İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Turan Birinci

Sayfa: 1 2 [3]
31
işte o af performansı hayal kırıklığı dedinizya zaten çekinerek ama içten içe heyecanla istediğim o makinaya karşı olan isteğime bir darbe vurdunuz :( gerçi  belki darbelere karşıda dayanıklıdır k5 in heyecanıda ne bileyim :) ama işin şakası bi yana bu af konusu gerçekten bahsedildiği kadar can sıkıyor mu ? yada şöyle açıklamaya çalışayım bi nebze.. daha önce ornito yapmadım ama yapmak istiyorum ..dolayısıyla bunun için gerekli olan af hızı nedir bilmiyorum..bu k5 af hızıyla olası bir kareyi kaçırma ihitmalim nedir..yani nasıl izah edeyim..havada süzülen bir yada bırakalım ornitoyu bir spor müsabakasına girsem (futbol) burda koşan bir futbolcunun yada vuruş yapacak bir oyuncunun karesini yakalamama yetmez mi bu af hızı ?

örneklerim biraz abes olabilir mazur görün :)

32
herkese öncelikle hayırlı günler..biraz uzun yazıcam ama net olaya çalışıcam..elimde şuan ismini bile bahsetmek istemediğim bi hs30exr var..tahmin edersinizki ben bunu öyle çok ucuza almadım ama resimleri pcde cropladıgımda resmen makinadan soğudum..şuan evde yatıyor satışa çıkardım..birçok manul ayarı öğrendim ama..hatta 2 ay kadar canon 550d de kullandım..ve anladım ki bi dslr makinaya geçme zamanım geldi..tabi o dakikadan sonra büyük bir çıkmaza girdim..modeller,ıso performansları, af hızları, kıyaslamalar karşılaştırmalar vs vs..tabi burda esas oğlanların lensler oldugunu biliyorum..

gel gelelim konumuza : önce d90 dedim..sonra çok karışık hemde eski üretimli oldugu için vazgectim..aslında beni cezbeden 2 ekranlı olmasıydı benimde istediğim buydu ilk başta..sonra arştırınca lenslerinin canonlara göre pahalı oldugunu ısodada çok aman aman olmadıgını gördüm..he bide oynar ekranlı olmaması..çünkü benim begenmediğim hs30 makinam bu konuda bana çok yardımcı oldu...belkide en begendiğim tek noktası buydu :p derken canon 60d yi araştırdım bi süre..aslında halada aklımın bi ucunda ama maliyeti sıkıntı benim için ..benimde şuan ki bütçem maximum 2000 civarı (2.el alıcam)..ama yine karşılaştırmalarda orda burda daha önce hiçte adını duymadıgım teknik açıdan 10 numara ama diğer hususlarda hep şüpheli bakılan bi marka gördüm ..PENTAX k-5..

sonra baktım nelerle karşılaştırıyolar makinayı yuh dedim..nikon d7000 ler canon 7dler falan filan..tabi fiyat olarak 2. elde bunların nerdeyse yarısı..zaten benim bütçem 60dye ucu ucuna yeterken 7d yi hiç düşünmedim..canon d7000e hiç girmiyorum çünkü onuda bütçeden dolayı eledim..ama pentaxın 2. eli istediğim gücümün yetebileceği aralıklarda..işte bu noktada niyet ettim kolları sıvadım..sonra baktım ki herkes lensler bulunmaz yok şöyleböyle diyo..gerçi ben bana laızm olan lenslerin ismini değerlerini dahi bilmiyorum şuan (18-105 falan filan diye yazılan kısımlar )..düz mantıkla açıklayayım..tam bir makro hayra ve hastasıyım..hangi lens gerekli değer olarak bilmiyorum..birde ornito düşünüyorum..tabi önümüzdeki 5 6 ay bu iki lensten sadece birini alıp onun üzerine yoğunlaşıcam malum bütçeden dolayı..yanlız ornito için k-5 in af hızı yeterlimi hiç bilmmiyorum..

k-5 vurulma sebeplerim : ıso performansı, keskinlik, fotograf croplandıgında minimum düzeyde detay eksiltmesi  ( bu noktada sanırım lens daha öncelikli), dayanıklılık ( bu benim için %50 çok öenmli), tabi birde f/p oranı..

ama kafama takılan : bana lazım olan lensleri ne derece ve hangi fiyatlara bulabilirim yaklaşık olarak ? birde istiyorum ki gövde beni 4 5 sene belki dahada ileri götürsün..bunu bana verir mi ? ilerde çok paramda olsa full frame almam sanırım..çünküben bi amatörüm ve hep öyle kalıcam para kazanmıcam bu işten..o yüzden crop gövde dedikleri bu dslr dan en iyilerinden birini almak istiyorum..

buraya kadar okuyan ve bana yardımcı olmak isteyen arkadaşların değerli yorumlarını ve tamamiyle objektif önerilerini bekliyorum..

sizce daha bu işe girişmemiş bir kişi olarak bana ne önerirsiniz ..bütün markaların bütün modellerini önerebilirsiniz yazdıklarım,beklentilerim doğrultusunda..

Sayfa: 1 2 [3]