İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Desperado

Sayfa: 1 ... 15 16 [17] 18
241
http://www.dijitalakademi.com/camsim.asp
Biraz önce denedim bahsedilen simulatörü.Bana çok hatalı gibi geldi,gündüz gölgeli bir ortamda; enstantane 1/60sn diyafram :4 ıso :100 dedim tetiği çektim,kapkaranlık hiç birşey gözükmeyen bir fotoğraf çıktı.
Pozometresiz bir analog makineyle yeni başlayan arkadaşlar bu simulatöre güvenmesin yoksa bütün resimleri aşırı pozlanmış bembeyaz çıkar.

242
Genel Konuşma Forumu / Ynt: kadınmı olsaydım ?
« : 02 Mayıs, 2015, 12:36:26 »
Sokak portre fotoğrafçılığında insanların tepkileri ülke ülke değişsede genel olarak çoğu insan sokakta heybetli bir dslr nin kendilerine doğru yönelmesinden rahatsız olabilirler.Ancak uzak bir mesafeden çektiğimiz kişinin farketmemesi için 200-300mm lik bir teleobjektif yada topluluk içinde kimseyi rahatsız etmeyen avuc içi kadar bir compact makine bu durumu çözebilir diye düşünüyorum.

243
Genel Konuşma Forumu / 1 Mayıs
« : 01 Mayıs, 2015, 12:16:48 »
Forumdaki tüm arkadaşların 1 Mayıs'ını kutlarım.Fakirliğin,fukaralığın kalmadığı, hiç bir emekçinin sömürülmediği, Pentax lenslerinin bol bulunduğu, barış içinde bir dünya temennisiyle..

244
Evet baktım kontrol ettim,helal olsun nikona,750 liraya body artı kit lens veriyorlar,dünyanın en büyük optik üreticilerinden biri(gerek sağlıkta tibbi görüntülemelerde gerek gözlük lenslerinde ve diğerleri).kalitesiz bir body yada kit lens yapacaklarınıda düşünmüyorum açıkası.

245
700 liraya Nikon aps format kit 18-55 lensli bir makine varsa hemen alayım ne zaman olmuş bir kampanya??

246
Ümit bey ben arkadaşlarımızın sorunu ve bu konudaki başlığa dair birşeyler yazdım(Neden Pentax satışı bu kadar az).Hiçbir marka aldığınız makineyi uzun süre kullanmanızı istemez. ( örnek iphone,samsung,playstation vb) Onların istedikleri sizin satın aldığınız makineyi bir süre kullanmanız ve yenisi çıkınca onu almanızdır.Bu kapitalist sistemin kendini devam ettirme mantığıdır.
Ülkemizde ozellikle son 15 senedir pentax pek tanınmıyor,onun öncesindeki fotoğrafçılar ve bu işin tutkunları muhakkak pentax'ı cok iyi bilirlerdi.Ben 9 sene once pentax k100d aldıgımda arkadaslar deterjanmı aldın mintax'mı bu? deterjanı objektifdenmi dökülüyor diye dalga geçiyorlardı.Hala da değişen fazla birşey yok.

247
Bir iktisatçı olarak ve distribütörlük kavramını bildiğim kadarıyla ve Pentax'ın ülkemizdeki konumunu göze alarak sizlere şunları söyleyebilirim ;
1- Distribütörlük olayının 7-8 tane olmazsa olmaz sac ayağı vardır.Bunlar;reklam,dağıtım pazarlama,müşteri memnuniyeti,stoklama,garantörlük ve teknik destek.
2-Distribütörlük sözleşmesinin içeriği:Burada da sözleşme içinde distribütörün ne kadar komisyon alacağı ne kadar bir asgari satış yükümlüğüne girdiği önemli.
İlk maddedeki hususların hiç birinin(reklam,pazarlama,müşteri memnuniyeti,teknik destek vb)olmadığını sizlerde söylüyorsunuz.
Sonuç : Benim genel olarak Türkiye pazarında Pentax'ın durumundan anladığım ne Ricoh'un nede Türkiyede     
bu markanın distribütorlüğünü  yapan firmanın işi pekte ciddiye almadıkları.Bu sebebten olmadık fiyatlardan satış yapıyorlar.Sonuçta Ricoh çok büyük bir firma ve elbette Türkiyedeki potansiyel satışları geçmiş seneleri baz alarak istatistiki olarak hesaplamışlardır ve Türkiye pazarından pek bir beklentileri yoktur.
Ancak yinede bizim onlara (Ricoh) devamlı mail atarak bu şikayetlerimizi dile getirmemiz onlarında fikrini değiştirebilir.

