Pentax Türkiye Topluluğu

Yardım Merkezi => Genel Teknik Yardım => Konuyu başlatan: aie52 - 05 Eylül, 2014, 20:59:20

Başlık: K7 ile gece yıldız çekimi
Gönderen: aie52 - 05 Eylül, 2014, 20:59:20
Herkese Merhaba,
Pentax K7 makinam ile yaklaşık bir hafta önce bir gece yıldız çekimine katıldım.
Çekim sırasında yapmak istediğim birkaç deneme vardı.Bunlardan birisi makinayı uzun süre pozlamada bırakıp yıldız çizgilerini fotoğraflamaktı. Ancak bu çekimde makinamla ilgili olduğunu sandığım -yada benden-
bir sorunla karşılaştım. Makinanın fabrika ayarları ile gelen ve uzun pozlamalarda otomatik olarak devreye giren "gürültü azaltma-noise reduction" özelliğini devre dışı etmek istedim ancak bunu bir türlü gerçekleştiremedim. Her durumda örneğin yarım saat pozlama yaptığımda shutter'ı kapatıktan sonra yaklaşık bir yarım saat daha makina işlem yapıyor(gürültü azaltma özelliği çalıştığı için) dolayısı ile bu arada hem makinayı kullanamıyorsunuz hemde batarya harcaması devam ediyor.
Aynı çekimde diğer marka makina kullanan arkadaşlarım kendi makinalarında istediklerinde bu özelliği sorunsuzca devre dışı bırakabildiler.
Ben bu özelliği şu ayarlarla devre dışı etmeye çalıştım:
1-Makina Bulb konumunda
2-Menuler içerisinde c sekmesi altında 18. ayar: fabrika ayarı 1 iken 2 ye getirildi,
3-Menuler içerisinde c sekmesi altında 19. ayar: fabrika ayarı 1 iken 4 yapıldı ki bu ayar gürültü azaltmayı kapatan seçenek olarak gözüküyor,
Yukarıdaki bilgiler ışığında beni bilgilendirecek arkadaşlar olursa minnettar kalacağım. Ayrıca konuyla ilgili ilave bilgiye de ihtiyaç varsa lütfen benimle temasa geçin.
Başlık: Ynt: K7 ile gece yıldız çekimi
Gönderen: Baha - 05 Eylül, 2014, 22:04:39
İrfan abi merhaba. K-7'i uzun yıllar kullandım. C sekmesinden kolayca kapatılabiliyor o ancak 3 yıldır başka bir cihaz kullanıyorum. Menü aklımda değil ama galiba "düşük obtüratör hızı" başlığını kapalı konuma getirmen gerekiyordu.
Başlık: Ynt: K7 ile gece yıldız çekimi
Gönderen: aie52 - 06 Eylül, 2014, 10:50:27
Merhaba Bahattin,
Umarım senin için her şey yolundadır.
İlgin için çok teşekkürler.
Bir önceki yazımda belirtmemişim. 18 numaralı seçenek zaten düşük obtüratör ile ilgili olan. Fabrika ayarı olarak o seçenek 1' e ayarlanmış durumda yani "ON" konumunda. Be onu zaten "2" konumuna getirerek "OFF" yapmıştım.
Selamlar.
İrfan