İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - gleam

Sayfa: [1] 2 3 ... 17
2
Benim ihtiyacım yok param da yok :) ama deli gibi merak ediyorum şu 70-200 lensleri. Yaza doğru bulurrsam alacam bitane :)
Kollarına güvenen varsa alsın gerçekten fotoğrafa boyut katan lensler ama uzun süre gezildiğinde hakikaten yorar.Ancak fotoğraf kalitelerini düşünmenize gerek yok gerçekten iyiler ister sigma ister tamron olsun.

3
Aynasızın kralı'nın fuji xe-2 ve xt1 modelleri olduğunu düşünüyorum.Şu vizörsüz dangalak modellere hiç bakmayın derim ama seçim tabii ki
sizin olacak.Biliyorum yav bana pentax önersenize ben zaten fujiyi biliyorum diyeceksiniz.Ama boşa fanatiklik yapmaya gerek yok.Sizin elinizdeki makineyi aratmayacak kaliteye aynasız dünyasında şimdilik fuji sahip.Pentax'ta k01 var foto ve video kalitesi çok iyi ancak tasarım olarak bir aynasız için fazla büyük ve vizörde yok.Ama nex alacağınıza K01 alın derim daha ucuza gelir ve üzerinde gelen 40 mm 2.8 çok iyi bir lens.

4
Pentax’tan Haberler, Pentax Söylentileri / Ynt: Medium Format
« : 11 Aralık, 2014, 02:06:03 »
Selamlar:
Bu forumda yüksek ihtimal pentax 645D yada 645Z harici fazla öneri çıkmaz.En nihayetinde çoğumuz orta format görmedik bile ama pentax bu konuda çok başarılı onu hepimiz biliyoruz.Birde pentax kullanım kolaylığı ile her zaman favorim olmuştur.orta formattada tuş dizilimi hemen hemen aynı şekilde birde 645z'nin ekran hareketli olduğu için bazı çekimlerde çok işe yarayabilir.Birde fiyat olayı var tabii ki :) Pentax daha ucuzdur.Hasselblad h5d-60 modelinin fiyatı 80mm 2.8 objektif ile beraber 37.000 dolar.h4d-40 yaklaşık 20.000 dolar.Pentax 645z fiyatı sadece gövde 8500 dolar.645d ise 5000 dolar civarında pentaxın 90mm 2.8 lenside 4500 dolar civarı yani her türlü pentax ucuz ama kalitelidir.Tabii ki bir ev parası vermeyi gözünüze kestiriyorsanız bir hasselblad seti yada leica s2 ile bir set deneyebilirsiniz.Leicanın sadece gövdesi 25.000 dolar lensleride 7500 dolar civarından başlıyor. :D :D :D Seçim sizin.

5
Pentax K-5 II / Ynt: Pentax k-5 mi k-5 ii mi k-5 iis mi?
« : 10 Aralık, 2014, 23:06:15 »
Forumlarda okuduğuma göre 16-45 e göre neredeyse 16-50 nin netlik sağlamadığı ve fiyatıda göz önünde bulundurucak olursak genel kanı bu iki lens arasında 16-45 deniyor.  Bu nedenle 16-50 yi en başta elemiştim  ;)





***  Bence bu doğru bir tespit değil. 16-50mm'deki keskinlik, f2.8... v.s. önemsenecek oranda farlılık yaratıyor.
    * Fiat olarak 16-45mm'yi katlıyor doğru ama imkanı olan kullansın diye düşünüyorum.
Hiç 16-50 kulanmasamda günay abi'ye katılıyorum.Ayrıca bu lensleri dizayn edenler salak değiller.Baz alınacak bir sürü teknik değer ve özellik varken forumlarda çıplak gözle yapılan inceleme ve yorumlara kanmamak lazım.16-50'nin şanssızlığı piyada bir miktar kötü kopyasının olmasıdır.

6
Genel Konuşma Forumu / Ynt: Haberiniz Var Mı?
« : 09 Aralık, 2014, 15:33:14 »
Getiren arkadaş olursa hocam gibi bende almayı düşünürüm hatta birşey mani olmazsa alırım :D
Elime bir fırsat geçti adoramadan aldım bir tane ama büyük ihtimal bende kalacak  ;)
17-70 satılmadığı için muhtemelen pentax'la devam edicem.Bu arada iyi ki satılmadı demiyorda değilim.  :) :)

7
Pentax K-5 II / Ynt: Pentax k-5 mi k-5 ii mi k-5 iis mi?
« : 09 Aralık, 2014, 11:59:50 »
*** Her iki lenside kullandım, çok da memnundum. 16-45mm'yi uzun süre kullandım, geniş açıda (sanırım 16-24mm arası olmalı) flaşlı çekimlerde alt kısımda gölge çıkıyordu. Fotoğraf olarak her iki lensin çok yakın sonuçlar verdiğini gördüm. Tercih yapmak hakikaten zor, 70mm'ye kadar uzanmasından dolayı 17-70mm'yi seçerdim diye düşünüyorum...   ;)
K5 2s ve 17_70 ikilisi yüzünden pentaxtan vazgeçememiştim. Şimdi tekrar pentax alırsam 17-70 banko lensim olucak. Tabii para çoksa 16_50 kullanmak dahada iyi olurdu. :)

