İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - sonsuz

Sayfa: 1 [2] 3
16
Pentax Marka Objektifler / Ynt: lens temizliği
« : 28 Ağustos, 2015, 14:11:30 »
Çok teşekkür ederim Yusuf Bey. Sanırım o iş beni aşacak. Temizlemek için gönderebileceğim bir yer var mı telefon vs göndereyim temizlik için.

17
Pentax Marka Objektifler / Ynt: lens temizliği
« : 28 Ağustos, 2015, 13:50:42 »
Pentax m 50mm 1.7 içinde iki tane toz parçası var. Nasıl girdi oraya anlamadım. Dün içini açmaya çalışyım. Ancak belli bir süreden sonra ilerleyemedim yani optikleri birbirinden ayıramadım. İçeriainde küçük bir bilye var eğer 50mm açarsanız bu bilyeyi kaybetmemeye dikkat edin ve toplarken aynı yerine koyun. Ben sorunsuz geri topladım ancak optik camlatı birbirindrn ayıramadığım için tozlar yerlerinde kaldı.

Bu optikleri nasıl ayıracağım konusunda bilgisi olan varsa sevinirim.

Ve bu işlemler sırasında pentax kalitesinin muhteşemliğini bir kez daha anladım.

18
Pentax Dışı Kameralar / Ynt: nikon d3 +d3s+d3x fotografları
« : 28 Ağustos, 2015, 11:01:06 »
Fotoğraflar harika. Zamanı durdurup fotoğrafını çekmişsiniz sanki. Tebrik ederim.

19
Bu fiyatlar dahilinde diğer markalardan pentaxa yoğun bir akım olması lazım normal şartlar altında. Diğer markalarda 70 200 bu fiyatta satılmaz. Pentaxın avantajları çok ama umursayan yok çoğu kişi gösteriş meraklısı haline gelmiş fotoğrafsever yok.

Hayırlı satışlar.

20
Genel Konuşma Forumu / Ynt: forumda fotoğraf paylaşımı
« : 27 Ağustos, 2015, 23:33:06 »
Çok doğru bir eleştiri olmuş.İleriki günlerde bende düzenli olarak fotoğraf eklemek istiyorum.Yalnız fotoğraflar eklendiği zaman eleştiri alıp ona göre kendimi de geliştirmek isterim.Genellikle bu formu fotoğrafçılık hakkında bilgi almak için kullanan bir kimya öğretmeniyim.

Gelecek dönemlerde açık öğretimde fotoğrafçılık okumak istiyorum. Ne kadar faydalı olur bilmiyorum ancak 2 sene açıköğretimle ve okunacak kitaplarla gelişim desteklenir sanıyorum.

Cep telefonu fotoğrafçılığı hakkında da çok haklısınız. Yozlaştırılan ve çürüyen bir dünya ve kapitalist sisteme bağlıyorum bunu.

21
Pentax K-5 / Ynt: K5 değiştirmeye değermi ?
« : 26 Ağustos, 2015, 01:50:23 »
Benim için tek eksik tarafı video konusu.Videoda Af yapmıyor. Ama sadece bunun için değiştirilir mi k5 değiştirilmez. Elimizdekinin değerini bilmezsek amatör olarak fazla kendimizi geliştiremeyiz. Uzun zamandır kullanıyorum K5 i. Hala hakkını vererek kullandığımı düşünmüyorum. Aslında k5 bana fazla sanırım :) 2-3 yıl daha beni idare etmesi konusunda anlaşmaya vardık. K5 e ihanet etmek olmaz.

Teknolojinin gelişmesi ve kapitalist dünyanın ürettiği gereksinim duygusu malesef ben dahil herkesi sömürüyor. İlerde fotoğrafçılık diye bir sanat kalmayacak gibi.

22
organizasyon olursa ve zamanı bana uyarsa bende katılmak isterim. Balıkesirdeyim.

23
Tamron 90mm ve raynox dcr 250 satıldı.

24

Tamron 90 mm Makro lens - 700 tl

Lens temizdir.Hiç bir sorunu yoktur.Parasoley ve kapakları tamdır.

Raynox DCR-250 -200 tl-

Tamron 90mm ile birlikte kullandım hiçbir sorunu yoktur.

Raynox MSN-505-400 tl

Mikroskop lensleri seviyesinde büyütme değerlerine sahiptir. Sıfır gibidir.

