Pentax Türkiye Topluluğu

PentaxTürk => Duyurular, Yenilikler => Sorular, Öneriler, Hata Raporları => Konuyu başlatan: Baha - 14 Mayıs, 2012, 22:42:41

Başlık: Sitemizden memnun musun?
Gönderen: Baha - 14 Mayıs, 2012, 22:42:41
Herkese merhaba. :)

Forumumuz 26 Temmuz 2011'den bu yana açık. Peki PentaxTürk olarak mizyonumuzu belli edebildik mi? Lütfen yorumlayarak oylayalım.
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: Korhan - 14 Mayıs, 2012, 23:12:57
selam,
ben memnunum. insanlar sıcak, yardımsever. ama sanırım çok hareketli değil forum. bir de ben kişisel olarak pentaxforums.com'daki forumu (vbulletin, tema, tasarım, görsellik, işlev falan) çok beğeniyorum. öyle bir değişiklik olursa desteklerim =)
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: burkkan - 14 Mayıs, 2012, 23:51:17
çok memnunum seçeneği nerdee ??
çok şey öğrendim burda yeni ve çok iyi arkadaşlarda edindim pentaxturk sayesinde :)
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: cbaytan - 15 Mayıs, 2012, 00:22:45
Bu anketin amacı nedir anlayamadım, memnun olan kalır olmayan gider böylece memnun olanları bir arada tutacak bir platform oluşur, forumların genel mantığıda bu değilmidir zaten? mesela ben neden diğer forumda yokumda bu forumdayım-gibi.
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: Baha - 15 Mayıs, 2012, 00:30:30
Bu anketin amacı nedir anlayamadım, memnun olan kalır olmayan gider böylece memnun olanları bir arada tutacak bir platform oluşur, forumların genel mantığıda bu değilmidir zaten? mesela ben neden diğer forumda yokumda bu forumdayım-gibi.

Eleştiri almaya çalışıyorum sadece. :)
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: Ferhat0316 - 15 Mayıs, 2012, 00:32:32
Ben foruma katılalı kısa bir süre oldu ama sorduğum sorulara çok çeşitli ve tatmin edici cevaplar aldım. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor. Çok faydalı bir forum olduğunu düşünüyorum.
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: fıratD - 15 Mayıs, 2012, 00:49:19
forum olarak memnunum ama organizasyonlar konusuna biraz daha önem verilirse iletişimin daha iyi olacağını düşünüyorum..
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: cbaytan - 15 Mayıs, 2012, 00:52:52
Eleştiri almaya çalışıyorum sadece. :)

O zaman bende Korhan gibi düşünüyorum, pentaxforums.com bence örnek alınması gereken, ve gereken yerlerde bizim ihtiyaçlarımıza göre modifiye edilebilecek bir site.
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: JoRDaN - 15 Mayıs, 2012, 01:17:42
Amaç sadece oylama değil bence.  Herkes bir eleştiri ile birlikte sonuca varılacak yapıcı durumlardan bahsedip fikir verirse de olur. Burda yazmayadabilirsiniz. Kişisel ileti yoluyla ile de eleştirebilirsiniz size kalmış bir durum. :) Teşekkürler. İyi forumlar.
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: abcde - 15 Mayıs, 2012, 01:21:49
ercan69 nickli üyenin "directeur d'achat " olmasını istiyorum ;D
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: REİS - 15 Mayıs, 2012, 08:30:56
Forumdan genel anlamda memnunum.Fakat başlangıçtaki heyecan biraz azaldı gibi.
Ben forumun daha iyi olması konusunda fikirlerimi eleştiri sayfalarınıza yazmıştım.Hatta kısa bir şema da vermiştim.
Pentaxforum.com'un örnek alınarak benzer bir site şeması oluşturulmasının konulara ulaşılabilirliği ve okunabilirliği artıracağını belirtmiştim.
V.Bulletin olması tabii ki daha iyi olur.Ama sanırım işletmesi biraz daha profesyonellik istiyor,üstelik paralı.
SMF de kalabilir.Ama konulara daha güzel şematize edilebilir.Bazı ana başlıklar kaldırılabilir.
Kızgınlık ve Türlü şikayetler gibi bir başlık pek anlamlı değil.İsmi de biraz basit.Bu başlık hep kaldırılmalı ve Önerileriniz ,Hata raporlar başlığı ile birleştirilerek ''Eleştirileriniz ve Önerileriniz'' şeklinde bir başlık altında birleştirilmeli.
Yeni Pentax sahipleri,Hoşgeldiniz,Yeni başlıyanlar başlıkları da birleştirilip tek başlık altında alt başlıklar olarak bulunmalı.
Objektifler ve fotoğraf paylaşımı başlıklarının nasıl olması gerektiği konusundaki düşüncelerimi daha önce yazmıştım.
Yarışmalar,Etkinlikler,Ayın fotoğrafı v.s gibi bazı yeni aktiviteler foruma heyecan katar.
Herkesin herzaman ihtiyaç duyacağı İletişim sayfası, gibi bazı sayfalar Anasayfada sabit başlık olarak sürekli durmalı.Bunlar forum içinden aranmamalı.
''Memnun olmayan gider'',mantığına karşıyım.Memnun olmayan da memnun olabileceği bir forum teşekkülü için çaba göstermeli.
Herkesin memnun olabileceği bir platform zaten olamaz.Mantıklı olan değişikliklerle asgari müştereklerde birleşmeyi becerebilmeliyiz.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar..
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: cbaytan - 15 Mayıs, 2012, 11:13:58


