Pentax Türkiye Topluluğu

PentaxTürk => Hoş Geldiniz => Konuyu başlatan: Serdar11 - 16 Mayıs, 2016, 19:32:30

Başlık: Bir Mayıs Akşamı ve Bir Merhaba
Gönderen: Serdar11 - 16 Mayıs, 2016, 19:32:30
Merhaba,

Bir süredir 'konuk sanatçı ( Ziyaretçi )' :) olarak foruma gelmekteyim. Sonunda, kendime bir üye adı alarak paylaşımlara katılmaya karar verdim.

Fotoğraf ve Görsel Anlatım denilince ,kendi adıma, üniversite yıllarında 2 ay üst üstte Başbakanlık Bursumu biriktirerek, ki başka bir ekmek kapımda :) yoktu, İzmir Bitpazarı'ndan aldığım ZENIT 12 gelmekte. Zaten içerisi tenha olan cüzdanımdan, standart yerine 13x18 baskı yaptırdığım da aklıma gelen diğer şey. Tabii, nakit sıkıntısı yüzünden sadece 100 ASA ( onu da ucuza almanın yolları araştırılarak ) film kullandığımı da atlamamak gerek.
İlerleyen yıllarda, Panasonic analog kameralar ve Sony digital kamera ile çektiğimiz kısa filmlerin de Görsel Anlatım anlamında ayrı bir yeri bulunmakta.
Kompakt kamera derken, yıllardır beynimin köşesinde inzivaya çekilmiş düşüncenin ağırlığına dayanamayarak, adına 'DSLR' denilen alet ile uğraşmanın vaktinin gelmiş olduğunu anladım ( Fotoğraf anlamında, üniversite yıllarındaki nakit darboğazdan artık kurtulmanın da ferahlığı içerisinde ).

DSLR'ye geçme fikrimde, 'Fotoğraf Makinesi' denilince akla ilk gelen firmaları ilk elden eledim ( uygun fiyata 35 mm liklerini bulmuşken ).
 
Bilgisayarda, pazar lideri Intel yerine AMD tercih etmemden midir; yoksa girilmeye karar verilen bir dünyada özgürlükten yana olmaktan mıdır bilinmez :) ; DSLR kavşağında, beynimde yukarıdaki firmaları egale eden 'Pentax' ın yoluna girmeye karar verdim.


Forumda, daha 'çiçeği burnunda' :) bir üye olsam da; zaman ve koşullar elverdiğince nacizane, karşılıklı paylaşımlarda bulunabileceğimi ve bu bilgi ve deneyim forumunda olabileceğimi düşünmekteyim.

Fotoğraf ve Görsel Anlatım alanında tüm forumdaşlara; Objektiflerinin açık olmasını temenni ediyorum.

Talmud'da geçen bir sözü de, konu ile ilgisi olması bakımından paylaşarak ilk mesajımı bitirmiş olmak istiyorum:

 
"Nereye baksan, görecek bir şey vardır."
Başlık: Ynt: Bir Mayıs Akşamı ve Bir Merhaba
Gönderen: agkrin - 16 Mayıs, 2016, 20:50:15
hoş gelmişsin senin gibi tecrübeli arkadaşların paylaşımlarını görmek isterim.
Başlık: Ynt: Bir Mayıs Akşamı ve Bir Merhaba
Gönderen: Baha - 17 Mayıs, 2016, 12:09:17
Aramıza hoşgeldiniz. Pentax kullanan kişi INTEL AMD farkı gibi herhalde. Tespit bizi yansıtıyor olabilir. :))
Başlık: Ynt: Bir Mayıs Akşamı ve Bir Merhaba
Gönderen: Serdar11 - 17 Mayıs, 2016, 17:58:27
Hoş bulduk, Siz Arkadaşlara Teşekkür Ederim.


Evet, dışarıdan bakan bir göz için DSLR piyasasında INTEL vs AMD gibi görünüyor :)


Bilgisayarlar için AMD'nin neler yaptığını biliyorum; özellikle kullanıcı rahatlığı, özgürlüğü, bağımsız işlemci sistemi, LINUX'a desteği vesaire.
Pentax'ın içine girince, Pentax'ın neler yaptığını da görmüş olacağımı düşünüyorum. Bu anlamda pozitifim.