Pentax Türkiye Topluluğu
Pentax Dışı => Genel Konuşma Forumu => Konuyu başlatan: spacebox - 06 Ağustos, 2012, 12:20:05
-
Arkadaşlar bu sene makine mühendisliğini bitirdim ve ingilizcemi geliştirmek için kursa gitmeye karar verdim.Biraz araştırma yaptım ama birde buradaki arkadaşlara sormak istedim. Şİmdi benim Edirnede ikamet etmemden dolayı burada sadece Amerikan Kültür var başka kurslarda( yerel) var ama en iyisi bu. Eğer Edirne de kursa gideceksem bir tek bu şansım var. Birde EF yurt dışı dil okullarını araştırdım İngilterede 11 aylığı için 18.000 dolar dediler.( yatma-yemek dahil). Bu fiyat da ailemin bütçesini baya bir zorlayacak o nedenle nasıl daha iyi ve ekonomik yoldan ingilizce öğrenebilirim bunu sormak istiyorum.
Birde kursa gideceksem askerlikten önce mi sonra mı gitmeliyim? Çünkü bu sene aralıkta askere gitmeyi planlıyorum daha sonrada kurs işini halledicem.
-
Ana dili İngilizce olan eğitmenlerin bulunduğu yerleri tercih etmenizi öneririm. Amerikan Kültür bunu sağlayabilir sanırım.
-
Naçizane fikrim ygs lys sınavlarına girip puanı düşük yüksek lisans bölümü kazanıp hazırlık okumanız olacaktır. Mesela Puanı düşük bir mühendislik bölümü olabilir.
-
İki dil öğrenmiş sonra ilkini unutmuş birinden tavsiye: Kurslarda "Dil" öğrenilmez. Dil sadece derslere sığmayacak kadar değişken bir kültür ve mantık/düşünce yapısıdır. Kurslarda dil öğrenmeyi kolaylaştırmak ve hızlandırmak için başlıca gramer öğrenilir. Birazcıkta kelime. Birde ben olsam İngiliz ingilizcesi öğrenmezdim, geçerliliği Amerikan ingilizcesinden az ve öğrenmeside daha zordur. Dil nasıl öğrenilir?
Kursta genel kurallar ve gramer öğrenilir.
-Sosyal yaşam (gavuristanda Türklerle çok zaman harcamamak, max. 1 saat, hiç olmasa daha iyi)
-Kız/erkek arkadaş(lar) ;)
-En hevesli olduğunuz konuda dergi okumak.
-Yurtdışına gidilemiyorsa Digitürk-Dsmart'ın ilkönce altyazılı sonra altyazısız kanalları.
Çok özetle ancak bu kadar.
Başarılar.
-
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler Şükrücan bey. Anladığım kadarıyla yurt dışına çıkılmadan pek de kolay gözükmüyor. Ozaman daha ucuz ülkelere gitmekte yarar var. Malta herkes tarafından çok dillendirilen bi ülke acaba hem ucuz hem ingilizce konuşuluyor fln diye. Acaba öle bir ülke sizce nasıl olur ne kadar faydası dokunur?
-
Malta
Ana dili İngilizce olmayan bir ülkeye ucuz diye ingilizce öğrenmeye gidilmez. Nokta. Kaldıki Maltada fazlası bile varmış ingilizce iletişim kurmaya çalışanların bile bazan hoş karşılanmadığını arkadaşlarımdan biliyorum. Olsada Türkiyede Türkçe konuşanın para cezası ödediği ingilizce kamplarına katılın bin kat daha iyi olur.
Bakın size bir yer tavsiye edeyim 6 ay gidin, 150.000 kişilik yerde ikinci bir Women's University bile var, dil öğrenmenin en kolay yolu, bilmem anlatabiliyormuyum. Kira, yiyecek çok ucuzdur, devlet üniversitesi, ilkönce sizi havaallanından alıp resmi yurda yerleştirirler sanırım, sonrası allah kerim. ulaşım problemide yok, 50 dolarlık bisikletle bile olur, geceleri hariç tabi. Dallasada yakın. Yaz sömesteri giderseniz en ucuzu olur. Güzel bir memlekettir. Bilirim.
http://international.unt.edu/ (http://international.unt.edu/)
-
Şükrücan bey yardımlarınız için çok teşekkür ederim :)
Bu konularda çok bir bilgim olmadığı için kayıtlar fln nasıl olacak neler yapıcaz diye düşündüm bi anda. Türkiyede Zirve Üniversitesinde(Gaziantep) Şubesi varmış acaba oradan arayıp bilgi alınabilirmi?
-
Bu konularda çok bir bilgim olmadığı için kayıtlar fln nasıl olacak neler yapıcaz diye düşündüm bi anda. Türkiyede Zirve Üniversitesinde(Gaziantep) Şubesi varmış acaba oradan arayıp bilgi alınabilirmi?
