İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - cengiz21

Sayfa: [1] 2
1
GÜNCEL

2
Cihazı bende kullanıyorum memnunum ama satıyorum setimi, pişman olurmuyum bimiyorum.ama paraya ihtiyacım var

3
Yakaşık 6 aylık pentax k-3 gövde sorunsuz hiçbir sorun yok 50mm 1.8 pentax af lens ve sigma 70-300 lens
gövde shutter 10000 civarında 50mm lens yeni üç aylık daha garantisi devam ediyor sigma ve takumar lenslerde sorunsuz set fiyatı 2900 lira link aşağıdadır.Alan arkadaşımız şimdiden hayrlı olsun.

Not:Cihaz dili ingilizcedir

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-pentax-k-3-body-50-mm-f1.8-lens-sigma-70-300-takumar-135mm-f2.8-230716659/detay/

4
Pentax Compact Makinaları / PENTAX X5 COMPACT YARDIM
« : 17 Eylül, 2015, 20:46:52 »
Arkadaşlar merhaba, x5 cihazımda sensörden ekrana ve vizöre görüntü gelmiyor bi fikri olan varmıdır acaba fotoğraflar aşağıdaki gibi simsiyah çıkmaktadır

5
Genel Teknik Yardım / Ynt: Pentax uyumlu hss flaş
« : 06 Temmuz, 2015, 00:09:23 »
Çalışıyor fakat bilmemiz gereken bir mevzu var.. Flashlar genelde ( Yeni shanny, pixel mago ve yongnuo yeni serileri 20-200mm ) 24-105mm zoom yapısına sahip 35mm çarpanında. Ve ölçüm değerleri F2.8'e göredir. Yani f1.4 de ölçüm sapıtmaları olabilir.
teşekkür ederim verdiğniz bilgiler için ama metz dışında youngnuonun da hss çalışan flaşları var kolay bulunur flaşlar ve ekonomik pentaxta  f2.8 altında ölçüm sapması olursa kötü   hss flaşı zaten açık diyaframda kullanabilmek için istiyorum. metz flaşta f2.8 altında ölçüm sapması olmuyormu

6
Genel Teknik Yardım / Pentax uyumlu hss flaş
« : 05 Temmuz, 2015, 01:48:34 »
Arkadaşlar merhaba, Pentax uyumlu çalışan hss flaş arıyorum  bu konuda önerebileceğiniz ekonomik,yüksek hızlarda çalışabilecek bir flaş varmıdır acaba

7
Yeni Pentax Sahipleri / Ynt: k-3 50mm f1.8 af sorunu
« : 11 Haziran, 2015, 19:50:01 »
merhabalar,
ben de cazip fiyatını görünce sıfırına bakmak için hayyam'ın yolunu tuttum.
sıfır bir ürün çıkarıldı kutudan o kadar backfocus vardı ki hem gövdeyi, hem de lensi +10 yapmamıza rağmen malesef kurtarmadı.
2. bir ürün getirtildi, onda da ayarlarla giderilecek boyutta da olsa sorun vardı..
yani malesef lensten lense de ciddi fark olabiliyor..
eğer garantisi varsa bir servise gösterin derim..
Merhaba ben şu anda +8 de kullanıyorum iyi gibi gerçi daha sokağa  çıkamadım evdeki testlerimde memnunum ben sadece makinadan +8 yaptım

8
Genel Teknik Yardım / Ynt: pentax k-3 debug menü
« : 08 Haziran, 2015, 23:18:56 »
Önceki Türkçe menü ile ilgili debug menü ile olabilir diyecektim ki siz konuyu açmışsınız. :)
 Burada bilgisayarınızda dosya uzantılarını gösterecek hale getirin. Sonra not defteri (notpad) ile yeni bir dosya açıp içine [OPEN_DEBUG_MENU] yazıp farklı kaydetle dosya türü tüm dosyalar seçip dosya adına da 00077760.502 verin ve kaydedin. Aynı şekilde DEVELEP.MOD adında boş bir dosya daha kaydedin. Her iki dosyayı da SD kartınızın en üst (kök) dizinine kopyalayın. Kartı yuvasına takıp kart kapağı açıkken cihazı açın. Enable Debug Mode yazısı gelince OK basın. C-1 menüsü altında gizli menüleri göreceksiniz. Yazıdan benim tercüme edebildiğim bu şekilde.

Ayrıca PK_Tether diye bir program ile de usb kablosu ile makineyi bilgisayara bağlayıp, programı açtığın klasörde çalıştırınca debug mode açılabiliyor. İş bitince kapatmak lazım. ;)

http://ricehigh.blogspot.com/2012/01/successfully-open-debug-mode-of-k-r.html

Not: Konu teknik olunca dikkatli davranmak lazım!
tşk ederim çok güzel açıklamışsınız.sanırım deniyecem ama sizinde dediğiniz gibi dikkatli olmam lazım bakıcam artık .Ayrıca pk tether uygulaması şu anda k-3 le uymlu değil malesef rdan müdahele edemedim

9
Genel Teknik Yardım / pentax k-3 debug menü
« : 08 Haziran, 2015, 20:28:46 »
Arkadaşlar merhaba k-3 te debug menüye girebilmek mümkünmüdür.bunu bilen arkadaş varmıdır acaba ben pentax forumda aşağıdaki yazıyı buldum ama ingilizcem olmadığı için çeviriden pek bişey anlayamadım.en azından iniglizcesş olan arkadaşlar burdan birşey çıkartabilirlermi.

