İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - tunapala

Sayfa: [1]
1
Guncelleme:

Arkadaslar LAPF 2014'e katilmak icin son iki haftaya giriyoruz. Onemli bir calisma oldugunu dusundugumden katilmak isteyen dostlarimiza hatirlatmak istedim.

Bu linkten fotograflarinizi yukleyebilirsiniz:
[COLOR="#B22222"]http://losangelesphotofestival.org/submit/[/COLOR]

Bunun haricinde Fotograf Dergisi'ni takip eden dostlarimiz gormustur ama festival ile ilgili guzel bir roportaj yayinlandi.



Roportajdan bir kac satir:

Alıntı
Fotoğraf Dergisi – LAPF’14 projesinden bahseder misiniz?
Elif Türkoğlu – Los Angeles Photo Festival (LAPF) uluslarası düzeyde çok önemli bir marka. LAPF farklı ülke kültürlerini buluşturmayı, farklı kültür ve toplumlardan gelen insanları bir araya getirmeyi, ülke tanıtımına destek vermeyi ve tüm bunları sanatın evrenselliğiyle yapmayı hedefleyen bir projedir. Aynı zamanda uluslararası platformda sanatçıların da kendilerini ve eserlerini tanıtma imkanı bulacakları bir oluşumdur.

Alıntı
FD – Yarışmaya nasıl katılım sağlanıyor? Son katılım tarihi nedir?
ET – Yarışmaya www.losangelesphotofestival.org web sitesinden katılınabilir. Son başvuru tarihi 31 Aralık 2013. Katılım ücretsiz.

Alıntı
FD – Yarışmanın sonuçları ne zaman duyurulacak? Ödüller nelerdir? Nerelerde sergilenecek?
ET – Yarışma sonucu Mart 2014′de LAPF’in resmi web sitesi www.losangelesphotofestival.org ‘dan duyurulacak. Yarışmada dereceye giren 100 fotoğrafçının eseri Los Angeles, İstanbul ve Datça’da sergilenecek.

Roportajin tamamini buradan okuyabilirsiniz:
http://losangelesphotofestival.org/fotograf-dergisinde-elif-turkoglu-ile-lapf-hakkinda-soylesi/

Ayrica fotograf dergisini bu adresten takip edebilirsiniz:
http://www.fotografdergisi.com/

2
Arkadaslar Merhaba,
Los Angeles Photo Festival (LAPF) 2014'un son gelismeleri hakkinda Amerika'nin onemli Turk yayin kaynaklarindan biri olan TurkishNY' da haber yayinlandi. Haber iceriginde LAPF'14 un yaratıcısı ve The Brand Ellie Company CEO’su Elif Türkoglu “15 gün içerisindeki bu denli yoğun katılım bizi çok şaşırttı’ LAPF'14 Los Angeles Photo Festival Concept Turkey sitesine 10 binden fazla giriş ve binlerce fotoğraf yüklemesi oldu. Van’dan Nevşehir’e, İstanbul’dan Diyarbakır’a Türkiye’nin dört bir yanından muhteşem fotoğraflar geliyor. Türkiye’nin 21. yüzyıla ait olağanüstü bir fotoğraf arşivini oluşturmak üzereyiz” dedi. Los Angeles Photo Festival 2014 uluslararası arenada, kendinizi ve Türkiye’yi fotoğraflar ile tanıtma imkanı bulacağınız güçlü bir platform. İster amatör, isterse profesyonel olsun, herkesi bu büyük projeye fotoğrafları ile katkı sağlamaya davet ediyoruz” dedi.
http://www.turkishny.com/local-news/6-local-news/138533-los-angelesta-turkiye-konseptli-fotograf-yarismasi#.UownqhbrU20

3
Turkiye temali Los Angeles 2014 Fotograf Festivali katilimlari basladi.

Asagidaki linkden, ucretsiz olarak Turkiye temali fotograflarinizi paylasabilirsiniz.

Katilmayi dusunen tum dostlara basarilar;

http://losangelesphotofestival.org/submit/

4


[COLOR="#B22222"]LOS ANGELES PHOTO FESTIVAL
INTERNATIONAL CONTEST AND EXHIBITION
[/COLOR]

Los Angeles Photo Festival (LAPF) 2014'ten amatör ve profesyonel fotoğrafçılara müjde! Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecek fotoğraflarınızı Los Angeles Photo Festival gönderin, dünyaca ünlü fotoğrafçılar Roberto Ysais, Vern Evans, Mert Türkoğlu ve Pulitzer Prize ödüllü Nick Ut'un jüri üyeliği yaptığı yarışmada elemeyi geçin, eserlerinizi Los Angeles Downtown ve İstanbul Kanyon’da sergileme imkanı yakalayın.

Los Angeles Photo Festival 2014, amatör ve profesyonel olarak fotoğrafa gönül vermiş, bu eşsiz sanatın içinde, bakış açınızdan ve kadrajınızdan yansıyan kareleri, uluslararası platformda tanıtma imkanı sağlayan muhteşem bir projedir.   

