İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Turan Birinci

Sayfa: [1]
1
kozmetik ve teknik olarak hiç bi sıkıntısı bulunmayan k-5 makinamı ve iki lensimi satıyorum.

pentax k-5 : shutter sayısını bilmiyorum ama hiç yorulmamış bir makinadır zaten ara sıra kullanılmıştır. kutusu faturası askısı ve ıvır zıvırlarıyla beraber verilecektir. düşünülen fiyat acil olması sebebiyle 1250 tl'dir.    güncel fiyatı : 1150 tl..

pentax fa 50 mm 1.4 : kutusunda poşetinde alınmış bir lens olup daha alalı 2 3 ay olmuştur. kapakları falan herşeyi tamdır.çok çok az kullandım. temizliği konusunda kimsenin şüphesi olmasın. fiyatı 500 tl..

pentax smc da 18-55 kit lens : en fazla kullandığım lenstir. makinanın üzerinden nadiren çıkarmışımdır. fiyatı 100 tl.

bunların yanında canon üçgen çanta, hafıza kartı, kart okuyucu gibi ekipmanlarda verilecektir. setin toplam fiyatı 1800 tldir.. tripotla beraber isteyene 1850 tl dir. acil nakite sıkışılması sebebiyle sebebiyle set satıştadır. nakiit sıkışıklığı giderildiği takdirde set satıştan çekilecektir.

iletişim : 537 030 1855

2
Zaman Aşımı / Satılık PENTAX K-5 ve Lensler
« : 21 Aralık, 2014, 19:18:16 »
pentax k-5 : 1200 TL ( kutusu faturaları falan herşeyi duruyor shutter sayısı nasıl bakılıyor bilmiyorum ama ben 10K olarak almıştım kendim 2K çekmemişimdir bile..makina çok temiz herhangi biyerinde çizik dahi yok 10/9 kozmetik)

SMC Pentax A  50 mm 1.7 : 130 TL  (herhangi bir küf mantar çizik takılma falan yoktur kapakları vardır..sadece m modlu kullanılabilmektedir)

Pentax-F Zoom 28-80 F3.5-4.5 : 100 TL

SMC Pentax-DA 18-55 mm  3.5-5.6 AL : 100 TL

Macro uzatma tüpü : 25 TL

Taşıma çantası ( Canon marka üçgen çanta ), 4 GB Hafıza kartı, kart okuyucu ,PENTAX Marka askılık  : 25 TL

Lensler ve sadece gövde ayrı satılabilir onun haricinde toplu set halinde alınması taraftarıyım ..toplu halde alınırsa 1500 foruma özel fiyatımdır..lenslerin ve diğer ürünlerin fotoğrafları yüklenecektir..



3
Makro Fotoğrafçılık / İlk macro denememi yaptım
« : 10 Aralık, 2014, 21:42:09 »
18-55 i ters bağlayarak ilk makro denememi yaptım..diyaframı manuel ayarlama imkanım olmadığından yaklaşık olarak f 16 değerine kadar kıstım..kendi yapmış olduğum uyduruk ring flaş ve harici flaş kullandım..yinede netlik sıkıntım had safhada..

4
Zaman Aşımı / PENTAX F-ZOOM 28-80 f 3.5- 4.5 makro modlu
« : 03 Aralık, 2014, 21:02:41 »
makinemle beraber gelen lenslerden birisidir.. hiç kullanmadım desem yeridir.. sadece ev içinde en fazla 5 6 defa takıp denemişimdir..
boş boş duracağına satıp kullanabileceğim lenslere yönelmek istedim..odaklama hızında ve odaklamasında sıkıntı yoktur.. AYNI lens için daha önce forumdan 2 ilan açıldığı için detaylarını ordanda bakabilirsiniz..fiyat 100 tl..

http://www.pentaxturk.com/forum/index.php?topic=3205.0

http://www.pentaxturk.com/forum/index.php?topic=4430.0  ( lens bu arkadaştan alınmıştır oda bi üstte ki ilanı paylaşan arkadaştan almıştır )