Benim Forum vizyonum çok değişiktir, artık yeter gavurun  :) yaptığı cihazları alıp, kıvır zıvırla oyuncak gibi oynayıp mutlu olmak, amanda ne cicilerim var diye güzel fotoğraf çekip birbirine göstermek, bence artık Türkiyenin sanat yolunda ilerleyen insanlara yardımcı olan bir foruma ihtiyacı var, yoksa Pentax yada başka marka önemi yok nedir teknik problemler allah aşkına benim makinam 500 dolarlık (yenisi) alırsınız buna tecrübeli birinin yardımıyla 2 lens birde makro iş bitti, (1000 dolar gibi) kullanır öğrenirsiniz birkaç ay, ama sonra ne olacak?

Halbuki artık Türk gençliğinin uluslararası müzelere girecek kalitede sanatsal fotoğraflar çekmeye başlaması lazım, yeteneği olan gençlerin bu yönde yönlendirilmesi lazım, ilkönce sanat kavramı nedir bugün sanat nerededir onların öğretilmesi lazım, bence Türkiyede en az bir fotoğraf veya görsel sanatlar forumunun bu amaca hizmet etmesi lazım. Bu yolda eski alışkanlıklarını devam ettirmek isteyen, sadece teknik kıvır zıvır konuşmak isteyen başka şeyler duymak istemeyip bunu kaldıramayanların veya hazmedemiyenlerinde, forumda en azından "sadece dinleyici" konumunda olacakları platformlar lazımdır Türkiyeye.

Birisi konuşanları anlamıyorsa veya orada huzursuzluk yaratıyorsa, memnun olamıyorsa  neden orada kalsın? bence herkesi şemsiye gibi bir marka forumu altına toplamanın çok bir anlamı yoktur popülizmden başka, biliyorsunuz zaten önümüzde diğer Pentax forumu var, Canon forumu var, içi boş fotoğraflarını birbirne gösterip, eşe dosta oy verme (desteğinizi eksik etmeyin oy verin) forumları var, ne işe yarıyor bunlar? Türkiyede fotoğrafın, veya sanatın gelişimine katkıları varmı?

Biraz elitist düşünüyorum ben bu konuda bence böyle bir sanat forumu olsun, bakın herkes içeri girebilmek için kapıları yıkar, ve bu şimdilik hayalde olsa böyle foruma girebilmek için millet can atar, firmalar dahil herkeste destek vermek için sıraya girer sanırım böyle sanatsal bir foruma, kapıları girmek için yıkmalıda zaten özellikle gençler, ama hazımsızlar her zaman olacaktır, bunu tecrübelerime dayanarak söylüyorum, böyle kişiler vardır, hatta bırakın huzursuzluk yaratanlar ben kültür ve medeniyet düşmanlarıyla bile karşılaştım, onlarında kaliteyi bozmaya hakları yoktur, yada oturur sadece dinlerler, bunu kaldıramazlarsa  kapı dışarı, onlar populist cicili fotoğraf gösteren şemsiye forumlara gidebilirler, adları üzerinde zaten.

