İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - rsimsek

Sayfa: [1] 2 3 ... 26
1
Genel Konuşma Forumu / Ynt: Aman Allahım !!!
« : 28 Ekim, 2015, 14:28:15 »
Korsandır korsaan, kulağa hoş geliyorya.. deterjancılar için ha mintax ha pentax ;D

2
Genel Konuşma Forumu / Ynt: KURBAN BAYRAMI
« : 23 Eylül, 2015, 20:03:41 »
Kurban Bayramınızı kutlar; tüm insanların birbirine saygılı, hoşgörülü ve huzurlu olduğu barış içinde bir dünya dilerim.

3
Tamamlanan Alışverişler / Ynt: ÇOK TEMİZ K30 ve ekstralar
« : 03 Eylül, 2015, 09:14:13 »
Bendeyken 1775 çekimde sıfır temizlikte teslim etmiştim. Sanırım Ekrem kardeşim de fazla kullanamadı, yeni sahibine de satana da hayırlı olsun diyelim. Güncel K-5 serisi ile aynı sensörü kullanmakta, başarımı yüksek bir makina, değerini bilene.. ;)

4
Pentax Marka Objektifler / Ynt: lens temizliği
« : 29 Ağustos, 2015, 12:54:28 »
Israrla kendi işini görmek isteyen, eli yatkın ve risk almak isteyenler aşağıdaki ve benzer videolardan yararlanabilirler;

https://www.youtube.com/watch?v=pjYoDIpw_Jw

https://www.youtube.com/watch?v=-rlDO5Qj6cU

5
Çöp Kutusu / Ynt: Çözüm Ortaklığı / Klas Foto
« : 15 Ağustos, 2015, 15:33:34 »
Bahsedildi mi göremedim ama farklı ülkelerden gelme durumunda farklı vergi uygulaması olabilir mi? Ya da sürümü (özellikle de bu fiyat politikasının oluşturduğu kısır döngü ile) daha az olunca vergi eşit olsa bile, kâr oranının yetersiz olması, garanti ve teknik servis destek maliyeti vb. Pentax'ı farklı kılıyor olabilir. Zaten farklı olmasa biz almazdık değil mi? ;) Belki de Üretici/Satıcı "Ucuzdur vardır illeti, pahalıdır vardır hikmeti" sözünden yola çıkıyor olabilir?? ::)

Yukarıdaki hesabın bir mantıklı açıklaması kafama yatmayınca kendimce senaryolar uydurdum işte.. :)

6
Tebrikler Hikmet Bey, buradaki bir kaç arkadaşımızın profesyonel çalışmalarının olması forumumuz açısından biz seyirciler olarak gurur verici. Başarılarınızın devamını dilerim.

8
Yeni Pentax Sahipleri / Ynt: Pentax lensleri
« : 02 Ağustos, 2015, 22:11:29 »
Gerçek makro 1:1 oranına sahip lenslerdir. Genelde prime (zum olmayan) lenslerdir. Bahsettiğiniz lens http://www.amazon.com/Tamron-28-200mm-3-8-5-6-Aspherical-Digital/dp/B000EXR0VA ise 200mm de 1:4 makroya sahiptir. Yani yüzde 25 makrosu var.

Ayrıca genelde atladığımız bir konu; her lensin kendi karakteristiğine göre özelliklerini bilmek gerekiyor. Mesela minumum fokus mesafesi. Bu lens için 49cm dir.  Daha yakını netleyemezsiniz!

Gövdenin özelliklerini teknik olarak okuyup bilmek yetmiyor, aynı zamanda kullanılacak lensin de teknik özelliklerini, karakteristiğini bilmek gerekiyor. Tabi tüm bu bilgileri fotoğraf bilgisi ve ışıkla harmanlayabilmek ortaya seyirlik eserler çıkaracaktır.

