İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - vedib

Sayfa: [1] 2 3 ... 170
1
Pentax-K Sabit Odaklı / SMC PENTAX SHIFT 1:3.5 28mm
« : 26 Mart, 2024, 00:50:31 »

     Genel amaçlı panoramik manzara, mimari, özel amaçlı efekt ve perspektif kontrolü fotoğrafçılığı için ideal bir objektiftir. Pentax "ASAHI OPTICAL CO.,LTD" tarafından ilk versiyon 1975~1977 yılları arasında "SMC PENTAX SHIFT 1:3.5/28"  ikinci versiyon 1977~2004 yılları arasında “SMC PENTAX SHIFT 1:3.5 28mm” etiketiyle 24X36mm tam kare (Full frame) FF olarak Pentax SLR “Single-Lens Reflex" filmli analog fotoğraf makineleri için piyasaya sunulmuşsa da günümüzde kullanıcılar tarafından DSLR "Digital Single-Lens Reflex" gövdelerde daha yaygın kullanmaktadırlar. Optik yapısı itibariyle üstün Pentax kalitesi ve yapısını kendinde barındırır. Lens kalitesi dışında en önemli özelliği basit bir bakımla uzun yıllar kullanılması ve muadillerine göre fiyat performansı profesyonel fotoğrafçıların gözdesi yapmıştır. Optik elemanlar parlamayı önleyici SMC (Super Multi Coated) tekniğiyle kaplanmıştır. İhtiyari olarak objektifin ön kısmına Filtre yuvası Ø 77mm. filtre yerleştirilmekte olup focus esnasında ön optik elemanı döner yapıda olmadığından özel filtre kullanma kolaylığı vardır .
     Pentax’ın  “SMC PENTAX SHIFT 1:3.5 28mm” objektifin geniş açılı olmasından dolayı görüntüyü engelleyeceğinden ön elemanı üzerinde filtre yuvası yoktur. Sabit yapıda parasoley yapısı mevcuttur. Biri boş olmak üzere üç dahili filtre sekmesi vardır. Sırasıyla sarı ”Yellow” Y48(Y2), Skylight, filtresiz boş ve koyu sarı, turuncu “orange” O56(O2) filtre sekmesi objektifin en ön kısmında yer alır. Ayrıca objektifin arka dış tarafında jelatin/asetat yapılı filtreler için özel filtre yuvası mevcuttur. Metal ve dıştan Ø80mm objektif ön kapağı standarttır.
     Pentax’ın “ SMC PENTAX SHIFT1:3.5 28mm ” objektifi manuel focus yapıda olduğu için metre ayarı manuel yapılmaktadır. Alan derinliği çok olduğu için manuel netleme ayarı rahat bir şekilde yapılabilmektedir. Keskinliği mükemmel olan bu objektifin birçok firma tarafından yapılan Çözünürlük Testlerinde f/8-f11 diyafram değerinin en ideali olduğu tespit edilmiştir.
     Pentax’ın “ SMC PENTAX SHIFT 1:3.5 28mm ” objektifi lens grubu sabit olan objektiflerdendir, yapısı itibariyle SHIFT özelliği 11mm kaydırma mesafesi ve objektifin gerisinde mevcut kadranı ile toplam 360° ile her çıt 30° denk gelmektedir. Mevcut bileziğin 0 konumunda standart 28mm lens olarak kullanılmaktadır. Ürettiği ve odak düzleminde oluşan görüntü kalitesi itibariyle mükemmel olup panoramik manzara ve tarihi mekan çekimlerinde tercih edilen yapıdadır. Yatay ve dikey çizgilerdeki bozulmayı düzeltmek istediğiniz mimari ve iç çekim fotoğrafçılığı için kullanışlıdır. Macro objektif olmasa da yakın çekimlerinde 1:7,7 (0.13) büyütme oranıyla macro çekimiyle oluşu fotoğraf severlerin gözdesi yapmıştır.
     Pentax’ın “ SMC PENTAX SHIFT 1:3.5 28mm ” objektifi Pentax-K bayonet kaydırmalı “Shift” objektiflerinden olup; tamamen manuel compact metal yapılı, metal (Stainless steel) Pentax-K bayonetlidir. Pentax’ın SLR ve DSLR "Digital Single-Lens Reflex" gövdelerinde sorunsuz kullanılmaktadır. Pentax DSLR gövdelerde “M” çekim modunda “AE-L” veya “yeşil tuş” aracılığı ile pozlama ölçümü yapılmaktadır. Objektifin ön kısmında hemen dahili filtre kadranı sonrasında diyafram kadranı ile diyafram açma/kapama kadranının kullanma alışkanlığı zorluğu vardır. Diyaframı çekim yapacağınız diyafram değerine getirdikten sonra ikinci diyafram kadranını en açık değerde iken netlik ayarını yaptıktan sonra tekrar kısıp yeşil tuş aracılığı ile pozlama ayarı yapıldıktan sonra çekim yapılır. Pratiğiniz oluştuktan sonra kullanımı kolay bir objektiftir. Önceki dönemde imal edilen ve piyasada bulunan çağdaşı “SMC PENTAX SHIFT 1:3.5/28” objektifle dizayn, görüntü kalitesi, ağırlık ve ölçülerinde birebir aynıdır.
     Pentax’ın “SMC PENTAX SHIFT 1:3.5 28mm” objektifi piyasada kısıtlı sayıda vardır. Alım satımı yok diyebileceğimiz konumdadır. Ekipmanında “SMC PENTAX SHIFT 1:3.5 30mm” objektif olan kullanıcılar özel yapısından dolayı alım satımını yapmamaktadır. Sabit gruplu ve basit bir bakımla uzun yıllar yeni gibi kullanılabilir bir yapıdadır. Günümüzde Pentax K-1 Mark II ve Pentax K-1 24X36mm DSLR "Digital Single-Lens Reflex" gövdelerin “M” çekim modlarında başarıyla kullanılabilmektedir. Genellikle rakip marka kullanıcıları tarafından tercih edilmektedir.