Benim kalitesi yüksek forum vizyonum budur, ilgilenenlere.
.
.
.
.
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: rsimsek - 16 Mayıs, 2012, 21:45:21
Öğrenme ve varsa bildiklerimi paylaşma amacıyla ben şahsen forumu danışacak bir kapı olarak görüyor ve bu durumdan memnunum.

Doğrusu Can beyin söylediklerine de katılıyorum. Pentax, lens ve ilgili ekipman hakkında teknik bilgiyi burada bulmak kolayken, sanatsal kısmı anlatmak da zor olduğu gibi, sanat şudur demek de zordur ve onu zaten herkese de anlatamazsınız. Sanatın, ben sadece öğretilecek bir şey olduğuna da inanmıyorum. İnsanın ilgili dalına eğilimi olmalıdır. Yoksa elektronik/teknolojik oyuncakların cazibesine kapılan bir çok kişi; "aha bak kutudan ne çıktı" der gibi biraz hayranlıkla bu işe bakıyoruz belki de. Ben fotoğrafçılığı (sanatsal anlamda) poz üçgenine benzetiyorum: 1-Cihazı tanıma, 2-Optik ve teknik bilgilere sahip olma ve 3-Sanatsal bakış açısı ya da herkesin gördüğünden farklı olanı görebilme.

Bu işin ustadları en azından bazı tiyolar verirse, belki usta olamasak da usta olmayan yerde çıraklığa razıyım şahsen :)

Herkese iyi forumlar, iyi paylaşımlar...
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: gokhanakarsu - 05 Ekim, 2012, 01:23:48
foruma herkesin isterse seçebileceği birde açık renkli tema ekleyebilirmiyiz ?
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: Baha - 05 Ekim, 2012, 01:54:31
foruma herkesin isterse seçebileceği birde açık renkli tema ekleyebilirmiyiz ?

Bu hep aklımda olan bir konu.

Ama ne yazıkki görevli olarak sayımız epey az. Ve haliyle herşey yavaş ilerliyor. :(

Modifiye birçok özelliği test ediyoruz. Yeni tema anca yeni özelliklerin entegre sonrasında olabilir.
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: nordlys - 05 Ekim, 2012, 13:21:29
Memnuniyet genel itibariyle goreceli bir kavram, Boyle bir tartisma basligi acman isabetli olmus Baha. Cunku elestiri yalnizca olumsuz degil olumlu da olabilir ve kullanicilarin sadece bir kaci degil hemen hemen hepsi olumlu olumsuz fikirlerini belirtirlerse daha yapici olacaktir, kanaatimce!

Her gun eve geldigim zaman nasil ki emaillerime bakiyordsam ikinci bir sayfadqa da forumumuzu aciyorum, ne olmus, ne bitmis, yeni gelismeler, satilan alinan ekipmanlar su bu...kullanici gorusleri, tam anlamiyla bir akademi. Forumda tecrubesini her firsatta paylasan buyuklerimize de saygilarimi sunmak isterim, hepsine mutesekkirim ve bir cikar gozetmeksizin ve usenmeden sorulan bir soruya tum yonleriyle cevap veriyorlar, bu bir cok forumda olabilecek bir durum degil. O yuzden

Su ana kadar cok iyi demek hic de zor degil!

Sayfa duzeni ve diger teknik konular kullanicilarin istekleri dogrultusunda degistirilebilir.

Saygilarimla
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: kemal_b_w - 05 Ekim, 2012, 16:41:43
Siteden genel anlamda memnunum ama siteye eklenen fotoğraflar hakkında aşağıdaki yazdığım hususlar geliştirilse daha iyi olacağını düşünüyorum. Tabi bunlar benim acizane görüşlerim...

- Fotoğraf kritik bölümü gibi  fotoğrafları hakkında eleştiri almak isteyenlerin fotoğraf ekleyeceği sabit bir başlık açılsa faydalı olacağı görüşündeyim. İnsanlar eksiklerini daha iyi görür ve kendini daha iyi geliştirir bu sayede. Exif bilgileri de eklenirse her makine ve lens için açılan fotoğraf başlığı kalabalığı ortadan kalkar.

