İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - arslanturegun

Sayfa: [1] 2 3 ... 25
1
Tamamlanan Alışverişler / Ynt: Sigma / Tamron 70-200 2.8
« : 28 Eylül, 2017, 13:42:10 »
Bulundu.
Kapatılabilir.

2
Tamamlanan Alışverişler / Sigma / Tamron 70-200 2.8
« : 23 Eylül, 2017, 12:14:09 »
Selamlar,
Konu başlığında da belirttiğim gibi Sigma veya Tamron 70-200 2.8 arıyorum.
Bütçe en fazla 1.200 TL.

3
Puan kazanmıyorum. Benim kartım o kart değil.
Taksit dediğiniz şey aldatmacadan ibaret. O 1150 lirayı zaten bloke ediyor.
2000 lira olan ürünün 3000 e satılmayacağını bilen adam imalatçıya yazın demez. Yazmasına yazarım tabii, bunlar bi halt beceremiyor diye, istedikleri bu ise.
Yemişim Pentax'ı. Param olunca başka marka alırım ama bu saatten sonra da kimseye Türkiye'den al demem.

4
Genel Konuşma Forumu / Ynt: kadınmı olsaydım ?
« : 11 Mayıs, 2015, 11:34:58 »
Bazen, habersiz çekilmiş (candid) fotoğrafların etik olmadığı konusunda laf işitiyorum. Bu durum, genellikle "candid" ile "paparazzo" arasındaki kıldan ince sınır fotoğrafçı tarafından aşıldığı için veya bilgisizlik nedeni ile, bu iki kategorinin aynı olarak değerlendirilmesi sonucu ortaya çıkmakta. Ayrıca bir de, DSLR makinelerin artmasıyla herkesin "birşey photography" olması sonucu, insanların artık bunalmış olması, durumu kötüleştirmekte. DSLR dedim çünkü bilgisiz bir sürü insan herhangi bir kompakt makina veya cep telefonu ile çekilen fotoğrafı fotoğraftan saymıyor ve ayrıca DSLR makinenin "profesyonel" olduğunu düşünüyor.
(Profesyonel = Bir işi kazanç sağlamak amacıyla yapan kimse. Yani, araçtan profesyonel olmaz, aracı kullanan profesyoneldir!)
Bu kadar lafı niye ettim? Karşınızdaki kişiyi fotoğraflarken, bu fotoğrafı bir şekilde kendi çıkarınıza (dolaylı veya dolaysız kazanç sağlamak amacı ile) kullanmayı düşünüyorsanız izin almak mecburiyetindesiniz. Bu izin de sözlü değil MUTLAK SURETTE yazılı olmalıdır. Ancak, sokak fotoğrafı çektiğiniz zaman genellikle tercih edilen konunuzun (modelin) en doğal halidir. Bu durumda da haber vermeniz, izin almanız olayı tamamen farklı yöne çeker. O fotoğraf artık "sokak fotoğrafı" değil "sokakta çekilmiş" fotoğraf haline gelir. Örneğin, kız arkadaşını düşünerek hayallere dalmış bir gençten izin istediğinizde mutlak surette kendisine dönmüş objektifi düşünecektir.
Benim izlediğim iki yöntem var; fotoğrafta model de kullanmak istiyorsam gidip önceden izin isterim. Böylece onu istediğim şekilde yönlendirme imkanım olabilir. Sokak fotoğrafı kategorisinde çekim yapıyorsam ve ortam uygun ise, fotoğrafı çektikten sonra yanına gidip fotoğrafı göstererk izin isterim, kullanmamı istemiyor ise de silerim. Bu ikinci yöntemin istisnası, herhangi bir halka açık konsar, parti, sokak olayı vb. gibi durumlardır. O gibi durumlarda zaten ne kişinin yanına gidip izin alabilirsiniz (mesela gezi olayları) ne de buna gerek vardır çünkü o kişi fotoğrafının çekilebileceğini önceden bilerek orada bulunmaktadır.
Gelelim kadın olmanın avantajına. Bence evet. Amatör veya hobi amaçlı çekimlerde, özellikle diğer kadınların fotoğrafını çekerken kadın olmanın az da olsa avantajı var. Tabii burada, yukarıda bahsettiğimi "bişey photography" arkadaşların yarattığı olumsuzluk büyük etken. Kadınların çoğunda, elinde makine ile dolaşan erkeği potansiyel kadın avcısı görme gibi bir durum yarattılar.
İyi moda ve portre çeken bir genç arkadaşım var. Çoğunlukla, "agabey sen izin ister misin? ben sorunca genç görüp asılıyorum sanıyorlar." diye benden yardım ister. Benzer bir durumu bizzat yaşadım. Arkadaşım Esra ile gezerken bir kıza sorduğumda hayır cevabı aldım ama arkadaşım devreye girip izin istediğinde aynı kız evet deyip üstüne bir de e-posta adresini verdi  :) .

