İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - igexcellent

Sayfa: [1]
1
Atilla hoca iyidir.. Hele transporteriyle beraber tam karizmadır... Adamda sanatçı ruhu var canım...

2
Herkese merhaba. :)

Bu mutlu haberi sizlerle paylaşmak istedim.

Öğrenime devam ettiğim üniversite bünyesinde yeni bir topluluk kurdum. "FOTOĞRAFÇILIK TOPLULUĞU" uygun görülmedi. "PENTAX TARAFTAR TOPLULUĞU" uygun görülmedi. Bende resmi isim "PENTA-X TOPLULUĞU" olarak kullanmaya başlayacağım. Ki zaten bu isim sadece resim yazışmalarda kullanılacak. Diğer her etkinlikte "FOTOĞRAFÇILIK TOPLULUĞU" adında faaliyet göstereceğiz.

Sosyal grup bölümümüzde de zaten grubu kurdum. Aktiviteleri takip edebilirsiniz.



www.auft2013.com
www.facebook.com/auft2013


Vay bee.. İleflisin sende haa... Fotoğraf atölyesinde hangi hocalar var ?

3
iş amaçlı kullanacaksanız pentaxı ciddi bir satış potansiyeli olunca düşünün lens aksesuar vs bulmak zorken bir arızada işten olursunuz ayları bulabiliyor

Piyasasının biraz sıkıntılı olması beni de düşündürmüyor değil. Fakat K-5 ağır koşullara dayanıklı bir makine olduğundan bu konuda beni biraz rahatlatıyor. Zaten dikkatli bir kullanımla minimum 5 yıl gibi bir süre sorunsuz çalışabiliyor makineler. Tabi bir noktada elektronik işi biraz dikkat biraz da şans meselesi..

4
hocm ozaman 60D yi unutun derim. hav koşullarına dayanıklı değil diye biliyorum. 5d mark , d300 full frame makine onların katagorileri farklı. siz o zamanen güzeli k-5 II veya IIs te yada d7000 de yoğunlaşın derim. IIs de filtre olmadığı için  moire hatası oluşuyormuş. forumda bununla ilgili tartışma konuları var zaten.

60D almak gibi bir niyetim şu anda yok zaten. Onu sadece alternatif olarak düşünüyorum hani K-5 IIs' in piyasaya çıkış tarihine göre. Moire hatası olduğunu bende duydum ama tahmin ediyorum bir çözüm  bulacaklardır ona da bir lens filtresi veya başka bir seçenekle diye..

5
arkadaşım acizane bende fikrimi beyan etmek istedim. canon 60d yerine 7d yi düşünün derim. hava koşullarına dayanıklı olması nedenyle. yinede k-5 derim. amerikadan ucuz elde edebiliyorsunuz tabi gelecek kmseyi bulabilirseniz.

Öneriniz için teşekkür ederim. Fakat yeni bir işe başladığımızdan bütçeyi 7D alacak kadar zorlayamıyorum. Şu anda tüm şartları zorlayarak en fazla 3000 gibi bir şey verebiliyorum. İlerleyen zamanlarda diğer makineler belki olabilir...

6
Sanıyorum K-5 II veya IIs için size telefonda bilgi verebilirler. e-bay, Adorama, B&H gibi yabancı sitelerde var olduğnu biliyorum ama  18-55 + Body kit getirtecekseniz (normal ithalat yoluyla) gümrük dahil büyük ihtimalle bütçenizin üstüne çıkabilir.
Çok acil değil ise bekleyin derim. NAR getirdiği zaman da (umarım yanılıyorumdur) bütçeyi aşması muhtemel ama en azından taksitle alma şansınız olur.
Eğer acil makina ihtiyacınız var ise K-5 zaten iyi bir seçenek. Tabi yaptığınız işe göre  fiyat performans açısından sizi tatmin edebilecek diğer markaları incelemekte de fayda var. Örneğin bir foto muhabiri ağabeyim hem 5D hem de G10 kullanıyor, bir diğeri D300, bir başkası da D3.

K-5 ten yana bir sıkıntı yok. Sıkıntı sadece şurada K5 IIs yurt dışında satışta şu anda. Şimdi K-5 alırsam 1-3 ay arası gibi bir süre zarfında 2s Türkiye'de satışa sunulursa sıfır alacağım makinenin hem bir üst sürümü dururken eski sürümünü almış olacağım hem de muhakkak daha yüksek bir fiyattan almış olacağım. Tabi bu söylediğim üst modelin ne zaman çıkacağına bağlı. Diğer makinelere de gelince 5d, d300 gibi makineler hem fiyat olarak pahalı hem de kullanım olarak biraz dikkat edilmesi gereken malzemeler. Benim istediğim makine ilk başta da söylediğim gibi her koşulda işimi görebilecek ve seri bir makine olacak. Baktığım zaman bunu da uygun fiyatlı olarak bir tek Pentax'ta bulabiliyorum. Pentax Türkiye distribütörünün bu konuda biraz aydınlatıcı olması ve  acil olarak K-5 IIs'in Türkiye'de ne zaman satışa sunulacağını açıklaması lazım.

7
Arkadaşlar herkese merhaba. Foruma yeni üye oldum sizlerden bazı konularda yardım istiyorum. Mesleğim dolayısıyla yeni bir makineye ihtiyacım var. Daha önce Nikon D90 ve  Canon 550D, 60D kullandım. Bu makineler çalıştığım iş yerlerine aitti.  İş yerinden ayrıldım ve yeni bir yerde çalışmaya başladım. Tabi burada bana bir fotoğraf makinesi lazım oldu. Piyasada bir araştırma yaptım. Fiyat/fayda olarak en uygun makinenin Pentax K-5 olduğunu gördüm. Şimdi sizden yardım istediğim nokta şu:

1: K-5 IIs Türkiye'de satışta olan bir makine mi ? Eğer satışta ise nereden bulabilirim (Sıfır makine)

2: Eğer bu makine Türkiye'de satışta değilse bir kaç aya Türkiye'de de satışa sunulur mu ? Bu doğrultu da hareket edeceğim ya da tekrar nikon - canon arasında değerlendirme yapmam gerekecek.

(Ha bu arada gazeteciyim pentax tercih etmemdeki en büyük sebep fiyat ve performans olarak 60d ve d7000 standartlarının üzerinde bir makine olarak görüyorum K-5'i. Şu anki durum itibariyle en fazla 3000 TL ayırabilirim bu iş için.  Makineyi her şartta kullanabilmeliyim.)

Sayfa: [1]