İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - ankaradag

Sayfa: [1]
1
Tamamlanan Alışverişler / Tamron 90 mm f2.8 makro objektif
« : 21 Ağustos, 2019, 13:01:33 »
Forumdan yakın zamanda Akın arkadaşımızdan aldım. Ancak bir iş için geniş açı lense ihtiyacım olduğu için 1000 tl den satıyorum. 10-20mm gibi bir objektif ile altı üstü konuşularak takas yapabilirim.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2
Arkadaslar maina ve lens kozmetik olarak cok iyi durumdadır. Lensin kutusu var makinanın yok ancak makinanın cd, kitapçık,kablo vs herseyi eksiksiz durumdadır. Tamron 90mm f2.8 makro lens ile uzerine nakit alabilecegim.sekilde takaslayabilirim. Makina ve lensin forum fiyati 2250 tldir. Makina tek alınmak istenirse 1250 tl lens tek alınmak istenirse 1400 tl dir.

Lenovo P1ma40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


3
https://500px.com/photo/144634515

LG-H525 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


4
Tamamlanan Alışverişler / Cok uygun fiyatli aynasiz
« : 26 Ocak, 2016, 17:14:11 »
Olympus epm1 body 150 tl arkadaslar...fiyati gayet uygundur....yaninda fujinon 35 mm 1.7 cctv lensle almak isteyen olursa 275 tldir...pazarlik ve takas dusunmuyorum...fiyat zaten cok uygun...govdecde lenste iyi durumdadir..tamir kırık çıkık yoktur..karne hediyesi niyetine alabilirsiniz...

LG-H525 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


5
Zaman Aşımı / Zoom lens manuel
« : 25 Ocak, 2016, 20:33:51 »
Arkadaslar uygun fiyatli m42 bayonet zoom lens ariyorum.

LG-H525 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


6
selamlar herkese. başımdan gecen saçma sapan bir alış veriş hikayesini sizlerle paylaşmak istediğim için burada aktarmak istedim..

gectiğimiz günlerde k50 gövde ve 3 adet lens ile cesitli fotograf ekipmanlarını satışa cıkardım. forumdan bir kaç kişi ile görüştüm ve daha önce lens satışı yaptığım bir üye ile çok çok uygun bir fiyata anlaştık. ( elimde k 5 oldugu için k50 gövdeyi lensleri cok uygun bir fiyata satma konsunda anlaştık.

bu arada belirmtek isterim ki ben 10bin küsürlerdeki gövdeyi 650 den satısa cıkardıgımı pazarlık takas yapmayacagımı söylememe ragmen resmen ağlayan yalvaran ( karakterini yerlere atan desek daha doğru) bir sekilde 500 tl vereyim başka param yok..k50 yi cok istiyorum gibi defalarca ısrarda bulundu.. sonra 550 ye cıkardı fiyatı sonra 600e en son 650 ye geldi :)))

neyse:

daha sonra bu arkadas önce bana malzemeleri göndermemi sonra ödeme yapacagını belirtti. bende kendisine o tür alış verişler lokantada olur..siparis gelir yersin gider hesabı ödersin dedim.. sahibinden ve diğer platformlarda ben hiç görmedim önce ekipmanı alıp sonra parasını ödeyen birini...yada fotopazar klasfoto fotozeynep vb  bana makinayı yollayın ben sonra parayı öderim diye bir teklifte bulunabilir mi merak ediyorum...bu arada araya bir baska arkadası sokmaya calışıp pazarlık vb girişimlerinde bulundu...malzemeleri devreye sokmaya calıştıgı arkadasa yollamamı söyleyip o makinayı begenirse parasını verecegini falan dahi söyledi...

neyse konu böylece kapandı ve ertesi gün kargo için hazılık yapacagım. bu şahıs whatsapdan sabah bana mesaj attı.. ( ankaranın neresinden mişim ? ankarada buluşşsak bir avm de orda ekipmanı görse olur muymuş vs gibi sorular sordu ) bende kendisine ankaralıyım ama kırklarelinde yaşıyorum dedim. kaldı ki benimle ankarada avm de buluşmak istedigini söyleyen vatandaş istanbulda yaşıyor !

