Pentax Türkiye Topluluğu

Pentax Objektifler ve Aksesuarları => Pentax Aksesuarları => Konuyu başlatan: ryanodin - 07 Ağustos, 2011, 13:03:59

Başlık: Filtre Önerisi
Gönderen: ryanodin - 07 Ağustos, 2011, 13:03:59
arkadaşlar 49-58-67 mm filtreler almak istiyorum

hangi marka filtre öneriyorsunuz en az görüntü kalitesi kaybı bakımından...
Başlık: Ynt: filtre önerisi
Gönderen: vedib - 07 Ağustos, 2011, 13:21:52

         HOYA  kalite ve fiyat açısından en uygunu diye düşünüyorum.  B+W  ve  COKİN  marka filtreler  fiyat olarak daha yüksek olduğundan  HOYA'yı tavsiye ediyorum.  Ayrıca ikinci el bulabilirseniz daha ekonomik olur.  Hoya HMC serisinin daha kaliteli olduğunu hatırlatmak isterim.
Başlık: Ynt: filtre önerisi
Gönderen: cbaytan - 07 Ağustos, 2011, 14:14:13
Benim tüm filtrelerim  B+W 1 adette Heliopan marka (ND olanlar), onları  kullanıyorum çok memnunum, alacağınız bütün filtre tipleri için sadece en büyük çapta mesela 77mm 1 adet filtre almanızı, daha sonra alacağınız her objektif için gerekirse çap büyütme halka adaptörü ve 77mm objektif kapağı almanızı öneririm. Bu yolla mesela bütün filtreleriniz 77mm oluyor, ama diyelim mesela 49mm bir objektifiniz var hemen objektifinizin önüne 49-77mm çap büyütme halkasını ve 77mm objektif kapağını takıyorsunuz, böylece bütün objektfleriniz pratikte 77mm oluyor, her filtre tipinden sadece 1 adet filtre almış olup ekonomi sağladığınız gibi, değişik çaplı filtrelerin hepsini çantanızda taşımaktanda kurtuluyorsunuz.
Başlık: Ynt: filtre önerisi
Gönderen: ryanodin - 07 Ağustos, 2011, 18:31:27
yanıtlarınız için teşekkürler.... :)
Başlık: Ynt: filtre önerisi
Gönderen: ryanodin - 07 Ağustos, 2011, 20:32:06
haftaya gelince ara görüşelim güney
Başlık: Ynt: filtre önerisi
Gönderen: PENTAX - 07 Ağustos, 2011, 23:55:56
Ben limited göremedim bari filtrelerim görsün mehmet abi ;D

:D
Başlık: Filtre önerisi 2
Gönderen: monders - 24 Nisan, 2012, 00:32:47
Henüz kısmet olmasa da uzun pozlamalar çok hoşuma gidiyor. Bu nedenle ND filtre almaya karar verdim. Forumda daha çok B+W ve HOYA filtreler önerilmiş birde Light Craft Workshop (L.C.W.) ve Haida ND filtreler var  fiyatları da daha uygun geldi, önerir misiniz? Örneğin HAİDA ND 1000x Slim filtre 10 stop.
Başlık: Ynt: Filtre önerisi 2
Gönderen: REİS - 24 Nisan, 2012, 23:01:23
ND filtreyi,filtre üreticisi her marka çıkarıyor.Fakat bu filtre konusunda Almanların Heliopan ve B&W markalarının yerini hiçbiri tutmaz.
UV filtrede Hoya
ND filtrede Heliopan veya B&WW
Başlık: Ynt: Filtre önerisi 2
Gönderen: vedib - 27 Nisan, 2012, 12:58:04
   Uzun pozlamalarda filtre faktörü çok önemli; size tavsiyem ND filtre konusunda Almanların B&W veya Hoya markaları  kullanmanız. Denenmiş ve kendini kabul ettirmiş markalardır... Fiyatı diğer filtrelere göre biraz yüksek olsada tercih etmenizi tavsiye ederim.
Başlık: Ynt: Filtre önerisi 2
Gönderen: ercan69 - 27 Nisan, 2012, 22:42:14
vivatar seri1 filitreleri al n2 den 1000 e kadar  pisman olmazsin gerisi hikaye
http://translate.google.fr/translate?hl=fr&langpair=en%7Cfr&u=http://www.amazon.com/Vivitar-Series-Variable-Neutral-Density/dp/B005D7HCR4
ornek bu her mm rede var
Başlık: Ynt: Filtre önerisi 2
Gönderen: Baha - 02 Mayıs, 2012, 02:11:42
Hoya ve B&W konusunda katılmayan yoktur. :)

