İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - mbbalkan26

Sayfa: [1]
1
Genel Fotoğraf Paylaşımı / Ynt: İstanbul Gezisinden...
« : 01 Şubat, 2014, 19:03:32 »
Maşallah hocam... Pentax ve İstanbul'un samimi buluşması... Ellerinize sağlık...

2
kendim internette bir lensi aratırken sonuna pentax yazıdığımda olensin pentax uyumluları geliyor. sahibinden.com dahil olmak üzere bir çok yerli sitede uyumluluk kısmı mevcut ben bu şekilde buluyorum
Bende arama yaparken uyumluluğu pentax yapıyorum ama belki bayonet girişleri aynı olan farklı markalar vardır diye sordum. İnternette bir sitede "Sigma ve Tamron’un Pentax desteği sayesinde lens seçenekleri geniş diyebiliriz" diye bir cümle geçiyor.
( http://www.bascek.com/498/pentax-k-sistemine-yakin-bakis/ ) Bu linkte artıları ve eksileri diye başlayan başlık altında cümle geçiyor. Sahibinden'e baktığımda Sigma ve Tamron'un Pentax 'la uyumlu lens çeşitlerinin az olduğunu görüyorum. O zaman aramada Pentax uyumluluğunu işaretlemekten başka bakabileceğim bir şey var mı diye soruyorum? Birde farklı hangi satış sitelerine bakabilirim? Teşekkürler

3
    Kullanmakta olduğunuz gövdenin objektif bağlama yuvasını bilmeniz gerekir, rakir firma ürünleri birbirinden farklı bayonet yapısına sahiptir.

1) İnternette veya başka yerde objektif bakarken "Pentax K" bayonet yapısında olması gerekir. Değişik firmalar objektiflerin arka kısmına "PK" rumuzu koymaktadırlar veya bildiğiniz objektifleri satın alınız.

2) Dönüştürücü alırken, dönüştürücünün objektifin neresine bağlanacağı önemlidir. Eğer arka kısımdan bağlanacaksa "PK" bayonet yapısında olması; ön kısımdan bağlanacaksa filtre çapı önemlidir. Pentax 18-55mm objektifler "52mm"  Pentax 50mm objektifler 49mm. filtre yuvasına sahipler. Burada dikkat etmeniz gereken her objektifin değişik filtre çapına sahip olduğudur. Objektif tanıtım yazılarında bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Objektif filtre yuvasının monte dışında hiç bir önemi yoıktur.

3) Ters objektif adaptörü "Pentax Reverse Adapter" alırken "PK" bayonet ve kullanacağınız objektifin filtre yuvasına uygun aparat almanız gerekir.  http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/topic,2628.0.html  linkinden faydalanabilirsiniz.
    Forum üyemiz "gdere" nikli Güray Dere'nin  http://makrodunyasi.com/   linkindeki bilgilerden faydalanabilirsiniz.     
Vedip abi kısa ve öz anlatımınız için teşekkür ederim...

4
Selamün Aleyküm:
Abilerim;
1-)İnternette veya başka bir yerde lens bakarken  objektifin pentax'la uyumlu olup olmadığını nasıl anlarız?

2-)Dönüştürücü adaptörleri alırken mesela 18-55 lik lense kaç çapında adaptör alınır? aynı şekilde 70-300 lük lense kaç çapında adaptör alınır? (Misaller farklı lenslerin adaptör çapına etkisini anlamak için farklı lens değerleride olabilir.)

3-)2. soruya benzer. Ters lens takma aparatını alırken,farklı boyuttaki lensler için farklı aparatlar mı alınmalı? Birde 18-55 veya 50mm lens ile kaliteli makro çekimler yapılabilir mi? Şu( http://makrodunyasi.com/makro-fotograf-galerileri/galeri-makro-dunyasi/#) kaliteye ulaşabilmem için en ucuz nasıl kavuşurum.

Şimdilik üç soru :) Anlamadığınız yer olursa çekinmeden sorabilirsiniz :)

5
kaliteli video çekim istiyorsan kesinlikle manuel 50mm almanı öneririm. videoda af ile çok işin olmadığı için manuel olması sana sıkıntı çıkarmaz. 50mm'nin çektiği videolar baya bir üst kalite oluyor.

