İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Tuyuncu

Sayfa: [1] 2 3 ... 9
1
Konuyu hortlatasım geldi :)

Fotoğrafın en temel üç'ü ; Mekan-Zaman-Konu

- İyi seçilmiş bir konu yanlış zamanda yanlış yerde mundar olur.
Konsept bir yoksulluk-mutluluk ilişkisi kuracaksanız bu çekimi en pahalı göktelenin tepesindeki bikinili bayanlarla yapmazsınız değil mi?
- İyi seçilmiş bir zaman diliminde yanlış yerde yanlış konu fotoğraf yine mundar olur.
Manzaranız ve konunuz harika, öğle saatlerinde uzun pozlama ve yıldız çekimi yapmazsınız değil mi? Zira bir ND'niz yoksa sensörü yakıp evinize sadece lensle dönmek zorunda kalmak çok olası...
- İyi seçilmiş bir mekan yanlış zamanda yanlış konu ile mundar olur.
Bir din adamını kadın ticaretinin yapıldığı bir evin içerisinde çekmek istemezsiniz sanırım.

Zıtlıklar fotoğrafa güç katar. Düşük fotoğraflar bazen bu zıtlık nedeniyle çok güçlü olabilir mesela din adamı örneği, ancak yıllardır internettesiniz kaç tane böyle bir fotoğraf gördünüz.

Fotoğrafçı bu üçü şansa bırakmayan yaratıcı kişidir.

Ekipman sevdası ayrı bir dava bende alıyorum da alıyorum doymuyorum ve her aldığım yeni ekipmana bir kaç hayalimi iliştiriyorum, paletini-tuvalini-boyasını sevmeyen biri asla güzel resim yapamaz. Ancak amaç FF alırsam harika pozlar çekerim görüşüyse bu mental işin içinde pek de yeriniz yok.

FullFrame dediğiniz makinalar büyük sensöre sahip değildir zira karşılaştırmanız Crop-FF ise öyledir. FF, Crop farketmez fotoğrafın düşük sınıfıdır.

Sensör hastalarının en az medium format veya large format almalarını öneriyorum FF fazlasıyla var piyasada...

Fotoğrafta maksat görüntünün iz düşüm alanın geniş olması ise buyursunlar böyle birşey yapsınlar yada çok zenginlerse satın alsınlar.


Fotoğrafı siz çekeceksiniz arkadaşlar natgeo da Canon 450D ile photo contest lere katılmış ve harika fotoğrafları sayesinde en iyi fotoğrafçılar arasına girmiş olan bir çok yaratıcı insanlara rastlamak zor değil...

Şu kadarını dahi çekememiş olan arkadaşlar lütfen elinizdekine bakın ve sadece shutter yapın.


Canon450D+Sigma 18-200 Fotoğrafçı : Thomas Silcock

2
Zaman Aşımı / Ynt: Auto Revuenon 45mm f/2.8 Zeiss taklidi
« : 09 Haziran, 2015, 22:52:15 »
Teşekkür ederim bende de tam tersi bir durum var otomatik kullanamıyorum artık beceremiyorum yani focus kaçırıp duruyorum fakat manuel de böyle bir durum olmuyor :)

3
Zaman Aşımı / Auto Revuenon 45mm f/2.8 Zeiss taklidi
« : 08 Haziran, 2015, 22:55:03 »
Arkadaşlar lens uzun bir süredir hayyamda yatıyordu geçtiğimiz yazın ortalarında almıştım. Pancake bir lens 1cm uzunluğunda minnacık bir canavar pentaxturk üyelerine 300tl ya satacağım. Aperture ve focus ringleri son derece sağlamdır. Optiklerde kılcal çizikler dahi yoktur. Metal kasasında herhangi bir boya dökülmesi ve bıçaklarda yağlanma problemi bulunmamaktadır. Açık diyafram lensim yoktu, porst 55mm f/1.2 aldığım için satıyorum.

İsteyenlere lensin kondüsyonu ve fotoğraf performansı ile ilgili çekilmiş fotoğrafları paylaşabilirim.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-auto-revuenon-45mm-f-2.8-portre-canavari-215482394/detay/

4
Genel Konuşma Forumu / Ynt: Fotoğraf çekerken amman dikkat!
« : 21 Şubat, 2015, 18:45:14 »
Ekonomik sıkıntıları olan az gelişmiş ülkelerde fikir ve telif hakkı hırsızlıkları malesef kronikleşmiştir. Üzücü bir durum lakin fotoğraflarımızı işlediğimiz programlar pluginler çoğunlukla cracklenmiş yada ücret ödenmeden key edinilmiş oluyor. Durum bu olunca fotoğrafçınında telif ile ilgili hak iddia etme şansı uçup gidiyor. :)

5
Zaman Aşımı / Alınık 10-20
« : 21 Şubat, 2015, 18:30:23 »
Merhabalar sigma 10-20 4/5.6 arıyorum gören duyan bilen arkadaşların dikkatine :)

6
Sensör boyutun da takıntılara gerek olmadığını düşünüyorum daha büyük sensör gayet tabi 3boyut hissini de daha fazla verecektir. Ancak site abonelerinden kaç tanesi sadece fotoğrafçılıktan kazandığı para ile fotoğraf ekipmanı satın alıyor. Basit avantajlar için hiç bir makinanın hakkını yemeyin. Gerek K10D si gerek K-3 ü vereceğiniz paranın hakkını verecektir. Maksadınız ses getirecek fotoğraf çekmek mi? yoksa daha (kolay) fotoğraf çekebilen bir fotoğraf makinesi edinmek mi?