Mesela üniversitenizdeki pratiği en iyi olan ingilizce hocalarınız, veya başkaları emaille bilgi ve kayıt işlerinde yardımcı olabilir size.
-
Peki şükrücan bey çok saolun okula diplomayı almayı gittiğim de hocalarımla konusurum olmadı başka bir yol bulur bi şekilde bilgi almaya çalışırım.
Yardımlarınız için tekrar teşekkürler :)
-
her keze merhabalar..
Ingilizce kurs tavsiyesi????!!!!!!!!!!!
kendimden ornek vermek istiyorum, umarim ingilizce veya baska bir dil ogrenecek arkadaslara ufak da olsa yardimi olur...
universite de hazirlik gordum bir yil, bolume gecmeden once. Bolumde de derslerimizin yarisi ingilizce verildi. Dil ogrenmek icin cok zeki olmaya, yok su yok bu metoda gerek yok. Biraz altyapisi olan biri icin film, dizi. baska bir sey soylemiyorum. Azicik bir gramer bilgisi yeterli.
Ben izledigim bir filmi alt yazi ing. secip ikinci bir defa izlerdim yada bir dizinin bolumunu. ama ozellikle filmlerde bunu yaptim. Bir sure sonra gunluk konusma kaliplarindan tutunda kitaplarda olmayan iofadelere kadar bir cok seyi fiolmler sayesinde ogrendim. Gramer kitaplari bir yere kadar. temeliniz saglam olsun gerisi filmlerle gelir. Okumak da faydali ama film vb. hem duyuyorsunuz hem goruyorsunuz (alt yazidan)
Anlama kapasitem artmaya basladiginda hem altyazi hem de konusm a dilini ing secerdim dvd den. Simdi norvec de yasiyorum o baska. :)
gerci burda 7 den 70 herkez biliyor ingilizceyi ve iyi konusuyorlar
Ama ing. yada baska bir dili ogrenmeye hevesli arkadaslara tavsiyem budur. Ne fazla ne eksik (filoloji uzmani degilim, ahkam kesmek haddime degil ama ben bu sekilde ogrendim).
burada ilk yil genelde ing konustum ve bana usa dan hangi eyaletten diye soran oldu. Dedim Izmir :))))))))))))) Yani o derece ing. ilerletmisim.
(Norvec ce evlere senlik :)))) )Uzak durun
Saygilarimla
-
dili sınavlarından (toefl ielts) yüksek puan almak için öğrenmek istemiyorsanız, hem gezip hem hoş vakit geçirebilirsiniz dil okullarında. yakınlarınızda yurt dışı eğitimle ilgili bir işyerine danışıp ülkeler , fiyatlar, imkanlar konusunda bolca bilgi alabilirsiniz.
ingilizce için değilse de gezmek için avustralyayı düşünürdüm :) 1 sene önce biraz araştırmıştım, study and holiday mi work and holiday mi öyle bir programla 1 senelik vize alınıyordu :) dil okulları da ingiltere ve abdden daha ucuzdu.
dil sınavları için dizi film müzik dinlemek yetersiz ve daha iyi değerlendirebileceğiniz öğrenme vaktinizi boşa harcamak olacaktır.
-
@nordlys ve @ deathdream verdiğiniz bilgiler ve getirdiğiniz öneriler için teşkkürler :)
-
Merhaba Spacebox,
Ben bu sene kışın gittim Amerikan Kültür'e Starter(Başlangıç seviyesi) olarak başladım. Sonra da A1 sertifikası aldım. Ha çok asıldığım söylenemez. Üniversite bittiği için de kışın Yurtdışına çıkıp ingilizcemi geliştirmem gerekiyor. Bende düşünüyorum ve çok araştırdım. Kışın Amerika'da dil okulu pahalı oluyor. Yazın uygun, work and travel dan dolayı. İngiltere zaten fiyatları çok uçuk. :) (Ha bu kişiden kişiye değişir.)
2 aydır da Seyahat Acentasında çalışıyorum. Çalıştığımız rehberler İskandinav ( Norveç, İsveç, Danimarka, Finlandiya) ve bu rehberle hep ingilizce konuşuyoruz. Bende yavaş yavaş geliştiriyorum. Ama kışın da eğer DGS sınavı vs olmazsa yurtdışına ingilizce eğitimine gitmeyi düşünüyorum.