Öncelikle makinayı alsam. Makine hakkında tavsiyelerinizi alacağım. Tavsiyenizi aklımda tutacağım. Teşekkürler :)

6
benim ilanımda bir tane 70-300 var sıfır gibi kapakları tam ama parasoleyi yok, istersen bir bak linki burda, fiyat da çok uygun sahibinden e bu gün biri koymuş 50 lira daha pahalı


http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/topic,4071.msg43093/topicseen.html#new

Abi karar veremedim olmadı şu Body+18-55 lensi aldıktan sonra deneyimim oldukça ihtiyacım olan lensi beraber buluruz. Sahibinden hesabım yokta tufan abiye nasıl ulaşabilirim? Kullanıcı adını verebilir misiniz?

7
1. linktekini boşver neden diyorum renkten ve lenslerden dolayı
2. ilandakini almalısın, hem garantili, hem de tanıyoruz tufanı yamuk yapmaz
3. ilanı boşver

2. ilanın sahibi tufan beyde çok güzel bir de 18-55 AL II lens olacaktı ben vermiştim uygun fiyata, onu da alırsan şahane olur

Abi bana 70-300 lens + parasoley +ön/arkakoruma kapakları kaç paraya gelir? Uygun bir şey bulabilirmisiniz?

8
pozitif verdiysen akşama kadar sana tavsiyede bulunabilirim burda :)
şunun gibi düşün
senin arabaya ihtiyacın varsa araba alırsın, motorsiklet ihtiyacın varsa motorsiklet alırsın, araba alınca 4 lastiği olacak, vergisi daha yüksek, ne bileyim, muayenesi, kaskosu vs. motor alınca bunlar çok hafif olacak, ama sonuçta ikisi de seni gideceğin yere götürecek, aba araba olunca mesela yanına bir kaç kişi daha binebilir, bagajına bir şeyler koyabilirsin ne bileyim işte sana daha esneklik kazandırır, oysa motorun yapacağı iş bir yere kadardır.
eğer amacın sadece fotoğraf çekmekse, yani anı kaçırmamaksa, günümüzde cep telefonları da hayli hayli bu işi görüyor,
ancak, ben fotoğraf işinde biraz ilerlemek istiyorum, ayarlarını öğrenmek istiyorum, fotoğrafa kendimden bir şeyler katmak istiyorum diyorsan dslr alacaksın, kaldı ki fiyatlar bu seviyedeyken :)

Abi verdiğim linkler hakkında görüşleriniz nelerdir? Birdaha vereyim linkleri: http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-pentax-k-r-beyaz-body-28-80mm-ve-70-210mm-lens-150747851/detay Yanına sana parasöley + ön / arka kapak  bulurum derseniz düşünüyorum. fakat beyaz olması beni soğutuyor. :/ Parasöleyde çok tipli gözüküyor ondan istiyorum :)
3-)k-r Body+18-55 kit alıp üzerine 70-300+koruyucu kapak+parasöley almayı düşünüyorum.Tabi bulmamda yardım ederseniz link: http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-garantili-pentax-kr-151788540/detay
4-)Biraz garip pentax sitesinde bunu paylaşmam ama şu ilanı çok beğendim :D : http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-doktordan-temiz-canon-sx40-hs-fotograf-makinesi-hediyeler-151762995/detay

Sizi fazla rahatsız etmemeye çalışıyorum,iyice araştırıyorum ondan geç cevap atıyorum selamlar

9
bu arkadaşı sevdim :)
mantıklı ve makul şeyler sormuş,
ben yeni başlayacağım, sıfır K-r alacağım deseydi, hiç düşünme git al diyecektim. çünkü parası çok demekti bu.
ancak arkadaş öğrenci olduğunu, maddi durumun öğrenci cüzdanı olduğunu, araştırdığını yazınca ona bir iki abi tavsiyesinde bulunalım dedim

k100d süper, çok şahane renkleri var ama 6mp, bazı flaşları bile tanımıyor, teknolojisi çok eski, bunu eliyoruz

k10d, o bende olmadı mı ben pentax seti eksik sayıyorum, illa bir tane olacak, fiyatları şu aralar çok uygun, ama bahattin' in dediği gibi hem türkçe menü olmayışı, hem bf, ff gibi ayar yapmanın zorluğu yeni başlayan birini soğutabilir, bunu da eliyoruz

