İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - midgardxxx

Sayfa: [1]
1
Balıkesir / Ynt: Balıkesirde pentax gören tutan var mı ?
« : 29 Aralık, 2014, 00:56:31 »
Öğretmenim :) dursunbey ilcesine gideceğim.  Ama bir bisiklet alacağım kendime gezilmedik yer bırakmayacağım.

Ne güzel Benim de bisikletim beni bekliyor hayirlisiyla seneye kullanmak nasip olur insallah. :)

2
Balıkesir / Ynt: Balıkesirde pentax gören tutan var mı ?
« : 29 Aralık, 2014, 00:26:14 »
2015 ten itibaren balıkesirde yaşayacağım en az bir on sene ordayım. Gezilecek çok köyü var. Bekle kaz dağı geliyorum :)

Ne iş yapıyorsunuz? Ben de Akhisarliyim. Allah kısmet ederse ben de Balıkesir seneye gelebilirim görev icabi.

3
Genel Fotoğraf Paylaşımı / Ynt: ## Sokak Fotoğraflarınız...
« : 11 Aralık, 2014, 18:30:19 »
IMGP3183 crop by guclup, on Flickr

Yokluğun hep fırtına, hep gök gürültüsü.
Arafta kaybolan bir gemi misali,
Sürükleniyorum,
Yönümü bulamıyorum...

Fotoğrafı görünce bu dizeleri yazmak geldi içimden. Anlamlı fotoğraf, teşekkürler...

4
Merhabalar hoşgeldiniz. Pentaxin bir cezbediciligi var. İnsan kayıtsız kalamiyor. :)

5
Genel Konuşma Forumu / Ynt: DİKKAAT ÇALINTI LENSLER!!!
« : 02 Aralık, 2014, 18:43:08 »
Çok geçmiş olsun inşallah tez zamanda bulursunuz...

6
Genel Konuşma Forumu / Ynt: Haberiniz Var Mı?
« : 27 Kasım, 2014, 18:49:37 »
Hocam pc'den bakıyordum dediğiniz gibi mobilden bakınca çalışıyor kusura bakmayın :)

Ne demek hocam inşallah işinize yarar. ;)

7
Genel Konuşma Forumu / Ynt: Haberiniz Var Mı?
« : 27 Kasım, 2014, 17:06:25 »
Hocam link çalışmıyor.

Bende çalışıyor ama siz mobilden mi yoksa PC'den mi bakıyorsunuz? Bu mobil linki ben bir PC linkine de bakayım.

Ekleme: http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-sony-a6000-body-sifir-acilmamis-kutu-abd-den-186379419/detay?hideSearchFilter=false&showViewPreferences=true

Buradan da bakabilirsiniz...

8
Genel Konuşma Forumu / Ynt: Haberiniz Var Mı?
« : 27 Kasım, 2014, 12:10:53 »
Merhaba arkadaşlar. Yazılanları okudum güzel bir kampanyayla devamediyor ggerçekten. Bu kadar ucuza alamasam da ben de önceki kampanyalarda yayarlandim. Dh daki arkadaşa ürünü aldıran bendim. İlk 3-4 gün kimse yazmamış arkadasa görünce yazdım ve satın aldım nasipse gelecek inşallah.

Bu arada soyle bir link daha var
http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=186379419

Almak isteyen arkadaşlar irtibat kurabilir. Farklı bir üründe getiriyorum diye yazmıştı zamanında bana.
Not: Arkadaşi tanimiyorum. Bağlantım da yok. Bursadan almak isteyen olursa telefonlasarak görüşerek guvenen olursa alabilir. Güvenmek kolay değil bu devirde.

9
Genel Konuşma Forumu / Ynt: Sevgili Örtmenim
« : 24 Kasım, 2014, 16:57:24 »
Bir şeyler cabalayip onurlariyla ve serefleriyle , Vatan ve millet sevgisiyle öğrencilerini yetiştirmeye çalışan öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun. :)

10
Merhaba,

Şöyle açıklayayım; Avrupa birliği içerisinde gümrük mevzuatı ile ilgili çeşitli anlaşmalar var. Örnek veriyorum Amazon İngiltereden Macaristana sipariş verdiklerinde söyledikleri gibi herhangi bir ödeme yapmadan ürüne kavuşabilirler. Ancak Amerikadan Macaristana yollandığı zaman Türkiyedekine benzer gümrük ücretleri çıkması kuvvetle muhtemel. Çünkü ABD ile Avrupa Birliği arasında gümrük serbestisi yok. Araştırmalarınızı yaparken ABD ve AB arasındaki gümrük ücretleri düzleminde yaparsanız daha net bilgiler elde edersiniz diye düşünüyorum.

