İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - kemal_b_w

Sayfa: [1] 2 3 ... 21
3
Genel Konuşma Forumu / Ynt: yarışmalar ve hediyeleri
« : 29 Ocak, 2013, 21:54:18 »
Biri ercan abiyi durdursun :) Teşekkürler

4
Pentax DSLR Fotoğraf Makinaları / Ynt: K-7 Parçaları
« : 26 Ocak, 2013, 19:51:12 »
Teknik servislere verilen bilgiler bunlar. İnternete sızmış kısmı sadece K-7.

Ki zaten pek işe yarayacak şeyler değil biz kullanıcılar için. :) İçindeki parçaları da nasıl bulacağız ki?

Benim k200d için yedek parça getirtirildi yurtdışından. Problem tespiti, ürünü tamiri, ve kargo dahil 10 gün sürmemişti tüm süreç.
hmm. İşe yaramasına yarar da normalde olmaması lazım diyorsun yani. Atıyorum burdan servisin getirmesi 1 ay sürecekse daha erken yurtdışından gelecek birisine ordaki servisten parçayı istersin burada yaptırırsın. Neyse yapacak bişey yok o zaman

5
Pentax DSLR Fotoğraf Makinaları / Ynt: K-7 Parçaları
« : 26 Ocak, 2013, 19:25:48 »
k-5 ve diğer makineler için de böyle bir şema var mı acaba? Serviste yedek parça bulunmadığı zaman parçanın gelmesi uzun sürebiliyor. Böyle bi şema olsa imkanı olan parçayı kendisi de getirtebilir yurt dışından

6
Genel Konuşma Forumu / Ynt: Mevlit kandiliniz mübarek olsun
« : 23 Ocak, 2013, 17:14:51 »
Mevlid kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar..

7
Pentax K-5 / Ynt: Pentax K-5 Fotoğrafları
« : 20 Ocak, 2013, 14:23:13 »
   "ozan26" kaydettiği her iki karede netlik sorunu yok, Boğaz Köprüsünün olduğu karede yakın planda olan teknelerde titreme sözkonusu uzunpozlama esnasında deniz dalgaları sonucunda tekneler yukarı aşağı hareket ettiğinden istediğiniz kaliteli görüntüyü kaydetmede sorun oluşmuş. Yakın plandaki teknedeki oluşan çizikler bunu göstermiş. Ayrıca köprüdeki keskin netliğin oluşmaması teknik bir olaydır. Çeşitli dalga boyundaki ışık odak düzleminde kesişmediğinden köprü ıstediğiniz gibi keskin net oluşmaz. Bunu önlemek için diyaframı kısmanız gerekir, sanırım 1:8 diyafram keskin net çıkması için yeterli.
    Bana göre sözkonusu görüntünün yeniden kadrajını yaparak güzel bir panorama elde edebilirsiniz. Görüntüyü sadece alttan keserek, yani alt taraftaki beton zemini keserek perspektifi ve derinliği güzel bir kare elde edebilirsiniz. Teknelerin titrek çıkması görüntüye daha dinamik bir hava katmış.
haklısınız hocam diyafram değerini sormadık. bi de ozan bey bulb modunun nasıl kullanılacağını tam bilmediğini belirtmiş. kumanda kullanmadiysa onun da etkisi olabilir.

8
Pentax K-5 / Ynt: Pentax K-5 Fotoğrafları
« : 19 Ocak, 2013, 21:03:25 »
Sarsıntı ile olduğunu zannetmiyorum, aradaki mesafeyi hesaplayıp yarım metreye oranlarsak köprüde oluşacak yarım metrelik hareket algılanabilecek bi hareket değildir. makinenin aynasının yaptığı etki bile daha fazladır.odaklama hatası daha yüksek ihtimal bence. Öndeki beton net görünüyor çünkü.

