İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - mremre

Sayfa: [1]
1
Zaman Aşımı / Pentax DA* 60-250mm f/4
« : 11 Kasım, 2014, 15:17:49 »
Bir arkadaşım için başlıktaki lens aranmaktadır. Temiz durumda olması tercih edilir. Çok merak edilen bir lens bakalım çıkacak mı? :)

2
DxO firması Lightroom benzeri fotoğraf işleme programı Dxo Optics Pro 8 Elite Edition için kampanya düzenlemiş,
Şu adrese: http://www.dxo.com/intl/dphotographer tıklayıp, mailinizi girdikten sonra indirme linki çıkıyor ve lisans şifresi mailinize gönderiliyor.
İndirdim kullandım güzel görünüyor. "Ben korsan kullanmaya karşıyım" diyenler özellikle indirsin :) Normalde 150 dolara satılmış... (Fotoğraf işleme işini pek bilmem acemice yorumlarım varsa affola)

Otomatik düzeltme özelliğinde her kamera ve lens için database oluşturulmuş (Buna Dxo optics modules deniliyor), fotoğrafı açınca kendi kendine otomatik olarak tanıyıp indiriyor. Mesela fotoğraf Pentax K-5 II + Tamron 28-75 ile çekildiyse bunu otomatik olarak tanıyıp Dxo optics modules indiriyor.

What's new in DxO Optics Pro 8?
http://www.youtube.com/watch?v=VdGOm0bY7Po

Not: Kampanya 31/01/2015'e kadar devam edecekmiş.

3
Çok hoşuma gitti paylaşayım dedim, tilt shift hakkında bilgi sahibi olanlar yardımcı olacaktır. :) olayı tam kavrayamadım ama çok hoş :)
Sunny Day in Krakow / by Samyang Tilt-Shift 24mm time lapse
http://www.youtube.com/watch?v=gH4w155RvIM

4
Arkadaşlar 29 Ekim'de İstanbul boğazında havai fişek gösterileri yapılacak, kendimize bir çekim noktası bulup uzun pozlama yapabiliriz. Hem de bir buluşma gerçekleştirmiş oluruz.

Seyir noktaları olarak belediyenin tavsiye ettiği alanlar:

Avrupa Yakası:

· Beşiktaş Ortaköy Sahili

· Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa Meydanı

· Beşiktaş Dolmabahçe Çay Bahçesi

· Kabataş Sahili

· Fındıklı Parkı

· Eminönü, Üsküdar-Kadıköy İskeleleri arası

Anadolu Yakası:

· Üsküdar Kuzguncuk Sahili

· Üsküdar Paşalimanı Sahili

· Üsküdar, Beşiktaş-Kabataş Motor İskelesi yanındaki park

· Üsküdar Şemsi Paşa Sahili Radar Mevkii

· Üsküdar Çamlıca İBB Sosyal Tesisleri Bahçesi


Daha önce ben de hiç gitmediğim için ortam nasıl olacak bilmiyorum ama yer olarak sahil kenarlarının aşırı yoğun olacağını okudum. Tepelerden güzel görüntü alınacağını söyleyenler var. Hatta bazıları Ortaköy'den apartman çatısı falan ayarlamış :) (apartman çatısı fikri çok mantıklı geldi:) ) İnşallah bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar vardır. :)

5
Sony dünyanın ilk full frame iç bükey sensörünü tanıttı.

İç bükey sensör nedir ne işe yarar? Neden iç bükey sensör?
Sony bu teknolojiyi gözden esinlenerek tasarlamış. Bildiğiniz gibi gözümüzde tek mercek vardır ve ışık bu mercekten geçer arkaya düşerek görüntüyü oluşturur. İç bükey sensördeki büküm de insan gözündeki büküm açısına benzer yapılmış. Böyle olunca bir iç bükey sensörde ışık ışınları en köşedeki piksellere direkt olarak ulaşıyor ama şu an kullanılan düz sensörlerde köşelerdeki sorunları gidermek için örneğin, saçılmalar, dağılmalar vs birden fazla lens elemanı kullanılmaktadır. İşte bu iç bükey sensörler sayesinde daha az sayıda lens elemanı kullanarak daha geniş açıklığa sahip lensler üretilebilecek. İç bükey sensörler normal sensörlere kıyasala köşelerde 1.4 kat, merkezde ise 2 kat daha hassas olduğu bildirilmektedir.