http://www.ricoh-imaging.co.jp/japan/products/filmcamera/lens/index35_others.html


Türkiye'de 2024 yılında ortalama 2.el satış fiyatı : 12.000-TL.

Genel Özellikleri : Perspektif kontrollü ve Distorsiyon amaçlı Kaydırmalı “Shift” manuel lens

Optik dizaynı .................................... : 11 grup 12 eleman
Diyafram yaprak sayısı ....................... : 8
Diyafram açıklığı ............................... : 1:3.5 - 1:32  “ön kadrandan ayarlı”
Asgari Netleme ................................. : 30cm
Filtre çapı ......................................... : Dahili filtre ve arka filtre yuvası
Ağırlığı ............................................ :  611gr (21.55 oz)
Odak Bağlantı Mesafesi ..................... : 45.46mm. (flange focal distance)
Büyütme Oranı ................................ : 1:7.7 (0.13X)
Bağlantı yapısı “bayonet” .................. : Pentax-K
Gövde rengi  ................................... : Siyah
Gövde kılıfı  .................................... : yumuşak kılıf S90-140 / sert kılıf “SMC PENTAX SHIFT 1:3.5/28”
Parasolay (gölgelik) ......................... : Kendinden
Ürün numarası ................................ : 22565 - 22561
Odak düzleminde oluşturduğu görüntü : 24X36mm



2
Genel Konuşma Forumu / Ynt: Dünya Kadınlar Günü
« : 08 Mart, 2024, 00:01:29 »
Başımızın tacı başta Anadolu kadını olmak üzere, karanlıkları aydınlığa çeviren tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun

