İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - protist

Sayfa: 1 ... 3 4 [5]
61
Ödünç alarak kullandığım, keskinliğine hayran kaldığım bir lens. Bütçem elverişli olsa kaçırmayacağım donanımlardan. Ama Pentax'ın full frame dslr makinesi varmış gibi, full frame olmasını vurgulayanlara da gülesim geliyor.

62
Harika lensler var, ihtiyacı olanlar bu fırsatı bir daha yakalayamayabilir.

63
Zaman Aşımı / Ynt: 67mm cpl filtre
« : 03 Ekim, 2014, 18:03:16 »
67 mm B&W CPL filtre bende mevcut. Forumda satılık ilanı açmıştım fakat ilgi görmediği için satmaktan vazgeçmiştim. İlgilenirseniz düşünürüm.

64
Bütçem uygun olsa hiç kaçırmazdım ama şimdilik geyiklerini takip etmekle yetineceğiz.

65
Zaman Aşımı / Ynt: Sigma 8-16mm
« : 26 Eylül, 2014, 10:41:57 »
Ben bu lensi kullanıyorum ve en sevdiğim lenslerimin başında gelmektedir. En son elden çıkarabileceğim lenstir. Acil nakit ihtiyacı hissedenlerin dışında bu lensi satacaklarını hiç tahmin etmiyorum. Umarım bulabilirsiniz.

66
Aranılan lens bulunmuştur, konu kapatılabilir.

67
Öneriniz ve duyarlılığınız için teşekkür ederim.
Elimde 100 mm macro lens mevcuttur. Genel amaçlı 50mm prime lens almayı planlıyordum. Ama macoyu da sık kullandığım için her iki lensi birleştirerek 50 mm macro almayı düşündüm. Bazen 100 mm'nin verdiğinden daha fazla net alan derinliğine ihtiyaç da oluyor. Bu sorunu kısmen 50 mm ile giderebileceğimi umuyorum.
Belki bu lens daha açık diyaframlara inemiyeceğim ama insanlar 50 mm prime lensi f2.8'in altında ne kadar kullanıyorlar ki, izlenimlerim f 8 değerlerine yakın kullnımın daha yaygın olduğunu gösteriyor.
Yine de deneyimleriniz ve önerileriniz benim için önemli ve değerlidir. Varsa öneri ve değerlendirmelerinizi almaktan büyük memnuniyet duyarım.
Selamlarımla...

68
Merhaba arkadaşlar
50 mm FA veya F modlu 2.8 makro lens arıyorum. Satmayı düşünen arkadaşlar var ise 0 505 761 0953 numaralı telefon veya [email protected] adresinden iletişime geçmelerini rica ediyorum.

69
Güncel

70
67 mm B&W Ultraviyole filtre, saklama kutusu mevcut, sıfırdan farksız görünümlü, 100 TL

67 mm B&W Circular polarize filtre, saklama kutulu, sıfırdan farksız görünümlü, 130 TL

-------------------------------------

67 mm objektifim kalmadığı için satışa sunulmuştur.

71
Merhaba ibrahim Bey,
Olayı saptırıyorsunuz, K-3 olayı sizin bahsettiğiniz gibi olmamıştır. K3'ü alan benim. Pentax konusunda deneyimi ve birikiminden dolayı cumbat'tan benim adıma k-3'ü almasını rica emiştim. Sağolsun beni kırmadı ve sizinle iletişime geçti. Farklı illerde yaşadığımızdan dolayı makinenin elime geçmesinde gecikme olmasın diye benim almamı söyledi ve durumu size bildirdi, ben sizinle iletişime geçtim ve ürünü aldım. Sizinle yaptığımız görüşmelerde bu durumu açık olarak konuşmuş olmamıza rağmen ''önce k-3 alacaktı, sonra vazgeçti, arkadaşı aldı'' gibi yanlış bilgiler paylaşmanızı yakıştıramadım.

Her ürünün bir fiyatı vardır ve bunu satıcı belirler, istediği fiyattan satar. Her ürünün bir ederi vardır ve bunu da alıcı belirler, o fiyattan alır.
Siz birine kızdım fian gibi ilana imalı şeyler yazarsanız doğal olarak da muhattabın cevap hakkı doğar. İşin içine K-3 alımı ile ilgili yanlış bilgiler karıştığı için bana da doğal olarak cevap hakkı doğdu ve kullandım.
Şimdi bu tatsız konuyu daha fazla uzatmadan burada noktalayalım.
İyi satışlar dilerim.

72
Yeni Pentax Sahipleri / Ynt: K10 D Aldım yardım lütfen
« : 13 Kasım, 2013, 15:15:17 »
Merhaba
Öncelikle ne kadar front veya back focus yaptığının tespiti için cihazın bir test edimesi gerekmekte. Bu iş için metrik taksimatlı bir kağıt var onun çıktısını amlanız gerekmekte Link: http://www.turknikon.com/wp-content/uploads/2012/01/focus21.pdf  (Başka yerlerde de benzerleri vardır.
Daka sonra makineyi tripod uzerine yerleştirerek kağıdın focus yazan tam orta noktasına otomatik focus yapmasını sağlayın. Bu işi yaparken lens en açık diyafram modunda ve en düşük odak uzaklığına olması gerekir. Doğru focus için ise makineyi focus kağıdına mümkün olduğunda en yakın konumda ve 45 derecelik açıyı koruyarak çekim yapın.
Daha sonra çektiğiniz fotoğrafı inceleyin. Siz kağıdın en orta noktasını fokuslamışken netlik nerede. Eğer orta noktadaki focus yazan kısım en net yer ise lensinizde sorun yok. Eğer orta noktanın ilerisi (fornt) veya gerisi (back) ise makinenizin lense göre kalibre edilmesi gerekmektedir.
Bu işi PK-tether diye bir programdan pc üzerinden yapılıyor. Ben pentax K10d makinemi daha yeni aldım ve bir arkadaş ile birlikte (cumbat nikli üye) ile birlikte focus problemini giderdik. Benim K10d de hatalı focus yapıyordu, şu an sorun yok. PK-tether programının uygulamasına gelecek olursak bu program ile ayarları ben yapmadığım için bilmiyorum. Fakat cumbat nikli kullanıcı ile irtibata geçerseniz o size daha ayrıntılı bilgi verebilir.
Umarım sorununuzun çözümüne ilişkin yardımcı olabilmişimdir.
iyi günler dileğiyle...

73
Yeni Pentax Sahipleri / Ynt: K10 D Aldım yardım lütfen
« : 11 Kasım, 2013, 08:57:40 »
PK_Tether isimli bir program aracılığı ile back veya front focus problemleri gideriliyor. Yani program kullanarak bir tür AF ince ayar yapılabiliyor. Bunun için PCye programı indirin ve kurun. Daha sonra data kablosu aracılığı ile makineyi pc'ye bağlayın. Makineyi açın, programı çalıştırın. Program üzerinden makinenizin af ince ayarını yapabilirsiniz. Bu ayarları yaptıktan sonra da jilet gibi keskin AF görüntüler alabildiğinizi göreceksiniz.

Sayfa: 1 ... 3 4 [5]