I opened my K-3 in Debug Mode. Changed the Region Setting from 01 to 02 and got only English and three asian languages. Set it back to 01 and I now got the possibility to set Swedish again.

Do almost as stated below: Enter Debug Mode, DO NOT REMOVE THE FILES as stated below. Turn camera off and On again.
Choose Region 01 and press OK, open the menu and Wrench 1 and check the languages avalible. Choose your language.

Turn the camera off, remove the files. Turn on and go to "secret menu" where you can disable the Debug Mode.

Turn off and on again. The Debug Mode should have been turned off and you will not see the text "Debug Mode" on the LCD (The LCD needs to be turned on to show the text)

and you will not see the secret menu anymore.

I have tested setting Region 00, 01, 02 and 03.







The K-3 Debug Mode

This is how you enter:

Create 2 files in the root of SD card (Make sure your computer shows the file endings, i.e .txt, .PEF, . JPG etc)

00077760.502
DEVELOP.MOD

Open and add the text [OPEN_DEBUG_MENU] to the first file.

Insert the SD card in slot 1 and turn on the camera without closing the card door.

Enable Debug Mode and press OK. You can now remove the files.

In the Menus, before the C1-menu, you now will find a hidden menu.

DISCLAMER: YOU DO THIS AT YOUR OWN RISK SO READ ABOUT THIS ON THE INTERNET.
JUST ENTERING THE DEBUG MODE SEEMS HARMLESS THIS FAR AND I HAVE USED IT MANY TIMES TO ADJUST THE AF ON MY OLDER CAMERAS THAT DID NOT HAVE THE FINE TUNING THE K-3 HAS.

THERE ARE MANY SETTINGS I HAVE NO IDEA WHAT THEY DO...

Read more at: http://www.pentaxforums.com/forums/172-pentax-k-3/265668-international-language-settings-k-3-a-2.html#ixzz3cUbGs4Wm

10
Öncelikle eğer indirmediyseniz okumak için buna; http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/topic,4043.0.html

Sonrasında da buradaki 1.21 sürüm nolu yazılıma ihtiyacınız var; http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/topic,4016.0.html

Modele uygun yazılımın son sürümünü indirip buradaki yönergeye göre (şu anki k3_v121.zip) dosyası içerisinden çıkartacağınız fwdc220b.bin adlı dosyayı makineniz kapalı iken çıkarttığınız SD kartınızın en üst (kök) dizinine kopyalayıp, daha sonra sd kartı gövdeye takıp, makineyi açarken menü tuşuna basılı tutmalısınız. Cihaz hangi sürümden hangi sürüme güncelleme yaptığınızı bilgisini gösterip, start a gelip OK tuşuna basmanızı isteyecektir. Bu işlemi dolu bir batarya ile yapmalısınız! Yine de takılırsanız yardımcı olmaya çalışırız.
ben güncelleme işlemini yaptım zaten düzelir diye ama şu an sürüm 1.21 ama hala türkçe yok malesef

11
baktım evet yok çince ve türkçe sadece
Ayrıca telşekkür ederim. Sizde güle güle kullanın hayırlı olsun

12
merhaba, makineniz güle güle kullanın, bende geçen hafta k3 aldım ancak içinde dil seçeneklerinde türkçe vardı. hatta makine açıldığı gibi önce dil seçimi yaptırıp geri kalan ayarları yaptırdı. kaldı ki amerkadan geldi benimki. ayarlardan dil seçeneklerine baktınız mı ?
baktım evet yok çince ve türkçe sadece

13
Yeni Pentax Sahipleri / Ynt: k-3 50mm f1.8 af sorunu
« : 06 Haziran, 2015, 20:37:13 »
Hocam konu ile alakası yok ama fotoğraf ve yaşadığınız ili görünce Diyarbakır'da yaşayan bir Nevşehirli olarak ilgimi çekti :)
Diyarbakırdada bayağı var fotoğraf toplulukları ben de yeni sayılırım

14
Yeni Pentax Sahipleri / Ynt: k-3 50mm f1.8 af sorunu
« : 06 Haziran, 2015, 18:33:03 »
mf da vizörden bakınca herşeyi net hale getiriyorsan sorun yoktur zaten etkilemez bencede,senin k-3 iyice bi check-up tan geçiriyoruz bu vesileyle..biraz once gogil dayıdan biraz araştırma yaptım,mesela bi nikon kullanıcısı 5 farklı lens için farklı faklı af fine adjustment değerli bulmuş,kimisi +10 kimisi +20 kimisi +5.
tşk ederim sanırım bu lens için de en uygun değer +7  kullandıkça çözeriz artık menüleri tam çözemedim aslında dilden dolayı, bide hep aynasız kullandım alışıcaz artık arada bir tecrübelerinizden faydalanıcaz .

15
Yeni Pentax Sahipleri / Ynt: k-3 50mm f1.8 af sorunu
« : 06 Haziran, 2015, 18:18:06 »
vizör diyoptride sorun olmasın?
bilmiyorum sonucu etkilermi peki sonuçta netleme noktası aynı yerde

Sayfa: [1] 2