Pentax Türkiye Topluluğu

Pentax Dışı => Genel Konuşma Forumu => Konuyu başlatan: Baha - 16 Ocak, 2013, 19:15:54

Başlık: Distribütör Görüşmesi / Öneri
Gönderen: Baha - 16 Ocak, 2013, 19:15:54
Arkadaşlar merhaba.

Şuan ki Pentax Türkiye distribütörü Nar A.Ş. ile yakın tarihte PentaxTürk adına görüşmem olacak. Her forum/şirket buluşmasında şikayette bulunduğumuz konu fiyat ve bulunabilirlik oldu. Aldığımız yanıtlar da problemin yurtdışı kaynaklı olduğunu yönündeydi. Her geçen gün Pentax taraftarlarının üzüldüğü kesin. Her neyse bu konuda tartışma yaratmak istemiyorum. Ve hatta söylemek istediğim de bu. Fiyat ve bulunabilirlik anahtar kelimeleri dışında şikayet/öneri olarak yetkililere iletmek istediğiniz neler var?

Projeler..... etkinlikler..... sorular..... öneriler..... Akla ne gelirse artık. :)

Bu tarz bir başlık açılmıştı forumda ancak yeni taze bir başlık olmasının yararı var düşüncesindeyim. Yapıcı güzel fikirler ortaya çıkar umarım. Öncülüğünü de PentaxTürk olarak üstlenmek isterim. Güzel bir şeyler ortaya koyalım. :)

Not: Sitemiz yetkililer tarafından izlenmektedir. İyi kötü yazılan hiçbir yorum görmezden gelinmiyor.
Başlık: Ynt: Distribütör Görüşmesi / Öneri
Gönderen: kemal_b_w - 16 Ocak, 2013, 19:38:25
  Öncelikle Pentax ın Türkiye de tanıtılması için daha çok gayet göstermelerini talep edebilir misin? Arkadaşlarımız fotoğraf makinemizin markasını öğrendiğinde "pentax mı? o da ne ki?" gibi aldığımız cevaplar durumun vahamiyetini gayet iyi anlatıyordur sanırım :) Bu konuda atılacak adımlar kullanıcılar ve daha çok firma adına oldukça faydalı olacaktır. Türkiye'den talep arttıkça "yurtdışı" da daha çok ilgilenecektir :)
  İkinci olarak da Pentax tan k-5 için focuspeaking yapmayı sağlayacak firmwire güncellemesi talep edebilirler mi acaba?
  Gösterdiğin gayret için de teşekkür ederim...
Başlık: Ynt: Distribütör Görüşmesi / Öneri
Gönderen: MC145 - 16 Ocak, 2013, 20:41:03
Dile getirilecek aslında çok şeyler var ama
konuyu gördükte hemen yazmak için sıkıntı ettiğim konular hakkında  yazmak istediklerim aklıma gelmiyor.

Bana göre 1. husus Türkiye de PENTAX sahipsiz.

Ben şunu sormak itiyorum,

Acaba PENTAX için 70 milyonluk Türkiye yetrli bir pazar değil mi, yoksa bunlar yeterli üretim mi yapamıyorlar?

Türkiye de varsa yoksa Canon ve Nikon alıcısı da satıcısı da başkasını tanımıyorlar.

Ben Hayyam ve Doğubank da bazı satıcılarla ufaktan konuştuğumda adamların kafalarında oluşan düşünce şöyle,
Canon Nikon diyorlar, Pentax bu işin için de değil diyorlar.

Yine bir başka satıcı ile konuştuğumda PENTAX amerikada çok satıyormuş, Türkiye de satış yapmalarına gerek kalmıyormuş,
bu söylemin de doğru olduğuna pek inamıyorum, alıcıların kafasını karıştırmaya yönelik olabilir.

Şu hayyam çarşısının yokluğunu hiç istemem ama Allah onların eline sizi bir düşürmesin, bir parçaya ihtiyacınız olsun, anlasınlar ki alacaksınız,
o parça onların elinde sank,i bulunmaz Hint kumaşı oluveriyor.

İyi bir tüccar çıkıp şu işi doğru dürüst yapamaıyor,

PENTAX tüm ürünlerini satan ayrıca 2. el ürünlerini de alıp satan değerlendiren adam gibi bir iş yeri lazım,
şu bir kaç kişiler bu işin tekelciliğini yapıyor, zaten aradığınız istediğiniz pentax ürünü malzemeyi bulamıyosunuz bulursanız da fahiş fiatlar ödemek zorunda kalıyorsunuz.

Çoğumuz birbirimiz arasında lens takası alışverişi yapıyoruz öyle değil mi?

Hayyam da şöyle bir dükkan olsa hem sıfır PENTAX ürün sattsa hemde 2. takası ve alım satımı yapsa uygun fiatlardan.
Pentax severleri zarar etmezdi ve böylece PENTAX kullanıcının sayısı çoğalırdı.

Ben de elimdeki 3 lensi verir karşılğıında istediğim bir lensi alırdım :)
Başlık: Ynt: Distribütör Görüşmesi / Öneri
Gönderen: Baha - 06 Şubat, 2013, 04:27:26
Konudaki önceki mesajlar silindi, önerilere devam. :)