İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - CemilAL

Sayfa: [1]
1
Fotoğraf Teknikleri / Meteor Yağmuru
« : 11 Ağustos, 2014, 14:48:29 »
Hazır havalar sıcakken bence bir gece dışarıda kalıp gökyüzü fotoğrafçılığı yapma fırsatını kaçırmamanızı öneririm. Hem nadir de bir olay. Hep beraber bir albüm bile oluşturabiliriz. Timelapse, star trail, veya sadece gökyüzü ve kayan yıldızları çekebilirsiniz. Yardım isteyen olursa elimden geldiğince yardım edebilirim. http://youtu.be/eP4WeoO4QZw?list=UUehAjKuJv_hhon7TauET4eg Bu geçen senelerde yaptığım deneme bir timelapse. 2,5 saatten fazla durduğumuzu hatırlıyorum, arada bozuk kareler falan vardı onlar çıkarıldı, gerekli kesmeler yapıldı. Diğer timelapse ler ile birleştirecektim ama deneme olduğu için hepsi daha güzel çekimler ile uğraşma kararı almıştım. :P Bunun dışında çok ufak çaplı bir galaksi çekimi de yapmıştım ama bulamıyorum şu an.

2
Teknik eleştiri istekleri / Bir çeşit düzenleme
« : 14 Şubat, 2014, 23:55:58 »
Farklı bir şey denemek istedim, tabi ne kadar başarılı olmuş bilemiyorum. Bunu öğrenmek için yorumlarınıza ihtiyacım var. Orjinal halini bildiğim için objektif yaklaşamıyorum fotoğrafa. :D Dışarıdan bir göz her zaman iyidir. :P


http://www.flickr.com/photos/cemilal/12528292014/#in/photostream/ Bu da orjinali.

3
Pentax K-30 / Sıfır K-30 veya İkinci el K-5
« : 02 Şubat, 2014, 19:16:49 »
Sıfır K-30 almak mı daha mantıklı olur, ikinci el bir K-5 mi? Önceden canon kullandım ama makine benim olmadığı için şu an yeni almak zorundayım. K-5 te hoşuma giden shutter hızı olmuştu ama çok aşırı bir fark yok zaten K-30 a bakarsak. K-5 teki diğerine ek olarak ikinci ekranı benim için daha kullanışlı olur. Diğer yandan K-30 alırsam garantisi olacak ve yeni bir ürün sonuçta. K-5 muhtemelen 10k kadar kullanılmış olur belki daha fazla emin değilim. Güvenebileceğim birilerini bulması da problem olabilir. Hangisi daha mantıklı olur karar vermedim açıkçası. K-5 in fiyat farkı K-30 ile arasındaki farka (İkisinin sıfır fiyatları) değer mi?
Sormak istediğim diğer bir konu Pentax ın SR si objektiflerde VR gerektiriyor mu, VR siz lensler le de aynı derecede kullanışlı mı, yada işe yarıyor mu gerçekten SR? Ayrıca her hangi bir Nikon lensi mesela adaptörle bağladığımız zaman görüntüde bir kayıp meydana gelir mi? Pentaprism vizörler gerçekten almaya değer bir kalite farkı sunuyor mu? Hiç elime pentax makine alma fırsatım olmadığı için soruyorum, etrafımda da yok pek. Son olarak, Pentax lardaki firmware değiştirilebiliyor mu acaba bir custom firmware ile mesela?

Sayfa: [1]