İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Arkeolog08

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 16
31
Sorularımın cevabını buldum galiba. Lazım olur diye yazıyorum :)

APO (Apochromatik ): APO lens, yüksek kaliteli görüntüler elde etmek için, özel düşük dağılımlı “Special Low Dispersion” (SLD) cam kullanılarak yapılmış ve renk sapmalarını en aza indirmek için tasarlanmıştır. Özellikle zoom lenslerde bu özellik kullanılmakta olup diğer lenslere göre daha keskin ve kontrastlı görüntü sağlanmaktadır.

ASP (Aspherical):  Bu teknoloji sayesinde lensin orta kısmından gelen ışık ile kenarlarından gelen ışık aynı yerde odaklanabilmektedir, böylece daha keskin bir odaklama elde edilmiş olur. Bu lenslerin diğer bir özelliği de yapısı itibariyle mercek içi oluşan yansımaları engeller. Böylece fotoğraflarda ışık dağılımları daha gerçekçi olur. Bu optiğin kullanıldığı lensler daha küçük ve hafif dizayn edilebilmektedir.


OS (Optical Stabiliser): “Optik Dengeleyici” teriminin kısaltmasıdır. Sigma‘nın bu özelliği Nikon’un “Vibration Reduction” VR sistemine eşdeğer bir özelliktir.

HSM (Hypersonic Motor): Bu özelliğe sahip lensler daha hızlı ve özellikle çok sessiz otomatik odaklanma yapmaktadırlar.  Sigma HSM , Nikon‘un AF-S özelliğine benzer bir özelliktir.

RF (Rear Focus): Lensin içindeki en arkadaki optik elemanların hareket ederek netlemenin gerçekleştirildiği lenslerdir.

IF (Inner Focus): Fokus yaparken dış boyutları değişmeyen objektiflerdir. Sigma‘nın bu özelliği Nikon‘un IF özelliğine karşılık gelir.

CONV (APO Teleconverter EX): Bu özellikteki lensler Sigma APO Telekonvertörleriyle uyumlu bir şekilde çalışırak ve otomatik netlemeyi gerçekleştirirler.

EX (EX Lens): Kullanılan malzeme ve optik kalite bakımından en üst sınıfına ait objektifler için Sigma‘nın Excellent (mükemmel) diye tabir ettiği lenslerdir.


DG (DG for Digital): Bu özellikteki Sigma lensler hem FX hem de DX formatlı makinelerde kullanabilmektedir. Bu lenslerde kullanıl[/color]an kaplama sayesinde lens ile görüntü algılayıcı arasındaki mesafeden kaynaklı yansımalar minimize edilmiş ve aynı zamanda yüksek kontrast ve geniş ton alanı sağlanmıştır. Ayrıca kenarlarda oluşan kararmalar daha asgariye indirgenmiştir.

DC (DC for Digital): Bu lenslerin DX formatlı makinelerde kullanılması için özel olarak üretilmiştir. Bu kısaltmayı taşıyan Sigma lensin, FX gövdeli bir makinede kullanılması durumunda köşelerde kararmalar oluşacaktır.



32
Sanatsal ve kompozisyon eleştiri / Ynt: PENTAX K-3 DENEMELER
« : 14 Ocak, 2016, 12:01:23 »
Ama en kotü picture manager ile açmak zorunda kalıyosun mecbur kullanacaksın yani (çok elzem durumlarda tabi). Aslında lcd de görüyoruz ne çektiğimizi bence ayarlarla oynayarak bulabilirsiniz. Ben ilk başlarda arkeolojide ögrenciyken yaptığım şey şuydu: bir tane kazının panasonic fz7 makinesi vardı dslr-like dediğimiz yarı prof. Onu otomatige alıp cekecegim nesneye yarım netleyip değerleri izliyordum. Sonra kadranı a moduna s moduna alıp bir yukarı bir aşağı değerlerle kendi çekmek istediğim doğru fotoğrafı buluyordum. Sonuçta otomatikte olsa makine otomatiği sapabiliyor istediğini alamayabiliyorsun herzaman. Zamanla bunları yapmıyorsun zaten. Çünkü artık öğrenmiş oluyorsun. Belki böyle denemelerle kendinizi geliştirebilirsiniz.

33
Vedib Bey sizden teknik bir yardım rica edeceğim mümkünse, Sigma 70-200'ler hakkında acayip bir kirlilik var. Sadece Apo modeli var Apo Hsm diye birşey var yeni varyasonlar var bunlar hakkında bilgi yazabilirseniz çok sevinirim. İngilizcem olmadığı için yabancı sitelerden birşey anlayamadım. Sigmanın sitesinde de güncel modeller mevcut. Ama ikinci el piyasasında hepsi gündemde.