Peki bu teknoloji sonucu neler olabilir? Bana sorarsanız fotoğraf dünyasında devrim olabilir. Işığı sensörün üst noktasına getirmek için lenslerde fazla optik kullanımı önlenebilir. Bu nedenle ca olayı azalabilir. Köşelerde netlik artabilir. Lens fiyatları ucuzlayabilir. Cep telefonu kameraları muazzam olabilir diyorlar. Tabii bu teknoloji sorunsuz bir şekilde ilerlerse..
Sony bu sensörünü ilk deda RX2 gövdesinde 35mm f/1.8 Zeiss lens ile kullanacak.

Yazının bir kısmı alphaturk'ten alıntıdır.
Ayrıntılı olarak: http://petapixel.com/2014/06/13/first-image-sonys-revolutionary-curved-sensor-released-photo-nerds-giddy/
Geleceğin kameraları insan gözüne benzeyebilir: http://cameras.about.com/od/technologies/a/human_eye_camer.htm

6
Zaman Aşımı / Satılık Pentax Da 35mm F/2.4 - 18-55 Da WR
« : 15 Haziran, 2014, 23:21:55 »
Arkadaşlar ABD'den sıfır olarak aldığım ve 100 fotoğraf bile çekmediğim Pentax Da 35mm lensim paraya ihtiyacım olması nedeniyle satılıktır.
Fiyatı: 350 TL
BH'dan alındığına dair kağıdı da mevcut. Lens sıfır gibidir.
Photozone incelemesi: http://www.photozone.de/pentax/598-pentax_35_24
35mm, 40mm xs ve 40mm limited incelemesi: http://www.pentaxforums.com/reviews/da-35mm-40mm-limited-xs-shootout/introduction.html
Pentaxforums konusu: http://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-DA-L-35mm-F2.4-AL.html

2. el olarak almış olduğum 18-55 WR lens 160 TL'ye satılıktır. Bu lens de temiz bunun fotoğraflarını atacağım.

İsteyene sanalpazar ilanı açılır. Kargo alıcıya aittir. Teşekkür ederim saygılar.

7
Malum fotoğrafları depolamak için hafıza kartı devamlı ihtiyaç. Bende naçizane araştırmalarımı paylaşayım istedim. Belki faydalananlar olur.
2 türlü hafıza kartı mevcut:
1. tür: Hızı Class 2-4-6-8 ve 10 olan kartlar. 2-4-6-8-10 yazma hızlarını belirtiyor, okuma hızları genelde 2, 2.5 katı oluyor. Hd video çekimi yapılacaksa class 10 hafıza kartı almak en uygunu olur. Bu tip kartlar hakkında söylenecek en önemli şey okuma ve yazma hızlarının değişken olduğudur. Mesela (atıyorum) yazma hızı fotoğrafta 8mb iken, videoda 4mb/s olabilir. Veya okuma hızı değişiyor. Neye göre değişiyor bilmiyorum ama şurada güzel bir inceleme mevcut ilgilenenler bakabilir: The Best microSD Card - http://thewirecutter.com/reviews/best-microsd-card/
Ben telefonumda 32 gb Sandisk Class 10 micro sd kart kullanıyorum. Video, fotoğraf çekiminde sorun yaşamıyorum. Hızı fena değil, güzel ama okuma veya aktarım hızı bir extreme veya exceria tipi kartlar kadar değil. :)