-Siteye fotoğraf eklemek karışık geldi bana biraz. Daha basit olsa flickr ile falan uğraşmazdık..

-Eklenen fotoğraflarda biraz seçicilik olsa güzel olur ( ilk başlarda benim de yaptığım gibi  her çektiğimiz fotoğrafı eklemesek yani :) )

-Son olarak flickr dan fotoğraf eklediğimiz gibi facebooktan fotoğraf ekleme imkanımız var mı acaba? Facebook a fotoğraf eklemek çok daha kısa sürüyor, flickr çok yavaş
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: Baha - 05 Ekim, 2012, 17:07:18
Siteden genel anlamda memnunum ama siteye eklenen fotoğraflar hakkında aşağıdaki yazdığım hususlar geliştirilse daha iyi olacağını düşünüyorum. Tabi bunlar benim acizane görüşlerim...

- Fotoğraf kritik bölümü gibi  fotoğrafları hakkında eleştiri almak isteyenlerin fotoğraf ekleyeceği sabit bir başlık açılsa faydalı olacağı görüşündeyim. İnsanlar eksiklerini daha iyi görür ve kendini daha iyi geliştirir bu sayede. Exif bilgileri de eklenirse her makine ve lens için açılan fotoğraf başlığı kalabalığı ortadan kalkar.

-Siteye fotoğraf eklemek karışık geldi bana biraz. Daha basit olsa flickr ile falan uğraşmazdık..

-Eklenen fotoğraflarda biraz seçicilik olsa güzel olur ( ilk başlarda benim de yaptığım gibi  her çektiğimiz fotoğrafı eklemesek yani :) )

-Son olarak flickr dan fotoğraf eklediğimiz gibi facebooktan fotoğraf ekleme imkanımız var mı acaba? Facebook a fotoğraf eklemek çok daha kısa sürüyor, flickr çok yavaş


Fikirler eleştiriler gerçekten önemli.

1- Galerimize yüklenen fotoğraflar EXIF bilgileri gözükmekte. EXIF hizmeti için özel efor harcadık, yararlı oluyor. Şu lens şu gövde fotoğrafları diye açılan başlıklar bana da yararsız geliyor ama istek oluyor ki açılıyor diye düşünüyorum. Galeri de yüklenen fotoğraflarda ANAHTAR KELİME adı altında mini bir kategorileşme zaten yapılabiliyor ama ne yazıkki bilgisayara çok hakim toplum değiliz.

    Ayrıca eleştiri bölümümüz var: www.pentaxturk.com/forum/index.php/board,60.0.html (http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/board,60.0.html)

2- Fotoğraf eklemek gerçekten çok basit. :) Sadece galeriyi türkçeleştirmemiz gerekiyor. Ki bunun içinde gönüllü yardımı lazım üyelerin. Teker teker benim onları çevirmem çok zaman alıcı. 3'e 4'e bölüp bunu kolayca aşabiliriz. Galerimizin prensibi önce ALBÜM açıyorsunuz sonra o albüme FOTOĞRAF ekliyorsunuz. Sanırım galeri için bir tanıtım yapmam gerek. Çok güzel özelliklerimiz var, kullanabilsek ne güzel..

3- Galerimizde 2 tür konsept var. Moderasyonlu albümler ki burada seçici davranıyoruz, birde üyelerin serbestçe fotoğraf yükleyebilme olanağı var.

4- Galerimize 50-100 fotoğraf tek tıkla yüklenebilir. Facebook Flick'ten hızlı.... Hemde kalite kaybı olmadan tam boyut. Ama sanırım nasıl yükleniyor toplu yükleme bilinmiyor. Galeriyi kesilikle açıklayıcı tanıtmam gerek. :)
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: kemal_b_w - 05 Ekim, 2012, 20:30:43
benim de eksiklerim ortaya çıktı, siteyi iyi dolaşmamışım demekki :) türkçeleşmesi önemli, özellikle teknik terimlerin. teknik bilgisi fazla olan arkadaşların daha fazla yardımı gerekiyor sanırım. "moderasyonlu" ne demek bilmiyorum mesela :)
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: ercan69 - 06 Ekim, 2012, 01:02:24
ve bugunde chat odasinda konusdugumuz gibi pm gelince uyari olmali
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: JoRDaN - 06 Ekim, 2012, 08:40:08
benim de eksiklerim ortaya çıktı, siteyi iyi dolaşmamışım demekki :) türkçeleşmesi önemli, özellikle teknik terimlerin. teknik bilgisi fazla olan arkadaşların daha fazla yardımı gerekiyor sanırım. "moderasyonlu" ne demek bilmiyorum mesela :)

