İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - ozturert

Sayfa: [1] 2 3
1
Satıldı

2
19 Mayıs Kutlu olsun! Atatürk ve silah arkadaşlarına ne kadar teşekkür etsek az.

3
Piyasadaki tek değişken odaklı Limited lens. Tamamen metal yapılı, toz-nem geçirmez gövdeli, ufak ve hafif bir lens.
Panasonic 7-14mm f4 veya Pentax 31mm f1.8 ile takas olabilir.
Sakarya ya da İstanbul'da elden teslim alabilirsiniz. Diğer illere kargo yaparım.
Fiyat 1800TL.







Fotoğrafları eklemeyi beceremedim galiba:

https://flic.kr/p/UDAfNy
https://flic.kr/p/UQkoq5
https://flic.kr/p/UDAead
https://flic.kr/p/UTSPyF
https://flic.kr/p/UGiQSF

4
Lensi aldım, K-5II ile kullanıyorum. Çok çok süper keskin değil ama: 1) Bayağı keskin, yani mesela 35mm f2.8 LTD kadar keskin değil ama 16-50mm f2.8 kadar iyi. f5.6'da köşeden köşeye mükemmele yakın. Ayrıca ışık yansıması, köşe kararması vs.. gibi optik dertleri minimumda, bu yüzden kit lensle karıştırmayın. 2) Mekanik olarak süper. Tamamen metal, halkaları çok yumuşak dönüyor. 3) Bendeki gri renkli. Siyah gövde üzerinde önce garip durdu ama zamanla alıştım, şimdi K5II'den çıkarmıyorum :) 4) Pahalı mı? Evet pahalı. Yalnız böyle lensler değerini kaybetmiyor. Şimdi alırsanız seneye tahminen fiyatı artacak bile.

5
Pentax K-1 / Ynt: Pentax K-1 incelemesi
« : 20 Mart, 2017, 12:33:35 »
Üstat benim görüşüm tabi bu,farklı farklı nesneler üzerinde test fotoğrafları yayınlamaktansa evde sabit bir  düzenek veya test şablonları üzerinde sürekli aynı kareler üzerinde tüm ekipmanların test fotoğrafları olsa bence daha anlaşılır olur.

Otomatik odaklama video şeklinde önce sonsuza alarak klasik netleme hızı sonra da aşağıdaki videonun 1.50 dk olduğu gibi farklı nesnelere ardı ardına odaklayarak yine videoda gösterirseniz testin %80'lik kısmı biter. %20 de test yapanın yorum kısmıdır ki burada herkes kendi çekim amacına göre bir şeyler alır değerlendirmenizden.

5D Mark IV tabi güzel tercih de ABD fiyatının bile iki katı K-1'den olduğu tabi bu makinayı doyuracak lensleri de düşünürsek tabi işin bir de parasal boyutu var.Yani yapılan test ekipmanları ve fiyatlarını da tabloda yayınladığınız da açıkçası benim bir testten beklentim tamamlanmış oluyor.

50 yıllık lensler ile süper çalışıyor diye kim nerede,ne zaman iddia etmiş? Pentax'ın resmi böyle bir söylemi var mı? Veya bu forum ortamında böyle bir konu? Gözden kaçırmış olabilirim,bu sözü ilk defa duydum rica etsem kaynak gösterebilir misiniz? Eski lensler ile uyumlu olması farklı 50 yıllık lenste dahi günümüz modern lenslerinin aynı sonuçları veriyor iddiası çok ayrı.

https://www.youtube.com/watch?v=q2xn1hT9I98

Evde makineleri koyacak yeri zor buluyorum, bir de "düzenek kuracam" desem hanım beni evden atar  :) Düzenek kurmak yetmiyor, sürekli aynı ışık tipi ve şiddetini tutturmak lazım, yeni Adobe sürümlerinde RAW işleme algoritması değişebiliyor, üçayak sürekli aynı yerde duracak vs.. Yani ayrı odan olacak, oraya kimse dokunmayacak (sen dahil) vs...

Hemen her incelemede farklı şeyler çekiyorum ama mesela D810, A7RII ve 5DMIV'ü aynı anda kullandım ve çekimleri aynı anda yaptığım için çok farketmiyor. Asıl sorun senin de dediğin gibi mesela 3 sene önce incelediğim bir makine ile K1'i karşılaştırmaya gelince çıkıyor. Benim site amatör, öyle düzenek vs.. ile uğraşsam asıl işime zaman kalmaz :D

Pentaxçılar genelde lens lazım diyenlere "bak Pentax 50 yıllık lenslerle bile çalışıyor" diyor ya, o yüzden birkaç sene önceki lenslerle bile istediğim odaklama performansını alamamak canımı sıktı.