ÖNEMLİ NOT: "birşey photography" ile sadece ve sadece birşey olamamış kadın avcısı fotoğrafçıları kastettim. Gerçek "birşey photography" arkadaşlar lütfen üzerine alınmasınlar.

5
Zaman Aşımı / Ynt: Satılık Pentax K-5IIs ve Lensler
« : 10 Mayıs, 2015, 13:30:30 »
yine bir 70-200 ve yine bende para yok :)))
Hayırlı satışlar olsun

6
Baha, her kalemi yazdım ya. Daha ne hesabı yapacağız. Kaldı ki yaptığım hesap dükkandan alınan (yani üzerine kâr koyulmuş) perakende fiyat.
Levent bey ise kalkmış, siz yabancıca metin yazın biz imalatçıya söyleyelim diyor. Yahu benim derdim imalatçı değil ithalatçı.
Ha! Ricoh Türkiye'ye diğer ülkelere uyguladığı fiyattan yüksek satıyor ise o zaman iş değişir ama hiç sanmıyorum.

7
Bu tespit de son derece doğru.
Galiba insanımızda biraz fazla hırs var, sıfır üründe de ikinci el üründe de, fotoğraf makinesinde de bulaşık bezinde de aynı durum söz konusu.
Yine ithalatçıya (yani resmi olanına) gelecek olursak, ürün makul fiyatla piyasaya arz edilirse, uyanık vatandaşlar da aynı ürünü aynı makuliyet derecesinden satabilirler (diye düşünüyorum).
Levent beye belki de anlatamadığımız konu şu. Üretici firma zaten uygun fiyatla ürününü satıyor. Yani oraya ingilizce, japonca ya da her ne dilde isterlerse yazı yazıp imzalamanın bir gereği yok. Bizim derdimiz Türkiye'de bu ürünün fahiş fiyatla satılması.
Basit örnek.
Pentax K-3 gövde 
Fotografium 3.799 TL.
B&H 799 USD (799*3 = 2397 TL. %20 vergi = 480 TL.  nakliye 100 USD = 300 TL.) Toplam 3.200 TL.
dikkat edrseniz B&H o fiyattan kâr ediyor, yani ithalatçı kârı diye bir durumu hesaba katmak söz konusu değil. Kaldı ki bu hesap bireysel alımla ilgili. Üstüne üstlük dolar kurunu da abartıp 3 TL. yazdım.

8
Benim sürekli yırtınıp durduğum konu bu. Tabii ki de sadece Pentax ile sınırlı değil. Fotoğraf ile uğraşan herkesi yolunacak kaz gören bir zihniyet var güzel ülkemde. 70 dolarlık Yongnuo bize gelince 500 - 600 lira. Yahu el insaf!
Aynı durum Pentax için de geçerli, ki Yusuf hocam da hesabı yapmış zaten. Baştan hesaplamaya gerek yok.
Ha, diyeceksiniz ki rakip firmalar...
Bana ne! Ben Pentax kullanıyorum şu an için beni onun fiyatı ilgilendiriyor. Yarın Nikon'a geçersem Karacasulu'ya çatarım.
Ancak, zaten satışı olmayan, kullanıcıları haricinde kimsenin pek de tanımadığı bir ürünü satmak istiyorsanız makul  kâr ile fiyatlandırmak zorundasınız.
Ben de Çinli'nin Amerikalı'nın kara kaşına çekik gözüne hayran değilim ama ürün alırken dışarıdan alıyorum. Hiç olmazsa, kazık yemediğimi biliyorum.
Kusura bakan baksın ama dost acı söylüyor işte.

9
Pentax’tan Haberler, Pentax Söylentileri / Ynt: PENTAX K3 II
« : 24 Nisan, 2015, 19:39:39 »
B&H ve Adorama K-3'ü  799 USD, K-3 II'yi 1097 USD olarak fiyatlandırmış.