Biliyorsunuz eklenen fotoğrafları onaylamamız gerekiyor. Genelde üyeler kendi albümlerine ekledikleri fotoğraflara bakmadan onaylıyoruz. Fakat Moderasyonlu bölüme eklendiği zaman. Gerçekten uyuyor mu konu başlığına diye bakılıp eğer uygunsa kabul ediliyor uygun değilse kabul edilmiyor. :) Bir çeşit Moderatör onaylı olması gerekiyor.  Umarım anlatabilmişimdir.

Aynı zamanda daha önce Galeriye nasıl fotoğraf yüklenir diye bir konu açmıştık ve orada anlatmıştık. Fakat galeride bazı şeylerin değişmesinden dolayı, yenilenmesi gerekiyor.
bFeeL ( Baha ) haklı, yetkili eksiğimiz var. Bu yüzden de bazı şeyler biraz zaman alıyor. Veya bilgisayarın başına şunu yapmak için oturacağım diyorsunuz fakat başka bir sorun çıkıyor o olay unutuluyor. :)
Kendi adıma konuşayım ben siteyle bayadır uğraşamıyorum. Ha özelden mesaj gelir, üyelerimizin bir sorunu olur forumla ilgili onu hallediyorum. Fakat forum'u gezip nerede ne sıkıntı var. İlanlarda eksik bir şey varmı, eklenen yazılarda sıkıntı varmı hiç bakamıyorum. Bu aralar çok yoğunum. Belki kış sezonu biraz daha rahat olabilirim belki de. :)
Teşekkürler, iyi forumlar dilerim.
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: kemal_b_w - 07 Ekim, 2012, 00:20:44
Açıklama için teşekkürler..
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: ercan69 - 07 Ekim, 2012, 00:25:09
 :)kemal kardesim insallah katkilarinizla daha iyi olacagiz
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: gokhanakarsu - 07 Ekim, 2012, 00:44:30
- çevrimiçi üye sayısı fazla, yeni arkadaşlar konulara yorum yazmaya çekiniyorlar mı ?
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: Baha - 07 Ekim, 2012, 14:28:15
- çevrimiçi üye sayısı fazla, yeni arkadaşlar konulara yorum yazmaya çekiniyorlar mı ?

Bu konuda ben de üzülüyorum. :(

Güzel tık sayımız var. Sanıyorum ki öğrenmeye çalışanımız çok daha fazla.
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: Baha - 07 Ekim, 2012, 14:31:22
ve bugunde chat odasinda konusdugumuz gibi pm gelince uyari olmali

Özel mesaj gelince zaten uyarı geliyor abi. Sadece bazı istisna durumlarda gelmiyor ki burda sucu tarayıcıya atıyorum.

Çünkü bende gayet sağlıklı çalışıyor.
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: kemal_b_w - 07 Ekim, 2012, 16:46:02
:)kemal kardesim insallah katkilarinizla daha iyi olacagiz

Estağfirullah abi :)
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: caucassian - 29 Ekim, 2012, 16:43:50
forumda fotoğraflar sadece paylaşılmakla kalıyor. özellikle bu işe emek vermiş ustaların olumlu olumsuz eleştirilerini görmek isteriz. bir fotoğraf olmamışsa neden olmamış, olmuşsa neden olmuş, daha iyi nasıl olabilirmiş vs. ben de dahil olmak üzere fotoğraflara sadece bakıp geçiyoruz. bu da forumun en büyük amacına ters düşüyor. karşılıklı bilgi ve tecrübe alışverişi. naçizane uzun zamandır düşüncelerim.
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: kemal_b_w - 29 Ekim, 2012, 19:33:09
forumda fotoğraflar sadece paylaşılmakla kalıyor. özellikle bu işe emek vermiş ustaların olumlu olumsuz eleştirilerini görmek isteriz. bir fotoğraf olmamışsa neden olmamış, olmuşsa neden olmuş, daha iyi nasıl olabilirmiş vs. ben de dahil olmak üzere fotoğraflara sadece bakıp geçiyoruz. bu da forumun en büyük amacına ters düşüyor. karşılıklı bilgi ve tecrübe alışverişi. naçizane uzun zamandır düşüncelerim.
ben de katılıyorum
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: JoRDaN - 30 Ekim, 2012, 00:37:58
forumda fotoğraflar sadece paylaşılmakla kalıyor. özellikle bu işe emek vermiş ustaların olumlu olumsuz eleştirilerini görmek isteriz. bir fotoğraf olmamışsa neden olmamış, olmuşsa neden olmuş, daha iyi nasıl olabilirmiş vs. ben de dahil olmak üzere fotoğraflara sadece bakıp geçiyoruz. bu da forumun en büyük amacına ters düşüyor. karşılıklı bilgi ve tecrübe alışverişi. naçizane uzun zamandır düşüncelerim.

