Pentax Türkiye Topluluğu

Yardım Merkezi => Genel Teknik Yardım => Konuyu başlatan: susayacı - 29 Haziran, 2014, 00:32:35

Başlık: Makineden gelen garip ses
Gönderen: susayacı - 29 Haziran, 2014, 00:32:35
arkadaşlar merhaba
k20d kullanıcısıyım ve bu akşam karşılaştığım bir sorun, daha doğrusu sorundan çok anlam veremediğim bir olay için danışmak istiyorum. Olayı adım adım anlatmak istiyorum öncelikle.  :)

Bilgisayarımın hafıza kartı okuyucusu çalışmadığı için makinemin usb kablosu ile bilgisayarıma fotoğraf aktarıyordum. Bildiğiniz üzere bu işlemi yapabilmek için makineyi çalışır pozisyona getirmek gerekli. Fotoğraf aktarımı sırasında evden acil çıkmam gerekti. Bilgisayarı ve makineyi kapatmadan evden çıktım. Eve geldiğim zaman makinenin pili bitmişti.  ::) Toplayıp çantasına kaldırayım derken makineyi ne yöne döndürürsem içinde bir parça o yöne hareket ediyor gibiydi. pilini şarj ettim ve bir kaç deneme çekimi aldım. Fotoğraflarda hiçbir sorun görünmüyor fakat makinenin içindeki bu ses devam ediyor. Ben bu işten bir şey anlamadım  ???
Başlık: Ynt: Makineden gelen garip ses
Gönderen: fatihtekin88 - 29 Haziran, 2014, 00:49:26
Titreşim önleyici mekanizmanın sesi hocam... Hareketli bir mekanizma olduğu için salladığınızda o ses gelir... =)

HTC One X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başlık: Ynt: Makineden gelen garip ses
Gönderen: susayacı - 29 Haziran, 2014, 01:01:33
Titreşim önleyici mekanizmanın sesi hocam... Hareketli bir mekanizma olduğu için salladığınızda o ses gelir... =)

HTC One X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

daha önce bu sesin gelmediğine eminim. yada bu akşam alkolün verdiği yüksek algı ile yeni farkına varmış olabilirim hocam  ;D