İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - onurz

Sayfa: [1]
1
Pentax FA 50mm f1.4 lensimi bir kaç gün arabada bırakmıştım. Sonra bir süre kullanmadım. Kullanmaya başladığımda halkanın zorlandığını gördüm. Otofokuslu makinalara (K-r ve Z1-p) taktığımda otofokus yapmadığını gördüm. Lensi açıp baktım biraz. Önce öntarafı söktüm. Sonra önü takıp arkayı söktüm. Arka tarafını sökerek af motoruna ulaştım ve dişlilerin etrafınsa sarı bir tabaka gördüm. Onu dişlilerin içine sürünce dönüşü kolayladı ama sonra tekrar zorlanmaya başladı. Sanıyorum helicoidi ve dişlileri yağlamam gerekiyor. Hangi yağdan kullanmam lazım bu iş için?

2
Genel Teknik Yardım / Film slr tamiri hakkında mz-5n ve mz-s
« : 01 Temmuz, 2018, 12:12:27 »
Elimde bir adet bozuk mz-5n var. Bunu tamir ettirmek için nereye götürebilirim ve maliyeti ne kadar olur bir fikri olan var mı acaba? Aletin sorunu şu, ayna hareket etmiyor dolayisiyla shutter çalışmıyor. Mekanizmasi nasıl bilmiyorum ama, aynayi elimle biraz oynattigim zaman shutter da kuruluyor sanırım, oyle biraz oynayip tusa bastigim zaman shutter çalışıyor.

Bir adet de mz-s var arkadaşımda ama onun sorunu nedir bilmiyorum, onu da tamir ettirmek mümkün müdür?

Sayfa: [1]