3
Pentax Uyumlu Objektifler / COSINA 1:1.2 55mm MC
« : 03 Mart, 2024, 13:31:33 »


        Genel amaçlı manzara, mimari, reklam fotoğrafçılığı; loş ve az ışık koşullarıyla Portre, Sanatsal ve Sahne fotoğrafçılığı için ideal bir objektiftir. Birçok marka fotoğraf makinesinin Alman distribütörü ve satıcısı COSINA firması tarafından kullanıcıya sunulmuştur. 1990-2004 yılları arasında “TOMIOKA OPTİCAL CO., LTD” tarafından Pentax-K yapıda dizayn ve imal edildiği düşünülmektedir. Pentax-K bayonet olarak Pentax SLR “Single-Lens Reflex" analog filmli fotoğraf makineleri için 24X36mm tam kare (Full frame) FF olarak dizayn edilip piyasaya sunulmuşsa da günümüz de kullanıcılar 16X24mm yarım kare (Half frame) APS-C (Advanced Photo System type-Classic ) için diğer bir deyişle 1,5 çarpanlı DSLR "Digital Single-Lens Reflex" daha yaygın kullanmaktadırlar. Optik yapısı itibariyle özel optik kalite ve yapısını kendinde barındırır. Lens kalitesi dışında en önemli özelliği basit bir bakımla uzun yıllar kullanılması ve muadillerine göre fiyat performansı forum fotoğrafçılarının gözdesi yapmıştır. Optik elemanlar parlamayı önleyici MC (Multi Coated) tekniğiyle kaplanmıştır. Filtre yuvası Ø 58mm olup focus esnasında ön optik elemanı döner yapıda olmadığından polarize ve özel efekt filtre kullanma kolaylığı vardır. Silindirik veya kare yapıdaki plastik, kauçuk ve siyah klasik metal silindirik 58mm vida parasoley ile kullanılmaktadır.
       Cosina’nın “COSINA 1:1.2 55mm MC” objektifi manuel focus yapıda, metal (Stainless steel) Pentax-K bayonetlidir, tamamen manuel yapılıdır. Pentax’ın SLR ve DSLR "Digital Single-Lens Reflex" gövdelerinde sorunsuz kullanılmaktadır. Pentax SLR ve DSLR gövdelerde “M” çekim modunda “AE-L” veya “yeşil tuş” aracılığı ile pozlama ölçümü yapılmaktadır. Portre, model, reklam ve ürün çekimlerinde doygun, iyi görüntü vermesi ve çok ideal bokeh (bulanık efekti) estetik yönden tercih edilen bir objektiftir. Perspektif yönünden insan gözünün açı ve perspektifinde olduğu ve az ışıklı ortamlarda diyafram açıklığının çok oluşu kullanıcıların tercihi yapmıştır.
       Cosina’nın “COSINA 1:1.2 55mm MC” objektifi lens grubu sabit olan objektiflerdendir, yapısı itibariyle optik bükülme veya optik yığılma yoktur. Ürettiği ve odak düzleminde oluşan görüntü kalitesi itibariyle çok güzeldir. Macro objektif olmasa da ürün çekimlerinde 1:6,7 (0.15X) büyütme oranı ve diyafram açıklığının çok fazla oluşu fotoğraf severlerin gözdesi yapmıştır. Loş ve az ışıklı ortamlarda daha rahat kullanabilme özelliğidir vardır. Günümüz kullanıcıları Portre, sanatsal ve özel efekt görüntü kaydetmede tercih etmektedir.   
      Cosina’nın “COSINA 1:1.2 55mm MC” objektifi focus ayarının yapıldığı odak noktası net ve keskin iken odak dışı görüntünün soft olarak oluşması ilginçtir. Oluşturduğu görüntü kalitesi iyi olan bu objektifin birçok firma tarafından yapılan Çözünürlük Testlerinde 1:8 diyafram değerinin en ideali olduğu tespit edilmiştir. Piyasada az bulunan alımı satımı ender olan objektiflerdendir. Cosina tarafından pazarlanan objektifin muhtemelen “Tomioka Kōgaku K.K.” (günümüzdeki adı Kyocera Optec Co., Ltd.) tarafından imal edildiği düşünülmektedir.
 
Türkiye'de 2024 yılında ortalama 2.el satış fiyatı : 6.000-TL.