+999!
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: namikyildirim - 30 Ekim, 2012, 00:50:19
Yeni katıldıım sayılır ama birçok arkadaşla abilerimlee tanıştım kaynaştım hemen. Makinamı satmaktan vazgeçtim mesela  Ercan Abi sayesinde :) Gerçekten sıcak ortam bölge bölge toplantılar yapılırsa ve taartışıldığı üzere sitemiz yönetici yardımcı konusunda biraz daha aktif olursa daha sıcak bir ortam oluşacaktır diye düşünüyorum...Diğer sitelerden farkımız olsun ki biz biz olalım...
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: Baha - 30 Ekim, 2012, 14:26:56
Arkadaşlar tartışmaya meyil vermek istemiyorum tabi ama siteye gelmeleri için büyük efor harcadığım 2 sanatçı (yada kimine göre bilgili) hocamız artık siteye çok girmeme konusunda, daha çok bana özel birebir konularda destek olma kararı aldılar ki bu karar tamamen bizim suçumuz (biz, hepimiz demek).

Kaldı ki yakın tarihte farklı bir kültür olarak belgesel fotoğrafçısı bir hocamızı bizlere yardım etmesi için ikna etmiştim. Ne varki tam üye olacağı esnada sitemizdeki tartışmaya şahit oldu. Ve birden fikir değiştirerek ileri bir tarihte üye olmasının daha uygun olacağını fikrine kapıldı.

İşinin ehli insanlar ellerinden geldikçe forumlardan uzak durmaya çalışıyorlar. Biz onlar için uygun ortam sağlamadıkça sanırım onlar bize tecrübelerini aktarmaya pek hevesli olmayacaklardır.

Elimden geldikçe ortamın kalitesi için çabalamaya devam edecem. :) Şuan bile birçok foruma göre çok iyiyiz. Her zaman dahasını isteyemeli... Bu başlıktaki ustalardan isteğinizi okutacam. Umarım olumlu karşılayacaklar.. :)
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: gokhanakarsu - 30 Ekim, 2012, 17:34:33
Arkadaşlar tartışmaya meyil vermek istemiyorum tabi ama siteye gelmeleri için büyük efor harcadığım 2 sanatçı (yada kimine göre bilgili) hocamız artık siteye çok girmeme konusunda, daha çok bana özel birebir konularda destek olma kararı aldılar ki bu karar tamamen bizim suçumuz (biz, hepimiz demek).

Kaldı ki yakın tarihte farklı bir kültür olarak belgesel fotoğrafçısı bir hocamızı bizlere yardım etmesi için ikna etmiştim. Ne varki tam üye olacağı esnada sitemizdeki tartışmaya şahit oldu. Ve birden fikir değiştirerek ileri bir tarihte üye olmasının daha uygun olacağını fikrine kapıldı.

