İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - selluka

Sayfa: [1] 2 3
1
Genel Fotoğraf Paylaşımı / Ynt: Orhan Özel - Vizörümden
« : 22 Nisan, 2016, 11:41:04 »
Orhan bey selamlar. Manisa da mı yaşıyorsunuz?

2
Ablanızı ve eşini tebrik ederim. Allah bir ömür mesut etsin. Soldaki fotoğraf için söyleyebileceğim fazla bir şey yok ama sağdaki fotoğrafta gözüme çarpan bazı sıkıntılar var. İlki gelinle damadın farklı yönlere bakması. (farklı yüz ifadeleriyle farklı yönlere bakıyorlar günlük bir fotoğraf için çok sorun olmayabilir ama gelin damat fotoğraflarında bence gelinle damadın uyumluluğu önemli) İkinci olarak bence arka plan yeterince sade değil. Sol üstteki pencere çok fazla yer kaplamış ve dikkat dağıtıyor. Hem arka taraftaki  duvar üzerindeki boya parçasının ten rengine çok yakın olması hem de duvarın üst kısmının beyaz olması nedeniyle gelin (model) arka fona çok yapışmış. Modellerin biraz daha öne alınarak daha düşük diyafram değerleri ile çekilmiş arka planı daha flu bir fotoğrafı tercih ederdim. Not1: Düğün dış çekim fotoğrafları genelde düğün günü çok kısa zaman ve koşuşturma içinde çekiliyor o yüzden her şeyin kuralına uygun olması çok zor biliyorum. Not2: Renkler ve zevkler tartışılmaz, sanatta genel geçer doğrular yoktur bizimkisi sadece fikir beyanıdır.  :)

3
Genel Film Dünyası / Ynt: Banyo + Tarama + Baskı
« : 21 Mart, 2016, 11:20:54 »
Parasını geçtim artık yapan yer bulmak bile zor. Manisada banyo yapan bir iki dükyan var. Gerisi ya kabul etmiyor ya da İzmir e gönderiyor filmleri banyo için. Siyah beyaz banyo dediğinizde insanlar  boş boş yüzünüze bakıyor

4
Daniska kimdir tanımam, burada yazılanların haricinde özelden başka bir tartışma geçti mi bilmiyorum ama sırf burada yazılanlar yüzünden banlandıysa ağır olmuş. Konuşmalarında banlanmayı gerektirecek hakaret vs. yok.

5
Niye boyle bir isim koymus acaba?

Bu bana yillar once fotokritikte yapilan bir tepki olayini hatirlatti.

Sanal tanidiklar bir birlerinin sacma fotograflarini + layarak gunun fotografi yapiyorlardi.

Donanim forum basta olmak uzere bazi platformlardan kullanicilar anlasip, bir armut -galiba- fotografini gunun fotografi yapmislardi.

HTC One mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

en güzeli İnci sözlükçülerin yaptığıydı  :)

6
Etkinlikler / Ynt: PentaxTürk Yeniyıl Çekilişi
« : 08 Ocak, 2016, 01:03:49 »
Güzel bir uygulamaydı. Kazananlara iyi günlerde kullanmalarını dilerim.

7
Fotoğraf Teknikleri / Ynt: Ara Güler ve Fotoğraf Sanatı
« : 02 Ocak, 2016, 23:40:32 »
Ekipman olarak (günümüze kıyasla) şanssız bir nesil oldukları doğrudur ama diğer açılardan bakıldığında bence son derece şanslılardı. Bu sadece Ara Güler için değil dönemin tüm fotoğrafçıları için geçerli. Ara Gülerin "İnsansız fotoğraf olmaz" dediği insan unsurunu onun dönemindeki kadar saf ve önyargısız olarak objektif karşısına geçirmek neredeyse imkansız. Bugün amatör sokak fotoğrafçılığı (hatta Ara Gülerin kendini tanımladığı meslek olarak "foto muhabirliği") (özellikle bizim ülkemizde) ya sürekli dayak yeme tehlikesi altında yapılabiliyor ya da insanlara kötü niyetli olmadığınızı anlatmaktan yorulduğunuz bir iş haline gelip amacını unutturuyor. Kompozisyonları etkileyen bir diğer nokta ise sadelik. Ne İstanbul ne de başka bir şehir o eski fotoğraflardaki gibi sade değil. Her yerde arabalar, her yerde klima üniteleri, her yerde çanak antenler çerçevelerinizin içine almak istemeyeceğiniz bir sürü şey... Neyse konu uzar, özetle her dönemin diğerine göre avantajları ve dezavantajları var. Ara Güler bugün fotoğraf çekmeye yeni başlamış olsaydı gene harika işler çıkaracağına eminim ama bu kalabalıkta aradan ne kadar sıyrılırdı onu kestiremiyorum.