K-x, güzel makina ama işte kalem pil vizörde netleme noktalarının olmayışı vs. cık bu da olmaz

K-r, türkçe menü, güzel iso başarımı, k-x in eksiklerinin giderilmesi, şu ara iki tane çok şahane uygun fiyatlı ilan olması dolayısı ile ilk sırada düşünülmesi gereken body

K-7, türkçe menü, ileri seviye, toza suya dayanıklı bir body, k-5 ile aralarında sadece iso yönünden az biraz geride kalması dışında eksiği olmayan fiyat olarak da K-r den bir tık yukarda veya aynı fiyatta olması hasebiyle ikinci sırada düşünülmesi gereken body, (eğer uygun fiyatlı denk getirebilinirse ilk sırada düşünülmesi gerekir)

K-5, bütün bu modellerin abisi, ama ikinci elleri bile  K-r nin iki katı, plase

sonuç:

menü 1- K-r + 18-55 kit lens (şu aralar bir tane sahibinden de gördüm 90 liraya DA kit lens satılıyor bedava bence)
menü 2- K-7 + 18-55 WR (birinci menuden 200-300 lira daha pahalı olabilir toplamda, ama kalite ve sağlamlık olarak çok ileride)

Abi çok teşekkür ederim ilginizden dolayı :)
1-)K100d süper-kx teknolojisi eski elendi.
2-)k10d İngilizce menü olması aslında sorun değil alışırsın. Menü zorluğunada alışırsın ama makul ilanlar yok.
3-)k5 fiyatı sebebiyle elendi
4-)Şuan düşünülen k-r/k7/ birde şu yukarda linkini verdiğim canon

Canon dslr değilmiş, sonra düşündüm ben niye dslr istiyorum? Bu makine kompakt ama dslr den daha cazip geldi. Yani alırsam neden Dslr almalıyım? herhalde buradan başlamalıyım. Neden dslr almam konusunda ve sahibindenden link vermiştim yardımcı olursanız sevinirim. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.Size Pozitif verdim ne işe yarıyor bilmiyorum ama selamlar :)

10
k100 kullanmadım fakat, ccd sensöründen dolayı çok berrak fotoğraflar verdiğini gördüm ve duydum. seni pişman etmeyecek bir set olur diye düşünüyorum. tabi kullanan arkadaşların tavsiyeleri daha önemli. şimdiden hayırlı olsun.
Teşekkürler cevap için. K100d de video çekim modu yokmuş sanırsam benim için videoda önemliydi elemek zorunda kaldım.
K100D ve K10D'ler teknolojik olarak çok geri kaldılar ne yazık ki. Yeni başlayanlar için heves kırabilir. Ama amacın ucuz bir şey alayım da parçalaya parçalaya öğreneyim ise ideal gövdeler. :) Vur kır parçala, hor kullan ve öğren. Fiyatları da çok makul. 400-500'e bile bulunurlar.

K-r de teknoloji açısından daha iyileştirildi başlangıç kullanıcıları için. Daha rahat edersin. Fiyatı bir çıt yukarıda K100D K10D'lere göre ama gene çok uzun ömürlü olmaz bence. Bu 3 gövdeden sonra illa ki K-5 isteyeceksin anlayacağın. :))

K-30 yada K-5 alabilirsen al. Asla pişman olmazsın. Ama fiyatları öğrenci için çok gelebilir. 1500'den düşük bulabilir olsan da 1000 liradan da yüksektir.

Karar senin. :) Özel mesajda da belirttim sana. Ucuza kapatmak istiyorsan sadece gövde al. Ben sana temiz ucuza 18-55 filan ayarlarım.