Köklü markalar..
Başlık: Ynt: Filtre önerisi 2
Gönderen: ercan69 - 03 Mayıs, 2012, 00:47:29
eskiciden kirik dokuk bir rayban yada polis,marka gozluk al ucuz camini kestir filitreye takdir
Başlık: Ynt: Filtre önerisi 2
Gönderen: Korhan - 04 Mayıs, 2012, 12:21:23
infrared filtreler ilgimi çekti geçenlerde, kullanan var mı acaba?
Başlık: Ynt: Filtre önerisi 2
Gönderen: vedib - 04 Mayıs, 2012, 12:25:57
   Çok ilginç görüntüler oluşuyor; gökyüzü siyah; bitki yaprakları ve ağaçlar gri,beyaz tonlarında... alışılmışın dışında
                                                 http://www.pentaxturk.com/forum/index.php?action=gallery;cat=16
Başlık: Ynt: Filtre önerisi 2
Gönderen: Korhan - 04 Mayıs, 2012, 12:31:25
çok hoşuma gitti valla =) bfeel'e bi mesaj atayım =)
Başlık: Ynt: Filtre Önerisi
Gönderen: JoRDaN - 25 Temmuz, 2012, 16:32:34
Merhabalar tekrardan,

Filtreler konusunda net bilgiye sahip değilim. Sadece filtreyi objektifi korumak için takıyorum şimdilik. :)

İnternette gezinirken, CPL (C-PL) filtrelerin sonuçlarını gördüm. Tam olarak ne işe yaradığını bilgi sahibi olan var ise ve bilgilendirirse sevinirim.
Hatta 16-45mm için yani 67mm için nerden bulabiliriz bu filtreyi ? Önerilerinizi de bekliyorum.
Başlık: Ynt: Filtre Önerisi
Gönderen: vedib - 25 Temmuz, 2012, 17:11:49
   Hangi filtreyi takarsanız takın fotoğraf çekimine olumlu veye olumsuz etkisi olur. Genelde koruyucu olarak taktığımız UV filtreler objektife gelen ve gözle görünmeyen ultraviyole ışınları diskalifiye ederek daha keskin bir görüntü kaydetmemize yardımcı olur.
   Fotoğraf forumlarında kullanıcılar birbirlerine bilgi aktarımı yaparken bazen gerekli gereksiz bir takım ekipman eksikliğini hisettirirler. Bunlardan en basiti ise filtrelerdir.
    Polarize filtreler genelde 1)Linear (Doğrusal)  2)Circular (Dairesel) polarize filtreler olmak üzere iki çeşit olarak piyasada bulunmaktadır. Bazı otofokus ve ölçüm mekanizmalarının Linear (Doğrusal) polarize filtrelerde doğru ölçüm yapmadığından, DSLR gövdeler için daha etkili ve doğru odak ölçümü yapacak olan Circular (Dairesel) polarize filtrelerden almanızı tavsiye ederim.
    Polarize filtrenizi objektifin önüne taktıktan sonra görüş açısını ayarlamak için kendi ekseni etrafında dönmesini sağlayan bir kadran mevcuttur. Polar yani yansıma olan objedeki yansıma azalana veya yok olana kadar filtre kendi ekseni etrafında ilgili kadranı çevirmekle olur. Genelde Parlayan yüzeyler; düz cam satıhlarda, otomobil kaportalarındaki fazla parlamaları yok etmek için kullanıldığı gibi;  aynı model iki polarize filtrenin ışın geliş açılarını ayarlayarak bir nevi "ND" filtre görevide yapmaktadır. Yaratıcılık kullanıcılarda.....ekipman sadece size yardımcı olur. Herşey gönlünüzce olsun.   
Başlık: Ynt: Filtre Önerisi
Gönderen: HaypurTiryading - 26 Temmuz, 2012, 00:24:11
Cpl kısaca kadran ayarlayarak yansimalarin buyuk cogunlugunu filtreler. Kontrasti baya guclendirir. İsigi 2-3 stop kisar. İki katmanli oldugu icin kaliteli olmazsa keskinlik kaybin fazla olur. Genelde deniz, arac, cam ve flasli ortamlarda kullanildigini gordum. 50mm Pentax lensimde bende Cpl kullaniyorum. Renkler cosuyor. Ayrica gun batimi icin daha kolay fotograf cekmeye olanak sagliyor. Cunku birazcik vizor karariyor. ;)
Başlık: Ynt: Filtre Önerisi
Gönderen: cbaytan - 26 Temmuz, 2012, 00:50:12
Açıklamaya çalışayım,

