İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Gülsemin

Sayfa: [1] 2
1
Çekim Teknikleri / El pozometresi
« : 27 Kasım, 2015, 02:14:59 »
Merhabalar..el pozometresi kullanan var midir?ne amaçla kullanıyorsunuz?ışığı pratik bi şekilde okumada elbette yararı olacaktır ama almaya değer mi, fiyatlar biraz pahalı mı ne,çok da satan yok gibi.fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim.keza flasmetre için de.

2
Zaman Aşımı / Samyang 85 mm.
« : 02 Ekim, 2015, 23:44:01 »
Samyang 85 mm ariyorum

3
500px / Gülsemin Sarıahmetoğlu
« : 10 Ağustos, 2015, 01:27:43 »
Merhaba.ben de yeni katıldım bu hafta 500px'e.ara ara ziyaret ediyordum daha evvel şimdi ben de yüilüyorum kendi kadrajimdan dünyamdan birşeyler...amatörce tabi.ziyaretiniz ve yapıcı eleştirileriniz beni mutlu eder.:))

https://500px.com/gulseminsariahmetoglu

4
arkadaşlar bunun için de ayrıca bi başlık açmak istedim konular karışmasın diye.
Photoshop vb programları kullanmak için bir monitor almam gerekiyor,(kasa aldım:casper marka) monitörün özellikle bu tür uygulamalar için ayırdedici bi özelliğe sahip olması gerekiyor mu onu bilemiyorum.neye dikkat edilmeli? bilenlerinizden fikir alabilirsem çok sevinirim.zaman ayırdığınız için teşekkürler...

5
Arkdaşlar photoshop eğitiminde (istanbul için) eğitimi-kalitesi ticari kaygılarının üstünde yer alan bir kurum yada kişi tavsiyesi almam mümkün mü sizlerden? zaman ayırıp cevapladığınız için teşekkürler...

6
Zaman Aşımı / Çok acil k5'e batarya lazim.
« : 01 Temmuz, 2015, 21:38:32 »
Çok acil batarya lazim arkadaşlar..

7
Merhabalar arkadaşlar..
         1 hafta sonra 10 günlük bir tatile çıkacağım.bu daha çok kültür gezileri seklinde olacak.Beni en çok heyecanlandiran şey cekebilecegim fotoğraflari dusunmek oluyor şuanda.elimde k5 + 18 55 wr+sigma 35 mm hsm 1.4 + 8mmfisheye+helios46 var lens olarak.onun dışında hafif bir tripodum ve reflektörüm var.tabi bir de yedek hafiza kartlari aldim  16 gb.lık 52 gblik bir alan var.tüm ekipmanım bu.Sizce battery grip almak lüzumlu mudur? Yada yalniz yedek batarya is görür mu?Böyle geziler için ekipman tavsiyesi ve genel tecrübe ve önerileriniz var midir?
           Bir de arkadaşlar bir müzisyen arkadaşımın albüm fotoğrafları için çekim yaptım.raw cekmedim çünkü henüz raw için program kullanmayı ogrenemedim :((( jpeg de snapseedde düzeltmeler yaptım ufak tefek ama görüntü kaybı sanırım oluyor biraz.fotograflarin boyutu küçük olacağı için aşırı etkilemeyecek gibi görünüyor ama maksimum netlik icin ne yapilabilir.?
 

8
K5 battery grip ve batarya + bağımsız olarak da kullanılabilecek tepe flaşı ve difizör

9
Tamamlanan Alışverişler / Pentax Optio VS20
« : 12 Ocak, 2015, 23:29:50 »
Sıfır durumda dememin sebebi; 7 aylık garantisi henüz dolmamış durumda  Çok çok az kullanıldı,dış mekanda hic kullanılmadı, eminim 500 shutteri gecmemiştir.(shutter sayısını görmeye calıştım makine üzerinde ama bulamadım bulsaydım ekleyecektim) Bi heves eşim için almıştık, taşıması daha kolay olur, gezmelerde onla anı fotoğrafı vs cekeriz diye ama ben sürekli yanımda kendi makinemi taşıdığım icin gerek kalmadı :) şimdi de alacağım lenslere kaynak yaratmak için satayım dedim ama satılmazsa da sorun değil..kullanma kılavuzu,pc bağlantı kablosu vs.si poşetinde açılmamış durumda kutusunda garanti belgesi ve faturası vardır. Fiyat : 179 tl
 
Ürün Özellikleri ;
16 Mega Piksel
20X Super Optik Zoom Geniş Açı
Çift Deklanşör
Sarsıntı Azaltıcı Sensör
3inç LCD Ekran
Yüz Tanıma Sistemi
Su terazisi özelliği

10
Optik olarak sorunsuz ve temizdirler.Vivitar PK yapıdadır.Hem lensin hem de lensle çekilmiş fotoğrafları ayrıca ekleyeceğim.Nedense yükleyemedim bi türlü.İkisi için istediğim fiyat 230 tl.