5
herkese öncelikle hayırlı günler..biraz uzun yazıcam ama net olaya çalışıcam..elimde şuan ismini bile bahsetmek istemediğim bi hs30exr var..tahmin edersinizki ben bunu öyle çok ucuza almadım ama resimleri pcde cropladıgımda resmen makinadan soğudum..şuan evde yatıyor satışa çıkardım..birçok manul ayarı öğrendim ama..hatta 2 ay kadar canon 550d de kullandım..ve anladım ki bi dslr makinaya geçme zamanım geldi..tabi o dakikadan sonra büyük bir çıkmaza girdim..modeller,ıso performansları, af hızları, kıyaslamalar karşılaştırmalar vs vs..tabi burda esas oğlanların lensler oldugunu biliyorum..

gel gelelim konumuza : önce d90 dedim..sonra çok karışık hemde eski üretimli oldugu için vazgectim..aslında beni cezbeden 2 ekranlı olmasıydı benimde istediğim buydu ilk başta..sonra arştırınca lenslerinin canonlara göre pahalı oldugunu ısodada çok aman aman olmadıgını gördüm..he bide oynar ekranlı olmaması..çünkü benim begenmediğim hs30 makinam bu konuda bana çok yardımcı oldu...belkide en begendiğim tek noktası buydu :p derken canon 60d yi araştırdım bi süre..aslında halada aklımın bi ucunda ama maliyeti sıkıntı benim için ..benimde şuan ki bütçem maximum 2000 civarı (2.el alıcam)..ama yine karşılaştırmalarda orda burda daha önce hiçte adını duymadıgım teknik açıdan 10 numara ama diğer hususlarda hep şüpheli bakılan bi marka gördüm ..PENTAX k-5..

sonra baktım nelerle karşılaştırıyolar makinayı yuh dedim..nikon d7000 ler canon 7dler falan filan..tabi fiyat olarak 2. elde bunların nerdeyse yarısı..zaten benim bütçem 60dye ucu ucuna yeterken 7d yi hiç düşünmedim..canon d7000e hiç girmiyorum çünkü onuda bütçeden dolayı eledim..ama pentaxın 2. eli istediğim gücümün yetebileceği aralıklarda..işte bu noktada niyet ettim kolları sıvadım..sonra baktım ki herkes lensler bulunmaz yok şöyleböyle diyo..gerçi ben bana laızm olan lenslerin ismini değerlerini dahi bilmiyorum şuan (18-105 falan filan diye yazılan kısımlar )..düz mantıkla açıklayayım..tam bir makro hayra ve hastasıyım..hangi lens gerekli değer olarak bilmiyorum..birde ornito düşünüyorum..tabi önümüzdeki 5 6 ay bu iki lensten sadece birini alıp onun üzerine yoğunlaşıcam malum bütçeden dolayı..yanlız ornito için k-5 in af hızı yeterlimi hiç bilmmiyorum..

k-5 vurulma sebeplerim : ıso performansı, keskinlik, fotograf croplandıgında minimum düzeyde detay eksiltmesi  ( bu noktada sanırım lens daha öncelikli), dayanıklılık ( bu benim için %50 çok öenmli), tabi birde f/p oranı..

ama kafama takılan : bana lazım olan lensleri ne derece ve hangi fiyatlara bulabilirim yaklaşık olarak ? birde istiyorum ki gövde beni 4 5 sene belki dahada ileri götürsün..bunu bana verir mi ? ilerde çok paramda olsa full frame almam sanırım..çünküben bi amatörüm ve hep öyle kalıcam para kazanmıcam bu işten..o yüzden crop gövde dedikleri bu dslr dan en iyilerinden birini almak istiyorum..

buraya kadar okuyan ve bana yardımcı olmak isteyen arkadaşların değerli yorumlarını ve tamamiyle objektif önerilerini bekliyorum..

sizce daha bu işe girişmemiş bir kişi olarak bana ne önerirsiniz ..bütün markaların bütün modellerini önerebilirsiniz yazdıklarım,beklentilerim doğrultusunda..

Sayfa: [1]