2. tür ise; Sandisk Extreme veya Toshiba Exceria tipi okuma ve yazma hızı sabit olan kartlar.
Diğer kartların performansı hafif değişkenlik gösterirken bu kartların üzerine ne yazıyorsa o performansı sunarlar. Üst düzey performans verirler. Okuma ve aktarım hızları yukarıda bahsettiğim kartlara göre daha iyidir.
Bende Sandisk'in 2 tane extreme kartı mevcut ve performanslarından oldukça memnunum. Mesela çekimden geldim, fotoğrafları elemek ve hızlı bir şekilde pc'ye aktarmak istiyorum. Okuma hızı yüksek olduğu için fotoğrafları açarken duraklama olmuyor veya çok az oluyor ve aktarmak istediğimde de hızlı bir şekilde bilgisayara yollayabiliyorum. Yalnız bu kartların üzerinde yazılı olan hızları alabilmeniz için bilgisayara usb 3.0'dan bağlamak gerekliymiş. usb 2.0'dan bağlanınca yazma ve okuma hızı 20mb oluyormuş. Ben laptop'a hep sd kart yuvasından bağlıyorum. Sorunsuz ve hızlı bir şekilde  çalışıyor. Her sd kart slotu aynı olur mu bilmiyorum.
Velhasıl hafıza kartlarının elit olan kartları da bunlar. :)

Ayrıca hafıza kartlarının bozulma ihtimaline binaen kimileri 32-64 gb'lık kartlar yerine 4-8 gb'lık kartları kullanmayı düşünebilir. Kaç kişinin kartı bozuldu bilmiyorum ama piyasada yüksek hızlı 4gb'lık kartlar kalmadı nerdeyse, 8gb'lıklar dolanıyor. Seneye veya öbür seneye de onları göremeyiz muhtemelen.

Bir de wifi'li olan hafıza kartlarından bahsedeyim ki tam olsun:
Malum çoğu makinenin wifi'si yok, bu nedenle çekilen fotoğrafı anında paylaşma imkanı bulamıyoruz. Ancak eve gittikten sonra telefondan ya da pc'den yayınlayabiliyoruz. Bu kart bu duruma çözüm oluyor adeta. Anında telefonla bağlanıp paylaşım yapılabiliyor. Türkiye'de satışta olan marka Flucard diye geçiyor. Farklı markaların da wifi'li olan kartları mevcut. (Yine Türkiye'de fiyatlar ateş pahası ama Amazon'da uygun)
Ne yazık ki üzgünüm ama Pentax'ta sadece K-3 bu kartla uyumlu çalışıyor. K-5 II sahibi olarak hayal kırıklığına uğradım. :) Pentax'ın hoşlanmadığım bir yönü multimedya opsiyonlarının fazla olmaması.
Bu konuyla ilgili videolar şurada mevcut: Pentax K-3 FluCard Tethering Demo
Pentax FLUCARD PRO for Pentax K-3 Setup and How To Guide

Umarım yazdıklarımın bir faydası dokunur. Hatam varsa affola, biraz uzun oldu kusura bakmayın.

8
Zaman Aşımı / Pentax-DA* 200mm F2.8 ED [IF] SDM
« : 16 Nisan, 2014, 03:13:54 »
Hiç satmak istemesem de başlıktaki lens satılıktır arkadaşlar.
Fiyatı 1400 lira
Sadece 1 kere çekime çıktım, sıfır gibidir, üzerinde çizik dahi yok.
Bu nedenlerle fotoğraf eklememe gerek yok herhalde diye düşünüyorum ama isteyen olursa eklerim.

Pentaxforums'daki konusu: http://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-DA-Star-200mm-F2.8-SDM-Lens.html
İnceleme: http://www.photozone.de/pentax/370-pentax-smc-da-200mm-f28-ed-if-sdm
Flickr'daki fotoğrafları: https://www.flickr.com/groups/pentaxda200/

Kargo alıcıya aittir, teşekkür ederim.

Sattığım ürünün reklamını yapmak gibi olmasın ama sizlerle paylaşmak istiyorum; muhteşem bir lens, duruşu görünüşü bir başka. Belki star serisi olduğundandır. İlk defa kullandığım star lensi bu. :) Pentaxianların star serisi lensleri en azından bir defa kullanmaları gerektiğini düşünüyorum. Benim için güzel bir tecrübe oldu, selamlar.

9
Tamamlanan Alışverişler / Tamron 70-300
« : 15 Mart, 2014, 11:20:57 »
Çok temiz tozsuzm pentax uyumlı tamron 70-300 vardır.
Kapakları parasoleyi tamdır.
Fiyat 175 TL
Kargo alıcıya aittir.
İstanbul içi elden satılırsa daha memnun olurum.