Genel Özellikleri : Sabit optik gruplu ve diyafram açıklığı çok standart lens

Optik dizaynı ............................... : 6 grup 7 eleman
Diyafram yaprak sayısı ................. : 9
Diyafram açıklığı .......................... : 1:1.2 - 1:16
Asgari Netleme ............................ : 60cm
Filtre çapı .................................... : Ø 58mm.
Ağırlığı ........................................ : 326 gr. (11.5 oz)
Odak Bağlantı Mesafesi ................. : 45.46mm. (flange focal distance)
Büyütme Oranı ............................ : 1:6.67  (0.15X)
Bağlantı yapısı "bayonet" .............. : Pentax-K
Gövde rengi  ............................... : Siyah
Parasolay (gölgelik) ...................... : Ø 58mm
Odak düzleminde oluşturduğu görüntü : 24X36mm



4
Pentax-K Sabit Odaklı / SMC PENTAX-FA 1:1.4 50mm Classic
« : 25 Eylül, 2023, 02:08:41 »


       Genel çok amaçlı olduğu kadar düşük ışık koşulları ile Portre, Manzara, Sokak, Sahne ve yakın çekim ile model fotoğrafçılığı dışında özel efekt "gökkuşağı efekti" için ideal bir objektiftir. 17.Mayıs 2023 tarihinde RICOH IMAGING COMPANY,LTD tarafından 24X36mm tam kare (Full frame) ve 16X24mm (Half frame) APS-C için diğer bir deyişle 1,5 çarpanlı SLR/DSLR "Digital Single-Lens Reflex" gövdeler için kullanıcılara sunulmuştur. Optik yapısı itibariyle Pentax kategorisi lenslere göre en iyi optiğe sahiptir. Tüm diyafram değerinde keskin ve Bokeh (Bulanıklık efekti) ile dikkate değerdir. Lens kalitesi dışında en önemli özelliği kararlı hızlı netleme ile standart lens olmasıdır. Standart objektif kategorisinde olup optik bükülme ve optik yığılma yoktur. Görüntü kalitesi yüksektir. Pentax SLR ve DSLR "Digital Single-Lens Reflex" gövdelerde en iyi performans elde edilen objektiflerden biridir. Bokeh (Bulanıklık efekti) tüm diyafram değerlerinde çok iyidir. "SMC PENTAX-FA 1:1.4 50mm Classic" objektifte odak düzeltmesi olmadığından oluşturduğu görüntü insan gözüne en yakın görüntüyü oluşturur. Vida sürücü mekanizmalı auto focus bir objektiftir.
     Ricoh-Pentax’ın "SMC PENTAX-FA 1:1.4 50mm Classic" objektifi kullanıcılarının aradığı metal bayonetli KAF yapıda olan bu objektifte diyafram açıklığının çok olması ve diyafram bileziğinin oluşu tüm SLR ve DSLR gövdelerin tüm çekim modlarında kullanılabilir olması bu objektifi  çekici kılmıştır. Pentax  DSLR "Digital Single-Lens Reflex" gövdelerde görüntü açısı itibariyle (50mm=76mm)  FF (Full Frame) şablonlu görüntü sunuyor olması, portre çekimlerinde dijital kullanıcılar tarafından aranılan bir lens konumundadır. Keskinliği mükemmel olan bu objektifin yapılan Çözünürlük Testlerinde f/8 diyafram değerlerinin en ideali olduğu tespit edilmiştir.
     Ricoh-Pentax’ın "SMC PENTAX-FA 1:1.4 50mm Classic" objektifin ön elemanının üzerindeki parasoley yuvası ve "RH-RC 49mm" veya "PH-RA 49mm" standart parasoleyi ile estetik görüntüsü kullanıcıya güven vermesi açısından önemlidir. Firma tarafından kodlanmış olmasa da *Star serisi objektifler gibi kabul görmektedir. Optik elemanlar parlamayı önleyici firmanın geleneksel çok katmanlı kaplama SMC (Super Multi Coated) tekniğiyle kaplanmış; ön optik elemanını kir ve sudan korumak için florür bileşimli bir madde olan SP (Super Protective Coating) ile kaplanmıştır. Bu madde kir ve suyu itme özelliğine sahiptir. Filtre yuvası Ø 49mm olup focus esnasında ön optik elemanı döner yapıda olmadığından polarize ve özel efekt filtre kullanma kolaylığı vardır. Macro objektif olmasa da 1:6.67 (0.15X) büyütme oranına sahiptir ve yakın plan “macro” çekimlerinde çok başarılıdır.
     Ricoh-Pentax’ın “SMC PENTAX-FA 1:1.4 50mm Classic” objektifi dış dizaynı alışılmış DA/DFA serisi ve özellikle 1991 yılından beri imal edilen “SMC PENTAX-FA 1:1.4 50mm” objektiflerin konstrüksiyon yapısında oluşu dikkate değer ama hava koşullarına dayanıklı AW/WR (all weather-resistant) özelliği olmaması eksikliktir. 216 gr ağırlığında compact dizayda oluşu ile İdeal Çalışma sıcaklığı -10°C~40°C İdeal çalışma nem ortamı %85 ve aşağısı bilgisinin kullanıcıyla paylaşılması olumludur.
     Ricoh-Pentax’ın “SMC PENTAX-FA 1:1.4 50mm Classic” objektifi; ilk dizayn ve imalatı 1991 yılında Pentax "ASAHI OPTICAL CO.,LTD" tarafından yapılmış olan “SMC PENTAX-FA 1:1.4 50mm”  ile aynı kalite ve dizaynda piyasaya sürmüştür. Kullanımı ve bakımı basit olan bu objektifi, kullanıcılar çok uzun yıllar kullanabilir. 
     Ricoh-Pentax’ın “SMC PENTAX-FA 1:1.4 50mm Classic” objektifi; özel efekt gökkuşağı oluşturması ince ayar ile en açık diyafram değerlerinde (f2.8, f2, f1.4 gibi) güçlü arka ışığa karşı görüntü yakaladığında gökkuşağı parlaması olarak bilinen benzersiz görüntü efekti kaydedilebilir. Bu görüntünün kaydedilmesine yardımcı olmak amacıyla objektifle birlikte “PENTAX LF-ND16 49mm” ND (Neutral Density) filtre eklenmiştir. Bu durum tam görüntü kaydeden 24X36mm. Tam kare “FF” (Full Frame) Pentax SLR ve DSLR "Digital Single-Lens Reflex" gövdelerde söz konusudur; 16X24mm (Half frame) APS-C için diğer bir deyişle 1,5 çarpanlı SLR/DSLR "Digital Single-Lens Reflex” gövdelerde objektifin ürettiği görüntünün orta kısmını kaydettiğinden bu özellik söz konusu olmayabilir, standart objektif olarak kullanılabilir.
Not: Özel efekt en açık diyafram değerlerinde elde edileceğinden dolayı odak düzlemine gidecek ışığın azaltılması amacıyla “PENTAX LF-ND16 49mm” doğal nötr yoğunluk ND filtresi objektife ek aparat olarak sunulmuştur.