Fotoğrafta 3 tür ışık vardır 1-objeye düşen (kubbeli pozometrelerle ölçülür en doğru metoddur) 2-objeden yansıyan, (normal pozometreler ve makinalar bu ışığı ölçebilir) veee 3-ambient ışık yani ortam ışığı, hani ambiyans derler ya, ambient ışığın  biracıktan fazlası bizim düşmanımızdır....

Şimdi nedir bu ambient ışık, güneşten dümdüz gelen ışık atmosfere girince dağılmaya başlar, yüzeye çarpınca da dağılır, dağılırda dağılır, sadece yandaki arkadaki objelerden değil, atmosferdeki su buharı, biraz daha yoğunu sis bulut, toz falan filan derkeeen, sonuçta  etrafta sadece fotoğrafını çekeceğimiz objeden gelen yansıyan ışık değil her açıdan gelen bir sürü ışık oluşur- ki bu fotoğraflarda sis perdesi, tül perde gibi bir etki yapar, parasoley gereken durumlarda ters ışıkta parasoleysiz çektiğimiz fotoğrafları düşünün, peki çözüm ne? gavurlar düşünmüşler bulmuşlar ve sadece tek bir açıdan gelen ışığı alan, mikroskopik yapısı pencere jaluzisi gibi olan (benzetme) bir filtre yapmışlar. Hepsi bu.

Anlaşılma kolay olsun diye basitleştirerek anlatıyorum. Peki, bu jaluzinin doğru açıda objeye baktığını nerden anlıyoruz? Fotoğrafı güneşe göre çekeceğimiz açıya göre filtreyle bir buluta bakıyoruz, filtreyi çevirmeye başlıyoruz, doğru açıdan ışık geldiğinde o gözde/sensörde odaklanıp "sadece" yansıyan ışık sensöre düşerken döndürmeye devam edersek  sağdan soldan gelen ışıklarda gelirse bu fotonlarda  asıl odaklanmış objenin görüntüsünün üstüne biniyor ve sisli bulanık bir hava yaratıyor, yani bulutu en net ve en kontrast gördüğümüz yer jaluzinin en doğru açısı oluyor, yani sağdan soldan lüzümsuz fotonların en az girebildiği açı oluyor.  İşte bu yüzden odaklanında ön elemanı hareket etmeyen objektifler daha değerlidir, C-PL filtrelerin objektifi odaklamadan kararlaştırdığınız açısını odaklama yapınca değiştirmezler.

Kısa olsun derken biraz sallapati oldu ama, anlamadığınız yer varsa yine sorarsınız.

Sevgiler.

Not: Sirküler olmayan lineer polarize filtreleri fotoğrafçılıkta unutun, artık hemen hemen gereksizdirler.
Başlık: Ynt: Filtre Önerisi
Gönderen: JoRDaN - 26 Temmuz, 2012, 09:16:21
Vedi Abi, Muhammet ve Şükrücan Abi teşekkürler açıklamalarınızdan dolayı. :)

