Pentax Türkiye Topluluğu

Pentax Objektifler ve Aksesuarları => Pentax Aksesuarları => Konuyu başlatan: vedib - 26 Ekim, 2012, 13:16:09

Başlık: ASAHI PENTAX HELICOID EXTENSION TUBE K
Gönderen: vedib - 26 Ekim, 2012, 13:16:09
(https://image.pentaxturk.com/wp-content/uploads/2016/07/Pentax_Helicoid_Extension_Tube.jpg)

          Pentax Helicoid Manuel Uzatma Tüpü  “Pentax Helicoid Extension Tube K”  Körük mekanizmasına benzer yapıdadır. 26,5-46,5mm arası değişken uzayan, tek parçalı olarak diyafram mandal aparatı yoktur. Tamamen manuel; “M” manuel modlu yapısı vardır. Pentax objektif hangi diyafram değerinde ise o değerde kalır. Diyafram halkasına müdahale yapılmadan objektif açıklığı değişmez. Değişken uzayan yapıda olduğundan aranan bir modeldir. (50mm objektifte 1X - 5X arası büyütme yapar) Daha fazla büyütme ve yakın çekim için diğer macro uzatma tüpleri ile kombine edilebilir. Körük mekanızmasının körük kısmının zamanla deforme olmasına karşın “Pentax Helicoid Extension Tube” sapasağlam uzun yıllar kullanılmaktadır. Pentax Helicoid Manuel Uzatma Tüpü  üzerindeki kadranın sağa sola çevirmekle ebadı uzayıp kısalmaktadır.  Tek dezavtantajı yapısına göre fiyatının yüksek oluşudur.
       Pentax Helicoid Manuel Uzatma Tüpü  “Pentax Helicoid Extension Tube”  Pentax SLR-DSLR kullanıcıları tarafından yaygın olarak kullanılmasına karşın yurdumuzda pek tanınmamaktadır. Kullanma amacı fokus mekanizması (metre ayarı) olmayan teknik kamera ve agrandizör objektiflerini “Pentax Helicoid Extension Tube” mekanizması ile metre ayarı çok kolay bir şekilde yapılmaktadır. Uzatma yetmediği takdirde diğer macro uzatma tüpleri ile kombine edilebilir olması profesyonellerin vazgeçilmez ekipmanı yapmıştır.
https://www.ricoh-imaging.co.jp/english/products/filmcamera/accessory/index35_closeup.html

(https://image.pentaxturk.com/wp-content/uploads/2016/07/Pentax_Helicoid_Extension_Tube_2.jpg)
Başlık: Ynt: ASAHI PENTAX HELICOID EXTENSION TUBE K
Gönderen: Lider - 14 Ağustos, 2013, 14:02:51
Özellikle agrandizör lensleri, medium ve large format lensler gibi metre mekanizması olmayan objektiflerde uzatma yetmiyorsa, diğer uzatma tüpleriyle kombine edilerek büyük bir kolaylıkla Pentax DSLR gövdelerde kullanılabiliyor. Fiyatı biraz yüksek olsada uygun fiyatla elinize geçerse kaçırmamanızı tavsiye ederim. Ön kısımdan monte etmek şartıyla standart dışı eski model bütün objektiflerde kullanabilirsiniz. 
Başlık: Ynt: ASAHI PENTAX HELICOID EXTENSION TUBE K
Gönderen: vedib - 15 Temmuz, 2016, 11:57:13
Değişken uzunlukta Pentax Helicoid Manuel Uzatma Tüpü "ASAHI PENTAX HELICOID EXTENSION TUBE K" ebadının değiştirilebilir oluşunun dışında mesafe metraj kadranı olmayan objektiflerde fokus ayarı yapmak için çok kullanışlı bir aparattır. Focus kadranı olmayan objektiflerde kadanı çevirince netlik yapıldığı fark edilecektir. Değişik yapıdaki tüm objektifler bu aparat aracılığıyla kolay kullanılabilir.
Kullanıcılar dikkat ettiklerinde Pentax-M yapıdaki objektiflerin metraj kadranını aynı özellikleri bu aparatta hemen fark edeceklerdir.

(https://image.pentaxturk.com/wp-content/uploads/2017/12/ASAHI-PENTAX-HELICOID-EXTENSION-TUBE-K.jpg)(https://image.pentaxturk.com/wp-content/uploads/2017/12/ASAHI-PENTAX-HELICOID-EXTENSION-TUBE.jpg)