daha da enteresanı ben kendisine lens satmıştım ve çalıştıgı iş yerine göndermiştim kargoyu .iş yeri de atatürk havaalı arkadasın ( isim vermiyorum ama bilen bilir )

galiba bu arkadas aklınca benim güvenilirliğimi sorguluyordu!haklıdır para söz konusu oldugunda güven olgusu devreye girer.ancak daha 1 sene kullanılmamıs 10 binlerde k50 satıyorsun hemde cok uygun bir fiyatta ama istekler bitmiyor.. sonuc olarak kensine ürünleri satmaktan vazgectiğimi forum da da bu acayip teklif ve  davranışlarını aktaracagımı belirttim...


bunu neden aktardım : sadece şikayet serzeniş değil amacım...aslında bunu yaratan sebeplere eğilmek nasıl bir çözüm yolu bulunur buna dair fikirler geliştirebilmek.böylece ne alıcı ne satıcı ne pentaxcılar arasında bu tür absürd diyaloglar yaşanmasın...


benim önerim şudur : satılacak ekipmanlarda  forum üyelerinden deneyimli isimler ortama bir fiyat fiyat  tablosu cıkarsınlar..örnegin k5 20 bin shuuterda temiz bir ürün..taban fiyatı 1000 tl olsun ( rakamlar örneklemdir ) yine aynı cekim sayısındaki k 5 in taban fiyatı çizikli hasarlı vs ise 800 tl olsun...

yani her ürünün durumuna modeline göre bir taban fiyat oluşturulsun ve forum içerisinde bu fiyatlardan aşağıya satış yapılmasının önüne geçilsin....yine alıcı ürünü aldıktan sonra yani eline gectikten sonra iki gün içerisnde iade yapma hakkına sahip olsun....belki bu absürd vakalar ve güven güvensizlik sorunları biraz ortadan kalkar....

bu öneri uygulanabilir mi geliştirilebilir mi bilmiyorum.ama denenebilir...en azından forum içerinde bir güvensizlik ortamının önüne geçilmiş olunur diye düşünüyorum..

herkesin ışığı bol olsun...selamlar

7
Tamamlanan Alışverişler / analog ekipman
« : 14 Ocak, 2016, 00:31:43 »
Bulunduğum bölgede film tab ettirme imkanı olmadığı için elimdeki pentax k1000 analog gövde ve asahi pentax 55 mm f.2 objektifi yanında 3 adet film ve bir adet aynasız makinalar için satılan samsung marka az kullanılmış yıpranmamış cantayla satısa cıkarıyorum. filmler bayat değildir 2018 e kadar raf ömrü vardır ( uygun saklama kosullarında) filmlerin biri ilfort 100 asa negatif diğer ikisi lamografi 400 asa negatifdir. seti alana kutusu açılmamış 8 gb toshiba kartı da hediye edecegim. bu kartta evde yatıyor belki birinin işini görür.. fiyat olarak 250 tl düşünüyorum. pazarlık payı tabiki vardır..

( gövde,vizör ve lenste hiç bir problem yoktur , pozometresi çalışır durumdadır )

detaylı fotografları whatsapp üzerinden yollayabilirim )

8
ABD den getirdiğim pentax k 50 ve pentax 28-80 f4 lens ile birlikte pentax k1000 ve porst 135 mm f 2.8 + pentax 55 mm f.2 lensleri yanında 3 adet siyah beyaz film ve kutusu açılmamış 8 gb toshıba hafıza kartı ile satıyorum. bu ekipmanı olympus em5 yada ep5 ile altı üstü konusularak takas da yapabilirim.

fiyat konusunda toplu alım olursa indirim yaparım ancak tek tek alınırsa indirim kesinlikle yapamayacagım.

pentax k50  650 tl (k50+55mm yada 28 80 lens 725 tl )
k1000 manuel gövde 125 tl (gövde + 55 mm 250 tl ) ( gövde + 135 mm 225 tl ) (gövde+ 28 80 225 tl)
pentax 55 mm f.2 125 tl
pentax 28 70 f4 100 tl
pors 135 mm 100 tl

filmler ve hafıza kartı hediye olacaktır...

