Gönderen Konu: Pentax Türkiye Yetkilileriyle Söyleşi  (Okunma sayısı 11853 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı tahiryildiz

  • Üye
  • *
  • İleti: 11
    • Profili Görüntüle
Ynt: Pentax Türkiye Yetkilileriyle Söyleşi
« Yanıtla #30 : 31 Mart, 2015, 10:32:15 »
Arkadaşlar görüyorum ki işi biraz fazla basite alıyorsunuz. Pentax yeni çalışanlarını iyi tanıyorum, ellerinden geleni yapıyorlar ama bu sadece onların insiyatifinde olan bir durum değil, Pentax Global'den destek gelmesi gerekiyor her konuda, özellikle fiyatlar. Distribütörlerin kendi ürünlerini kendi sitelerinde satması etik değil, zaten Dünya'da da bunun örneğini göremezsiniz, örneğin Canon ABD gidip de ben 70-200 satıyorum diyemez, demez, demesi etik olmaz, çünkü bayileri üzerinden çalışmalıdır. Bunu Türkiye'de bozan firmalar yok değil, ama doğru değil. Ayrıca bugün eticaret sitesi açıyorum diyen biri minimum 500bin TL ile bu işe girmezse batar, bunu işin içinde olanlar bilir.
Türkiye'deki bulunurluk zamanla artacaktır ama bunda satış rakamları önemli, siz kendinizi Pentax Turkiye yerine koyun, her lensi getirdiğini düşünün, bu lenslerden bazısı bir yıl boyunca satmıyor örneğin, siz bir d aha bu lensi getirir misiniz? Bu Canon'da Nikon'da da böyle, satmayan lensin, makinenin bulunurluğu az olur.
Ben her markaya eşit biri olarak yazıyorum, Pentax'ın bilinirliği zaten diğer markaların yanında oldukça düşük, satış rakamları da bunu destekliyor, dolayısıyla birdenbire yeni Pentax Türkiye'ye yüklenmek, ne yapıyorsunuz ki demek yanlış olur, en azından fotoğrafla ilgili, bilgili ve geliştirmek isteyen birileri var. Destek vermek gerekir diye düşünüyorum.

Çevrimdışı selman

  • Üye
  • *****
  • İleti: 660
    • Profili Görüntüle
Ynt: Pentax Türkiye Yetkilileriyle Söyleşi
« Yanıtla #31 : 31 Mart, 2015, 11:39:46 »
"Doğru tespit olması geçerli tespit olması manasına gelmez". Pentax eleştirisel konuların özeti budur aslında. O yüzden forumdaki eleştirileri dikkate almak ama çok da takmamak lazım. 1600 TL ye 31 mm ltd var hala satılmayı bekleyen, envai çeşit lensler ilanlar da yine satılmayı bekliyor ki bu lens Pentax'ın zirve lensidir hele ki FF çıkacağı bu günlerde. Fiyat desen diğer markaların üst seviye ürünlerine sanırım kimse bakmıyor.

Herkes konuşuyor çekimlerimde ben şunu kullanıyorum,bunu arıyorum,bunu bulamıyorum  iş fotoğraf paylaşmaya gelince ortalıkta kimse yok. İsim isim saymama gerek yok zaten gerek instagram,flickr gibi platformlarda gerekse forumda fotoğraf paylaşan kişi sayısı geçtim iki elin parmağını bir elin parmağı kadar bile yok.

Çoğu kişi vaktim yok diyor ki bunun iyi bir yönü de var,tek lens işini görür demek ki. Vakit bulduğun müddetçe tek tür fotoğraf çekebiliyorsun demektir bu. ( örneğin İstanbul'da yaşıyorsunuz vakit azdır ya 31mm ltd ya da 70-200mm tarzı bir lens ile sokak fotoğrafı çekersiniz veya tatilden tatile fırsat buluyorsunuzdur sadece 18-135mm gibi). Ama yıllardır o tek lensini bulamayanlar da var ne hikmetse.

Kısacası bahaneye gerek yok.Fotoğraf çekimi de paylaşımı da yerlerde sürünüyor.Geçmiş dönemlerde yaşayanlar bugünleri görse herhalde bize çok sağlam bir iki kelime ederlerdi.Bu ekipman bolluğunda ortamın fotoğraftan geçilmemesi lazım çünkü.