8
Pentax K-5 II / Ynt: Pentax k-5 mi k-5 ii mi k-5 iis mi?
« : 08 Aralık, 2014, 00:53:36 »
Tak gez olarak 16-45 ve 17-70 pentaxı öneririm.
portre için çok fazla şey söylenebilir.Ama bulduğunuz bütün 50mm ler çok iyi sonuç verecektir.Şahsen bulursanız
FA 50MM 1,7 benim kişisel tercihim olur.Ama dediğim gibi diğerleride çok iyiler.

10
Pentax K-5 II / Ynt: Pentax k-5 mi k-5 ii mi k-5 iis mi?
« : 07 Aralık, 2014, 22:35:49 »
tekrar merhaba arkadaşlar. üzgün, bitkin, umutsuz olarak geri döndüm  :-\

hayyam da, diğer pasajlar da, doğubank ta aradım taradım girmediğim dükkan kalmadı 1 tane pentax makine bulamadım. 1 tane mi cihaz olmaz ya, inanın çok yıkıldım. makinayı geç lens bile gözüme ilişmedi. canon, nikon sürüsüne bereket zaten, onları geçtim olympus, lumix ler bile her yerde varken 1 tane pentax bulamadım  :-\  pentax diye bir makine hiç üretilmemiş, şehir efsanesiymiş gibiydi sanki. ne yalan söyliyim bi anda soğumadım değil pentax arayışından.

bir anda kendimi farklı makine arayışında buldum  ::) ama gönül bu ya, bir yanım hep illede pentax dedi  ???  ama bulması zor bir makina ve bunun daha lensi var. önceki satışlara bakıyorum çok nadiren satışlar olmuş. sıfır cihaz almayı düşünmüyorum. kaldı ki şahsi düşüncem; sıfır pentax k5 ii alana kadar ikinci el nikon d700 alırım diyorum. ama ne pentax k5 ii ye vericek ne de d700 ikinci eline vericek maddi açıdayım.

kendime k5 ii ve eşime de pentax k30 almayı düşünüyordum. lensleri de ortak kullanırız diyordum (portre ve zoom). 4000 tl civarına çok rahat yapabilirim diyordum yani. şimdi sanki kendime canon 60d ve eşimede 650d alsam diyorum. ama gönlüm pentax ta.. ne yapsam bilemedim. gümrüğe takılmasa amazondan alıcaksın riske girip ama risk işte. trt nin "sen olsan ne yapardın?" program ismi modundayım  :D
Aşk zordur :)  :)
Hayyam işini kafaya takmaya gerek yok. Hep böyleydi zaten
Ayrıca yurtdışından zaman zaman çok fazla makine geldiği olmuştur. Piyasa bu ve diğer forumda açılan ilanlar üzerinden yürür. Böyle olması aslında sağlıklıdır. Yeterince sabredersiniz almak istediğiniz makine 60 d den çok daha yukarıda bir kaliteye sahiptir. Biraz sabır, :)

11
Genel Konuşma Forumu / Ynt: Fotoğraflarla Halife ve Ailesi
« : 06 Aralık, 2014, 16:52:24 »
Konuya birazcık uzunca bir cevap yazdım ama göndermedim, çünkü başlıkta yazılanlar üzüm yemekten bağcı dövmeye dönüştü. Vedib beyle aynı düşünceleri paylaşıyorum. Kantarın topuzunu kaçırmış olabilir ama bence haklıdır. Bir millete peygamber gönderildiği için o millete saygı duymamız gerektiğini söyleyen bir kişi ancak militanlık yapıyor olabilir. Peygamberin döneminde yapılmış resimleri sonra ki dönemlerde siyah boya ile sansüre uğramıştır. Bu resimlerin sansüre uğramamış kopyalarıda mevcuttur, internetten aratarak rahatlıkla bulabilirsiniz. Milliyetçi gerici ve bağnaz arap toplumunun kültürsüzlüğünü, yobazlığını ve gericiliğini savunmak kabul etmek veya başkalarına zorlayarak diretmek İslam değildir. Örnekte tepedeki linkte mevcut "İslam halifesi ve ailesinin fotoğrafları"
Bağnazlık ve yobazlık sizin gibilerin hasletidir.
Klasik islam düşmanısınız. Arap kültürünü beğenmeyebilirsiniz.
Ama kültürümüz diğerlerinden olduğu gibi oradan da etkilenmiştir. Etkilenecektir ve sizin gibi düşünen azınlık bir kaç kişi buna engel olamayacaktır. Sizde avrupa hayranı olarak kendinizi medeni. kültürlü ve üst seviye insan zannetmeye devam edeceksiniz. Yazıkkkk!!!

