İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Arkeolog08

Sayfa: 1 ... 12 13 [14] 15 16
196
Genel Teknik Yardım / Ynt: Cokin P tipi Filtre
« : 06 Eylül, 2011, 17:18:29 »
Fransız COKİN filtreler  genelde kare yapılı lensin önüne aparatla takılan filtrelerdir. ( Özel yuvarlak filtrelerde var.Yıldızlama veye döner tipler.)

1- Cokin-A  (Amatörler için)  filtre ebadı: 67mm çok geniş açılı objektiflerde engelleme yapabilir.
2- Cokin-P  (Profesyoneller için) filtre ebedı 84mm çok geniş açılı objektiflerde genelde engelleme yapmaz. (Kenarda siyah gölge)
3- Cokin-Z pro. (Orta Format lensler için) fitre ebedı: 10cm.
4- Cokin-X pro. (Büyük format lensler için) filtre ebedı: 13cm.

Çok teşekkürler arkadaşım faydalı oldu. Bu P tipinden sipariş vereceim,, ama sadece tutucu alacağım şimdilik. kaynak camını tutturayım yeter:)

197
Genel Teknik Yardım / Ynt: Cokin P tipi Filtre
« : 06 Eylül, 2011, 17:07:00 »
bende Cokin-A tipi filtreler var kullanım açısından çok rahatlar tavsiye ederim..

valla P tipi olanları bugün ilk kez keşfettim A tipi nasıl oluyor arkadaşım?

198
Genel Teknik Yardım / Ynt: Cokin P tipi Filtre
« : 06 Eylül, 2011, 17:06:10 »
Tutucunun arka kısmına lensinizin çapında adaptör takılıyor, tutununun ön kısmında filitrenin takılacağı bölümler mevcut, benimkinin 3 adet filitre takılma gözü var, lense takılan adaptörden sonra fılitre arasında boşluk yok sadece tutucunun kendi kalınlığı var, bir filitre takacaksanız ilk göze takıyorsunuz. Diğer filitre veya efekt filitreleri diğer gözlere sırayla takılıyor.

http://www.cokin.co.uk/pages/cokinZ.htm

Teşekkür ederim, yabancı dil yok ama inceleyeceğim şimdi. Bu arada efekt filtrelerine baktım çok hoş şeyler var gün batımı için filan, sevdim bu P tipi olayını.

199
Genel Teknik Yardım / Ynt: Cokin P tipi Filtre
« : 06 Eylül, 2011, 16:34:30 »
Filitreler takıldığı lenslerin görüntü kalitelerini direkt etkilediğinden, büyük teknoloji ile üretilen lenslerin önüne takılan filitrelerin de bu üretim kalitesini bozmaması  (görüntü kaybına neden olmaması) gerekir,

Cokin P tipi filitreler, sahip olanın tüm lenslerini özellikle orta formatın geniş çaplı çok pahalı filitrelerin yerine kullanılması nedeniyle tercih edilen orta sınıf filitrelerdir. P sisteme profesyonel filitreler de dahil edilsede kanımca B&W veya Hoya kalitesine ulaşamamıştır

Sorunuza gelince kaynak çamı ile çok fazla stop kazanılırken, görüntü kaybı olduğunu ve renk ısısının değiştiğini düşünüyorum, ND filitrenin ozelliğinin ise ton farkı yapmadan giren ışığı azaltılmasını amaçlar bunu yaparken de görüntü kaybına neden olmaması gerekir ki büyük yatırımlar la sahip olunan teknoloji ile üretilen filitrelerin, sıradan üretim ile imal edilmiş camlar ile aynı kaliteyi vermemesi gerekir diye düşünüyorum.

Ucuz filitre kullanayım derken lütfen sahip olduğunuz lensin görüntü kalitesini düşürmeyin.

Kaliteli sahip olduğunuz en büyük çaplı lense göre alacağınız kaliteli  çerceveli nd filitreyi adaptörler ile tüm diğer çaplı lenslerinizde kullanabilirsiniz, geniş açılı lenslerdeli çerceve  köşe kararması adaptörle kullanılan daha büyük çaplı filitrelerde olmaz. (slim filitre gerekmez)

Geçen yıl filmli makina çekimlerinde bulamadığım geniş çaplı renk ısısını değiştiren renkli filitreler yerine Cokin P sistemi kullanmış, bir çok filitreyi gözlükçülerdeki kaliteli renkli numarasız gözlük camlarından yaptırmış, hatta numaralı optiklerden yapılan harika close-up filitreleri ile çekimler yapmıştım.

Kaynak camı ile keskinlikte sorun hiç yaşamadım. Bu yöntemi hocamdan öğrendiğim günden beri kullanıyorum. Özellikle 50mm 1.7 lensle çok uzun zamandır kullanıyorum hiçbir bozulma yok. Renk sıcaklığı konusunda ND filtreler gibi gökyüzündeki yoğun karanlık etkisini vermiyor ancak ben almak istediğim etkiyi alıyorum(genellikle deniz yada karsu pozladığım için). Bu arada renkli çekim hiç yapmıyorum çünkü kaynak camı siyah görünsede çok aşırı yoğun yeşil renktedir dolayısı ile çekilen renkli kareler yeşil çıkar. Ben siyah beyaz uzun pozlamaları sevdiğim için açıkcası benim için en ucuz yollu filtre şuan için bu. Zira elimde bulunan en iyi lensim Tamron 17-50 onunda uzun pozlama dışındaki çekimlerimde hakkını veriyorum. Öneriniz uyarınız için teşekkür ederim.