Ben bu C-PL denilen filtreleri denemek istiyorum. Nereden bulabiliriz. Ne kadara bulabiliriz ? Benim 16-45mm'e uygun bir filtre almak ve denemek istiyorum. (67mm)  C-PL'nin başka bir adı var mıdır?  İnternetten sipariş versek ne olarak yazabiliriz. Ben fotoğraf dünyasına baktım da C-PL diye bir filtre göremedim. :)
Başlık: Ynt: Filtre Önerisi
Gönderen: vedib - 26 Temmuz, 2012, 09:57:17
Kendini kabul ettirmiş markalar pahalı; ikinci el aramanız daha uygun. Fikir oluşması açısından aşağıdaki linkleri incelemenizi tavsiye ederim. Tüm fotoğraf aksesuarları satan mağazalarda bulabilirsiniz
                             http://fotografdunyasi.com.tr/category/filtreler/page5
                             http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=product&subcatid=501
Başlık: Ynt: Filtre Önerisi
Gönderen: cbaytan - 26 Temmuz, 2012, 13:47:43
Bence belli bir lens için bir filtre alınmaz, tüm lensler için yani alınacak en büyük lens için filtre alınır, Pentax'ta 77mm nadirdir ama vardır, amma velakin 77mm'lerin parasıda çoktur, mesela benim tüm filtrelerim ve lens kapaklarım 72mm'dir, 16-45'imin üstündede ebayden 2 dolarlık 67-72mm step-up adaptörü vardır, mesela 49mm lensimdede devamlı  49-72mm  adaptör durur 72mm kapagıda üstünde, sanırım anlatabildim.

Neden 72mm aldın derseniz acemilik dönemimde almıştım, şimdi tüm filtre sistemimi ne zaman 77mm yapacağım merak ediyorum.

C-PL filtrenizin
1-Kaesemann olmasına dikkat edin filtreniz rutubette ve çok kuru ortamlarda saçmalamasın. (evet Kaesemann olmayanlarda PL tabaka  camın üzerini yapıştırılmıştır eğilir bükülür, Kaesemann'larda ise camın içine gömülmüştür filtre tabakası, nem değişmesiyle bükülemez)
2-Geniş açılar için slim hatta ultra slim filtreler alınki, vignetting yapmasın.

Paranıza göre sırasıyla, Heliopan, B&W (Nano olsa iyi olur) ve HOYA filtreleri tercih edebilirsiniz, önerim fiyatlara hazırlıklı olun.

Filtre demişken dünyada en iyi UV filtre Tiffen Haze-1'dır onuda ekleyeyim.

Amerika fiyatları:
http://www.bhphotovideo.com/c/search?atclk=Circular+Sizes_72mm&ci=115&N=4277997899+4294955265

Başlık: Ynt: Filtre Önerisi
Gönderen: vedib - 26 Temmuz, 2012, 14:08:36
      "cbaytan" hocamıza teşekkürler. Polarize filtre konusunda önemli bir hatırlatma yapması çok önemli. Bazı ucuz filtreler streç yapışkan filmli olduğundan hava şartlarından etkileniyor ve zamanla filtre camından ayrılmaya yüz tutuyor. Alacağımız filtre tipi "Kaesemann Circular Polarizer Filter" olması en doğrusu; ama marka konusunda pahalı olduğundan "B&W" markada anlaşamıyoruz, neredeyse bir lens fiyatında... Fiyat performans açısından HOYA öneriyorum. Kaliteli ve fiyatı makul. Ama almadan önce çevrenizde kullanan birinden ödünç alıp belli bir süre sonra satın almanızı tavsiye ederim. Kullanıp kullanmayacağınız konusunda karar vermiş olursunuz. Fikir vermesi açısından aşağıdaki linkleri incelemenizi tavsiye ederim.
                                      http://www.cambridgeincolour.com/tutorials/polarizing-filters.htm (http://www.cambridgeincolour.com/tutorials/polarizing-filters.htm)

Polarizing Filters for Photo and Video on Vimeo (http://vimeo.com/24839406)
                                     
Polarize filtre ile ilgili testlerin mevcut olduğu link.  http://www.lenstip.com/115.1-article-Polarizing_filters_test.html (http://www.lenstip.com/115.1-article-Polarizing_filters_test.html)
Başlık: Ynt: Filtre Önerisi
Gönderen: cbaytan - 26 Temmuz, 2012, 15:52:46
     ama marka konusunda pahalı olduğundan "B&W" markada anlaşamıyoruz, neredeyse bir lens fiyatında... Fiyat performans açısından HOYA öneriyorum. Kaliteli ve fiyatı makul.