Pentax - Ricoh markası hakkındaki düşüncelerim farklı değil, günümüz koşulları ve piyasa ekonomisine göre fazla geç kalınmış bir hareket FF body alacağımdan değil benim makinam bana yetiyor lakin rekabet bukadar sert iken bir pazar kategorisinin Pentax eliyle muhadillerinin eline bırakması doğru değildi.

7
Makro Fotoğrafçılık / Ynt: Macro 90mm Performansı
« : 14 Eylül, 2014, 22:24:53 »
hahaha bence sen çadır ayarla günü birlik çıkmak yerine haftasonunu full fotoğrafla geçirelim :P

8
Makro Fotoğrafçılık / Ynt: Macro 90mm Performansı
« : 14 Eylül, 2014, 20:01:18 »
Yok ya lensi alalı 3 hafta oldu nerdeyse 1 defa fotoğraf çekmeye çıkabildim. Yanına geleyim abi sağlam bir gezi programı yapalımda şu lensin hakkını verelim :))

9
Makro Fotoğrafçılık / Ynt: Macro 90mm Performansı
« : 14 Eylül, 2014, 10:36:02 »
Sahadan birkaç poz  :)








10
Birde utanmadan tanıdık mı geldi diyor bir çok kişinin başına geliyor bu tarz olaylar. Çalıntı fotoğrafların paylaşıldığı platform yetkililerine durumunuzu bildirirseniz profili kapatacaktırlar. Bir deneyin derim

11
sensör yanma konusunda bence de korkmanıza gerek yok. kendi makinem için konuşuyorum. k5 sensör ısındığı zaman ekranda işaret veriyor. o işareti de direk güneş altında video çekimi yaparken 15. dakikada aldım. gece yapılan çekimde sensöre bir şey olacağını düşünmüyorum. 1 saatten fazla pozlama yaptığım olmuştu. makinemde hiç bir sıkıntı yok.
Uzun pozlama ve video malesef CMOS sensörlere ciddi anlamda zarar veriyor korkmaya gerek yok tabi bu zaman alacak birşey , bende çift body var uzun pozlamamı her zaman aynı body ile yaparım. Lakin video ve uzun pozlama yapılmış 10k shutter görmüş bir body ile video ve uzun pozlama çekilmemiş 10k shutter görmüş body arasında çok büyük fark var. CCD sensör çabuk ısınır ve elektronik parazit fotoğrafta kumlama yapar. Lakin CMOS kolay kolay ısınmıyor voltaj değerleri ve enerji tüketimi çok az lakin uzun pozlama ve video çekilmeye başlandığında kalıcı hot dot lar ortaya çıkmaya başlıyor hatta dead zone lara da neden olabilir yada sensörün belli bölgeleri ışık hassasiyetini kaybedebilir. 13k shutter lı Canon makinam tam bir hotdot faciyası her pozdan sonra kırmızı noktaları silmek zorundayım :)

12
Var  var , RAW'da bekliyorlar, bu programdan sonra daha cesur olacağım, program birleştirmeyi çok enteresan parametrelerle yapabiliyor ayrıca video da yapıyormuş.

Hmm gayet güzelmiş bu kadar uzun pozlamadan sonra sensörü yakmayında hocam çift body varsa elinizde dandik body ile çekim yapmanız çok daha iyi en iyi yıldız fotoğrafları webcam ler ile çekiliyor. Bu arada söylemeden geçmeyeyim görüntü çözünürlüğü çok düşük oluyor lakin özellikle derin uzay çekimlerini genellikle webcam ile çekiyorlar. İlginç ama gerçek :)

13
Öğrencez düşe kalka maksat geriden gelenler rahat yol alsın  ;D.
 Corel'de de var aynı layerlar vs ama uzun iş, kısası da keyif vermedi.
 Araştırdım biraz şu programı buldum. uzun yöntemde aradaki milimetrik boşlukları bile dolduruyor ve karanlık kareyi baz alıyor vs ki belirginleşsin sonuç tam 150 kare uzunda bile 3 dk falan sürdü. Tabi fotoğraflar 1200*800'dü en başından :))

http://www.startrails.de/html/software.html

Bu programın birleştirme sonucu da bu :))

Video linki de yeniledim
http://youtu.be/6cXzVLCwHYA

Evet program gerçekten fark ettirmiş denemelik çekim olmuş sanki :) Kadrajlama yapabilseydiniz çok güzel olurdu şöyle yerli gökli bir tane :)

14
Makro Fotoğrafçılık / Ynt: Macro 90mm Performansı
« : 01 Eylül, 2014, 21:57:27 »
Lensin incelemesi gayet doğru tespitler dolu, ama onun dışında, TC, uzatma tüpleri, körük, lensleri birbirine bağlama ve kombinasyonlar vs konularında, özellikle türkçe yorum, oldukça sığ, müsait oldukça eklerseniz destek olmaya çalışırım.

Elimde körük yok malesef test edemem ancak uzatma tüpü ve TC konusunda aklıma gelen ve anlatmyı gerekli gördüğüm şeyleri anlattım , uzatma tüpü ve TC hakkında hangi konularda detaylı açıklama beklediğinizi yazarsanız fotoğraflarla desteklemeye , açıklamaya çalışırım

15
Anladım tüm fotoğrafları birbiriyle birleştirmeniz unreal bir hal vermiş 15 er dakikalık 12 poz çekip pozları birleştirirseniz işinize yarar 3 saatte bir yıldızlar tam tur atıyor

Sayfa: [1] 2 3 ... 9