İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - dogan124

Sayfa: [1]
1
Merhaba,
İlanınız güncel mi acaba?

Doğan

2
Hoş Geldiniz / Ynt: Ankara'dan selamlar
« : 11 Kasım, 2013, 16:31:19 »
Doğan bey hoş geldiniz aramıza. Ankara umarım uygun bir zaman tanışma fırsatı ediniriz. :)

Karavan ve balık tutma gibi dikkatimi çeken hobilerinizi dinlemek isterim. Önümüzde ki günlerde bu 2 etkinliği de gerçekleştirmek için can atıyorum. :) O karavan sitesini de merak ettim. Başlıkta adı geçti de ben mi kaçırdım?

Teşekkür ederim Bahattin Bey,

sitenin adı www.gezenbilir.com

Yalnızca karavancılık değil pek çok doğa aktivitesiyle ilgilenen insanların biraraya geldiği bir platform. "Karavan Dünyası" da alt başlıklardan birisi.

Balık tutmak gözümde tütüyor ama benim meraklısı olduğum turna balığının sezonu kapanmak üzere. İnşallah 1 nisandan sonra bir etkinlik yaparız. O zamana kadar fırsat bulup tanışırsak eski balık hikayelerle kışı çıkarırız.

Selamlar,

Doğan


3
Pentax K-5 / Ynt: K-5 ya da diğerleri için yardım
« : 09 Kasım, 2013, 10:12:48 »
Görüşlerini ileten değerli forum üyelerine çok teşekkür ederim.

Tercihim netleşti. Uygun bir k-5 bulmaya çalışacağım.

Davetiniz için teşekkür ederim Bahattin Bey. Bugün halletmem gereken bir kaç işim var gelmem zor görünüyor. Fotoğraf için zaman ayıramamak en büyük endişemdi, yüzleşmeye başlıyorum galiba. İnşallah daha sonraki organizasyonlarda makinamı da almış olarak tecrübelerinizden istifade etmek mümkün olur.

Selamlar,

Doğan

4
Pentax K-5 / K-5 ya da diğerleri için yardım
« : 08 Kasım, 2013, 22:17:53 »
Merhaba,

Uzun zaman ara verdikten sonra tekrar amatör fotoğrafçılık aklıma düştü. 1992'de rus pazarından aldığım Zenith fotoğraf makinası ile başlayan sevdam, 1995 yılında Japonya'da bulunduğum sürede aldığım Pentax sfx-n ile devam etmişti. İlave bir zoom lens ve çeşitli filtrelerle 2000 li yılların başlarına  kadar pek çok fotoğraf çektim. Ancak dijital makinaların çıkmasından sonra slr makinamız kutusunda beklemeye başladı.

Şimdi dslr bir makina alarak tekrar fotoğraf dünyasına geri dönmek istiyorum. Bildiğim kadarıyla pentax dslr makinalarda eski lensleri kullanma imkanı var. Elimdeki eski lenslerim :

28-80mm 28-80 mm 3.5-4.5 (makrolu)    http://www.pentaxturk.com/forum/index.php?topic=2258.0
Smc 100-300mm f/4.5-5.6                       http://www.pentaxturk.com/forum/index.php?topic=1754.0

 
Her ikisi de AF özellikli

Burada tecrübeli arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var. Sizce bu lensler ve bir miktar da filtre pentax markası üzerinden devam etmeye değer parçalar mı dır ? Yoksa pentax dslr bir makina alsam bile bu lensler çok da kullanışlı olmayacağı için işe yaramazlar mı?

Makina konusunda da kit lensi ile kx, kr ve k5 arasında gidip geliyorum. k5'in içlerinde en iyisi olduğunu biliyorum ve aklıma da yatıyor. İşlerimin yoğunluğu sebebiyle fazla vakit ayıramazsam diye boşa para harcamaktan korktuğum için daha düşük maliyetli kx ya da kr yi de düşünüyorum. Alacağım makine sanırım 2. el olacak.

Görüşlerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Selamlar,
Doğan

5
Hoş Geldiniz / Ynt: Ankara'dan selamlar
« : 07 Kasım, 2013, 21:58:23 »
hoş geldiniz. Karavan tecrübelerinizden faydalanmak isterim. hayalini kurduğum bir şey karavanla seyahat.

Sn caucassian,

1994 yılında ilk kez karavan alıp ülkemizin güzel yerlerini gezip bolca fotoğraf çekmeye başlamıştık. O zamanlar internet çık sınırlı, böyle paylaşım siteleri ise yok denecek kadar azdı. İnternetin en güzel faydalarından biri olan bu tip siteler o zamanlar olsaydı benim deneme yanılma yoluyla yıllar içinde öğrendiğim pek çok şeyi okuyup öğrenme şansım olurdu. Haldun Beyin bahsettiği gezenbilir.com sitesi bu anlamda karavancılığın bilinmesi ve yaygınlaşmasında önemli katkılar sağlıyor. Eğer karavancılığa merakınız varsa girip bir "merhaba" demenizi tavsiye ederim.

Ben de her zaman yardımcı olmaya hazırım.

Selamlar,

Doğan

6
Hoş Geldiniz / Ynt: Ankara'dan selamlar
« : 07 Kasım, 2013, 19:40:16 »
hoşgeldiniz :) doğan bay gezenbilirden sizi ve yazılarınızı okumuştum geçen gün.son merakımın ilk temsilcilerindensiniz.yüz yüze tanışmak dileğiyle.saygılar

Haldun Bey teşekkürler,

Uygun bir zamanda tanışmak ümidiyle,

Selamlar

Doğan


7
Hoş Geldiniz / Ynt: Ankara'dan selamlar
« : 07 Kasım, 2013, 18:35:30 »
İyi dileklerini ileten arkadaşlara teşekkür ederim.

8
Hoş Geldiniz / Ankara'dan selamlar
« : 06 Kasım, 2013, 18:33:54 »
Herkese Merhaba,

Ben Doğan Böncü. Fotoğraf çekmek de dahil doğayla içiçe yapılan pek çok şeyi seven yeni üye arkadaşınızım.

Balık tutmak hobilerim arasında. Özellikle karavancılık konusunda deneyimli olduğumu söyleyebilirim.

90'lı yılların ortalarında sahip olduğum SLR makinam(Pentax sfxn) ile bir süre devam eden fotoğraf tutkum 2000'li yılların başında dijital makinaların çıkmasıyla "uykuya yattı". Sanırım uyanma vakti geldi. Bu uyku sırasında pek çok şey değişmiş. Okuyup yetişmeye çalışacağım.

Deneyimli arkadaşlara sormak istediğim şeyler var ama bunları başka bölümlerde yazmak daha uygun sanırım.

Şimdilik selamlar

Sayfa: [1]