6
Pentax K-1 / Ynt: Pentax K-1 incelemesi
« : 19 Mart, 2017, 22:38:16 »
Otomatik odaklaması canikon seviyesinde değil derken neyi kastediyorsunuz?
Normal kullanımda ben, kullandığım makinelerden k5, k5iis ve k30 ile, Canon 70D yada nikon d7000 arasında bir fark görmedim.
Üst sınıf cihazları bilmiyorum tabi.
D810, 5DMarkIV hem tekli hem sürekli odaklamada biraz daha hızlı ve doğru odaklıyor, K-1'e göre. Hele sürekli odaklamada ve çok düşük ışıkta odaklamada fark daha bariz. Canikon'da eski 50mm lenslerde denedim ki Pentax'a haksızlık olmasın, ayrıca Nikon'da ilk seri 85mm f1.8 AF ile de Pentax 70mm f2.4'ü karşılaştırdım, odaklamada Nikon hem daha tutarlıydı hem daha hızlıydı.
Çok kötü değil, ve kullandığım K-5II'den çok daha iyi, gene de Canikon'un üst modellerinden biraz geride. Benim için hız çok önemli değil ama 70mm f2.4 LTD ve DA50mm f1.8 AF ile odak hataları yapıyor (hatta canlı önizlemede bile yapıyor) ki bu kabul edilemez bence çünkü 36MP AA filtresiz algılayıcı en doğru odaklamayı hakediyor.

7
Pentax K-1 / Ynt: Pentax K-1 incelemesi
« : 19 Mart, 2017, 22:34:06 »
Bildiğim ve gördüğüm kadarı ile K-1, yeni lenslerle uyumlu ve hızlı.... eski lenslerle de çalışmasını sütlacın üstüne kemal paşa olarak düşünmek lazım.. eski lensler adı üstünde eski..o günkü üretildikleri yılın teknolojisine göre üretilmişler ...yani pentax diyorki..k-1 ve yeni lensleri alın beni ondan sonra eleştirin..yorumlara bakıyorum..yeni makinaya eski lens takıp kullanmış veya görmüş.vs..açıkçası bütçemiz tamamına yetmiyo..dersek daha doğru olur.. fakat aynı paralara sıfır olmak şartıyla nikon-ve canon a  bakarak pentax ı fiyat eleştirisine tabi tutmak daha doğru olur..bu benim düşüncemdir .

Canon'un ilk EF lenslerinden olan 50mm f1.8 (ilk model hem de, metal bayonetli vs..) her Canon'da sorunsuz çalışlıyor. Hem Pentax'ın olayı "50 yıl eski lenslerle bile süper çalışıyo abi" değil miydi? Ek olarak DA 50mm f1.8 da çok eski değil zaten.
Pentax şunu diyebilir ama: Arkadaş ben otomatik odak sistemimi ve lenslerimi tamamen yeniliyorum, eski lenslerle odaklamada sıkıntı çıkabilir ama yeni sistem buna değer.
Bunu derse eyvallah derim.

8
Pentax K-1 / Ynt: Pentax K-1 incelemesi
« : 15 Mart, 2017, 01:36:23 »
Canon'un tam kare lenslerinde büyük de var ufak da var aslında, seçenek fazla yani. Tam kare için 24mm f2.8 IS, 40mm f2.8 pancake, 85mm f1.8 ufak ve hafif lensler mesela. 17-40mm de fena değil boyut olarak.
APS-C'ye geçersen lensler biraz daha ufalıyor, ama galiba 20-40mm kadar değişken odaklı f2.8 lens yok APSC için (yanlış da biliyor olabilirim).

Bu benim dediğim "motor yenileme" olayı odaklamayı da düzeltecek bir milktar, o yüzden Ricoh'un buna kafa yorması lazım.

Hatta ve hatta, bazı "efsane" Limited lensleri de optik olarak yenilemeli bence. Mesela 31mm f1.8 LTD süper hiper ama K1'i pek kaldırmıyor, özellikle kenarlarda. Bokeh ya da "karakter lensi" olarak kullanırsan ayrı tabi.

9
Pentax K-1 / Ynt: Pentax K-1 incelemesi
« : 14 Mart, 2017, 19:30:52 »
Ricoh'un bundan sonra eğilmesi gereken şey odaklama bence. Hem gövdeler doğru odaklamalı hem de lens serisini adam gibi motorlarla yenilemeleri lazım. "Efsane" lensler hala cızır bızır diye odaklıyor ki 2017'ye geldik. Sadece ön kaplamasını değiştirip adının başına "HD" ekleyerek daha yüksek fiyattan satacağına DC ya da PLM motoru koysaymış.
Canon USM motorunu bile yeniledi ki Ricoh'un 20 sene ötesinde bu USM, gitti Nano USM diye birşey çıkardı. Olympus-Panasonic daha "yeni" sayılacak lenslerinin tamamına adam gibi sessiz ve hızlı motor koydu (ilk 2-3 lens haricinde).