Malta olabilir. Maltayı çok önerdiler. Malta'da konuşulan dil MALTACA ve İNGİLİZCE ; daha çok ingilizce kullanılıyor ama. Ve 3-4 tane de ingilizce okulları var. Bakalım araştırma içindeyim bende şu sıra. Ama çokta pişmanım keşke Lise'de Yabancı Dil bölümü okusaydım. Hiç olmazsa Sözel gibi boş geçmiyecekti. İstesem de istemesemde Yabancı dil konusunda şimdikinden iyi bir durumda olacaktım. :)
-
Merhaba Spacebox,
Ben bu sene kışın gittim Amerikan Kültür'e Starter(Başlangıç seviyesi) olarak başladım. Sonra da A1 sertifikası aldım. Ha çok asıldığım söylenemez. Üniversite bittiği için de kışın Yurtdışına çıkıp ingilizcemi geliştirmem gerekiyor. Bende düşünüyorum ve çok araştırdım. Kışın Amerika'da dil okulu pahalı oluyor. Yazın uygun, work and travel dan dolayı. İngiltere zaten fiyatları çok uçuk. :) (Ha bu kişiden kişiye değişir.)
2 aydır da Seyahat Acentasında çalışıyorum. Çalıştığımız rehberler İskandinav ( Norveç, İsveç, Danimarka, Finlandiya) ve bu rehberle hep ingilizce konuşuyoruz. Bende yavaş yavaş geliştiriyorum. Ama kışın da eğer DGS sınavı vs olmazsa yurtdışına ingilizce eğitimine gitmeyi düşünüyorum.
Malta olabilir. Maltayı çok önerdiler. Malta'da konuşulan dil MALTACA ve İNGİLİZCE ; daha çok ingilizce kullanılıyor ama. Ve 3-4 tane de ingilizce okulları var. Bakalım araştırma içindeyim bende şu sıra. Ama çokta pişmanım keşke Lise'de Yabancı Dil bölümü okusaydım. Hiç olmazsa Sözel gibi boş geçmiyecekti. İstesem de istemesemde Yabancı dil konusunda şimdikinden iyi bir durumda olacaktım. :)
Verdiğin bilgiler için öncelikle teşekkürler Hikmet :)
Bende şuanda yoğun bir araştırma içindeyim. Sizinde söylediğiniz gibi Maltayı öneren çok oldu. Fakat şöyle bir durum var ki Türk sayısı orda da fazlaymış. Yani Türkün fazla olmadığı bir yer olursa İngilizce öğrenmek için çok daha iyi olacaktır. O yüzden kısmen daha ucuz olan uzak doğu ülkelerine mi yönelsem diye düşünüyorum Singapur, Malezya, Yeni zelanda gibi. Şimdi bunları araştırıyorum forumlardan. Sonuçta ekonomik açıdan da bakmak durumundayım olaya. Senin de dediğin gibi İngiltere Amerika ztn fiyat bakımından uçuklar. Uzak doğu onlara göre çok daha ucuz. Malezya ve Yeni Zelanda uygun gerçekten ama Singapur bunlara nazaran biraz daha pahalı. Bilmiyorum insanın kafası karışıyor araştırdıkça.
Dil eğitimi konusunda araştırdıklarım ve bulabildiklerimi burada paylaşmaya çalışaçağım. Hikmet sende buradan araştırdıklarını paylşamaya devam edersen çok sevinirim :)
-
Dil kursu almak isteyen arkadaslara onerim Manchesterdir. Londra onlarca dil okulu var evet belki cok ucuz ancak sadece kurs ucretini degil yasadigin yerin ucretini de dusunmek lazim. Londra cok pahali bir sehirdir. Manchesterda yasayan birisi olarak tavsiye ediyorum size. Manchester bu yonden cok ucuz bir sehiridr. ulasim cok kolay ve ucuzdur. haftalik veya aylik kartlardan aldiginizda o ay veya hafta icerisinde sinirsiz seyahat edebilme ozgurlugune sahipsiniz.AKbil gibi degil yani. bu ve bunun gibi daha nicesi. Manchesterda da british council uyesi olarak size tavsiye edebilecegim okul New College Manchesterdir. Bi arastirin bakin
Herkese basarilar dileklerimle...
-
Öneriniz için çok teşekkürler :) Bristol konusunda ne diyosunuz ? orası hakkında bilginzi var mı ? teşkkür ederim
-
benimde bir kursa gitmem gerekiyor. konuyu inceledim. karar veremedim . ben anladım ki ingilizce öğrenme özürlüyüm
-
şunu söyleyim, sakın tek kurdan fazla alma. Kendini tartman önce çok önemli. İngilizce öğrenmek zor değildir. Her gün evde düzenli ders çalışabilmek önemlidir. Ve başlarken aldığın kararlar kurs zamanı tutmayabilir. O nedenle bir kur yazıl ve kendini test et. Kursların hepsi güzel bence, iş öğrenci de bitiyor.