Vivitar 200mm- 200 tl

200 mm seviyesinde keskin fotoğraflar elde ettiğim bir objektiftir. Manueldir.

Vivitar 135mm-150 tl

135 mm değerine sahip başarılı bir lenstir.

Yeni bir lense kaynak oluşturması için satılık ekipmanlarımı yukarıda sıraladım.Yeni lens alacağım için takas düşünmüyorum.Nakit fiyatlardır.Taksitle almak isteyenler için faizi eklenerek get açılabilir.Kargo alıcıya aittir.İlgilenen arkadaşların irtibata geçmesi rica olunur.







25
50-135 için bende fiyat alabilirmiyim.

26
Aslında Vedip Bey söylenecek çoğu şeyi söylemiş. Kitaplaştırılacak bilgilerini siteye aktarmış.  Onlardan sadece birisi.

  Fotoğraf çekerken titremeyi asgariye indirecek tedbirleri şöyle sıralayabiliriz.

1- Fotoğraf Makinesi kemerini  boyuna asmak esastır. Kolumuza dolamak alışkanlığını bırakmalıyız. Düşürme ve çarpma asgari düzeyde olur.
2- Fotoğraf Makinesini , Sağ elimizle; ( baş parmağımız gövdenin arkasında, işaret parmağı deklanşörde, diğer üç parmağımız gövdenin ön tarafında olmak üzere) gövdeyi tam kavramamız gerekiyor.
3- Sol elimiz; objektifin en önünden alt tarafından auto focus objektiflerde metre kadranını engellemeyecek şekilde destek yapmalı. 
4- Ayak pozisyonu hakimiyet için önemlidir.  T şeklinde duruş esastır. Bir ayağımızda ayakkabı  öne  doğru bakarken , diğer ayağımızdaki ayakkabı yana bakmalı.
5- Çömelerek fotoğraf çekiyorsak, mümkün olduğu kadar kollarımızı uygun şekilde büküp, vücudumuzu kullanarak dizlerimizi dayamak uygun olur.
6- Ayakta çekim yapılıyorsa  ve ortam uygunsa vücudumuzu uygun bir yere dayamak titremeyi  asgariye indirir.
7- Çekim yapılacak ortamda  korkuluk, çit, sehpa vb. şeyler varsa ve ortam uygunsa dirseklerimizi  dayamakta bir sakınca yoktur.
8- Grenli veya gürültülü bir görüntü titrek bir görüntüden daha iyi olduğundan ISO değerini arttırmaktan çekinmeyin.
9- Pozlama telafi değerini kullanmaktan kaçınmayın.
10- Makinenizde (SR)titreşim engelleme  modunu açık tutunuz.  Hızlı obtüratör değerlerinde SR çalışmayacağını unutmayınız.

Not 1 : Yazdıklarım uygulanmayan ama bilinen şeyler; askerliğini yapan arkadaşlar çok iyi bilirler. Tüfekle atış yaparken sağ el tüfek ve tetikte iken, sol  el tüfeğin en ilerisinde namluya yakın alt tarafta kundakta destek yapar.

Not2 : Titrek görüntüye “net değildir” ifadesini kullanmanız yalnıştır. Netlik kelimesi  görüntünün odak düzleminde kesişmesi diğer bir ifadeyle metre ayarının doğru yapılıp yapılmaması olayıdır.

27
Ülkemizde bu tür sitelere çok ihtiyacımız var. Tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum.

28
Foruma hergün Vedip Bey'in yorumlarını okumak için giriyorum desem yeridir. umutunaldi arkadaşımızın dediği gibi özellikle Vedip Bey'in teknik yaklaşımlarını öğrenmekten mutluluk duyarım.

29
Hayırlı olsun.
Gereksinme : Canlıyı, karşılaştığı nesneleri inceleyip gözden geçirmeye yönelten ve ilgili bilgileri sağladığı zaman doygunluk duymasına yol açan güdü.

30
Balıkesir / Ynt: Balıkesirde pentax gören tutan var mı ?
« : 29 Aralık, 2014, 00:30:29 »
Öğretmenim :) dursunbey ilcesine gideceğim.  Ama bir bisiklet alacağım kendime gezilmedik yer bırakmayacağım.

Sayfa: 1 [2] 3