34
Sanatsal ve kompozisyon eleştiri / Ynt: PENTAX K-3 DENEMELER
« : 13 Ocak, 2016, 15:43:16 »
Yavaş yavaş fotoğraf okumaya başladıkça geliştiğinizi göreceksiniz. Ilk fotoğrafta üstte vaya boşluk var mesela. Yeni kadrajlarla yeni denemelerle çalışmanızı tavsiye ederim. Bir de bir kompozisyon kitabı alıp okursanız işinize yarayacağını düşünüyorum. 500px te bol bol fotoğraf yüklü oradan çekilmiş fotoğrafları takip edin.

35
Sanatsal ve kompozisyon eleştiri / Ynt: PENTAX K-3 DENEMELER
« : 13 Ocak, 2016, 15:29:27 »
Aynen 1. Fotoğrafı daha beğendim. Tabi bu benim yorumum arkadaşlardan farklı fikri olan olacaktır muhakkak.

36
Sanatsal ve kompozisyon eleştiri / Ynt: PENTAX K-3 DENEMELER
« : 13 Ocak, 2016, 13:33:36 »
Merhaba, fotoğrafın alt kısımlarında biraz kırıntılar kalmış ve ağaç jilet gibi ortasından kesilmiş. Bence ağacı ya tam göstermeliydiniz ya da arkada manzara göstermek yerine iyice ağaçta duran lambalara yakınlaşıp ancak alttan yukarıya gökyüzü fon olacak şekilde göstermeliydiniz.

37
Bende gördüm onu fiyat baya iyi. Ama rocker_tr nin hatırlattığı çarpan olayıda var. 50-135'lere bakıyorum onlarda fena değil gibi görünüyor. Çekilmiş fotoğraflara bakıyorum gayet başarılı.

38
Yorum için çok teşekkürler ben mesela çarpan olayını dikkate almamışım bu iyi oldu. Mark2 yi elimde mark 2 olduğu için düşünmüştüm dediğinde haklısın benim içinde devri kapandı o makinenin ben 100bini devireli baya olmuş ve D810 kullandığımda bir daha asla Canon almam demiştim :) Neyse ben 70-200 de kararlıyım ancak pentaxta kullanacağım için pentaxa uygun en iyi 70-200 lük değer sanırım şuanki 50-135'ler oluyor. Bu lensi kullanan arkadaşlar sitede vardı sanki onlarında fikrini almak lazım ozaman.

39
Makro Fotoğrafçılık / Ynt: İlk macro denememi yaptım
« : 12 Ocak, 2016, 23:28:45 »
:) Teşekkür ederim ama detayları gerçekten hem çok ilginç hem de bir kaç çekim sonrası istem dışı mikroskop gibi heryerini inceliyorsunuz vizörden:)

40
Arkadaşlar selamlar.
Başlıktada belirttiğim gibi bir 70-200 almayı düşünüyorum, aramada ilgili konu bulamadığım için başlık açtım belki başka arkadaşlarada fikir vermek açısından faydalı olur.

Açıkcası ilk başta Mark II ye mi almalıyım diye kararsız kaldım ancak etimiz budumuz belli. Bütçeyi bir iki haftaya ancak 1200 - 1300 tl dolaylarında yapabileceğim için canonun 2.8 lenslerine hiç bulaşamıyorum. 4 diyaframlı olanıda is bildiğim kadarıyla yok, bundan sebep çok zorlanırım diye istemedim. Yani anlayacağınız Pentaxta karar kıldım. Sigma 70-200 ya da Tamron 70-200 yada sizin kullandığınız performansını beğendiğiniz 70-200 yada 80-200 varsa burada hem bilgi hem fotoğraflarınızı paylaşırsanız benim için de başka arkadaşlar içinde fayda sağlayacaksınız. Şimdiden teşekkür ederim.

41
Bende şans yok hocam hayırlı olsun :) ben urunu yarin yada persembe kesin satiyodum:) yine gol değil be abi :)

42
Makro Fotoğrafçılık / Ynt: İlk macro denememi yaptım
« : 12 Ocak, 2016, 09:03:16 »
Tabletimdeki bir kaç tane örneği paylaşıyorum :) biraz ışığını açmam lazımdı ancak şuan program yok.





43
Konu baya eski bir konuymuş ama bende bir tavsiyede bulunayım. Pentax PZ-1P modelini kullanıyorum. Neredeyse K20 nin tıpatıp ikizi google dan bir aratıp bakın. Kesinlikle tavsiye ederim bulabilirseniz. Hatta bir ara fotoğraflarını yükleyeyim detaylı.

44
İnşallah, çok sağolun görüşmek üzere.

45
Çok teşekkür ederim, rezerve etmenizi isterdim ancak benim satış olmaması durumunda sizi engellemiş olurum ben takipte olacağım zaten hafta ortası netleşir netleşmez size geri dönüş yapacağım çok teşekkür ediyorum ilginize.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 16