10
Vizörü olsa, AF kararlılığı daha iyi olsa kaçırmazdım. Sessiz makineye ihitiyacım var ama hem ben hem de makine tavuk karası olursa balede bi halt edemem :p

11
İşte aynı şeyi diyoruz ya. APSC sensörde o ISO yok. FF'de var. :)
Demek ki APSC üretenler kaliteli malzeme kullanmıyor (Pentax'ı ayrı tutarım D7100 ile kapışıyoruz) :p

12
Ben gördüğümden bahsediyorum. Deneyin siz de görün. K-5 vs Mk III veya D4s ;)
Hadi avans da versinler K-3 olsun.
ISO 5000, abartı baskı da deği,l 50x70 bastırın.
Her APSC aynı değil ama her FF de aynı değil. Bahse konu, örneğini verdiğim gövdelerdeki sensör. Yoksa, Pentax Mk.II ayarında FF yapsa benim işime gelmez.
En başta o yüzden demiştim; hele bir çıkartsın, özelliklerini görelim diye.
1 durak için değmez tabii ama 3-4 durak fark olursa niye FF tercih etmeyeyim ki.

13
Eleman da demiş ya son söz olarak. Eline güvenmiyorsan ISO'ya abanacaksın. Sadece fotoğraflamayı sevdiğim alan için (opera bale) konuşuyorum, o dediği olay da zaten burada kopuyor. Titremeyelim ve hareketi donduralım diye en az ISO 2500 kullanıyorum, yeri gelip 6400'e vurduğu olabiliyor. Şimdi, her FF de aynı değil tabii ama bir meslekdaşım ile 5D Mk.III onda K-5 bende, ISO 5000 onda ISO 2500 bende çekim yapıp, onunkileri baskıya benimkileri ancak web sayfasına (1200 pixel uzun kenar) verebiliyoruz.
FF makinanın diğer özellikleri beni ilgilendirmiyor açıkçası. Pentax, Nikon Df gibi bir makina yapsın yeter de artar benim için.

14
Yeni Başlayanlar / Ynt: Dijital Mi ? Analog Mu ? (Test)
« : 15 Nisan, 2015, 22:28:02 »
Pentax'ın en iyi tarafı, dijital makineyi analog gibi kullanabilme (ki benim dijital makine alırkenki tercihimde etkisi büyüktür). Tabii ki TRI-X, Pantomic-X, APX 25, Velvia 50, Portra 160 gibi filmeler ile aynı tadı vermiyor ama o kadar kusur kadı kızında da olur :)

15
Önce bir çıkartsın bakalım. Özelliklerini görelim. FF niye isteniyor?
1- Gerçekten fotoğraf çeken ve ekmek yiyenler, ihtiyaçları olduğu için.
2- Feysbuk ve instagram fotoğrafçıları, şov amaçlı.
3- Amatörler, yine ihtiyaca göre, daha kaliteli resim alabilmek için.
Her kullanıcının kendine göre ihtiyacı var.
Mesela benim için,  hobi amaçlı çekimlerimde HSS veya PTTL (hatta flaş bile) bir ihtiyaç değil, ama 1Dx/5D Mk.III veya D4s/Df sensörü gibi yüksek ISO çekimlerde temiz görüntü verebilen bir sensör ihtiyaç. Pentax FF öyle bir sensörle gelir de, şimdiye kadar yaptıkları gibi eski objektiflerimizi kullanma imkanı sunarsa 6000 TL fiyatla -yani sadece gövdeye yatırım yaparak- FF almak daha akıllıca olabilir.
Şunu unutmayalım, gerçekten fotoğraf çeken insanlar Pentax'ı biliyor. Feysbuk veya instagram fotoğrafçıları ise kendi aralarnda konuşarak makine seçimi yapıyor. Bunların çoğu Sony'den bile bi haber. Haberdar olanlar da Sony'nin kaliteli bir marka olan Minolta'dan gelme olduğunu bilmiyor malesef.
Umuyorum "yeni NAR" FF makine çıtığı zaman (aslında her Pentax ürününü) adam gibi eksiksiz duyurur da, eskisinin yaptığı gibi bizleri dış pazarlarda araştırmaya ve makine almaya zorlamaz.

Sayfa: [1] 2 3 ... 25