Size bir sorum olacak, P tipi sistemde tutucu kullanmışmıydınız ve filtre ile lens camı arasında boşluk yaratıyormuydu, yaratıyor ise sonuç olarak nasıl bir kare alıyordunuz.

200
Genel Teknik Yardım / Ynt: Cokin P tipi Filtre
« : 06 Eylül, 2011, 16:26:20 »
kaynak canımını camcılar kesemez mi istediğiniz boyutta onlar için zor olmasa gerek.

İlk başta camcılara kestiriyordum ama yamuk yumuk kestikleri için tam oturtamıyordum ama bugün hala o yamuk yumuk olanı kullanıyorum. Şimdi 17-50 tamronum var onun boyutunda bitane daha 58mm başka bir lens onun boyutundada bir tane daha yaptırmak istemediğimden böyle yapsam sanki daha iyi olur gibi geldi.

201
Genel Teknik Yardım / Cokin P tipi Filtre
« : 06 Eylül, 2011, 09:41:20 »
Arkadaşlar selam, başlıktaki filtre tutucudan almak istiyorum aranızda kullanan varmı? Nd filtre almak yerine daha önce bahsettiğim gibi Kaynak camı kullanıyorum. Bu tip bir tutucu alırsam kaynak camını diğer değişik çaplardaki lenslerimlede kullanabileceğim fakat daha önce görmediğim ve bilmediğim bir ekipman. Verimlilik açısından sorun yaşarmıyım? Kaynak camını kestirmek ve filtre halkası bulmak zor oluyor, iyi bir ND filtrede baya pahalı o yüzden böyle bir yöntem kullanmak istiyorum.

202
Sabit Odaklı / Ynt: sammyang 8mm balik gozu
« : 05 Eylül, 2011, 09:46:23 »
Bende 7mm si var Vİvitar. Aynı fabrikasyon ve gerçekten iş görür bir lens. Şu an benim açımdan tek sıkıntısı Circular olmaması ve Full Frame olması (yaptığım işten ötürü).

203
Genel Teknik Yardım / Ynt: Genişletilmiş Parantez
« : 26 Ağustos, 2011, 15:14:15 »
Özelliği biraz açıklayıcı yazarmısın Bahattin nasıl yapılıyor?

204
Genel Teknik Yardım / Ynt: Sanal Tur için yardım!!!
« : 26 Ağustos, 2011, 12:01:41 »
Evet, gerçekten güzelmiş bunlar. Alt ve üstte siyah fire yok; sağ 180 ve sol 180 derecenin birleşme yerinde de iz yok. :) Arkadaşından işin püf noktasını nasıl öğrenebiliriz Arkelog? :)

Püf noktasını öğreteceğini sanmam çünkü profesyonel işi bu arkadaşımın. Alternatif programlarla belki bişeyler yapılabilir, tabi ekipman lazım arkadaşlar.

205
Genel Teknik Yardım / Ynt: Sanal Tur için yardım!!!
« : 26 Ağustos, 2011, 11:40:44 »
Benim çalışmayı bir türlü yapamadım ama kardeşim gibi sevdiğim bir arkadaşımın çalışmasını link olarak ekliyorum buraya, benim çalışma deneme aşamasında onunkinin yanından geçemez ama bittiğinde model olarak aynısı olacaktı bir türlü açtıramadım siteye.
buyrun;
http://www.turanunluer.com/tatlilar/

ayrıca çok yakında sitemizde hizmetinizde arkadaşlar.
www.360sistem.com

206
Genel Teknik Yardım / Ynt: Sanal Tur için yardım!!!
« : 25 Ağustos, 2011, 23:37:07 »
hata verdi bahattin gönderdim ama gelmedi bende yatar artık:) yarın gün içinde çözücem bunun derdini:)

207
Genel Teknik Yardım / Ynt: Sanal Tur için yardım!!!
« : 25 Ağustos, 2011, 23:19:37 »
çözemedim şu olayı, flaş dosyasını paylaşamıyorum buradan bilen yardım ederse sevinirim.

208
Genel Teknik Yardım / Ynt: Sanal Tur için yardım!!!
« : 25 Ağustos, 2011, 23:15:14 »
flaş dosyasını nasıl ekliyorsunuz bende ekliyim bari

209
Genel Teknik Yardım / Ynt: Sanal Tur için yardım!!!
« : 25 Ağustos, 2011, 22:57:03 »
bahattin sana mail attım, çalışman çok güzel olmuş lakin tavan ve taban yok tez vakit onlarıda halletmen lazım:) eline sağlık güzel olmuş. benim gönderdiğim bi açılsa anlatmak istediğimi anlatmış olacağım.

210
Genel Konuşma Forumu / Ynt: Flaş bilen varmı?
« : 25 Ağustos, 2011, 17:19:16 »
Bilmiyormuş malesef.

Sayfa: 1 ... 12 13 [14] 15 16