Son olarak foruma üye olanlar haricinde de ciddi sayıda Pentaxçı var,sayımız sanıldığı kadar az değil yani.

Benim tek isteğim aksesuarları da bir iki tane olsa da getirsinler.( Uzaktan kumanda gibi filan). O yönden çok zayıflar.İşlerim dolayısıyla katılamıyorum yoksa gelmek isterdim bende fuara.
« Son Düzenleme: 31 Mart, 2015, 11:49:08 Gönderen: selman »
instagram,flickr,500px @turkiye2turkiye

Çevrimdışı ysf044

  • Üye
  • *****
  • İleti: 375
    • Profili Görüntüle
Ynt: Pentax Türkiye Yetkilileriyle Söyleşi
« Yanıtla #32 : 31 Mart, 2015, 11:50:55 »
Herkes konuşuyor çekimlerimde ben şunu kullanıyorum,bunu arıyorum,bunu bulamıyorum  iş fotoğraf paylaşmaya gelince ortalıkta kimse yok. İsim isim saymama gerek yok zaten gerek instagram,flickr gibi platformlarda gerekse forumda fotoğraf paylaşan kişi sayısı geçtim iki elin parmağını bir elin parmağı kadar bile yok.

Çoğu kişi vaktim yok diyor ki bunun iyi bir yönü de var,tek lens işini görür demek ki. Vakit bulduğu müddetçe o türden çekiyordur zaten ki tek lens yeter artar. ( örneğin İstanbul'da yaşıyorsunuz vakit azdır ya 31mm ltd ya da 70-200mm tarzı bir lens ile sokak fotoğrafı çekersiniz veya tatilden tatile fırsat buluyorsunuzdur sadece 18-135mm gibi). Ama yıllardır o tek lensini bulamayanlar da var ne hikmetse.

+1 katılıyorum bu düşüncene, olay sadece pentax kullanıcılarında yaşanmıyor diğer markalarda da durum aynı

Çevrimdışı arslanturegun

  • Üye
  • *****
  • İleti: 362
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: İzmir
Ynt: Pentax Türkiye Yetkilileriyle Söyleşi
« Yanıtla #33 : 31 Mart, 2015, 18:00:40 »
Verecekleri yanıtları dört gözle bekliyorum.
Bu arada , fiyatlar konusunda ben de yazdığım için belki yanlış anlaşılmış olabilirim diye açıklama getireyim.
Pentax dağıtıcısı olan X firma kendi pazarına yeterli önem vermediği için (ki bu konuda ısrarlıyım) ne idüğü belirsiz bir sürü firma bu markayı getirip abuk subuk uçuk fiyatlardan bize kakalamaya çalışıyor. Benim derdim budur.
X firma kendi satsın diye bir derdim yok, bulursun adam gibi mağaza (e ticaret yapan da olur) kâr marjını verirsin sattırırsın.
Ha! kimse satmak istemezse Fuji örneği gibi yap.
Ama önce bir tanıt, tanıyanları da yeniliklerden haberdar et. Ben Pentax'ı ABD sitesinden takip etmeye mecbursam, alış verişimi de oradan yaparım.
Arslan Türegün

Çevrimdışı agkrin

  • Üye
  • ****
  • İleti: 158
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: Bayburt
Ynt: Pentax Türkiye Yetkilileriyle Söyleşi
« Yanıtla #34 : 03 Nisan, 2015, 11:17:34 »
pentaxa özgü birşey değil ki esnaf böyle elektrik kesintisinde kombi bozuldu f2 hatasına adam 70 tl istedi daha önce 20 tl vermiştim 30 da anlaştık güya yetkili servis ne tutturduysam işte
https://www.flickr.com/photos/131984776@N02/
pentax k5 ıı
Sigma 17-70mm F2.8-4.5 DC Macro
SMC PENTAX-DA* 1:2.8 50-135mm ED [IF] SDM
SMC Pentax-M 80-200mm F4.5

 

Pentax 21mm f 3.2 limited lens

Başlatan redprometheus

Yanıt: 0
Gösterim: 2737
Son İleti 14 Mayıs, 2017, 18:39:20
Gönderen: redprometheus