9
Genel Teknik Yardım / Ynt: K-5'te iso 80 sorunu
« : 25 Temmuz, 2015, 18:10:07 »
Teşekkür ederim, paylaşım için burada değil miyiz!

Aslında bir şey yaptığımdan değil ben de kılavuzdan size aktardım. Bu arada yoksa kesinlikle elinizde kılavuz olsun. Ben hangi cihaz olursa olsun öncelikle kılavuzunu baştan sona roman gibi bir okurum, daha sonra da hep elimin altında bulundurarak cihazı kullanırken takıldığım noktalar için daha bir eğilerek okurum.

http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/topic,219.msg28465.html#msg28465

Bu arada adım Recep  ;)

10
Genel Teknik Yardım / Ynt: K-5'te iso 80 sorunu
« : 25 Temmuz, 2015, 17:22:36 »
Özel Ayar 1 menüsündeki Genişletilmiş Hassasiyeti açık olarak ayarlayınca ISO 80 ila 51200 aralığında
genişletilebilir.

11
Bazen kurtarım yapılmış görünsede içeriği tam kurtaramadığından farklı bir programla aynı işlemleri denemekte fayda var. Tabi bilgisayar normal .CR uzantılı dosyaları açıyor varsayıyorum.

Formatlamak da bir yöntem fakat hiç erişilemeyen medya için kullanılmasını öneririm. Çünkü format atarken veriyi silmeyip sadece FAT (File Allocation Table) ı temizleme yapıyor. Dolaysıyla bilgiler medyada yer almaya devam ediyor. Ancak üzerine bir veri yazılmadığı sürece kurtarma olasılığı mevcuttur.

12
Öncelikle geçmiş olsun Günay bey, Recuva diye ücretsiz bir program var onunla da deneyebilirsiniz. İsterseniz internet üzerinden uzak bağlantı yöntemiyle de yardımcı olabilirim.

Bu arada usb bellekler için ya da kart okuyuculara takılan hafıza kartlarını pc/tv de kullanırken işiniz bittiğinde kesinlikle doğrudan yerinden çıkartmayın! Çünkü o anda karta bir yazma söz konusu ise kartın dosya yapısı yazma işlemi tamamlanamayıp yarım kalacağı için bozulacaktır. Güvenli çıkart seçeneği ile bağlantı kesilmelidir. SD kartlar için ise yazma kilidinin açılması her halükarda yazmayı engellediğinden çıkartma olmasa bile bilgileriniz güvende olacaktır.

13
Genel Konuşma Forumu / Ynt: Şeker Bayramı "Fıtr Bayramı"
« : 16 Temmuz, 2015, 21:50:07 »
Bayramınız mutlu, dünyanız umutla ve barış içinde huzurla dolsun.

14
Hayrını gör, güle güle kullan inşallah.

Fotoğrafçılıkta DIYAFRAM/AÇIKLIK-ENSTANTANE/POZLAMA-ISO/HASSASİYET üçlüsünü çok iyi bilmek ve çekilecek nesnelerde alınmak istenen sonuca göre çok iyi dengelemek gerekiyor. Burada ISO her zaman ışığın yetersiz olduğu ortamlarda devreye girebilen son parametredir. Bu konuya tam kare bir gövde ile daha fazla ışık alması dolaysıyla bir miktar çare bulunabilir. Ama yine de fotoğraf=ışık (ışıkla çizilen resim) demektir. Günümüz teknolojisinde benzer modeller benzer sonuçlar verir, kötü gövde yok bence, hakkını veremeyen var. Ara Güler ustad "dikiş makinesi ile bile çekerim!" diyor. Doğrusu her türlü arma ve kanaviçe de bir tür fotoğraf sayılır. ;)

İyi günler ve başarılar dilerim.

15
Set bir öğrenci kardeşime (Ekrem) satılmıştır. Hayrını görsün, gönlünce güzel fotoğraflar çeker ve paylaşır umarım. :)

Sayfa: [1] 2 3 ... 26