9
Pentax K-5 / Ynt: Pentax K-5 Fotoğrafları
« : 19 Ocak, 2013, 18:18:41 »
30sn pozladım hocam ilk fotoğrafta bulb modunun nasıl kullanıldığını tam bilmiyorum.Kayıkları  flu çıkacağını bilerek koydum kadraja farklılık katsın diye ama olmamış olabilir tabi :)
köprü de flu çıkmış yalnız :) öndeki betona odaklamışsınız sanırım

10
ercan abinin lens alım satımıyla uğraştığını herkes biliyor zaten. piyasadaki lens fiyatları da belli. piyasanın üzerinde oldukça fahiş fiyatlara da satabilir,isteyen alır isteyen almaz, bunu yargılamak niye?. fiyat yüksek geldiyse almazsın daha ucuzunu ararsınız olur biter. üstelik bu şekilde adını gizleyerek başkasının arkasından iş cevirmek de vedi hocamın dediği gibi çok ayıp bir şey. resmen iki yüzlülük. çık adam gibi yüzüne söyle madem gocunuyorsun yaptığı işten

11
Fotoğraf Teknikleri / Ynt: MANÜPİLASYON
« : 16 Ocak, 2013, 21:59:56 »
Kemal baya iyi olmuş yaa eline sağlık :) Yapıcı eleştiri istersen hemen yapayım, dağlar PS uygulanmış fotoda eğrilmiş :) ama karşılaştırma yapmadığın zaman fark edileceğini  sanmam :)
teşekkür ederim :) gökyüzüne daha çok alan ayırmak için dağ fotoğrafının dikey boyutunu düşürmüştüm ondan olmalı. Güzel görünüyorsa sorun yok :)

12
  Öncelikle Pentax ın Türkiye de tanıtılması için daha çok gayet göstermelerini talep edebilir misin? Arkadaşlarımız fotoğraf makinemizin markasını öğrendiğinde "pentax mı? o da ne ki?" gibi aldığımız cevaplar durumun vahamiyetini gayet iyi anlatıyordur sanırım :) Bu konuda atılacak adımlar kullanıcılar ve daha çok firma adına oldukça faydalı olacaktır. Türkiye'den talep arttıkça "yurtdışı" da daha çok ilgilenecektir :)
  İkinci olarak da Pentax tan k-5 için focuspeaking yapmayı sağlayacak firmwire güncellemesi talep edebilirler mi acaba?
  Gösterdiğin gayret için de teşekkür ederim...

13
Genel Konuşma Forumu / Ynt: FotoKolik.org | Yayında..
« : 16 Ocak, 2013, 18:56:08 »
Hayırlı olsun arkadaşım, inşallah emeğinizin karşılığını kısa zamanda alırsınız...

14
Fotoğraf Teknikleri / Ynt: MANÜPİLASYON
« : 16 Ocak, 2013, 18:53:17 »
Vayy anasınıı.. :) Sitemizde bir manüpilasyoncu gelişiyor ! :) Kemal biraz kişisel portrelere falan geçtin mi bu işten gelir etmeye bile başlarsın ben sana söyleyim. :)

:D :D yok hacı benim mesleğim var Allah'a şükür.. Şu uzmanlığı kazanim bana yeter :) Bu işler zevk sadece, hobi olarak yaptığın işten para kazanmaya çalışırsan zevk diye birşey kalmaz :) Çarpıcı bir örnek de vermek isterdim ama burda söylemek uygun olmaz :)

15
Fotoğraf Teknikleri / Ynt: MANÜPİLASYON
« : 15 Ocak, 2013, 18:01:36 »
Bi tane daha... Şimdilik benden bu kadar. Çok vaktimi almaya başladı, dersler birikiyor :)

Öncesi

tekir-2 by kemal_b_w, on Flickr

Başlıksız_Panorama2 (1800x932) by kemal_b_w, on Flickr

Sonrası

Başlıksız_Panora by kemal_b_w, on Flickr

Sayfa: [1] 2 3 ... 21