İşinin ehli insanlar ellerinden geldikçe forumlardan uzak durmaya çalışıyorlar. Biz onlar için uygun ortam sağlamadıkça sanırım onlar bize tecrübelerini aktarmaya pek hevesli olmayacaklardır.


yanlış bir bakış açısı ! "bizim suçumuz" derken biz birileri için mi burada bulunuyoruz veya kendimiz için mi bulunuyoruz ki bir suç işlemiş olalım.buradaki herkesin gayet tabii hakkıdır tartışmak.hem  o şahısların bu yüzden üye olmaktan vazgeçmesi ne kadar doğru orasıda tartışılır.burada paylaşım yapılıyor yorumlar yapılıyor ortak bir platform oluşturulmuş.Şu ana kadar siteye ve üyelere büyük katkısı olan abilerimle,kardeşlerimle arada fikir ayrılığına düşsemde tartışsakta sonuçta hala burada paylaşıma devam ediyoruz.şu an bu durumda olduğu gibi :)
Başlık: Ynt: Forumumuzdan memnun musun?
Gönderen: Baha - 26 Nisan, 2015, 18:44:36
Yeni üyelerimiz var. Acaba onların ilk düşünceleri nedir? :)

Anket oylarını üyeler istedikleri zaman değiştirebilirler. Geçmiş oylamalar da buna dahil. Olumsuz puan verip anketi trollemeye gerek yok. :) Ancak hakikaten olumsuz puan verecek bir şey gören varsa olumsuz puanını verip mutlaka eleştirmelerini bekliyorum. Teşekkürler.
Başlık: Ynt: Sitemizden memnun musun?
Gönderen: Desperado - 27 Nisan, 2015, 11:15:04
foruma üye oldum ertesi gün lens aldım,epey motive edici bir forum memnunum.sizde biz yeni üyelerden memnun musunuz : )
Başlık: Ynt: Sitemizden memnun musun?
Gönderen: ysf044 - 27 Nisan, 2015, 11:58:22
Şahsen ben memnun değilim forumdan çok forum ahalisinden dolayı birazda, ne kız tarafına ne erkek tarafına müdahil olmayan düğüncüler gibi sadece izliyorlar ne olacak diye paylaşım yok mesaj yok eleştiri yok katkı yok ben çözemedim bu fotoğraf forumlarını bilemiyorum belkide ben normal değilim bu tür ortamlarda fazla aktivasyon bekliyorum galiba
Başlık: Ynt: Sitemizden memnun musun?
Gönderen: vedib - 27 Nisan, 2015, 12:50:31
Bilinenin aksine PentaxTürk üyeleri ve ziyaretçiler tarafından Pentax ile ilgili çoğu bilgiye erişilen popüler bir forum.

Fotoğrafçılık ve Pentax ile ilgili merak edilen öğrenmek isteyenlerin başvuru merkezi haline gelmiş gibi. Forum üyelerinin büyük çoğunluğu amatör ve bu işe yeni başlamış olmasından dolayı sorularını genelde özelden sordukları bir gerçek. Paylaşımın konu açma, mesaj yazma olarak algılamak yanlış olur. Konulara giriş çıkış bilgi edinme en büyük paylaşımdır. Bu konuda adminimiz istatistikleri takip etmektedir.

Fotoğraf karelerinin yayınlanması ve yorum yapılmasının tüm forumlarda olduğu gibi geri planda olduğu bir gerçektir. Resim ve fotoğraf bilgisi olmayanların yorum yapması bazen itici ve yanıltıcı oluyor. Yorumlarda ufuk çizgisinden veya fotoğraf karesindeki bir bölgenin patlamış olması dile getirilmesi kadar itici bir şey olamaz, varsın bu haliyle devam etsin isterim.

Forumlarda bilgi paylaşımı sözkonusu olur, şıracı-bozacı ilişkisi veya gruplaşma/itibarsızlaştırma olmaz. Sanatçı veya profesyonel kadroyu kendini bilmez bazı çokbilmişler sayesinde foruma kazandıramadık, olanlarda aktif değil. Makamının önünden geçemediğimiz kişileri itibarsızlaştırma gayretleri sürüp gitti.

     
Başlık: Ynt: Sitemizden memnun musun?
Gönderen: ysf044 - 27 Nisan, 2015, 13:24:15
Bu tarz forumların asıl yapısı amatör kullanıcıların aktif olduğu bir yerdir usta fotoğrafçıların forumlarla alakadar olduğu pek görülmemiştir. Herkesten tam fotoğrafçılık bilgisi aramak yanlış olur, sen bilmiyorsan yorum ve tavsiye yapma demekte yanlış. Önemli olan hiyerarşi olmadan ortak bir paylaşım ortamı yakalamaktır. Bu camiada kendini usta niteleyipte forumlarda nikon d800e ile fuci aynasızları kıyaslayıp herkese fuci alın tavsiyesinde bulunan ustacıklarda gördük.