10
Pentax K-1 / Ynt: Pentax K-1 incelemesi
« : 14 Mart, 2017, 17:21:17 »
Nikon benzerini çıkardı ama: D800, D800E, D810. Canon da 5DMarkIV ve 5DSr çıkardı. Titreşim azaltma, yüksek çözünürlük, hareketli ekran haricinde aman aman avantajı yok bunlara göre bence (yıldız çekim özelliğini ben kullanmadığım için avantaj olarak saymadım). Yani K1 evet süper hiper ama biraz geç kalmış süper :)
Ricoh hala iyi reklamını yapamıyor gibime geliyor, ya da güçleri mi yetmiyor (ki Ricoh dev firma). Canon ne güzel makineleriyle yazıcı vs.. veriyor arada, kampanya yapıyor. Ricoh da yapsa ya arada böyle kampanyalar? Mesela "K1'in inanılmaz detayını sadece bizim yazıcılarımızla görebilirsiniz" gibi bir reklamla çıksalar olmaz mı? Çamur içinde gezen adam ya da yıldız fotoğrafını daha iyi çekebilme sadece ufak bir grubu çeker, senin daha geniş kitleye yayılman lazım.
Bir de otomatik odaklamayı hala beğenmedim. 5DMarkIV MarkIII'e göre bile inanılmaz gelişmiş, hemen hiçbir lensle odak hatası yaşamadım. K1'le 50mm f1.8 AF ve 70mm f2.4 Ltd ile arada odak hatası yaşadım ki bence kabul edilemez. Hatta öyle ki, canlı önizlemede 50mm resmen odak hatası yapıyordu ki hiçbir makinede görmedim ben bunu (canlı önizleme %100 doğru odaklama yapmalı). Genel olarak K3II'den daha iyi diyorlar ama hala Canikonı seviyesinde değil otomatik odaklaması. En azından "eski" sayılabilecek lenslerle böyle. Belki yeni motorlu lenslerle daha iyi çalışır.

11
Pentax K-1 / Ynt: Pentax K-1 incelemesi
« : 14 Mart, 2017, 13:36:50 »
Yalnız K1'le 6D'yi bir tutmamak lazım. K1 çok daha gelişmiş bir alet, fiyatı da biraz ona göre. 6D'nin 3 avantajı var: Daha geniş (ve ucuz) lens parkına erişim, orta noktada daha doğru odaklama (ama sadece orta noktada), yüksek ISO'da (ISO6400 ve üzeri) biraz daha iyi performans. Onun haricinde K1'in avantajları çok ciddi.
Fiyatı ona göre değerlendirmek lazım. Mesela ben sitemde gösterdim, yüksek çözünürlüklü çekim modu inanılmaz, belki 80MP kadar detay alabiliyorsunuz (o modda çekim yapıp sonradan büyütürseniz). Bu modda moire, merdiven etkisi, pikselleşme vs.. gibi sorunlar da yok. Bu yüzden (eğer makine ve sahne sabit kalacaksa) K1 piyasada en çok detay veren DSLR, bu konuda rakibi yok şu anda.

12
Pentax K-1 / Ynt: Pentax K-1 incelemesi
« : 14 Mart, 2017, 11:03:45 »
Nar'daki fiyat Oslo'dan iyi. Burada 24-70'le alsan 14000 civarına gelir, Nar'da 12500 13900TL diyor sitede, ama aynı zamanda ana sayfada 3130 Avro diyor ki bu 12500 TL civarı yapar. Enteresan.
Türkiye şartlarında pahalı tabi de sanıyorum Nar'ın değil Avro/Türk Lirası kurunun suçu. Kur 2 olsaydı koşa koşa alırdık (ben sattım ama kur 2 olsa gene alırdım hem de 24-70'le beraber  :) )

13
Pentax Dışı Kameralar / Ynt: Olympus E-M1 Mark II incelemesi
« : 03 Şubat, 2017, 23:18:46 »
Üsdat çok güzel bir inceleme olmuş, inceleme yapacağınızı söylediğinizden beri bekliyorum. Bir solukta okudum. Emeğinize için teşekkür ederim.

Teşekkürler  :)

14
Pentax Dışı Kameralar / Olympus E-M1 Mark II incelemesi
« : 02 Şubat, 2017, 19:42:45 »
Arkadaşlar Olympus'un yeni makinesi E-M1 MarkII'yi detaylıca inceledim:
http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=5588

Daha önce görmemiş olanlar varsa, burada da Pentax K-1'i incelemiştim:
http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=5430

15
Pentax K-1 / Ynt: Pentax K-1 incelemesi
« : 19 Ocak, 2017, 19:33:20 »
 Üç sayfa daha ekledim:

K1 ve Takumar 17mm f4 balık gözü: http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=5524
K1 ve iki 50mm: http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=5531
K1, piksel kaydırma modu, HDR ve M 28mm f2.8: http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=5556


Sayfa: [1] 2 3