Bende pahalıdırlar diye Singh-Ray ve Rodenstock'lar'dan bahsetmemiştim..
Başlık: Ynt: Filtre Önerisi
Gönderen: fıratD - 29 Temmuz, 2012, 23:06:57
bende üstadlara bi soru sormak istiyorum.. sepya veya siyah-beyaz efekt filtreleri mi yoksa photoshop mu daha iyi sonuç verir..?
Başlık: Ynt: Filtre Önerisi
Gönderen: deathdream - 30 Temmuz, 2012, 00:13:20
http://www.ebay.com/itm/B-W-58mm-SLIM-CPL-Circular-Polarizer-Polarizing-C-POL-Filter-Made-In-Germany-/250735561325?pt=Camera_Filters&hash=item3a61010a6d#ht_3322wt_1185 (http://www.ebay.com/itm/B-W-58mm-SLIM-CPL-Circular-Polarizer-Polarizing-C-POL-Filter-Made-In-Germany-/250735561325?pt=Camera_Filters&hash=item3a61010a6d#ht_3322wt_1185)
http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=1844 (http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=1844)
2 katı gibi bir fiyata satmasalar alınabilirmiş aslında :) şu an bulamadım ama avustralyalı bir satıcı bw filtreleri garantili satıyordu, 2 sene içerisinde kırılan filtreyi geri kargolayana , yenisini ücret talep etmeden veriyormuş.
ben olsam önce 5 dolarlık çin malı filtre alır denerdim. b+w de alsanız bir miktar ışık kaybınız olacak, internette bolca ışık geçirgenliği testi var filtrelerin. ayrıca polarize filtreleri sürekli kullanmak benim için boş yere uğraş vermek gibi oluyor. lens kapağı takılıyken dahi filtre dönüp , çekmeden önce tekrar ayarlama gerektiriyor.
Başlık: Ynt: Filtre Önerisi
Gönderen: soneryen - 30 Temmuz, 2012, 09:45:02
bende üstadlara bi soru sormak istiyorum.. sepya veya siyah-beyaz efekt filtreleri mi yoksa photoshop mu daha iyi sonuç verir..?

Bence diyerekten yorumlamak gerekirse, eğer fotoğraf raw formatında çalışılmış ve tonlama tercihini raw'dan işleme esnasında yapılırsa sonuçları müthiş olur. Kısaca filtre kullanıp, raw çekmeden sadece jpeg ile oluşturulan görüntü raw çekip işlerken tonlamak kadar başarılı olamaz. Ben her halükarda raw+ps tonlaması.
Başlık: Ynt: Filtre Önerisi
Gönderen: cbaytan - 30 Temmuz, 2012, 20:19:04
bende üstadlara bi soru sormak istiyorum.. sepya veya siyah-beyaz efekt filtreleri mi yoksa photoshop mu daha iyi sonuç verir..?

Üstadlar yazmadan önce ben cevap vereyim, benim mantığıma göre, ışığa renk kaydırma haricinde bir şey yapıyorsanız bunu PS ile yapamazsınız, mesela PL filtrelerin lüzümsuz açılardan gelen ışığı kesmesi, UV filtrenin 400nm ve altı dalga boyunu kesmesi, veya ışığın hepsi kesilip ND filtrelerde alınan zaman uzunluğu gibi, bunları PS ile nasıl yapacaksınız? Ama iş sadece renk kaydırma ise iş çok kolaylaşıyor, hele layers ve mask'ları iyi kullanabiliyorsanız çok daha iyi, sadece istedğiniz bölgelerde yapabilirsiniz bu işlemleri. SB efekt filtrelerinden kastınız nedir? Eğer bizim film SB fotoğrafçılıktan etki filtreleri olarak bildiğimiz sarı-oranj, kırmızı, mavi ve yeşil filtrelerden bahsediyorsanız PS'de bütün bunları kendi renk kanallarında tek hamlede yapabilirsiniz, mesela "channel mixer" metodlardan sadece birisi ve bence en kolayı.

