok ama her kez manuel lenslerle yada m42 vidali lenslerle calismak istemiyor yoksa pentax da lens cesitliligi cok cok daha fazla).

Lens fiskiriyor da dememisim. bende ikitane fuji lensi var 35mm ve 18mm. Yeni cikan 56mm F1.2 de almayi dusunuyorum, Kafi. Zaten elimde cok kaliteli ve iyi konumda vidali lenslerim mevcut. Yani agirlik M42 lensler fuji de kullandigim. yoksa derya fuji lensim de yok bunu da belirteyim!

Sana tavsiyem arkadasim, fuji ye hic bulasma, ben bir kac kare cektim ve su an fujideyim. Soyle de bir hata yaptim gecen gun, Leica Monochromu inceledim. Zaten leica m9 ile deneme cekimleri yapmistim. Ne yazik ki elim Leicaya da degdi :) bu iyiye isaret degil :)
saygilarimla

Çevrimdışı excil

  • Üye
  • ***
  • İleti: 121
  • Piscem natara doces
  • Şehir: İzmir
Ynt: Pentax şirketinin hataları.
« Yanıtla #14 : 12 Şubat, 2014, 21:40:31 »
ozbay hocam Ricoh'u çok küçümsemiş siniz :) çok uluslu bir şirket sadece Pentax markasından ibaret değil http://www.ricoh.com/about/company/data/ linki incelerseniz Türkiye bütçesinin 3 katı sermayesi olduğunu görürsünüz :)
PentaxTürk Kemer :) K-3 Pentax { 40mm DA l 70mm DA Limited  l DA 10-17mm Fisheye l M 50mm 1.7 } Sigma { 105mm Macro } l   BK-777C Ball Head Tripod  Metz 48 AF-1

https://www.flickr.com/photos/117217262@N02/
http://500px.com/gkok2012

[email protected]

 

Neden Pentax Değilde Nikon,Canon veya Diğer Bir Markayı Tercih Ettiniz?

Başlatan PENTAX

Yanıt: 79
Gösterim: 40952
Son İleti 23 Şubat, 2021, 18:39:10
Gönderen: Lupara
Pentax da kullanilabilir olan Lensler (Listeye gore 6053 tane)

Başlatan nordlys

Yanıt: 5
Gösterim: 4198
Son İleti 07 Mayıs, 2013, 21:13:54
Gönderen: Baha
Christopher Bissell'in Pentax 645D Kullanarak Yaptığı Moda Çekimi

Başlatan Baha

Yanıt: 2
Gösterim: 3187
Son İleti 28 Haziran, 2013, 13:06:37
Gönderen: muhsinbagdadi
nikon d5200 veya pentax k5 alacak kararsız

Başlatan seytac

Yanıt: 9
Gösterim: 4991
Son İleti 07 Eylül, 2014, 19:20:25
Gönderen: selman
Maalesef Pentax defterini üzülerek kapatmak istiyorum:(

Başlatan happyprince

Yanıt: 49
Gösterim: 19620
Son İleti 18 Eylül, 2015, 21:31:52
Gönderen: Baha