https://news.ricoh-imaging.co.jp/rim_info2/2023/20230517_038511.html

17.Mayıs 2023 tarihiden itibaren uluslararası satış fiyatı    : 377-$ (10.000-TL)

Genel Özellikleri : Sabit odaklı ve sabit gruplu auto focus özel efektli standart lens
 
Optik dizaynı ............................... : 6 grup 7 eleman
Diyafram yaprak sayısı ................. : 8 “yuvarlatılmış”
Diyafram açıklığı .......................... : 1:1.4 - 1:22
Asgari netleme ............................ : 45 cm.
Filtre çap .................................... : Ø 49 mm.
Ağırlığı ....................................... : 216 gr (7.6 oz)
Odak Bağlantı Mesafesi ................ : 45.46mm. (flange focal distance)
Büyütme Oranı ............................ : 1:6.67  (0.15X)
Bağlantı yapısı "bayonet" .............. : Pentax-KAF
Gövde rengi  ............................... : Siyah
Gövde kılıfı  ................................. : yumuşak kılıf S70-70
Parasolay (gölgelik) ...................... : RH-RC 49mm / PH-RA 49mm / PH-SA 49mm
Ön lens kapağı ............................. : O-LC 49mm
Özel ND filtre ............................... : PENTAX LF-ND16 49mm
Ürün numarası ............................. : 20800
İdeal Çalışma sıcaklığı ................... :  -10°C~40°C
İdeal çalışma nem ortamı .............. : %85 ve aşağısı
Odak düzleminde oluşturduğu görüntü : 24X36mm