Başarılar.
Başlık: Ynt: Filtre Önerisi
Gönderen: soneryen - 30 Temmuz, 2012, 21:22:35
Üstadlar yazmadan önce ben cevap vereyim, benim mantığıma göre, ışığa renk kaydırma haricinde bir şey yapıyorsanız bunu PS ile yapamazsınız, mesela PL filtrelerin lüzümsuz açılardan gelen ışığı kesmesi, UV filtrenin 400nm ve altı dalga boyunu kesmesi, veya ışığın hepsi kesilip ND filtrelerde alınan zaman uzunluğu gibi, bunları PS ile nasıl yapacaksınız? Ama iş sadece renk kaydırma ise iş çok kolaylaşıyor, hele layers ve mask'ları iyi kullanabiliyorsanız çok daha iyi, sadece istedğiniz bölgelerde yapabilirsiniz bu işlemleri. SB efekt filtrelerinden kastınız nedir? Eğer bizim film SB fotoğrafçılıktan etki filtreleri olarak bildiğimiz sarı-oranj, kırmızı, mavi ve yeşil filtrelerden bahsediyorsanız PS'de bütün bunları kendi renk kanallarında tek hamlede yapabilirsiniz, mesela "channel mixer" metodlardan sadece birisi ve bence en kolayı.

Başarılar.

Arkadaş sepya veya siyah-beyaz efekt filtreleri  derken sizin dediğiniz gibi etki filtreleri olarak bildiğimiz sarı-oranj, kırmızı, mavi ve yeşil filtrelerden bahsediyorsanız demişsiniz evet arkadaşın bahsettiği sephia, siyah beyazda o zaten. Yani ondan bahsetmiş. Sormak istenen uv, skylight,polarize ve nd filtreler değil. Elbetteki bu filtrelerin işini photoshop ile yapamazsınız. Onların kullanım amaçları ile sormak istenilen filtrelerin amacı bir arada değerlendirilemez bile.
Başlık: Ynt: Filtre Önerisi
Gönderen: fıratD - 30 Temmuz, 2012, 22:48:07
http://www.photovideo.com.au/sepia-c-214_265.html (http://www.photovideo.com.au/sepia-c-214_265.html)

en basitinden örnek şunlar olabilir.. bu filtreyi kullanarak çekmem ile photoshop veya benzeri bi programda sepya yapmam arasında detay, renk, kontrast vs vs.. farklılıklar olur mu..?
Başlık: Ynt: Filtre Önerisi
Gönderen: cbaytan - 30 Temmuz, 2012, 22:58:05
http://www.photovideo.com.au/sepia-c-214_265.html (http://www.photovideo.com.au/sepia-c-214_265.html)

en basitinden örnek şunlar olabilir.. bu filtreyi kullanarak çekmem ile photoshop veya benzeri bi programda sepya yapmam arasında detay, renk, kontrast vs vs.. farklılıklar olur mu..?

Dediğim gibi renk kaydırma PS'de daha iyi olur, üstelik filtre camının kötü etkilerindende kurtulmuş olursunuz, üstelik PS'de renk kaydırmayı sadece istediğiniz yerlerde yapabilirsiniz. Yapabiliyorsanız tabii..
Başlık: Ynt: Filtre Önerisi
Gönderen: fıratD - 30 Temmuz, 2012, 23:23:22
soneryen ve cbaytan yardımlarınız için teşekkür ederim..:) PS kullanmak en mantıklı çözüm öyleyse..
Başlık: Ynt: Filtre Önerisi
Gönderen: abcde - 31 Temmuz, 2012, 00:37:51
rekli filtreler iyidir özellikle sarı renklinin havasını severim.
bu filtreler analog dönemin vazgeçilmezi ve dijitalin geri plana atılmışlarıdır.
çoooook uygun fiyata bulunabilirler ve bence kullanmaya değer ürünlerdir
Başlık: Ynt: filtre önerisi
Gönderen: nordlys - 06 Ağustos, 2012, 15:00:12
Benim tüm filtrelerim  B+W 1 adette Heliopan marka (ND olanlar), onları  kullanıyorum çok memnunum, alacağınız bütün filtre tipleri için sadece en büyük çapta mesela 77mm 1 adet filtre almanızı, daha sonra alacağınız her objektif için gerekirse çap büyütme halka adaptörü ve 77mm objektif kapağı almanızı öneririm. Bu yolla mesela bütün filtreleriniz 77mm oluyor, ama diyelim mesela 49mm bir objektifiniz var hemen objektifinizin önüne 49-77mm çap büyütme halkasını ve 77mm objektif kapağını takıyorsunuz, böylece bütün objektfleriniz pratikte 77mm oluyor, her filtre tipinden sadece 1 adet filtre almış olup ekonomi sağladığınız gibi, değişik çaplı filtrelerin hepsini çantanızda taşımaktanda kurtuluyorsunuz.