11
Tertemiz ve sorunsuzdur.Piyasada nadir bulunan bir lens.Orjinal deri çantası ile birlikte verilecektir.Fotoğrafları ektedir.Fiyat: 600 tl.İstenirse get açabilirim.Fotoğrafları ayrıca yükleyeceğim.
Lens hakkında bilgi için:
http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/topic,3063.0.html

12
Faturalı,Garantili (29/07/2013 tarihli Nar Teknoloji A.Ş'den alınmıştır) Tertemiz ve kusursuzdur.Çok az kullanıldı.Lenslerin kutusu parasoleyi ön ve arka kapakları vardır.Ayrıca Pentaxturk Baskılı boyun askısı hediyem olacaktır.İkisinin Fiyatı: 500TL.Fotoğrafları ayrıca ekleyeceğim.İstenirse Get açabilirim.

13
merhabalar arkadaşlar iyi bayramlar öncelikle:)) arkadaşlarımın düğün fotoğraflarını raw formatında çektim sonra hata telafisi yapabilirim belki diye fakat sorun şu ki bu formatı açacak düzenleyecek bir programım yok ve bilgim yok:(( Amatörce düzenlemeler yapabilecegim parlaklık beyaz dengesi keskinlik gibi kücük düzeltmelerle fotograflara ayar verebileceğim kolaj yapabileceğim bir program lazım bana.ve de nasıl kullanagım konusunda yardıma.ne önerirsiniz arkadaşlar gercekten cok yardıma ihtiyacım var.:(

14
Arkadaşlar merhaba,biliyorum çokca açıldı bu konu,onları da okudum ama,herkesin şartları olanakları farklı tabi,gerek ekipman gerek mekan gerek tecrübe vs...Yakın bir zamanda çok yakın bir arkadaşımın Adana'da gelin damat dış çekim fotoğraflarını çekeceğim. (merkezde olucak düğün dolayısı ile o civarlarda olur muhtemelen ama henüz yer net değil,nereler olabilir bu konuda fikri olan varsa cok sevinirim ayrıyetten.Tarsus'da iyi yerler oldugunu okudum ama mesafe sıkıntı yaratabilr) Bu iş için profesyonel hiç bir tecrübem olmadı şu ana kadar..Elimdeki ekipman biraz sınırlı,flaşım da yok. o nedenle doğal ışık cok önemli olacak benim için.Elimde halihazırda K5+18-55+50-200+ ( gelmesini dört gözle beklediğim:) ) sigma 35 1.4 var bir de helios 44m6 (henüz adaptörü de almış değilim gerci hic denemedim)
Durumum kısaca bu.
 Sizce en cok nelere dikkat etmeliyim? Özellikle de ışığı etkili biçimde kullanmak için? reflektör almayı düşünüyorum,en eko.ve işlevsel olanından.ne tavsiye edersiniz?
 Bir de ya raw düzenlemesi yapabileceğim bir program yada cok detaylı olmasa da photoshop için bir program yada seminer kurs tavsiyesi olan var mı? Çektiğim fotoğrafları ufak düzeltmeler kolaj vs yapabilmek için.
 Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bir el atarsanız cok mutlu olucam:))))

15
Sıfır durumda dememin sebebi; 1 yıllık garantisi henüz dolmamış durumda  Çok çok az kullanıldı,dış mekanda hic kullanılmadı, eminim 500 shutteri gecmemiştir.(shutter sayısını görmeye calıştım makine üzerinde ama bulamadım bulsaydım ekleyecektim) Bi heves eşim için almıştık, taşıması daha kolay olur, gezmelerde onla anı fotoğrafı vs cekeriz diye ama ben sürekli yanımda kendi makinemi taşıdığım icin gerek kalmadı :) şimdi de alacağım lenslere kaynak yaratmak için satayım dedim ama satılmazsa da sorun değil..kullanma kılavuzu,pc bağlantı kablosu vs.si poşetinde açılmamış durumda kutusunda garanti belgesi ve faturası vardır.

fiyat: 275 tl.
 

Ürün Özellikleri ;

16 Mega Piksel

20X Super Optik Zoom Geniş Açı

Çift Deklanşör

Sarsıntı Azaltıcı Sensör

3inç LCD Ekran

Yüz Tanıma Sistemi

Su terazisi özelliği

 fotoğrafları ekleyeceğim.


Sayfa: [1] 2