10
Arkadaşlar hepinize selamlar, ilk defa ilan açıyorum burada. Haydi Bismillah. :)
- Başlıkta da belirtildiği gibi çok temiz Pentax K20d'nin aynısı olan sıfır gibi çiziksiz Samsung GX20 satılıktır, shutter daha 11.319'da: http://www.camerashuttercount.com/result/995453e5-80b4-4ef0-89ec-5dd5442adeb8
- Makinenin kitapçık ve cdleri tamdır, türkçe ingilizce kullanma kılavuzları, bağlantı kabloları şarj aleti vs. Makinenin ekranında sağlam bir ekran koruyucusu vardır.
- Orjinal Samsung SBG-D1V  Battery Grip mevcuttur. Sıfır gibi çiziksizdir. (Bağlantı noktasının lastiği yoktur)
- 2 Adet yan sanayi Phottix ve Minolta 1500MaH'lik pil vardır. Orjinali makinede takılıdır. Yan sanayi şarj aleti de mevcuttur.
- Samsung 18-55 lens. Sıfır gibi çiziksiz kapakları tam.
- O-ME53 Vizör büyütücü vardır, 1.2x oranında yani %20 oranında büyütme sağlar. Orjinal lastiği yoktur, aldığımda böyleydi.

Öncelikle set olarak satmayı düşünüyorum set fiyati 875 liradır.
Ürünler çok temiz sıfır gibi, fiyatın uygun olduğunu düşünüyorum o yüzden pazarlık teklif etmeyin lütfen. :)
Ayrı ayrı satılırsa;
Gövde: 650 lira
Battery grip: 175 lira
18-55: 110 lira
şeklinde düşünüyorum.
İstanbul içi elden satış yaparsak daha memnun olurum, hem tanışmış konuşmuş oluruz. Onun dışında kargo alıcıya aittir.
Sevgiler selamlar.

11
Tamamlanan Alışverişler / Pentax-DA 10-17mm F3.5-4.5 Fish-Eye
« : 12 Şubat, 2014, 00:10:33 »
Selamlar, Pentax 10-17 Fish eye arıyorum, satmak isteyen varsa görüşelim.

12
Tamamlanan Alışverişler / PENTAX K-5 II
« : 09 Aralık, 2013, 15:57:55 »
Arkadaşlar geçen gün black friday kampanyasından PENTAX K-5 IIS almıştım ama satıcı PENTAX K-5 II modelini göndermiş, satıcıyla konuştum, yanlışlık olmuş iade talep edin paranızı iade edelim diyor...
Eğer isteyen olursa iade işine girmeden bu makineyi satabilirim, makine kutusunda sıfır durumdadır. 2 haftaya kalmadan da elime geçecek.
Fiyat olarak aklımdan 2100 lira geçiyor.
Çabuk geri dönüş yapılırsa sevinirim ona göre iade talebi oluşturacağım.

13
Arkadaşlar amazon'dan cuma günü ilk dslr makinemi aldım. Pentax K-5 IIS - 750 dolar (arkadaşa kargoladım) lens seçimi konusunda yardımlarınızı bekliyorum.
ne çekeceksin derseniz? manzara ve portre çekimlerine daha yakınım ama genel olarak da kendimi tartıp denemek istiyorum.
alacağım lenslerin fiyatları uygun olsun istiyorum zira şimdilik yüksek bütçem yok, ufaktan başlarım sonrası gelir.
aklımdan geçen lensler ve fiyatları şunlar;

Pentax SMCP-A 50mm f/2.0 - 40 dolar (ikinci el)
PENTAX DA 18-55mm f/3.5-5.6 WR - bu lensin 2 versiyonu mevcut, eskisinin 2. eli 40-50 dolara varken yenisinin 2.eli 100 dolar, arasındaki fark nedir?
Pentax SMCP-M 50mm f2 - 20 dolar
Pentax SMCPFA 100-300mm - 100 dolar
sizcesi nedir?
tavsiyeleriniz nelerdir?
bunun dışında trigger, filtre, hafıza kartı vs dışında hangi ekipmanları almalıyım?
edit: canon lens için adaptör varmış mesela, onu da düşünüyorum ama hangisini almalıyım?

Sayfa: [1]