-
Bristol hakkinda bir dusuncem yok ama belki bu link size yardimci olur. ;)
http://www.tripadvisor.co.uk/ShowTopic-g186216-i15-k5621312-London_vs_Bristol_vs_Manchester_vs_Birmingham-United_Kingdom.html
Herkes londrayi tavsiye ediyor gezmek icin tamam ama ; londradaki hayat burdan kesinlikle pahali kime sorarsan sor.
Turkiyenin parasi burda cok degersiz oldugu icin sen ucuz yerleri tercih etmek durumundasin. Bunu ancak boyle basarirsin cok mu merak ediyorsun atlayacaksin otobuse londraya gunubirlik gidip gezip geleceksin. Onun disinda evler falan cok pahali. Manchesterda durum boyle degil. Eger dil okulu icin buraya gelmek isteyen arkadaslar olursa yardimci olmaya calisirim elimden geldigince..
-
Hocam ben http://www.teoriegitim.com/ingiltere-dil-okullari.html (http://www.teoriegitim.com/ingiltere-dil-okullari.html) ile Ingiltereye gecen sene gitmistim. Tavsiye edebilirim
-
merhabalar İngilizce ve dil öğrenimi her ne kadar kişinin azmiyle ve çabasıyla doğru orantılı olsa da;
öğreticinin öğrenciyi motive edebilmesi ve öğretme konusunda istekliliği,
tüm personelin sıcaklığı, ders ve materyallerin çeşitliliği ve öğretim şekli gibi birçok kriterin de dil öğrenimini
çok olumlu etkilediğini düşünüyorum. Yabancı öğretmenlerimizin kaliteli ve tecrübeli olması İngilizce konusunda
endişe ve eksikliklerimizin giderilmesinde önemliydi. Yalnızca IELTS değil akademik İngilizcemizin ilerlemesi i
çin de bu kursun alınmasından dolayı memnunum. Uzun suredir kullanmadığım İngilizcemi hatırlamak ve ilerletmek
amacıyla 2 ay önce başladığım intermediate sınıfından sonra iş yerimde İngilizce devam eden toplantılara bile
katılabilmeye başladım. Çok güzel bir kurs ortamında, bol pratik yaparak öğrendiğim ve isimde
de fayda gördüğüm İngilizcemden dolayı İstanbul Lisan Merkezini herkese öneririm ve tavsiye ederim.
-
merhabalar İngilizce ve dil öğrenimi her ne kadar kişinin azmiyle ve çabasıyla doğru orantılı olsa da;
öğreticinin öğrenciyi motive edebilmesi ve öğretme konusunda istekliliği,
tüm personelin sıcaklığı, ders ve materyallerin çeşitliliği ve öğretim şekli gibi birçok kriterin de dil öğrenimini çok olumlu etkilediğini düşünüyorum. Yabancı öğretmenlerimizin kaliteli ve tecrübeli olması İngilizce konusunda endişe ve eksikliklerimizin giderilmesinde önemliydi. Yalnızca IELTS değil akademik İngilizcemizin ilerlemesi için de bu kursun alınmasından dolayı memnunum. Uzun suredir kullanmadığım İngilizcemi hatırlamak ve ilerletmek amacıyla 2 ay önce başladığım intermediate sınıfından sonra iş yerimde İngilizce devam eden toplantılara bile katılabilmeye başladım. Çok güzel bir kurs ortamında, bol pratik yaparak öğrendiğim ve isimde de fayda gördüğüm İngilizcemden dolayı İstanbul Lisan Merkezini herkese öneririm ve tavsiye ederim.
-
merhabalar İngilizce ve dil öğrenimi her ne kadar kişinin azmiyle ve çabasıyla doğru orantılı olsa da;
öğreticinin öğrenciyi motive edebilmesi ve öğretme konusunda istekliliği,
tüm personelin sıcaklığı, ders ve materyallerin çeşitliliği ve öğretim şekli gibi birçok kriterin de dil öğrenimini çok olumlu etkilediğini düşünüyorum. Yabancı öğretmenlerimizin kaliteli ve tecrübeli olması İngilizce konusunda endişe ve eksikliklerimizin giderilmesinde önemliydi. Yalnızca IELTS değil akademik İngilizcemizin ilerlemesi için de bu kursun alınmasından dolayı memnunum. Uzun suredir kullanmadığım İngilizcemi hatırlamak ve ilerletmek amacıyla 2 ay önce başladığım intermediate sınıfından sonra iş yerimde İngilizce devam eden toplantılara bile katılabilmeye başladım. Çok güzel bir kurs ortamında, bol pratik yaparak öğrendiğim ve isimde de fayda gördüğüm İngilizcemden dolayı İstanbul Lisan Merkezini herkese öneririm ve tavsiye ederim.