2014 yılında teması “Türkiye” olan LAPF 2014’e gönderilecek eserlerin; Türkiye’yi en iyi şekilde yansıttığını düşündüğünüz ‘şehir, insan, doğa, landscape ve obje’ üzerine kurgulanmış olması gerekiyor. Anlatım biçiminize uygun her yaklaşımı ya da yorumu kullanmakta serbestsiniz. Binlerce fotoğraf arasından özel jüri tarafından yapılacak elemede ilk 100’e kalan fotoğraflar, 13 Mart 2014’te, 15 bin kişinin ziyaret edeceği bir  organizasyonda Los Angeles Downtown, Mayıs ayında ise; İstanbul Kanyon’da 3 gün boyunca sergilenerek tüm sanatseverler ile buluşacak.   

‘Los Angeles Photo Festival 2014’ yarışmasına katılım koşulları ve detaylar için [COLOR="#B22222"]www.losangelesphotofestival.org[/COLOR] adresini ziyaret etmeniz yeterli…




AMAÇ

Günümüz trendi olan fotoğrafçılığı kullanarak, Türkiye’nin modern ve gelişmiş yüzünü, Los Angeles ve Türkiye’de dünya sanatseverleri ile buluşturmak, marka değerine uygunluk sağlayarak ses getirmek, imaj değeri yaratmak ve ayrıcalık yaratacak bir etkinlik oluşturmaktır.

HEDEF

Değer ve farklılık yaratarak, kültür ve sanat aktivitelerinde marka bilinirliğini arttırmak ve sürdürebilirliği desteklemek.

PROJE HAKKINDA

LAPF’14, fotoğraf sanatına gönül vermiş amatör ve profesyonel fotoğrafçıların, uluslararası platformda kendilerini tanıtma imkanı sağlayan seçkin bir organizasyondur. 2014 yılı konsepti Türkiye olan festivalde, yarışmaya katılacak olan eserler özel juri tarafından değerlendirildikten sonra, Türkiye’yi en iyi temsil eden 100 fotoğrafı, 13 Mart 2014 günü Los Angeles Downtown’da, Mayıs ayında ise, 3 gün İstanbul Kanyon’da sanatseverler ile buluşacaktır.

JURI
Roberto Ysáis
Los Angeles Loyola Üniversitesi psikoloji bölümünden mezunu olan Ysáis, fotoğrafçılık hayatına üniversitede okurken başladı. Eğitimine Los Angeles Art Center College’de devam eden Ysáis, 35 yıllık fotoğraf yasamı boyunca özel dergi  kapağı, belgesel, moda, portre, müze ve sanat fotoğrafları çekti. Fotoğrafçının eserleri Çin, Danimarka, Meksika, Washington, New York’ta sergilendi. Birçok fotoğrafı Smithsonian Ulusal Müzesi ve National Geographic’te yayımlanan Ysáis, 2010 yılında Sangay Normal Üniversitesi’nden fahri unvanı, 2011 yılında da Sangay Uluslararası Lang Chin-san fotoğraf ödülünü aldı. Birçok fotoğrafı National Geographic’te yayımlanan ve bugün hala İngiltere ve Çin hükümetleri için çekimler yapan Roberto Ysáis, Los Angeles Photo Festival 2014 jurileri arasında yer alacaktır.

Vern Evans
Amerika’da birçok önemli ajans ve firma ile çalışan fotoğrafçının eserleri Oxford, Cuba, Los Angeles, Burbank ve Dallas’ta sergilendi. “So Calypso” ve “A Day in Los Angeles” adında 2 kitabı bulunan Evans, Hollywood yapımlı Helen of Troy, Son of Morning Star, Autism is a World ve Spartacus projelerinde yer aldı. Gustavo Dudamel, Freddie Mercury, Mick Jagger, U2 gibi müzisyenlerin yani sıra birçok ünlü isimle çalışan Evans, bugün hala belgesel, film ve diziler  için still life ve sanat fotoğrafı çekmekte ve profesyonel olarak fotoğraf eğitimi vermektedir. Vern Evans, Los Angeles Photo Festival 2014 jurileri arasında yer alacaktır.

Nick Ut
1972 yılında çektiği fotoğrafla tüm dünyanın dikkatini Amerika-Vietnam savaşına çeken, Nick Ut, aynı yıl Time dergisinin kapağında yine bu etkileyici kare ile yer aldı. Atılan bombalar sonucunda yanıklar içerisinde 9 yaşındaki bir kız çocuğunun fotoğrafını çekerek fotoğrafçılık dünyasının en önemli ödülü olan Pulitzer Prize’i alan Nick Ut bugün hala Associated Press için çalışıyor. Nick Ut, Los Angeles Photo Festival 2014 jurileri arasında yer alacaktır.

Mert Türkoğlu
Uzun yıllar ulusal gazetelerde görsel yönetmenlik yapan Mert Turkoglu, İzmir’de kendi reklam şirketini kurarak, dünyada marka bilinirliğine sahip birçok kurum ile çalıştı. 90’li yıllarda fotoğrafçılığa siyah beyaz street photography alanı ile başlayan Türkoğlu, son yıllarda ünlü markaların commercial ürün çekimlerini yapıyor. 2011 yılında kültürlerin birleşmesi adı altında Los Angeles ve İzmir’de 2 ayrı sergi gerçekleştiren fotoğrafçının Viyana, Berlin ve  New York’ta da sergileri gerçekleşti. Mert Türkoğlu, Los Angeles Photo Festival 2014 jurileri arasında yer alacaktır

Sayfa: [1]