5
Pentax-K Sabit Odaklı / HD PENTAX-FA 1:1.4 50mm
« : 24 Eylül, 2023, 14:48:37 »


       Genel çok amaçlı olduğu kadar düşük ışık koşulları ile Portre, Sahne ve yakın çekim ile model fotoğrafçılığı için ideal bir objektiftir. 17.Mayıs 2023 tarihinde RICOH IMAGING COMPANY,LTD tarafından 24X36mm tam kare (Full frame) ve 16X24mm (Half frame) APS-C için diğer bir deyişle 1,5 çarpanlı SLR/DSLR "Digital Single-Lens Reflex" gövdeler için kullanıcılara sunulmuştur. Optik yapısı itibariyle Pentax kategorisi lenslere göre en iyi optiğe sahiptir. Tüm diyafram değerinde keskin ve Bokeh (Bulanıklık efekti) ile dikkate değerdir. Lens kalitesi dışında en önemli özelliği kararlı hızlı netleme ile standart lens olmasıdır. Standart objektif kategorisinde olup optik bükülme ve optik yığılma yoktur. Görüntü kalitesi yüksektir. Pentax SLR ve DSLR "Digital Single-Lens Reflex" gövdelerde en iyi performans elde edilen objektiflerden biridir. Bokeh (Bulanıklık efekti) tüm diyafram değerlerinde çok iyidir. "HD PENTAX-FA 1:1.4 50mm" objektifte odak düzeltmesi olmadığından oluşturduğu görüntü insan gözüne en yakın görüntüyü oluşturur. Vida sürücü mekanizmalı auto focus bir objektiftir.
     Ricoh-Pentax’ın "HD PENTAX-FA 1:1.4 50mm" objektifi kullanıcılarının aradığı metal bayonetli KAF yapıda olan bu objektifte diyafram açıklığının çok olması ve diyafram bileziğinin oluşu tüm SLR ve DSLR gövdelerin tüm çekim modlarında kullanılabilir olması bu objektifi  çekici kılmıştır. Pentax  DSLR "Digital Single-Lens Reflex" gövdelerde görüntü açısı itibariyle (50mm=76mm)  FF (Full Frame) şablonlu görüntü sunuyor olması, portre çekimlerinde dijital kullanıcılar tarafından aranılan bir lens konumundadır. Keskinliği mükemmel olan bu objektifin yapılan Çözünürlük Testlerinde f/8 diyafram değerlerinin en ideali olduğu tespit edilmiştir.
     Ricoh-Pentax’ın "HD PENTAX-FA 1:1.4 50mm" objektifin ön elemanının üzerindeki parasoley yuvası ve "RH-RC 49mm" standart parasoleyi ile estetik görüntüsü kullanıcıya güven vermesi açısından önemlidir. Firma tarafından kodlanmış olmasa da *Star serisi objektifler gibi kabul görmektedir. Optik elemanlar parlamayı önleyici firmanın yeni geliştirdiği yüksek dereceli çok katmanlı kaplama HD (High Definition) tekniğiyle kaplanmış; ön optik elemanını kir ve sudan korumak için florür bileşimli bir madde olan SP (Super Protective Coating) ile kaplanmıştır. Bu madde kir ve suyu itme özelliğine sahiptir. Filtre yuvası Ø 49mm olup focus esnasında ön optik elemanı döner yapıda olmadığından polarize ve özel efekt filtre kullanma kolaylığı vardır. Macro objektif olmasa da 1:6.67 (0.15X) büyütme oranına sahiptir ve yakın plan “macro” çekimlerinde çok başarılıdır.
     Ricoh-Pentax’ın “HD PENTAX-FA 1:1.4 50mm” objektifi dış dizaynı alışılmış DA/DFA serisi objektifleri konstrüksiyon yapısında oluşu dikkate değer ama hava koşullarına dayanıklı AW/WR (all weather-resistant) özelliği olmaması eksikliktir. 223gr ağırlığında compact dizayda oluşu ile İdeal Çalışma sıcaklığı -10°C~40°C İdeal çalışma nem ortamı %85 ve aşağısı bilgisinin kullanıcıyla paylaşılması olumludur.
     Ricoh-Pentax’ın “HD PENTAX-FA 1:1.4 50mm” objektifi; ilk dizayn ve imalatı 1991 yılında Pentax "ASAHI OPTICAL CO.,LTD" tarafından yapılmış olan “SMC PENTAX-FA 1:1.4 50mm”  ile aynı kalite ve dizaynda piyasaya sürmüştür. Kullanımı ve bakımı basit olan bu objektifi kullanıcılar çok uzun yıllar kullanabilir.