8
Etkinlikler / Ynt: PentaxTürk Yeniyıl Çekilişi
« : 01 Ocak, 2016, 21:21:30 »
Katıldım o zaman. Herkese mutlu yıllar...

9
Pentax DSLR Fotoğraf Makinaları / Ynt: K10d ve canon 1200d
« : 03 Haziran, 2015, 15:13:53 »
İyi ışıkta ve Raw çekmeniz kaydıyla hala K10D derim. Ama sizinde söylediğiniz gibi iso başarısı  kötüdür. 1200d kullanmadım ama iso başarısının daha iyi olduğunu tahmin ediyorum.

10
Hala alınır ama hala gözü kapalı alınmaz. K10D'yle ilgili bu sitede de ve diğer sitelerde çok bilgi var iyi araştırın artılarını ve eksilerini iyi tartın. Evet K10D bir efsanedir ama zamanının efsanesidir. Evet fotoğrafı makinenin arkasındaki çeker ama af hızı iso başarısı gibi temel konular öyle yada böyle çekim esnasında fotoğrafçıyı sınırlandıran alanlardır. Kendi fotoğraf çekme alışkanlıklarınız doğrultusunda değerlendirme yapmalısınız. K10D hakkındaki kendi fikrim ise özetle iyi ışık ve doğru bir elde harika sonuçlar çıkartır. Ama yetersiz ışık koşullarında (400ün üzerinde ki kötü iso performansıyla) kötüdür. Not:K10D kullanıcısıyım. 6 yıldır tek makinemdir. Dostumdur, arkadaşımdır, kardeşimdir. :)

11
Şu işi birde Manisa'da yapacak babayiğitler çıksa Koca Manisa'da bir tane fotoğraf derneği yok (en azından benim bildiğim, aktif olarak çalışan).  :(

12
Bendekinin netlik halkası biraz zor dönüyor. Çözüm için illa sökmek mi gerekir? Daha önce uğraşan var mıdır acaba?

13
Bu yeni başlayanlarda ki zoom aşkı beni öldürecek :) (muhtemelen bende öyleydim) Hem manzara hem zoom hem makro istiyosun. Birde üstüne  250 tlyi geçmesin istiyosun. Bu isteklerinin hepsine bu paraya aynı anda kavuşman imkansız gibi bir şey. O zaman söyle yap: http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/topic,5583.0.html bu linkteki 70-300 sigmayı al zoom yap makro çek birde yanına 18-55 al manzara çek.








 

14
50mm den başlayan zoom objektifin (özlleikle yeni başlayan bir fotoğrafçı için) tak gez lensi olabileceğini düşünmüyorum. bütçeniz yetiyorsa benim favorim tamron 28-75 tir. çok çok iyi olmasada makro özelliğide vardır. daha geniş açı isterseniz tamron 17-50 ya da sigma 17-70 bütçem yetmez diyorsanız pentaxın 18-55 leri kötü objektif değildir.

15
Satıştaki ürünün daha önce satılan fiyatlarının kolayca görülebilmesi çok işe yarardı. Örneğin K5 için satış ilanı açılmış olsun. Daha önce sitede satışı tamamlanmış beş adet k5 in satış fiyatlarının sıralanması hem alıcı hemde satıcı için referans fiyat oluşması açısından iyi olurdu diye düşünüyorum. Ayrıca işlemi tamamlanan satılık ilanları belli süre silinmesin (mesela iki yıl), bazı ilanlarda satış tamamlanınca ilandaki fiyat bölümü yerine satıldı yazıyor bununda engellenirse iyi olur diye düşünüyorum.

Bir diğer konuda, Alınık satılık bölümünün daha detaylı katogorilere ayrılması gerekiyor. Kolay gelsin...

Sayfa: [1] 2 3