İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Oldubitti

Sayfa: [1]
1
Objektif ile ilgili sayfa gönderiyorum sana çünkü bana kalırsa K-r ile devam etmelisin. Fakat 18-55mm fiyatına göre harikalar sunuyorsa da kısa süre içinde yeni objektif arayışlara gireceğinden neredeyse eminim. :)

Şimdiden 55-200 veya 55-300 almayı düşünüyorum zaten :) Ama öncelikle şu teker temassızlık sorununu halletmeliyim ki adam gibi kullanabileyim. Bunun sonrasında ayarları, teknikleri iyice çözmem lazım.

2
Aramıza hoşgeldin.

Teker sorunu yada objektifin önünde bulunan lekeyi satıcı satarken belirtmedi mi?

Teker sorununu belirtmişti. Ama bu kadar önemli olduğunu düşünmemiştim. Diyafram, shutter falan menüden de ayarlanabiliyordur diye düşünmüştüm. İlk DSLR'ım, bilmiyordum.

Keşke K-r'de de K50'deki gibi iki teker olsa, ama bunda bir tane...

3

- Arada arka tekerlek sorunu çıkaran 70bin shutterda kr makinem vardı. Pili çıkardım, tekerleğin etrafını kağıt bantla izole edip tekerleğin içine balata spreyi sıkmıştım.Makineyi tekerleğin üzerine yatırıp, bir kaç saat sonra açıp çalıştırdım. O sorunla bir daha karşılaşmadım. İster deneyin ister bir tamircide yaptırın.

Tekerlek sıkıntısı temassızlık problemine benziyor. Bazen bilgisayar faresinin ortadaki tekerlegi bozulur ya, sonra sayfada alta geçmeye çalışsan üste falan çıkıyor. Makinemdeki sorun da buna benziyor. Mesela shutter hizini artirmaya çalışıyorum tekerlekle, ama tam tersi oluyor, bazen yükseltiyor, bazen düşürüyor.

Sizinkinin sıkıntısı da benimkime benzer miydi? Yoksa farklı bir sorun muydu?

4
Hayırlı olsun;

Pentax K-r  giriş seviyesi rahat kullanabileceğiniz bir gövde, objektif üzerinde makul miktarda kir olması normaldir, eklediğiniz fotoğraftaki lekelerin ne olduğu konusunda fikir jimnastiği yapamadım, kaydedeceğiniz görüntüye ciddi etkisi yoktur, cam temizleme veya gözlük bezi ile temizleyebilirsiniz.

Teşekkürşer, kullanım kılavuzunu indirmiştim önceden. Bakıyorum, baya uzun :) Lensdeki lekeyle ilgili ben de bir şey düşünemiyorum. Araba camlarına güneşten korunmak için siyah bant yapıştırılırdı ya, aynı ona benziyor. Ama emin değilim, sıradan bir leke de olabilir. Normalde lensler böyle çizilebiliyor mu diye sormuştum.

Leke olduğundan emin olursam kulak temizleme çöpüyle temizlemeyi düşünüyorum...

5
Merhaba markadaşlar :)

Bolca para toplayıp K-50 almayı planlıyorken karşıma uygun fiyata (500TL) 2. el K-r çıkınca hemen aldım, bugün elime ulaştı. DSLR  kullanmayı ve fotoğrafçılık teknikleri öğrenmede yarı yolda bırakmayacağını düşünüyorum.

Bugün kutuyu açtım da, açtığım gibi de korktum biraz. Çünkü lens toz doluydu. Bilgisayar ekranını temizlediğim yumuşak bezle temizledim. Şimdi de acaba lense zarar mı verdim diye düşünüyorum. Başka da canımı sıkan birkaç faktör var, edebiyat yapmayıp madde-madde belirtecek olursam:

1. Lensdeki şu lekeler ne lekesi acaba, bir şeyler mi yapışmış, yoksa çizik falan mı? Ne yapmalıyım?


2. ISO'yu 200'ün altına indiremiyorum. Ayarlara girerek 'Sıfırla' falan dedim hala olmuyor. Neler yapılabilir? Bir de makineyi fabrika ayarlarına döndürmek için ne yapmalıyım?

3. Arka tekerlek -iyi- çalışmadığından dolayı Av modunda falan diyaframı ayarlayamıyorum. Ya da Sv modunda enstanteneyi arka tekerlekle değiştiremiyorum. Bunları Menüden mi yapmam gerekiyor, nerden bulacağım. (Ayarları kurcalamama rağmen bir şey bulamadım). Ek olarak arka tekerlek sorununu nasıl çözebilirim?

4. Bazen netlemeye çalıştığımda lens çok ciddi gürültü çıkartıyor. Bu gürültü sadece bendeki lense mi özgü, yoksa DA L 18-55'lerin hepsi böyle mi? 

5. Giriş seviye Pentax kullanıcıları için temel fotoğraf ayarlarını, temel teknikleri anlatan yazı falan var mı, veya şimdi neler tavsiye edersiniz?

Vesaire...

Makineye ısındım, güzel bir şeye benziyor. Elle uyumu muhtaşem, yapışıyor resmen. Tasarım harika. Birkaç özelliğini çözersem ve satıcının dediği gibi sıkıntısız ise çok iyi şeyler başarabileceğimi düşünüyorum.

6
Merhaba Pentaxianlar. Sizden acil tavsiye isteyecegim. 500 liraya kit lensiyle beraber 2. el Pentax K-r var. Shutter sayisi 4000'lerde. Sizce bu makine bu fiyata uygun mudur?

Normalde ben Amerika'dan K50 sipariş etmeyi düşünüyordum. Sonra da işte 500 liraya K-r çıktı. Boşuna fazladan para vermemeye değer mi acaba diye düşünmeye başladım.

Makineyle ilgili endişelerimden biri eski olması, 12MP olması, video performansının kötü olması gibi faktörler. Satıcının dediğine göre tek sıkıntısı arka tekerleğinin çalışmaması. Tavsiyeleriniz nelerdir? Ya alma değmez deyin, ya da al için rahat olsun deyin. Şimdiden teşekkür ederim, klavyenize sağlık!

7
Genel Konuşma Forumu / Hangisi? K-3 vs D7100
« : 04 Şubat, 2015, 19:59:01 »
Merhabalar. DSLR almayı düşüniyorum. Nikon mu Canon mu diye çok araştırdım. Bir türlü karar verememişken Pentax'ı da keşfettim ve seçimler daha da zorlaştı.

Her neyse, yoğun tavsiyelere uyarak Canon 700D almaya karar vermiştim. Malum yeni başlıyorum, fotoğrafta kendi alanımı bulana kadar idare eder diye düşüniyordum. Ama 1-2 sene sonra makineyi satmak gibi işlemlerle uğraşmak istemediğime, fotoğrafçılığı hızlı öğrenebileceğime kanaat getirdim ve artık orta seviye bir gövdeye sahip olmak istiyorum. Normalde Nikon'cuyum. Ama Pentax'lar da harika. Hangisi diye kafa yormaktansa size danışmayı makul buluyorum.

Aslında bir süre önce K-5 IIs alıyordum az kalsın. Ama 2012 doğumlu ve bana 2020-lere kadar ticari ve sanatsal anlamda memnun edecek güçlü ve genç bir şey lazım. Derken bütçemi biraz daha artırdım ve K-3'te karar kıldım. Ama baktım ki o fiyata Nikon D7100 de alabileceğim. Sizce hangisi daha tatmin edici? :-\ Alanlar: Manzara, Belgesel, Mimari. (Bütçe -+1200 USD Yurtdışı alım)

Sayfa: [1]