https://news.ricoh-imaging.co.jp/rim_info2/2023/20230517_038511.html

17.Mayıs 2023 tarihiden itibaren uluslararası satış fiyatı    : 347-$ (9000-TL)

Genel Özellikleri : Sabit odaklı ve sabit gruplu auto focus standart lens
 
Optik dizaynı ............................... : 6 grup 7 eleman
Diyafram yaprak sayısı ................. : 8 “yuvarlatılmış”
Diyafram açıklığı .......................... : 1:1.4 - 1:22
Asgari netleme ............................ : 45 cm.
Filtre çap .................................... : Ø 49 mm.
Ağırlığı ....................................... : 223 gr (7.9 oz)
Odak Bağlantı Mesafesi ................ : 45.46mm. (flange focal distance)
Büyütme Oranı ............................ : 1:6.67  (0.15X)
Bağlantı yapısı "bayonet" .............. : Pentax-KAF
Gövde rengi  ............................... : Siyah
Gövde kılıfı  ................................. : yumuşak kılıf S70-70
Parasolay (gölgelik) ...................... : RH-RC 49mm / PH-RA 49mm / PH-SA 49mm
Ön lens kapağı ............................. : O-LC 49mm
Ürün numarası ............................. : 20790
İdeal Çalışma sıcaklığı ................... :  -10°C~40°C
İdeal çalışma nem ortamı .............. : %85 ve aşağısı
Odak düzleminde oluşturduğu görüntü : 24X36mm



6
Genel Konuşma Forumu / Pentax yeni filmli fotoğraf makinesi
« : 23 Aralık, 2022, 12:13:22 »
     Rıcoh-Pentax film tabanlı fotoğraf makinesi üretimi ile ilgili 20 Aralık 2022 tarihinde bir duyuru yayınladı. Özellikle Japonya’da yapılan anketlerde %20 oranında kullanıcı analog filmli fotoğraf kullandığını tespit ettiğinden yeni bir model Pentax filmli fotoğraf makinesi üretmek için teknik ekip oluşturduğu ve filmli fotoğraf makinesi kullanıcılarına sürpriz yapmak istiyor.

https://news.ricoh-imaging.co.jp/rim_info2/2022/20221220_037861.html

     Türkiye’de yeni ve hevesli fotoğraf makinesi kullanıcıları, film tedariki dışında çekim sonrasında film banyo ve kimyasallarına ulaşmak zorluğundan dolayı hevesleri kırılmakta bunun sonucunda dijital fotoğrafçılığa yönelmektedir. Fotoğraf makinesi dışında alt yapısını yaygınlaştırma en büyük beklentimizdir.   

7
Hatay / Ynt: Hatay (Antakya) Tanıtım Belgeseli
« : 03 Aralık, 2022, 11:59:03 »
Bazen kişiler yaşadığı yeri belgesel çekimlerinden tanıyor veya hatırlıyor

https://www.youtube.com/watch?v=AS0ZfxzcPls


8
Aksesuar / Ynt: PENTAX K5 ŞARJ CİHAZI
« : 29 Kasım, 2022, 12:38:06 »
Ben tahmini satış fiyatını fikir açısından belirtmek istedim, doğal olarak her kişi veya firma bir fiyat belirleyebilir.