1-)K100d elendi.
2-)İlk k7 düşünmüştüm. Sahibindende k-5 fiyatına k7 satıyorlar. ucuz k7 ilan koyulmadığı takdirde mecburen eleniyor. Bence bana 18-55 ve 70-300 lük lensler 3-4 sene yeter gibi düşünüyorum. kaliteli video çekmesi yeterli. çok kaliteli olmasına gerek yok. Bu özelliklere yakın değerlerde şu link var önceden bakmıştınız: http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-pentax-k-r-beyaz-body-28-80mm-ve-70-210mm-lens-150747851/detay Yanına parasöley+ön/arka kapak bulurum derseniz düşünüyorum. fakat beyaz olması beni soğutuyor. :/ Parasöleyde çok tipli gözüküyor ondan istiyorum :)
3-)k-r Body+18-55 kit alıp üzerine 70-300+koruyucu kapak+parasöley almayı düşünüyorum.Tabi yardım ederseniz: http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-garantili-pentax-kr-151788540/detay
4-)Biraz garip pentax sitesinde bunu paylaşmam ama şu ilanı çok beğendim :D : http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-doktordan-temiz-canon-sx40-hs-fotograf-makinesi-hediyeler-151762995/detay

11
Bence Vedib Bey ile de bir görüşebilirsiniz. Bu konuda çok yardımcı olacaktır.
K10d ya da K-01 düşünebilirsin ikinci el. Fiyatları makul. İkisi ile de pentax lensleri kullanabilirsin. Ancak K-01 aynasız ve vizörsüz olduğu için zorlanabilirsin.
K10d+smc-a 1:1.7 50mm bence makul bir seçim olabilir.
ikinci el temiz kullanılmış bir K5'le başlayabilirsin. sadece başlamaz devamını da K5'le getirirsin. K-r giriş seviyesi makine olarak geçiyor diye o seviyede bir makine almak zorunda değilsin. ben 2 yıldan fazla oldu K5 kullanıyorum. gayet de memnunum. ayrıca ilk DSLR makinemdir kendisi.

Teşekkürler öğrenciyim k5 pahalı geliyor. Şuanlık işime yarar ikinci el K10 bulamadım.
Yardımcı olursanız şuanlık çok beğendim: http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-body-18-55-70-300-149603544/detay Eski bir model ama bir öğrenciyi idare eder diye düşünüyorum. K10 mantıklı gibi geldi amaikinci el hesaplı bulamadım.Selamlar

12
Yeni Başlayanlar / Yeni Başlayanlar İçin 2014 Tavsiyeleri
« : 28 Ocak, 2014, 22:24:08 »
Selamün Aleyküm herkese;
Ben Eskişehirde öğrenciyim. Daha dün başladım araştırmaya, forumlarda pentax'ın kaliteli ve ucuz olduğuna dair yorumlar vardı. Duyulduk bir marka değil (İlgisi Olmayanlar İçin) ama benim içim ısındı Pentax'a. Yani markanın pek önemi yok benim için.Kaliteli olsun ucuz olsun. Ucuz değilde özelliklerine göre parasını hakketsin. Ben yeni başlıyorum ama yani aldığım makineyi en az 3-4 sene kullanmam lazım. Pentax K-r düşünüyorum. Neden bunu düşünüyorsun derseniz araştırmalarıma göre herkes K-r'yi önerdi. Fakat baktığım forumlar geçmiş senelerdeki tavsiyelerden ibaretti. Bende 2014 yılında yeni başlayan ben ve diğer arkadaşlar için bu konu başlığını açtım. Nerden başlamalıyız? Önerdiğiniz makineler nelerdir? Vereceğiniz ipuçları var mı?..vb. sorulara güncel yardımlarınızı bekliyoruz.

13
Yeni Başlayanlar / Ynt: Amatör Pentax makina
« : 28 Ocak, 2014, 21:39:41 »
iyi gunler

Kendine ait bir yeni konu acmani tavsiye ederim eski konu bos yere hortlamis, kendi konunu acar isen daha iyi konuyu takip edebilirsin.

Teşekkür ederim ilginiz için. Yalnız ben konu açmayı bilmediğimden buraya yazdım. Konu açmamda yardımcı olursanız sevinirim

14
Yeni Başlayanlar / Ynt: Amatör Pentax makina
« : 28 Ocak, 2014, 13:18:56 »
Selamün Aleyküm herkese;
Ben daha dslr sahibi değilim, pentax k-r düşünüyorum öğrenciyim şu linklerdekiler arasında kaldım. Forum kullanmayı bilmediğim için buraya yazdım yardımcı olursanız sevinirim. Selamlar
LİNKLER:
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-pentax-k-r-beyaz-body-28-80mm-ve-70-210mm-lens-150747851/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-cok-temiz-pentax-k-r-bol-aksesuarli-150353540/detay

Sayfa: [1]