12
Genel Konuşma Forumu / Ynt: Fotoğraflarla Halife ve Ailesi
« : 06 Aralık, 2014, 16:44:24 »
Vedib bey,Konuyu ilk açtığınızda dahi saldırgan ve suçlayan bir cümle kurmanıza rağmen,büyük bir pişkinlikle paspal,militan kelimeleri kullnmanıza rağmen hala karşınızdaki insanları saldırganlıkla suçlaya biliyorsunuz.Konunun başından beri sizi anlamaya ve saygı içersinde ithamlarınıza cevap vermeye çalıştım ama görünen o ki sizin gibi bir fikri sabit ile varılacak bir yer yok.....
Maxilla,
Arada bana giydirmişler ben kaçırmışım. Şimdi gördüm verdiğin cevabı çok teşekkür ederim. Şu son yorumunuda katılıyorum.Vedib bey ve onun gibilerin yıllardır yaptığı şey budur. Hiç bir bilgi sahibi olmadıkları halde islam hakkında ahkam keserler. Herkes onların istediği kalıba girmelidir. Hatta islamın nasıl yaşanacağınada onlar karar verirler. Halifelik makamını ilga edip tüm dünya müslümanlarını öksüz bırakan zihniyetin hayranı birisi  şimdi son halifenin yaşam tarzını müslümanlara örnek gösteriyor. Ayakta alkışlıyorum!!!!

13
Genel Konuşma Forumu / Ynt: Fotoğraflarla Halife ve Ailesi
« : 06 Aralık, 2014, 14:33:12 »
Kimse kimseyi aptal yerine koymasın yeter. Paylaşımın ne amaçla yapıldığı ortadadır. Kişinin kendi göz zevki uğruna dini bir makamın temsilcisinide örnek göstererek (ne kadar temsil edebilmiş tartışılır) diğerlerini sırf giyim şekillerini
 benimsemediği için paspallık'la suçlaması ve sonrasında da
Yaptığı arapçılık tanımlaması gerçek niyetini apaçık ortaya koymuştur. Konu üzerine daha çok yazılacak şey var da değmez diye yazmıyorum. Ancak şunu unutmayın ge eli müslüman bir toplumda yaşıyoruz. Çoğumuz bende dahil olmak üzere asimile olmuş olsak da giyim, kuşam, saç ve sakal müslümanın kimliğidir. Yapmıyorsak veya beğenmiyorsak bile saygı duymalıyız. Ben kendi adıma saldırgan olduğumu kabul etmiyorum. Asıl saldırı bu paylaşımın ta kendisidir.

14
Genel Konuşma Forumu / Ynt: Fotoğraflarla Halife ve Ailesi
« : 06 Aralık, 2014, 01:11:34 »
+999999999
Malesef ülkemizde geçmişten geleceğe insanlar hep kutuplaştırıldı ve hala daha kutuplaştırılıyor. Çocukluğumuzda saçımızı sola taradığımızda bile "saçını sola tarama solcumusun sen" diye azarlanırdık :) Kimse kusura bakmasın, bizim ülkemizde sağcısı-solcusu,dindarı-ateisti,çağdaşı-muhafazakarı bir türlü kendinden farklı düşüneni olduğu gibi kabullenemedi. Hep yaftaladı. "dinsiz","solcu","faşist","yobaz" vs. Ne zaman bu söylemleri bırakarak birlikte yaşamayı öğreneceğiz. En güzel ideoloji GÜZEL AHLAKTIR, MEDENİLİKTİR.....Bırakın isteyen türbanını,burkasını, çarşafını, başörtüsünü taksın... Bırakın isteyen saçını açsın, makyajın dibine vursun veya dekoltenin sınırlarına dayansın... Ama bunların hiçbiri insanları yaftalayarak onlara burun kıvırma hakkını vermez. Hiçbir topluluk tekdüze bir düzeni benimsemek zorunda değil. Birlikte yaşayalım...Birbirimizi sevelim...Birlikte ölelim...Çok şey istemiyoruz değil mi...?
Maalesef böyle işte,!!
Üzgünüm ama bu konunun en başta yorumla açılmış olmasıda vedib beyin tektip insan görme arzusunu göstermektedir.

Maxilla sanada sonuna kadar hak veriyorum.Benim de anlatmak istediğim tam olarak bu ama anlaşılan o ki bu kafa yapısı hala yaşıyor.

15
Genel Konuşma Forumu / Ynt: Haberiniz Var Mı?
« : 05 Aralık, 2014, 23:47:17 »
Sizde haklısınızdır hocam bir ara sıfır gövdelere alıcı çıkmıyordı ama valla bana kalsa gövde getirilecekse tam zamanıydı şu geçtiğimiz haftalar 1200 liraya gripli k5ııS veriyordu bhphoto buralarda k5 o miktarlara ben olsam 200-300 fazla olacaksa o farkı verip gripli k5ııS alırdım yani açık konuşmak gerekirse.
O fırsat kaçtı maalesef.  :)

Sayfa: [1] 2 3 ... 17