Uluslararası ebay satış sitesinde kargo dahil 15.88 + 1.99 = 17.87$ (335-TL)
https://www.ebay.co.uk/itm/313286232631

Yurtdışı ile uğraşmak istemiyorsanız, sahibinden.com sitesinde kullanılmamış yeni olarak 500-TL fiyatla edinebilirsiniz.
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-fotograf-kamera-aksesuarlar-pentax-k-bc90e-sarj-aleti-d-li90-batarya-icin-orijinal-urun-1009267920/detay

Ama tecrübeme dayanarak yan sanayi şarj aleti veya ikinci el almanızı tavsiye ederim. Çünkü şarj etme işlevi dışında bir özelliği yok. Değişik markalarda piyasada mevcut, markası ne olursa olsun çalışır vaziyette en ucuzu almanızı tavsiye ederim.

9
Genel Konuşma Forumu / Ynt: Sevgili Örtmenim
« : 24 Kasım, 2022, 15:57:30 »
Toplum bireyleri için her türlü fedakarlık abidesi olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.

10
Aksesuar / Ynt: PENTAX K5 ŞARJ CİHAZI
« : 24 Kasım, 2022, 12:19:48 »

PENTAX K-5 DSLR gövdenin Pentax D-LI90 pilinin orjinal şarj cihazı Pentax D-BC90 olarak ikinci el 200-TL fiyatla piyasada bulabileceğinizi tahmin ediyorum. Eğer yeni kullanılmamış arıyorsanız 600-TL civarında bulabilirsiniz.
Yan sanayi şarj aleti veya ikinci el almanızı tavsiye ederim. Çünkü şarj etme işlevi dışında bir özelliği yok. Değişik markalarda piyasada mevcut, markası ne olursa olsun çalışır vaziyette en ucuzu almanızı tavsiye ederim.   

11
Pentax DSLR Fotoğraf Makinaları / PENTAX KF
« : 10 Kasım, 2022, 15:51:50 »


PENTAX - RICOH IMAGING COMPANY, LTD. tarafından bugün 10 Kasım 2022 tarihinde PENTAX KF modeli "15.6X23.5mm" sensörlü DSLR "Digital Single-Lens Reflex" gövdeyi kullanıcıya sundu. "PENTAX KF + SMC PENTAX-DAL 1:3.5-5.6 18-55mm AL WR" olarak 950-$ fiyatla Siyah - Kristal Mavi - Kristal Beyaz üç renk seçenekleriyle kullanıcıyla buluşuyor. Teknik özellikleri ve incelikleri aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.
https://news.ricoh-imaging.co.jp/rim_info2/2022/20221110_037683.html


12
Genel Konuşma Forumu / Ynt: 10 Kasım 1938
« : 10 Kasım, 2022, 07:55:56 »
Ulu önder, Ruhun şad olsun, Seni çok arıyoruz ve saygı sevgiyle anıyoruz.

13
Genel Konuşma Forumu / İSTANBUL MARATONU
« : 05 Kasım, 2022, 15:49:05 »
İlk olarak 1979 yılında bir grup Alman turistin girişimiyle gerçekleşen ve yarın 44. gerçekleşecek olan İSTANBUL AVRASYA MARATONU'na katılacak olan forum üyesi ve fotoğraf severlerin ilginç ve güzel görüntü paylaşımlarını bekliyoruz.

14
Genel Konuşma Forumu / Ynt: Cumhuriyet Bayramı
« : 29 Ekim, 2022, 09:00:26 »
Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm TC kuruluş kadrosunu şükranla ve saygıyla anıyorum. Cumhuriyetimizin 99.yılı kutlu olsun.

15
Genel Teknik Yardım / Ynt: Pentax zx-50 pil sorunu
« : 20 Ekim, 2022, 13:49:28 »
   Avrupa piyasası için PENTAX MZ-50 ve Amerika piyasası için PENTAX ZX-50 adı ile üretilen filmli fotoğraf makinesi için 2 adet "CR2" model pil veya gripli ise 4 adet kalem pil ile iyi çalışan bir gövde. Ama maalesef yurdumuz piyasası eski veya tarihi geçmiş pil deposu haline geldiğinden bende bu sıkıntıları yaşıyorum.
   Yeni veya kaliteli özel pil bulabilirseniz sorunsuz kullanabilirsiniz ama yaygın olarak marketlerde satılan pillere güvenmeyin, pil yüke bindiğinde iki üç poz sonra bitiyor.

Sayfa: [1] 2 3 ... 170