İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - erhanrtan

Sayfa: [1]
1
Objektif / Tamron Di II LD AF 18-250mm F3.5-6.3, Arıyorum!
« : 23 Eylül, 2023, 19:47:45 »
Herkese merhaba, iyi günler dilerim. K7 gövde ile çok öncesinde zevkle kullandığım bir model bu. Elimde bulunan Tamron objektifim maalesef tamir edilemez durumda, bu yüzden yeni bir ürün arayışına girdim. Bu nedenle yardımcı olmanızı umut ediyorum. Aradığım model "Tamron Di II LD AF 18-250mm F3.5-6.3". İnternette oldukça araştırma yaptım ancak Türkiye'de bu modeli satan bir satıcı bulamadım. Eğer bu modelden elinizde varsa ve satmayı düşünüyorsanız, iletişim kurmak isterim.

2
Gövde / Pentax K3 Gövde Aranıyor
« : 07 Ağustos, 2022, 17:53:22 »
İyi günler Pentax ailesi :))

Aktif olarak K7 kullanıcısıyım. Uzun zamandır gövde değiştirme isteğim var. Üniversitede yüksek lisans yaptığım için büyük bütçelere çıkmam çok güç. Gönlüm K1'den yana ama olmuyor :(

Neyse lafı fazla uzatmak istemiyorum. Abilerim ablalarım hedefim güzel bir K3 gövde sahibi olmak. Gözlerim bu metnin altına gelecek cevaplarda olacak. 

3
Herkese merhaba, öncelikle kendimden bahsedeyim. Çocuk yaşlarımda fotoğrafa ilgisi olmayan bir bireydim lakin üniversitede hiç beklemediğim, hayalini bile kurmayı çabalamadığım iyi insanlara denk geldim. Kendisi en kıymetli hocalarımdan biridir. Aslına bakacak olursanız akıl hocam, kanımdan olmayan bir abim oldu. Şahsi düşüncem şudur ki, fotoğrafçılık konusunda kendisini epey bir doldurmuş bir birey. Gel zaman git zaman derken fotoğrafçılık adına derin sohbetlerde bulunduk. Sadece nesnelere değil hayata bakış açımı da değiştirdi. Biraz sapıkça gelebilir ama karşımda biriyle konuşurken, elimde kamera olmasa bile doğru açıdan bakmaya çabalar oldum ::) Kendisi ile sohbet ettikçe daha çok ilgim arttı. Kafamda kendi ekipmanımı kurma planları doğmaya başladı. Yine bir gün ateşli bir şekilde "hocam ben böyle bir ekipman düzmeye karar verdim sizin fikriniz nedir?" diye sorduktan hemen sonra "hemen acele etme! Önce şu kamerayı al ve kendini pişirmeye başla, acemiliğini at" dedi. Kendisine ait olan ve rafa kaldırdığı Pentax K7 model kamerasını bana verdi. Normalde böyle bir durum ile karşılaştığımda teklifi geri çevirirdim lakin bu sefer öyle yapmadım ve havada kaptım.

İlk zamanlar sizlerin de tahmin edebileceği gibi elimden düşmez oldu. Doğru açıyı, anı, ışığı yakalamaya çalışırken o kadar çok hata yaptım, o kadar çok kendime küfür ettim ki sizle anlatamam. Sonrasında fotoğraf okumanın anlamı daha da büyüdü. Kendimce yakaladığım karelerin büyük birçoğu hiçbir anlam içermiyordu. Neyse, bilinçsizce kendi ekipmanımı kurmuş olsaydım belki pişman olur yarı yolda bırakırdım. Gerçekten pişmek gerekiyormuş. Şu an bile birçok terim ve teknik eksikliğimin olduğunu biliyorum ancak ilgim bir hayli büyük. Elimde olan Pentax K7 modelin 52k çekimi mevcut. Yanlış hatırlamıyorsam 29-31k arasında iken gövde elime geçti. Artık kendi gövdemi belirleme zamanım geldiği düşünüyorum ve hocamın kamerasını geri iade etmek istiyorum. İade sebebim şu; belki benim gibi hevesli bir birey benim geçtiğim yollardan geçmek ister, hocamın kapısını çalacak. O zaman bana emanet ettiği gövdeyi ona emanet etsin isterim. O kişide acemiliğini atar. Babadan oğula geçermişçesine bir çok kişinin emeklemesine yardımcı olur diye düşünüyorum.

Evet artık sebeb-i ziyaret sizlerle paylaşmak istiyorum. İlk etapta bir gövdeye ihtiyacım var. ff gövdeler günümüzde bir hayli pahalı. Bütçe konusunda en üst limitim 12bin olarak belirledim. Ben orman mühendisiyim dolayısıyla değişik hava durumlarına ve arazide dayanıklı bir gövde olsun isterim ki Pentax bu konuda baba görevi görüyor. Aklımdan geçen gövde Pentax K70. Sizce bu gövde nasıl? gibi soruları sormak anlamsız geliyor. Çünkü sizin beklentinizle benim beklentim farklı olabilir. Daha mantıklı soru sormak gerekirse.

Bu gövdenin kusurları ve avantajları nelerdir?
Pentax K70 için manevi yardımda bulunabilir misiniz? Örneğin bir tanışınız olabilir ve piyasa değerine göre daha uygun alabileceğim bir imkân bulabilirim gibi
Elinizde Pentax K70 bir makine olsaydı ne zaman sonra gövde değişikliğine giderdiniz?
Konuyu daha da irdelemek, derinleştirmek için sizlerde soru sorabilirsiniz. Benim ilk düşündüğüm şey kullanıcı yorum nedir? Oluyor. “Bunu modeli alacağını şu modeli düşün” diyecek olursanız kıyaslama tarzında bir cevap vermenizi rica ederim. 

Sayfa: [1]