248
Merhaba arkadaşlar,forumda oldukça yeniyim ancak arşivleri tarama imkanım oldu kısa bir süre içinde ve anladığım kadarıyla epeyce arkadaş pentax ürünlerinin distribitor tarafından diğer markalara göre(canon,nikon vb) oldukça fazla bir kar marjıyla satıldığından şikayetçi.
Bence bu durumda yapılacak tek şey ingilizcesi yeterli olan arkadaşların Ricoh'a bu durum net olarak izah edip şikayetlerini dile getirmeleri olacaktır.Bu şikayet maillerinin sayısı arttıkça Ricoh'unda bu duruma kayıtsız kalamayacağını düşüyorum.Zira onlarda Türkiye pazarında ürünlerinin daha fazla satılmasını elbette isterler.

249
üzücü olan aynı fotoğrafı artık photoshop yada benzeri programlarla 5 dk da yapabiliyor olmak,hala direniyorum 10 senelik digital slrmi ve 60 senelik analogumu kaybetmemek için.

250
Tamamlanan Alışverişler / Ynt: Pentax K-3 Body
« : 29 Nisan, 2015, 00:43:33 »
satma bence kardeşim bırak sende kalsın..sen çek güzel fotolar..

251
Genel Teknik Yardım / Ynt: pentax a 1.7 50mm vs 18-55 kit lens
« : 28 Nisan, 2015, 23:55:24 »
1-iki lenstede ışık ölçümü multi segment değil tek noktadan (orta nokta) yapılmaktaydı.
2-iki lenstede aynı diyafram değerinde hatta aynı odak uzaklığında (50mm) yapıldı.

252
Genel Teknik Yardım / pentax a 1.7 50mm vs 18-55 kit lens
« : 28 Nisan, 2015, 21:21:51 »
merhaba arkadaşlar, elimde mevcut olan f1.7 a 50mm mf lensle daha önce kullanmış olduğum 18-55 kit lens arasında aynı odak uzaklığı ve diyaframda kit lensin çok daha fazla ışık aldığını düşünüyorum.bu manuel lensle artık daha uzun pozlama değerleri istiyor gibi makine.bu konuda herhangi bir tecrübesi bilgisi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum.

253
Yeni Başlayanlar / Ynt: Dijital Mi ? Analog Mu ? (Test)
« : 27 Nisan, 2015, 23:33:24 »
Konuya bende şöyle yaklaşayım,15 sene önce analog bir makineyle çektiğim bir fotoğrafı geçen gün filminden taratıp tekrar kağıda bastırdım.ama öyle sanıyorumki digital çekenlerin çoğu 10 sene onceki fotoğraflarını bir çok sebebten çoktan kaybetmişlerdir.(bilgisayara format,usb belleğin bozulması,cd nin artık okunamaz hale gelmesi,o anki ruh haliyle fotoğrafı silme vb vb)oysa kağıda basılmış bir resmin yada banyosu yapılmış bir filmin ömrü çok daha uzundur.

254
foruma üye oldum ertesi gün lens aldım,epey motive edici bir forum memnunum.sizde biz yeni üyelerden memnun musunuz : )

255
çok başarılı bir pan tekniği olmuş,zordur bu teknik biraz piyango gibidir 10 kareden 1-2 tanesi net çıkar genelde.en son fotoğraf sanki aynı anda paralel bir pistte hızlanan diğer uçağın pilotun kamerasından bir kare gibi.

Sayfa: 1 ... 15 16 [17] 18