Sonuçlar konusunda da forum ahalisini de bilgilendirirseniz, hepimiz süreç nasıl işliyor öğrenmiş oluruz

Selamlar.

Tabiki de bilgilendiririm. Zaten şuanda alamamamın sebebi sorularıma hiçbir yerde cevap bulamamış olmam. En ufacık bir detay bulabilsem oradan yola çıkacağım ama şu ana kadar herhangi bir bilgi alamadım. Eğer bir bilgi alırsam buraya yazarak insanlara kolaylık sağlamak bana mutluluk verir. Çünkü dünyanın en zengin ülkesiymişiz gibi üç kuruşluk maaşlarımızla 3000 TL 'lere yaklaşan fiyatlar ile Amerika'daki maaşların yanında  1300 TL'ye k5iis(+grip+64gb kart) gibi makinelerin satılması insanın zoruna gidiyor. Almak için de yok o ülkeye mi göndersem yok buraya gönderip vergisini mi versem diye debelenip duruyoruz ne yazık ki. Neyse araştırmalarıma devam. :)

11
Gümürükte takılma ihtimali yok !
Gümrüğe direkt olarak girecek ve gümrükten çekme işlemleri uygulamanız gerekecek ve bu size %20 den daha fazlaya mal olacaktır.
shopbyamex.com'un şartlar kurallar vs vs olan ince ince yazılarını detaylıca okursanız konuya vakıf olursunuz.

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Bu iş benim için biraz da inada bindi. Kardeşim Macaristan'da ve oraya göndersem ne kadar vergi öderim ya da öder miyim onu araştırıyorum.Macaristan'da amazondan fotoğraf makinesi alan bazı kişiler gelen fotoğraf makinesi için ekstra hiçbir şey ödemedik diyorlarmış kardeşime. Eğer alırsam ve Macaristan'a yollarsam makine kardeşimin eline geçince de herhangi bir sürprizle karşılaşmak istemiyorum. Hayırlısı artık bakalım. Tekrar teşekkürler.

12
https://www.shopbyamex.com/
bilginize..

Bu adorama ya da bh photostan bu ürünü bu amex sitesiyle getirdiğimiz de de %20 KDV ödeyecekmiyiz.

Mesela urun fiyat olarak turkiyeye gelince nasıl belirleyecekler. Yani urun önce Amerika daki bir adrese oradan da turkiyeye postalaniyor. Bunun vergisini neye gore belirtiyorlar? Gümrükte takilme ihtimali varsa yine risk.

13
Genel Konuşma Forumu / Ynt: Haberiniz Var Mı?
« : 03 Kasım, 2014, 16:05:04 »
Şu fiyatları kabul edemiyorum. Ayıp. Bu kalite bu fiyat ayıp...

   İyi günler arkadaşlar. İlk mesajım buraya kısmetmiş. Ben de alt seviye bir makinamı sattım ve slr'ye giriş yapacağım. Yaklaşık 2 aydır araştırmalarımın sonucunda canon,nikon ve sony den sonra pentaxı keşfettim ve pentaxta karar kıldım.

   Bu kampanyadan yararlanmak için kısıtlı bir zaman var ve ben bu kampanyadan faydalanmak istiyorum. Kardeşim macaristanda erasmus'ta. Adoramada ya da bhphotos'ta da fiyatlar aynı. İki firmadan birisini seçip kargoyu da ekleyerek 720 dolar gibi bir fiyata macaristan'a göndereceğim ama araştırdığım halde tek sıkıntı vergi konusu.

   Kardeşimin araştırmalarında amerikadan ne kadarlık bir fiyat olursa olsun kargonun macaristanda teslim edildiğini ve herhangi bir ücret ödemediklerini söylemişler(amazondan yaptıkları alışverişlerde). Şimdi ben bu makinayı göndertsem orada da Türkiye gibi gümrükte takılıp ya da geldiği zaman şu kadar bu kadar vergi ödeyeceksiniz derlerse işte o zaman sıkıntı başlıyor. Sizce ne yapmalıyım ya da nasıl öğrenebilirim bu konuyu?

   Cevaplarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunarım. Nasipse ben de pentax ailesine katılmak için canla başla araştırmalara devam ediyorum.

Sayfa: [1]