İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Eagle Fly Free

Sayfa: [1] 2 3 ... 34
1
Selamlar,

İki kere yan sanayi batarya aldım Kr için. İlk aldıklarım yaklaşık iki sene sonra göbeklerinden hafif bombe yaptı ama hala çalışıyorlar. Son olarak vereceğim linkteki bataryaları aldım Aliexpress'ten. Bunlar orijinallere daha bir benziyorlar. http://www.aliexpress.com/item/D-LI109-DLI109-LI109-Camera-Battery-for-PENTAX-K-R-K-2-KR-K2-KR-Black/32304256399.html

Size tek tavsiyem yan sanayi bataryaları makine içinde uzun süre bırakmamanız olacaktır.

2
İzmir / Ynt: İzmir ve Çevresi Yeni Organizasyon...
« : 28 Ağustos, 2015, 12:56:29 »
Ne zamandır toplanmıyorduk aslında İzmir'de, ortamı canlandırmak lazım.

4
Ankara / Ynt: Nikon FF vs Pentax DSLR Buyrun Düelloya :)
« : 03 Mart, 2014, 16:37:52 »
Araya bir iki tane de aynasız sıkıştırsanız tadından yenmez ;)

5
Pentax Aksesuarları / Ynt: Boyun askısına Alternatif
« : 04 Ocak, 2014, 10:34:04 »
Ben de doğa fotoğrafları için doğa yürüyüşlerine başlamak istediğim için epey bir araştırma yaptım. Fotoğraf makinesi taşıma odaklı güzel sırt çantaları var ama bunlarda diğer eşyalar için fazla hacim bırakılmıyor. İki günlük bir programa gidecek olursanız mesela yetersiz kalabilir. Lowepro'nun yeni Photosport ve Rover Pro modelleri ve ayrıca Türkiye'de satıldığını görmediğim Clik Elit (http://clikelite.com/) markasının modelleri var bu işe uygun ama fiyatları tuzluca.

Ben de normal bir sırt çantası ve ek olarak yine Lowepro'nun Toploader + harness sistemini denemeye karar verdim. Böylece kamerayı göğüs hizasında taşıyabileceğim ve erişimim de çok kolay olacak. Bu konuda tecrübeli arkadaşların düşüncelerini beklerim. Örnek bir resimle mesajıma burada son veriyorum.


6
Dijital fotoğraflarda ne efekt kullanırsak kullanalım filme çekilen fotoğrafların mistik havasını yakalamak mümkün olmayacak galiba.

7
Genel Teknik Yardım / Ynt: Adobe Lightroom
« : 16 Aralık, 2013, 14:37:41 »
Arkadaşlar forumu kapattıracaksınız bu gidişle :)

8
Genel Teknik Yardım / Ynt: Adobe Lightroom
« : 14 Aralık, 2013, 18:45:46 »
Ya şimdi sadece yazıyla anlatmakta ne kadar başarılı olurum bilmiyorum ama deneyelim :)

Şimdi sen "import" ederek LR a attığın fotoğrafları, "Develop" sekmesinde düzenliyorsun. İşin bittiğinde, ister tek ister çoklu seçim yaparak fotoğraf üzerine sağ tıklıyorsun. Açılan menüden "Export" ve yine "Export" a tıklıyorsun ve export seçenekleri geliyor.

Burada en yukarıda "Export to : Hard Drive" olmalı. Aşağı doğru ise dosyaların kayıt lokasyonu, dosya yeniden isimlendirme, kaydedilecek dosya formatı, yeniden boyutlandırma, hatta watermark ekleme gibi seçenekler yer alıyor.

Seçimlerinizi yapıp en altta bulunan "Export" butonuna basarsanız, yaptığınız seçimler doğrultusunda oluşturulan dosyalar belirttiğiniz disk lokasyonuna kaydedilmiş olur :)

9
Genel Teknik Yardım / Ynt: Adobe Lightroom
« : 14 Aralık, 2013, 13:32:56 »
koray abi burda ben zaten nasıl kaydedeceğimi öğrenmeye çalışıyorum :) neden en başından söylemiyorsun bana :)

;D Geç de olsa anlaşabildik.

10
Genel Teknik Yardım / Ynt: Adobe Lightroom
« : 14 Aralık, 2013, 02:27:46 »

Çok iyi bir program.. Ama söylendiği gibi orjinali duruyor ikinci bi fotoğrafı oluşturmak yerine sadece sosyal medya üzerinde paylaşım yapılıyor :/ lightroom biraz daha paket program. Filtreler vs, Ama photoshopta fotoğrafa hakim olman gerek.

Burada bir düzeltme yapayım. LR ile sadece sosyal medya üzerinde paylaşım yapılmıyor. İşlediğiniz fotoğrafın son halinin JPG, TIFF, DNG v.b. formatlarında bir kopyasını da oluşturabilir, mesela bu kopyayı baskı almak için kullanabilirsiniz.

11
Genel Teknik Yardım / Ynt: Adobe Lightroom
« : 13 Aralık, 2013, 22:53:34 »
Aslında çok güzel bir özellik bence. Fotoğraf üzerinde ne kadar oynarsanız oynayın orijinal dosya üzerinde hiç bir değişiklik yapmıyor ve işlem yığınında istediğiniz adıma çok kolay bir şekilde geri dönebiliyorsunuz. Yapacağınız düzenlemeyi tamamladığınızda ise istediğiniz bir lokasyona "export" yaparak işin bitmiş halini elde ediyorsunuz.

12
Ben bilmem. Benim tripodun kendisi 5 kilo :)

Vücudu zinde tutmak için birebir ;D

13
1200 gram nasil bir agirlik meaela cok mudur, bir de 1600 gramlik saglam bi model var 4 kg kapasiteli

Bendeki tripod 2 Kg. den biraz ağır. Aslında tek başına ağırlığı çok bir şey ifade etmez. Mesela tripod hafif olsun dedik ama ağır tripodlar daha stabil duruyor yerde sanki. Ben kafamdaki bir kaç kriteri yazayım, belki size de fikir verir.

-Eğer video ile uğraşmayacaksanız "ball head" denilen kafalar daha kullanışlı.
-Tripod ayakları gerektiğinde çiviye dönüşebilirse arazide daha rahat edersiniz.
-Gerektiğinde ilave ağırlık asabilmek için kancası olsun.
-Eğer Makro çekecekseniz yere sıfır yaklaşan modellere bakmanız gerekebilir.

Malzeme kalitesi, marka v.b. değişkenlere göre çeşitli fiyatlarda bu özellikleri bulabilirsiniz.

14
Yeni Başlayanlar / Ynt: Kısa yoldan uzun pozlama?
« : 13 Aralık, 2013, 20:48:21 »
Bir ip ucu da ben vereyim :) Eğer makineyi yeterince sabitlediğinize (tripod v.b. yardımıyla) inanıyorsanız, titreşim önlemeyi kapatmanız tavsiye edilir.

15
Gece ya da gündüz fark etmez, uzun pozlama yapılacaksa tripodsuz çok zorlanırsın. Ama taşıması gerçekten çok zahmetli olabiliyor bazen. Bütçe elverdiğince karbon-fiber modellere yönelmek lazım hafiflik açısından.

Ayrıca etrafta pek kimseler yokken kendinizi de dahil etmek istediğiniz grup fotoğraflarını çekmek için de çok kullanışlı ;D

Sayfa: [1] 2 3 ... 34