( açıkcası k 50 ile ep5 yada em5 değiştirilimi derseniz emin değilim cünkü sanırım k50 hak ettiği ilgiyi sanırım görmedi kullanıcılar arasında.. eski model k10d k20d den daha kullanıslı ve kaliteli bir gövdeye ikinci elde 650 tl bence malesef az bir ücret ama sıfırının 1100 tl ye indiği günümüzde de fazlası istenir mi bilemiyorum...

not: bir türlü fotograf ekleyemediğim için fotografları whatsapp üzerinden göndereceğim.. tesekkürler

9
forumdan bir iki ay önce emreks nickli arkdasımızan aldıgım bu lensi kullanmadığım için, manuel lenslerle takas yapmak istiyorum.  temiz bir lens ve herhangi bir sorunu çiziği eziği vs yoktur. satın almak isteyen olursa 425 tldir.. (foruma fotograf yükleyemiyorum. Sanırım kullandıgım baglantıda problem var, isteyen olursa mail ile yada whatspp üzerinden fotografları yollayabilirim )

10
Herkese selamlar. elimde bu yıl içerisinde aldıgım bin küsür civarında çekim yapılmış ve garantisi devam eden olympus ep3 aynasız fotograf makinası,12-50 ( 35mm eşleniği 24-100mm) elektronik zoom macro objektif bulunuyor. Aynı zamanda Türkiye'de satışı olmayan ve ebay, b&h photo gibi yurt dışı sitelerde fiyatı 277 dolar olan olympus VF4 elektronic vizör bulunmakta. öncelikli tercihim bu makineyi pentax objektif yada k-5  ile takas yapmak. fiyat olarak 1250 tl düşünüyorum.  ikinci bir fotograf makinesi için oldukca uygun ve kulanışlı bir makinedir. ancak evde paylaşılamayan bir pentax k-50 oldugu için olympusu cok fazla kullanma gereği duymadım. kırığı,çiziği,çatlağı vs bulunmamaktadır. ilgilenenelere whatsapp üzerinden fotografları yollayabilirim...not: 12-50 mm objektifin sıfırı 1100 tl, ep-3 gövdenin fiyatı 500 tl ve elektronic vizörün sıfırı 277 dolar ( 800 tl) fiyatı gözle görülür bir şeliklde uygun tutmus bulunuyorum...tesekkürler..

11
Yeni Pentax Sahipleri / K 50 den gelen ses
« : 13 Ağustos, 2015, 00:50:23 »
selam arkadaslar. yeni bir pentax kullanıcısıyım ( üniversite yılları haric ) yaklaşık bir aydır k-50 kullanıyorum fakat bugün bir şey dikkatimi çekti. makine elimdeyken sağa yada sola doğru yatırırken sanki gövdenin içi de hareket ediyor gibi. .sizlerde de bu tür bir ses var mı ? bu ses ne olabilir. elimde eski bir 450 d vardı onu da denedim ama ses pentaxda var..

not: makineyi hiç düşürmedim yada aşırı sallanacak bir yerde muhafaza etmedim. omzumda elimde vs koşarken de kullanmadım.. bir de bu gövdeler için düşmeye carpmaya dayanıklı diyorlar ama kafamda bir soru işareti var!

12
merhabalar. canon 450 d fotograf makinamı, temiz ve kullanılabilir nikon yada pentax filmli slr makinelerle takas yapmak istiyorum. makine ile beraber canon 18-55 ( af motoru arızalı) ve tamron 70-300 lens verilecektir. not: makina err 01 arızası veriyor ....yani elektronik olarak kullanılamıyor fakat manuel olarak kullanılabiliyor. hayyamda 150 200 gibi bir fiyata tamiri yapılıyor diyorlar...gerçi ben bu canon makineyi yıldız pozlamak için kullanıyorum bu sebepten tamir ettirmeyi düşünmedim...

Sayfa: [1]