 Ustalar veya usta olduğunu idda edenlerin yorumu ve yol göstermesinden çok normal kullanıcıların tavsiyesi daha makbul bence. Eklenen bir fotoğrafa iyi olmuş kötü olmuş şöyle olsaydı daha güzel olurdu diye herkesin yorum yapması daha güzel olur hem samimiyeti artırır hemde forumun 2. el ilanları ila forum kavgalarına olan ilgi alakaları dağılmış olur. Forumun artık belli kişiler tarafından bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinden çıkıp herkesin bilgi ve fotoğraflarını paylaşacağı bir yer olur.
Başlık: Ynt: Sitemizden memnun musun?
Gönderen: Baha - 27 Nisan, 2015, 16:02:40
foruma üye oldum ertesi gün lens aldım,epey motive edici bir forum memnunum.sizde biz yeni üyelerden memnun musunuz : )

Ahaha :)) Kendi adıma konuşmam gerekirse genelde gayet memnunum. :))

Fakat hakikaten gördüğüm 2 eksiklik var; iletişim ve tutku. Tanışma, buluşma, organizasyonlarda bu kadar ileri üşengeçliği görünce hayret ediyorum. Tutku ise bambaşka bir konu. İçimizde hakikaten bir fotoğraf tutkusu yok gibi. Bu 2 nokta üyelere eleştirim olsun. :)
Başlık: Ynt: Sitemizden memnun musun?
Gönderen: ysf044 - 27 Nisan, 2015, 16:18:51

Fakat hakikaten gördüğüm 2 eksiklik var; iletişim ve tutku. Tanışma, buluşma, organizasyonlarda bu kadar ileri üşengeçliği görünce hayret ediyorum. Tutku ise bambaşka bir konu. İçimizde hakikaten bir fotoğraf tutkusu yok gibi. Bu 2 nokta üyelere eleştirim olsun. :)

Katılmamak elde değil, hazır konu başlığı açılmışken üyelere de fikirlerini sormuş olalım paylaşımın artması için neler yapılmalı ?
Ben fotoğraflara ve mesajlara beğen butonu eklensin diyorum
Başlık: Ynt: Sitemizden memnun musun?
Gönderen: haldun31 - 27 Nisan, 2015, 16:26:59
bu tür forumlarda en büyük eksiklik duyguları ifade edecek teknoloji yetersizliği :) yazarak bazen söylemek istemediğiniz kadar kırıcı anlaşılıp sonrada çok değişik noktalara konuların geldiğini görüyoruz.en güzeli üyelerin birbirini yüzyüze tanıma ortamları oluşturmak.o zaman hem daha doğal hemde dostane yazılar yazılır gibime geliyor.örneği vermek istemiyorum ama gördüğüm bu.ben forumdan çok şey öğrendim.bu yüzden halen burdayım.giden arkadaşlardanda olurda okuyan varsa haklarını helal etmelerini isterim şahsen.saygılarımla
Başlık: Ynt: Sitemizden memnun musun?
Gönderen: Lupara - 27 Nisan, 2015, 19:20:38
Bence eklenen fotoğraflar ana sayfada goruntulenmeli.
Başlık: Ynt: Sitemizden memnun musun?
Gönderen: Baha - 31 Ocak, 2016, 20:11:24
Bence eklenen fotoğraflar ana sayfada goruntulenmeli.

Mesaj 27 Nisan'dan beri alınıyor. :)) Fakat teknik hatalarla boğuşuyoruz. Son 24 saatte inanılmaz derecede iyileştirmeler yapıldı. Tabi üyelere yansıyan pek bir şey yok ama hakikaten fazlasıyla çalışıyoruz. Şuan yeni yayına girdiğimiz blog içine fotoğraflar gelecek mutlaka. Ve portal içindeki son iletileri de yayınlayacağız.

Tabi bunun için yavaş olmak zorundayız. Bir yeri iyileştirirken başka bir yeri bozuyor olabiliyoruz. Her yaptığımız değişimi 24 saat takip etmek durumundayız. Şuan ki sistem stabil şekilde rayına otursa mutlaka yapılacak.