Bende B+W diyorum, goruntu kaybi neredeyse 0. Fiyat olarak bilmiyorum ulkemizde nasil ama muhtemelen biraz pahali olabilir. Mukemmel bir lens, Ben 35mm de kullaniyorum (49mm filtre) ve sonuc gercekten harikulade.
Başlık: Ynt: Filtre Önerisi
Gönderen: caucassian - 20 Eylül, 2013, 12:59:42
yeni başlık açmak yerine buradan fikir danışmak daha iyi olur.

http://www.ebay.com/itm/40-in1-Graduated-ND2-4-8-16-Filter-Set-52mm-58mm-77mm-Adapter-Ring-For-Cokin-/161078706344?pt=Camera_Filters&hash=item25810a00a8 (http://www.ebay.com/itm/40-in1-Graduated-ND2-4-8-16-Filter-Set-52mm-58mm-77mm-Adapter-Ring-For-Cokin-/161078706344?pt=Camera_Filters&hash=item25810a00a8)

şöyle bir ürün var. bunun hakkında bilgisi, duyduğu, tavsiyesi olan var mı. görüntü kalitesi nasıl olur acaba bu filtrelerin.
Başlık: Ynt: Filtre Önerisi
Gönderen: rsimsek - 20 Eylül, 2013, 15:17:38
Dediğim gibi renk kaydırma PS'de daha iyi olur, üstelik filtre camının kötü etkilerindende kurtulmuş olursunuz, üstelik PS'de renk kaydırmayı sadece istediğiniz yerlerde yapabilirsiniz. Yapabiliyorsanız tabii..
Can Baytan beyin cevabı benim için tatminkar.  ;)

PS ile çok daha fazla seçenekli filtre etkisi verilebilir.. tabi uygulayabilene ...  :)
Başlık: Ynt: Filtre Önerisi
Gönderen: caucassian - 20 Eylül, 2013, 17:08:38
ben de vazgeçtim zaten o filtreleri almaktan. sadece renk filtreleri varmış. polarize filtre yokmuş.
Başlık: Ynt: Filtre Önerisi
Gönderen: vedib - 21 Eylül, 2013, 09:23:46
Linkini koyduğunuz filtrelerin kullanımı gayet güzel ama kalitesinden şüpheliyim. Bu tip filtrelerde Fransız Cokin marka piyasada tek sayılır. Yeni olmasa bile ikinci el "Cokin" marka filtre almanızı tavsiye ederim. Basit bilgileriiçeren link aşağıdadır.

                                             http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/topic,294.0.html (http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/topic,294.0.html)
Başlık: Ynt: Filtre Önerisi
Gönderen: caucassian - 21 Eylül, 2013, 17:50:46
sadece renk filtresi olduğu için şimdilik askıya aldım Vedi Hocam. bir tane C-PL bir tane nd filtre almayı düşünüyorum. nd filtre olarak altta linkini vermiş olduğum var. ufak bir araştırma yaptım. kötü görünmüyor. en ucuz yollu birer tane edinip, etkilerini kendi gözümle görmek istiyorum.
http://www.ebay.com/itm/190907371530?ssPageName=STRK:MEBIDX:IT&_trksid=p3984.m1426.l2649 (http://www.ebay.com/itm/190907371530?ssPageName=STRK:MEBIDX:IT&_trksid=p3984.m1426.l2649)