İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - canerilgaz

Sayfa: [1]
1
Pentax K-5 IIs / Focus Peaking Yok mu ?
« : 24 Ocak, 2017, 18:05:12 »
Arkadaşlar merhaba bugün K-S1 ile yollarımızı ayırıp K-5IIS ile birleştirdik :)
Tabi ister istemez kıyaslıyorum bazı şeyleri fakat K-S1 de en çok hoşuma giden focus peaking özelliği sanırım bunda yok :( Biraz araştırma yaptım ama sonuca ulaşamadım, bilgisi olan var mı ?

2
Merhaba,
Yaklaşık 15 günlük bir Pentax K-S1 kullanıcısıyım, 18-55 kit lensi bir kenara koyup Pentax-M 50mm f/1.4 lens aldım hem acemiliğimi atmak için hem manuel kullanmayı denemek için.. Gerekli ayarları yaptım ve çalıştırdım lensi sorun yok herşey yolunda, live modunda iken focus halkasından netlemeyi yapıyorum istediğim şekilde ve deklanşöre bastığımda ayarladığım şekilde fotoğraf alabiliyorum..
Fakat live modundan çıkıp vizörden aynı işlemleri yaptığımda netliyorum yine ama deklanşöre bastığımda bambaşka bir sonuç çıkıyor gördüğüm ve ayar yaptığım ile bambaşka bir sonuç çıkıyor..

Sonra belki kaydırıyorumdur diye makineyi sabitledim live da ayar yaptım çektim sıkıntı yok, sonra vizöre aldım baktığımda vizörde bulanık görünüyordu vizörde netleme yaptım ve çektim ama sonuç yine hüsran.. 

Bu tarz bir sorunla karşılaşan var mı ?

Sayfa: [1]