Pentax Türkiye Topluluğu

Fotoğrafçılık => Yeni Başlayanlar => Konuyu başlatan: Ozzcob - 11 Temmuz, 2015, 21:37:39

Başlık: Nasıl Olacak Bu İşler
Gönderen: Ozzcob - 11 Temmuz, 2015, 21:37:39
Herkese merhaba.Bir süredir aklıma takılan bir konuyu sizlere danışmak istiyorum.Bir süredir hobi olarak fotoğraf çekiyorum.Ancak öğrenci olduğum için fotoğrafa pek para ayıramıyorum.Bu yüzden fotoğraf için gereken parayı yine fotoğraftan çıkrmak geldi aklıma.Böyle ufak tefek ürün,katalog çekimi yapmanın en iyisi olacağını düşündüm ama bu işlere nasıl başlanır pek bilemedim.Aslında düşündüğüm kadar basit işler değil farkındayım ancak bu doğrultuda neler yapabilirim pek bilmiyorum. Forumda bu tür işlerle uğraşan arkadaşlardan birkaç tavsiye duymak isterim.
Başlık: Ynt: Nasıl Olacak Bu İşler
Gönderen: Lupara - 12 Temmuz, 2015, 21:04:18
Fotografcinin yaninda ,bir ajansta calismak yada internet uzerinden sizinle iletisime gecilmesini saglamaktan baska yol yok gibi. Bunun icin ornek cekimler gerek tabi.
Başlık: Ynt: Nasıl Olacak Bu İşler
Gönderen: selman - 12 Temmuz, 2015, 23:17:31
Bir fotoğrafçının yanına asistan olarak girersen ( bu tür elemana sürekli ihtiyaçları vardır) gerisi gelir.
Başlık: Ynt: Nasıl Olacak Bu İşler
Gönderen: Baha - 14 Temmuz, 2015, 01:09:12
Bir fotoğrafçının yanına asistan olarak girersen ( bu tür elemana sürekli ihtiyaçları vardır) gerisi gelir.

Tavsiyem bu. :)

Yapılamayacak bir şey yok. Çok profesyonelce çekilmiş gibi gözüken ürün çekimleri çok komik şekillerde çekiliyor alsında. 3-4 tane floresan lamba, 3-4 tane lamba için tripod, Çin'den alınacak ucuz ürün çadırı ile toplamda 300 lirayı geçmeyen başlangıç bir stüdyo kurulabilir. Zaten nesne çekilecek, iso 100 ile enstantane istediği kadar düşük olsun. Netice tatmin edici çıkacaktır.

Burada asıl problem portfolyo oluşturmadan iş almak. Portfolyo oluşturanlara bile zor piyasa. :) Ha bir de biraz pratik lazım. Malum ürün çekimi yaparken sonraki aşama bunları fondan ayırmak yada fonu temizlemek...