Gönderen Konu: kovulan üyeler ve gereksiz siyasi jargon  (Okunma sayısı 2074 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı happyprince

  • Üye
  • *****
  • İleti: 512
  • Mehmet Halis
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: Antalya
kovulan üyeler ve gereksiz siyasi jargon
« : 09 Nisan, 2015, 15:22:30 »

 Merhaba,
 Aslında hiç girmediğim bir alana tesadüfen girmiş bulundum bugün,"Kızgınlık ve Türlü Şikayetler".
 Girince de inanın şok geçirdim.
 Amacı fotoğraf paylaşımı olan bir forumda görmeyi hiç tasvip etmeyeceğimiz tartışmalara şahitlik ettim.
 Bir kere açıkça söylemeliyim ki,iki husus beni çok rahatsız etti.
 Birincisi bir üyenin forumdan kovulması,ki kendisiyle yakın bir arkadaşlığım ve bizzat tanışmışlığım yoktur,ancak içimdeki adalet duygusu sebebiyle kendisini savunmak ihtiyacı hissediyorum.Dahası forumdan atılan birisinin arkasında n konuşulmaya devam edilmesini de çok yadırgadım.Görebildiğim kadarıyla kendisi sanırım hala forum dışında.Yanılıyorsam özür dilerim.Durumun değiştiğine dair bir mesaja da rastlayamadım.
 Bahattin beyle daha önce mesajlaşmalarımız oldu , hatta birşeyler alıp satmışızdır da belki,ve kıymetli babası da çok saygı duyduğum biridir ancak bu üyeye (itaşdemir) yapılan muameleyi hiç hoş karşılamadım.
 Bir diğer husus da şu: Arkadaşlar,burası siyasi bir platform değil;burası fotoğraf platformu.Burada her siyasi fikirden insan var,beğenin ya da beğenmeyin ve bir insanın siyaseten saygı duyduğu birine hakaret etme hakkı kimsenin haddine değildir.Eğer bu jargona girecek olursak burada hiç huzur kalmaz. Ben birçok kişiyle tanıştım burada ve emin olun hiç kimsenin politik düşüncesini bilmediğim gibi kimse de benimkini bilmez. Burası oy kullanılan bir alan değil arkadaşlar,insanları aşağılamanın ve yargılamanın yeri de değil,çok rahatsızlık duyduğun birşey varsa gider Haziran'da ödülendirmek istediğin siyasi partiyi ödüllendirir,cezalandırmak istediğini de cezalandırırsın.Herkes de sonuca saygı duyar; şeriatın kestiği parmak acımaz derler.Ama buradaki ortak paylaşım alanımız Pentax ve de fotoğraf sevgisidir.Bunun dışına kayan ve insanları birbirine düşürme potansiyeli olan mevzulardan kaçınmak gerek diye düşünüyorum.
 Dileğim mevzubahis üyemizin en kısa sürede üyeliğinin aktif hale getirilmesidir.
 Teşekkürlerimle
 
"İnsan gördüğüne inanır,inandığını da görür."
Pentax K50
Pentax HD -DA 16-85mm F3.5-5.6ED DC WR

Çevrimdışı excil

  • Üye
  • ***
  • İleti: 121
  • Piscem natara doces
  • Şehir: İzmir
Ynt: kovulan üyeler ve gereksiz siyasi jargon
« Yanıtla #1 : 09 Nisan, 2015, 19:55:25 »
Gayet şık bir yazı olmuş... Tebrik ederim. Taraflar da üzülmüşlerdir. Alçak gönüllü ve hoşgörülü olabilmeyi başarmalıyız. Aile de kırgınlıklar olabilir ama çok da uzatılmadan, taraf tutmak yerine birlik olmak düşüncesiyle ailenin diğer fertlerinin araya girmesiyle aşılamayacak sorun yoktur. Forumu seviyorum içindekilerle daha çok seviyorum. Saygılar
PentaxTürk Kemer :) K-3 Pentax { 40mm DA l 70mm DA Limited  l DA 10-17mm Fisheye l M 50mm 1.7 } Sigma { 105mm Macro } l   BK-777C Ball Head Tripod  Metz 48 AF-1

https://www.flickr.com/photos/117217262@N02/
http://500px.com/gkok2012

[email protected]